Katri I.

Jäsen
 • Content count

  8
 • Joined

 • Last visited

About Katri I.

 • Rank
  Untuvikko
 1. Toivottavasti saatte tuttavina parempaa palvelua kuin me. Valitettavasti minulle jäi yrittäjästä ihmisenä käsitys, että puhuu paljon, mutta ei tee mitään (ainankaan huolella). Tuntuu, että meidän olisi varmaan pitänyt olla jotain tunnettuja henkilöitä, että olisi palveltu paremmin. Muutenkin mietityttää se "ammattimaisuus", jota mainostetaan, kun majoittuneitten huoneet eivät olleet valmiita check in -aikaan (ihan perusasia hotelli- ja ravintola-alalla). Monen muun kämmin lisäksi yksi tarjoilija ei edes tiennyt, mikä lasi on punaviinilasi. Lämpimän pöydän perunat piti olla kahta puolta (sovittu sähköpostitse), mutta ne oli laitettu yhtä puolta ja toiselle puolelle alkupalapöydän salaattikulhoja, joissa oli rippeet pohjalla. Ei kyllä yhtään houkuttelevan näköistä. Astiat olivat jatkuvasti loppu (vaikka vierasmäärä tiedettiin etukäteen) ja niitä piti erikseen pyytää lisää. Tässä taas muutama epäammattimainen piirre. Ja sellainenkin yksinkertainen korjattava asia kuin ovikello, niin sekin oli rikki (ja oli ollut jo hyvän aikaa)! Näin jälkikäteen kun olen selannut sähköposteja niin niistä kävi ilmi, että kaikista pieleen menneistä asioista, joita yrittäjä ei pitänyt, oli sovittu etukäteen. Meilläkin oli tuo "kokoushuone" käytössä ja häitä edeltävänä päivänä kun kävimme paikan päällä niin se oli täynnä roinaa. Eipä se kovin siisti lauantainakaan ollut, vaikea oli ihmisten päästä istumaan ja katsomaan valokuvakollaasiamme. Teidän tapauksessanne teinipojat eivät kokoushuoneen siisteydestä tai tilavuudesta varmaankaan pahemmin välitä. Yleisesti ottaen kaikille morsiamille vinkiksi: kannattaa sopia kaikesta kirjallisesti (esim. sähköpostitse), ja mikäli kaikki ei suju niinkuin on sovittu, pyytäkää hyvitystä ennen laskun maksua. Ja jos kaikkea ei ole tehty vaatimuksienne mukaan (esim. jos palveluhinnasto on suht korkea, voitte myös odottaa ensiluokkaista palvelua), niin valitus sekä yrittäjälle, (tässä tapauksessa myös kaupungille). Itse teille reklamaation vasta laskun maksun jälkeen (koska eräpäiväksi oli merkitty "heti") niin pahoin pelkään, että kaikesta todistusaineistosta huolimatta emme saa hyvitystä. Asia on tällä hetkellä kuluttajaneuvojan pöydällä.
