eppuneva

Morsian
 • Content count

  16
 • Joined

 • Last visited

About eppuneva

 • Rank
  Untuvikko

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Paikkakunta
  Espoo
 1. Me oltiin tosi tyytyväisiä! Meillä oli koottu bändi ystävämme kautta, eli varmaan aika monen eri bändin edustajia oli lavalla. Kavereiden juhlissa on ollut mm. Syöksykierre, Sense ja Salmi Five ja nämä kaikki olleet tosi ihania!! <3 Sense varmaan jo neljissä tai viisissä juhlissa. Silti emme koskaan ole pettyneet, vaikka kerran oli solistilla joku sijainen sairastumisen takia. Hänkin oli niin hyvä! Kaikissa noissa bändeissä kiva nuorekas meininki ja tosi monipuoliset soittolistat.
 2. Tämä vastaus tulee nyt sinun kannaltasi liian myöhään :/ Monissa ystäviemme juhlissa on ollut Sense-bändi (varmaan sama?) www.thesenseband.com ja he ovat olleet ihan huippuhyviä!! (: Ei yhtään kyllästytä, vaikka olemme nähneet heidät varmaan jo neljä kertaa. Tosi hyvää settiä ja koko juhlaväkeä huomioivaa (ei vain jotain ihan uutta eikä onneksi tosiaankaan vain iskelmää tms). Hinnasta en osaa sanoa mitään. Minulta kyllä peukut heille!
 3. Noniin, häät tanssittu! (: Kaikki sujui tosi hyvin; paikka oli ihana, mahduimme hyvin alakerran juhlasaliin koko porukka (noin 90hlöä). Järjestimme pöydät niin, että teimme pieniä pöytiä (6-12hlöä / pöytä) ja käytimme myös sen valkokankaan edessä olevan tilan pöydille. Siihen mahtui tosi hyvin kaksi noin kymmenen hengen pöytää. Bändi soitti meillä ulkona, mikä ei ehkä ollut kuitenkaan paras keksintö naapureiden takia... Kävimme aamulla hyvittelemässä sitten kuoharipullojen kera. Mutta bändi mahtuu hyvin esim. siihen valkokankaan eteen, jos roudaa sitten kakun jälkeen pöydät pois! (: Kaikki vieraat ihastelivat juhlapaikkaa ja lapset kävivät tietty kahlaamassa pitkin iltaa vedessä. (: Biljardihuoneesta tuli miesporukan hittituote, ja ilmeisesti pelit olivatkin jatkuneet aamuun saakka... Mielestäni Estellen paras puoli on, että siellä on mahdollista olla koko viikonloppu. Me vuokrasimme sen pe-su. Saimme rauhassa järjestellä ja koristella yms koko perjantain ja illalla kävimme saunomassa ja uimassa. Hääjuhla oli lauantaina ja sunnuntaina vielä aamulla brunssi yöksi jääneille. Sunnuntaina sitten pieniporukka jäi laittamaan paikat kuntoon ja siivoamaan. Moni sanoo, että häät ovat niin nopeasti ohi ja päivä menee niin nopeasti. Minulla oli tunne, että meidän häät kestivät koko viikonlopun. Vaikka tietysti kaikkea järjesteltävää yms oli tosi paljon. Paikan pitäjä oli taas todella avulias ja ystävällinen, ehkä lämminhenkinen vastaanotto myös lisää paikan viihtyvyyttä. (: Lämpimästi voin suositella Estelleä juhlapaikaksi, 10+!! (:
 4. Hei Turquesa, ja anteeksi kun vastaus kesti - huomasin vasta nyt tämän viestin! (: Meillä siis tosiaan elokuussa (reilu kuukausi enää, iik!) häät Estellessä. Estelle-nimimerkillä olikin jo häät siellä, ja me keskustelimme sähköpostissa kokemuksistamme. Ainakin tähän mennessä voin sanoa, että Pito Alma vaikuttaa hyvältä pitopalvelulta! Ainakin tapaamisessa tuli tosi luottavainen olo. Meillä ja Estelle-nimimerkillä molemmilla noin 100hlön häät, joista osa lapsia. Kyllä sinne mahtuu, kun biljardipöydän voi tarvittaessa kattaa (muistaakseni 12hlö?) ja yläkertaan mahtuu tarvittaessa. Paikan pitäjä kyllä sanoi, että 80-90hlö olisi aika maksimi, mikä onkin optimaalisempi ehkä tilalle. Mutta esimerkiksi meille ei ole katastrofi tarvittaessa sijoittaa osaa vieraista ylös parvelle tai biljardihuoneeseen. Estelle, tehän taisitte lisäksi vuokrata jonkin teltan? Estellen pitäjä on TODELLA sydämellinen ja ihana ihminen, hän on ollut tosi avulias ja kaikki asiointi hänen kanssaan helppoa. Lupasi jopa järjestää syöttötuoleja tarvittaessa. (: Meillä tanssit terassilla, jos on nätti ilma ja muuten kerätään osa pöydistä pois, jotta bändi mahtuu soittamaan ja ihmiset tanssimaan. Tulen sitten häiden jälkeen kertomaan, kuinka kaikki sujui. Nyt ainakin olen tosi luottavainen ja innolla odotan elokuista viikonloppua Estellessä! (:
 5. Huhhu, on kyllä haastavaa puuhaa! Meilläkin tasapainoteltiin meidän, vanhempien ja sisarusten toiveiden kanssa. Lähtösääntönä pidettiin, että sulhasen äiti sai päättää omista läheisistään (suku/hänen tärkeimmät ystävät) ketä kutsutaan. Minä ja vanhempani sitten yhdessä mietimme, keitä heidän ystävistään kutsutaan. Minä ja sulho päätimme, ketä meidän ystävistämme kutsutaan. Lopullisen sanan kaikkeen sanoimme silti minä ja sulho. Esim. vanhempien ystävien (ns. perheystävien) kohdalla päätimme kutsua vain näiden perheiden tyttäret ja sukulaisten/näiden tyttärien puolisoista vain ne, jotka ovat naimisissa keskenään. Kavereiden avecit kutsuttiin, vaikkei välttämättä asuisikaan yhdessä, jos heidät kanssa olemme olleet muuten tekemisissä.
 6. Häihin kohta enää 3kk!! <3