 2. Meillä meni omalta osaltamme häät mainiosti, mutta samaa ei voi sanoa pitopalvelun toiminnasta. Pitopalvelun pitäjä ei ollut yhtään asiakaspalvelutaitoinen ja yritti itse hoitaa kaikki asiat (majoituspalvelun, pitopalvelun, tarjoilua jne). Liian vähän henkilökuntaa reilun 80 hengen häävieraiden kestitsemiseen. Ruokien esillelaitto oli epäammattimaista, samoin kakkupöydän ja kahviastiaston. Päivällä check in -aikaan tulleet vieraamme eivät olleet saaneet huoneita, koska kukaan ei ollut niitä antamassa ja osa oli ollut vielä petaamatta. Tämä yrittäjä kävi aina antamassa yhden huoneen, mutta sitten "katosi" jonnekin, ettei tarvitsisi antaa seuraavaa huonetta. Vieraillamme oli kiire valmistautua kirkkoon ja illan juhlaan, ja hädissään he soittelivat minulle (istuin kampaamotuolissa), että kuka voisi tulla antamaan huoneita. Harmitti. Kaasojen mennessä koristelemaan pöytiä sovittuun aikaan ei pöydät olleetkaan vielään valmiina. Heitä kiellettiin koristelematta hääparin pöytää ja se olikin sitten aika karun näköinen. Yrittäjä lupasi minulla paljon asioita, muun muassa kitkeä ruusupenkit ja laittaa illalla lyhdyt terassille, mutta eipä pitänyt lupauksiaan. Lisäksi kielenkäyttö oli välillä epäkohteliasta niin minua kuin vieraita kohtaan. Jos olisin ollut fiksu, olisin vaatinut alennusta loppulaskusta huonon asiakaspalvelun takia, mutta en silloin tajunnut asiaa. Palautetta olen kyllä hänelle antanut, mutta lähes kakkia asioita hän on vain selitellyt ja sanonut väärinkäsityksiksi. Jälkikäteen mainitessani saamastamme palvelusta yhdelle tutulle pitopalveluyrittäjälle hän mainitsikin kuulleensa ko yrittäjästä samanlaisia kokemuksia. Olisinpa tiennyt etukäteen niin olisin valinnut toisen juhlapaikan, jonne olisi saanut tilata haluamansa pitopalvelun. Harmi, ettei tiedetty etukäteen, millaisesta yrittäjästä on kyse; palvelu oli myös pakko ottaa häneltä, kun halusimme vuokrata tietyn kartanon juhlapaikaksi. Onneksi juhlien ohjelma oli mahtavaa niin kaikki vieraat eivät edes huomanneet pitopalvelun mokia. Omalta osaltamme ainoastaan jäi harmittamaan se seikka, että unohdimme ottaa ryhmäpotretit kun aika kului niin nopeasti.
 3. Joku kyseli kesäkoti Hakalasta Imatralla. Itse olen ollut siellä häissä ja se on kauniilla paikalla. Juhlat olivat myös mahtavat. Omat häämme vietimme Neitsytniemen kartanossa ja mikäli saisin tehdä valinnan juhlapaikan suhteen uudestaan, valitsisin Hakalan. Neitsytniemessähän on yrittäjä vaihtunut ja toivoin uuden olevan parempi kuin edellinen. Usea asia oli huonosti järjestetty; onneksi ruoka oli ihan hyvää ja sitä oli tarpeeksi, ja kaasot olivat järjestäneet loistavaa ohjelmaa, joten monikaan vieras ei huomannut epäkohtia. Sen verran voin sanoa, että asiakaspalvelutaso oli heikko, niin tarjoilijoilta kuin yrittäjältä itseltään. Äitini kävi ennen kirkkoa katsomassa paikan ja potki pahimmat pölypallot piiloon. Pöydät eivät olleet valmiina kun kaasot tulivat niitä koristelemaan. Kukaan ei ollut antamassa huoneita kun majoittuvat asiakkaat saapuivat, eikä kaikkia huoneita oltu edes sijattu. Ruokailun alkaessa ja itse hääparin mennessä noutopöydälle olivat kannet vielä ruokien päällä ja osan alla oli tyhjä astia. Ei kovin kauniin näköistä. Lisäksi olisin morsiamena halunnut keskityä vain sulhaseen ja vieraisiin, mutta minua häirittiin henkilökunnan puolelta jos jonkinmoisella asialla. Majoittuneille ei ilmoitettu aamupala-aikaa saatikka kysytty, milloin haluisivat syödä aamupalaa; ja yhdet lähtivätkin kotiin ilman aamupalaa. Aamupalan hinta oli lisäksi huima 10 e henkilö, vaikka ei mitään kummoista sisältänyt. Henilökunnan puolelta tuli töykeää kielenkäyttöä sekä vieraita että itseäni kohtaan. Tässä vasta osa asioista, joita ei hoidettu hyvin. Kaikesta en viitsi kirjoittaa. Jälkikäteen näitä selvitellessä suurin osa virheistä on kuulemma ollut "väärinymmärryksiä" ja selityksiä on tullut selitysten perään. Olen vaativa ihminen, mutta mielestäni omana hääpäivänä kaikki tulisi olla lähes täydellistä. Satsasimme häihimme todella paljon ja harmittaa, että se osa-alue, johon emme voineet vaikuttaa (pitopalvelun valintaan, tuli ottaa kartanosta), meni niin pieleen. Lisäksi alkoholit melko kallita, kuohuviinipullo, joka maksaa Alkossa.6-9 e on kartanossa 30 e. Hakalaan saa ottaa valitsemansa pitopalvelun tai sen, mikä siellä useimmiten toimii. Lisäksi saa viedä omat juomat. Jokainen tekee oman päätöksensä, mutta ehkä tästä oli apua niille, jotka tasapainottelevat näiden kahden viettopaikan välillä. Hakalassahan taitaa olla tanssilava ulkona ja sinne saa myös teltan. Hyvä sään sattuessa varmasti ehdoton juhlapaikka!
 4. Kerronpa minäkin lyhyesti maailman ihanimmista, minun näköisistä polttareistani, jotka olivat toissaviikonloppuna. Olin kertonut toiselle kaasoista toiveita polttareiden suhteen. Vaikka olen jo asunut yli 3 vuotta tulevan mieheni kanssa Kokkolassa, en ollut kertaakaan ollut Kalajoen hiekkarannoilla varsinaisesti nauttimassa rantatunnelmista. Toiveeni liittyi siis Kalajokeen. Tästäpä polttariporukka olikin keksinyt hyödyntää vanhoja Baywatch-kuteitani (jotka olin hankkinut kerran GooM-ristelyä varten) ja olinkin päivän hengenpelastajana hengenpelastusponttooni olkapäällä. Aamulla sain salamyhkäisen tekstarin, jonka seurauksena löysin hengenpelastusponttoonini sängyn alta. Aikeissa oli leikkiä salapoliisia ja selvittää tekstarin lähettäjä, mutta en ehtinyt kun jo ovikello soi ja polttariporukka kolisteli sisään. Sitten käskettiin pakkaamaan laukku ja laittamaan hengenpelastajan asu ylle. Päivääni kuului ensin lasilliset kuohuvaa ja ihana aamupala kaikkine herkkuineen. Sitten jalkahoito kala-altaassa, kalastus-aiheinen tehtävä torilla (tuleva mieheni harrastaa kalastusta) ja yksi askartelujuttu (jota tullaan hyödyntämään häissä) ja päiväkahvit piirakoineen. Tämän jälkeen suuntasimme Kalajoelle suppaamaan mereen surffilaudoilla (ihana koko porukalla toteutettava urheilullinen ohjelmanumero - olin toivonut jotain liikunnallista ajanvietettä), jonka jälkeen menimme sitten vielä uimaan, minä Baywatch-uikkarissa Rantaleikkien jälkeen suuntasimme loma-asuntoon, jossa oli kaikki hienoudet kuten sauna ja iso, lasitettu terassi merinäköalalla. Kilistelimme jälleen kuohuvaa ja söimme ennen saunaa. Saunassa olikin perinteiset morsiusmenot, ja toinen kaasoistani aina kertoi perinteiden merkityksistä. Välillä kävimme terassilla vilvoittelemassa ja juomassa siideriä. Saunomisen jälkeen aloimme valmistautumaan iltaan ja teimme erilaisia hoitoja ja toinen kaasoista meikkasi minut. Pukeuduin edelleen hengenpelastajaksi ja ponttooni lähti myös Dyyniin jonne menimme bilettämään (sisäänmenoni yökerhoon oli kuulemma ollut aika koominen kun harpoin rantavahti-meiningillä ponttooni olalla ja Baywatch-tunnari soi kännykässä) Koko polttariporukalla oli bilefiilis ja kaikki jaksoivatkin tanssia tappiin asti. Dyynissä oli muitakin polttariseurueita, joiden kanssa hengasimme. En tiedä, miten voisin kyllin kiittää kaasojani, jotka olivat toteuttaneet kaikki toiveeni polttareiden suhteen. Olen onnellinen, että kerroin etukäteen, mitä polttareiltani haluaisin. Päivä on ikimuistoinen ja onneksi myös sää oli lähes täydellinen, jotta rannalla tarkeni! Maltan tuskin odottaa, että näkisin kuvat, joita päivän mittaan räpsittiin...
 5. Olen janni_n:n kanssa samaa mieltä, että polttarit ovat lähes yhtä tärkeä päivä kuin hääpäivä. Lähes pari viikkoa sitten sain nauttia omista polttareistani ja vieläki olen ihan itku silmässä onnesta, kun minulle oli järjestetty täysin omannäköiseni ja ikimuistoiset polttarit. Olin etukäteen sanonut suoraan toiselle kaasolleni, mitä haluaisin tehdä polttaripäivänäni ja he täyttivät kaikki toiveeni. Mukana oli myös sellaista, jota en ollut toivonut, joten yllätyksiäkin siis oli. Jos morsiamella on odotuksia polttaripäivän suhteen niin mielestäni kannattaa selkeästi kertoa niistä kaasolle/kaasoille, ettei tule pettymyksiä... Loppu riippuu sitten kaasoista, kuuntelevatko kaasot morsiamen toiveita. Itselleni en olisi osannut niin ikimuistoista päivää toivoakaan. Piti oikein kirjoittaa muistelmat päivästä ylös, että voisin lukea päivän tapahtumista vielä vuosienkin päästä
 6. Minun polttareissani kohta 2 viikkoa sitten oli lisäkseni 2 kaasoa ja 2 ystävääni. Aluksi hieman harmitti, ettei pari muuta tullut kutsutuista, jotka olisin toivonut olevan mukana. Mutta pian huomasin, että pienellä porukalla kaikki sujui tosi hyvin ja porukka pysyi hyvin kasassa. Oli aivan mahtava päivä ja vielä pitkän päivän päätteeksi yöllä kaikki jaksoivat bailata aamuun asti. Suuremmalla määrällä osa porukasta olisi varmaan lähtenyt yökerhosta jo aiemmin pois. Minulla ei ole ollut varmaan kymmeneen vuoteen yhtä hauskaa kuin omana polttaripäivänäni.
 7. Meidän häihin seremoniamestariksi tulee pitkäaikainen kaverini, jonka uskon sopivan tehtävään kun on niin huumorintajuinen ja sosiaalinen, ja alkaa usein heittää läppää ventovieraille ihmisillekin esim. kaupungilla. Tosin tämä kaveri on väittänyt, että esiintymistilanteissa häntä jännittää, mitä en kyllä oikein usko. Meillä seremoniamestari pitää puheen ystävänäni ja vetää juonnot. Muitten erillisten ohjelmien juonnoista hänet on vapautettu niin saa itsekin nauttia vieraana olemisesta. Kaverilleni tapahtuu silloin tällöin sanallisia kömmähdyksiä (kuten ilmoittautuessaan häihin äidilleni hän ei muistanut tyttöystävänsä nimeä ja sanoi ensin väärän nimen), joten kaikki tuskin menee putkeen... Todennäköisesti saadaan monia hauskoja muistoja hänen juonnoistaankin.
 8. Maalasin vanhan ajan tyyliin ja vuorasin satiinilla meidän häihin laatikon, jonne vieraat voivat jättää terveisensä. Paperilappuja, joihin vieraat saavat kirjoittaa, tulee olemaan erimallisia, eri värisiä ja erilaatuisista papereista. Terveiset liimaamme sitten jälkikäteen valokuva-albumiin valokuvien sekaan.