 7. Tellus85: Mulla ihan sama homma. Onneksi miehellä ei ole mitään hajua paljon puku "oikeasti" maksaa Täälläkin siloittelua tapahtunut... En olisi itse edes tajunnut, mutta äitini sanoi, että "ymmärräthän, ettei sun tarvitse jokaista hääostosta merkata sinne hääbudjettiin. Sulho pysyy paljon onnellisempana." Ja tottahan tuo on. Ja siitä lähtien on alkanut sellainen "hmmh, oliskohan ne alusvaatteet olleet jonkun 60€, kutsut oli ihan puoli-ilmaisia myös, en nyt millään muista, ehkä 80€?"
 8. Kait niitä joku valvoo? Meinaan vaan, että vaikka koirat olisivatkin kilttejä, niin ovatko lapset? Aika monissa kekkereissä nähnyt miten "kiltit koiriin tottuneet" pienet lapset tökkivät koiraa silmiin, ajavat leluilla päälle, nyppivät ja nipistelevät, vetelevät korvasta/hännästä/viiksistä, ja lyövät ("silittävät") tai nykivät hihnasta (omivat)... Kyllä siinä käy koiraa sääliksi varsinkin, kun kiinni sidottuna eivät pääse edes tilanteesta pois. Esim. lasten silityseläintarhoissa tarhassa on kaksi aitausta, eläimet saavat liikkua niiden välillä vapaasti, kersoilla ei ole asiaa toiseen pesälliseen aitaukseen. Näin eläin saa itse määritellä milloin liika on liikaa. Kyllä kiltinkin koiran saa älähtämään kun nurkkaan ajaa.. Aikamoinen epäluottamuslause tässä nyt tuli (miten niin minä olen koira- en lapsi-ihminen...) Omaa koiraani en uskaltaisi jättää valvomatta lasten kanssa myöskäänn siksi, että sillä on vehnäallergia. Taatusti päivän aikana lapset (ja mummot!!) kävisivät vähän "antamassa lohdukkeeksi herkkuja".. Suklaakeksit olisivatkin oikein "hittijuttu" koiralle.. Veljeni on luvannut olla koiravastaava juhlan ajan, eli eivät lapset ihan omin nokkinensa pääse koiria tapaamaan (: Ja en usko, että kukaan vanhempi päästää lapsiaan yksin tapaamaan koiria; vaikka ovatkin kilttejä niin molemmat silti todella isoja. Ymmärrän kyllä huolesi, ajattelin itsekin juuri noin. (; Mutta voi olla että nuorempi koira saa olla saunarakennuksessa välillä, jonne lapset eivät pääse. Isompi taas antaa lapsienkin retuuttaa oikein olantakaa, ja pelkästään nauttii siitä.. Koira on yli 50kg ja sellainen nallen näköinen.
 9. Mielenkiintoinen keskustelu! Meillä vajaa 1v3kk kihlautumisesta häihin. Suku olisi halunnut häät jo aiemmin; "mitä te niitä yli vuoden suunnittelette". Mutta halusin kesällä häät ja kun menimme loppukeväästä kihloihin, niin ei ollut juurikaan vaihtoehtoja, kun piti rahaakin säästää ymsyms (: Olimme puhuneet jo vuoden ennen kihloihin menoa naimisiinmenosta / kihlautumisesta, ja olimme sopineet häiden ajankohdan suunnilleen jo ennen sormuksien vaihtoa. Mutta isommalta asialta se tuntui, kun kerrottiin suvuille ja ystäville eli virallistettiin kihlaus. Kyllähän kaikki naimisiinmenijät varmasti tietävät itse menevänsä puolisonsa kanssa naimisiin. (;
 10. Meillä on kolme vaihtoehtoa; "Renkaat vaihdettu!" - oli kavereilla, minä blondi ihmettelin tosi kauan tuota... "Yhteinen sävel löydetty - morsian sooloilee ja sulho ei voi kuin komppailla!" "Mr. & Mrs. Smith" ja Smithin kohdalle sit tietty oma sukunimi (tämä mun suvun perinne kaikilta serkuilta...)
 11. Minunkin oli aluksi vähän hankalaa valita kaasoa. Halusin ehdottomasti siskoni, joka otti tehtävän ilolla vastaan. (: Hän on vain hyvin nuori, eikä ole koskaan järjestänyt häitä / polttareita. Hän itseasiassa tarjoutui kaasoksi. Pyysin toiseksi kaasoksi (ei siis mikkään apukaaso, vaan ihan "kunnon kaaso") hyvää ystävääni, joka on minua vanhempi. Hän on ollut kaasona ehkä 10 kertaa! Silloin kun hän meni naimisiin, emme tunteneet kovin hyvin enkä näin ollen edes itse ole ollut kaasoni häissä. Mutta ystäväjoukostani luotan häneen eniten ja tulen hänen seurassaan aina hyvälle tuulelle. <3 Miellän hänet parhaana ystävänäni ja tiedän olevani myös hänelle tärkeä (vaikken välttämättä se "paras" ystävä olisikaan). En silti aio tuppuuttaa kummallekaan kaasoistani mitään askartelu-nakkeja, koska toinen on töissä ja pienen lapsen äiti ja toinen tekee koko kesän töitä. Uskon, että heillä riittää kylliksi hommaa jo polttareiden järjestelyissä. (:
 12. Meillä maksetaan juhlat yhdessä. Meillä vanhempani maksavat "sukulaisjuhlista" 5000€ (tarjoutuivat itse maksamaan...), sulhasen äiti ainakin sulhasen puvun (haluaisi mahdollisuuksien mukaan maksaa esim. myös kuvauksen n. 1000€). Maksamme sulhon kanssa loput eli noin 5000€. Budjetti alustavasti n. 100hlön häihin 10000€. Maksamme mielellämme itse niin paljon, kun rahaa vaan saamme kerättyä, mutta vanhempien lupaus osallistumisesta kustannuksiin tuntuu silti mukavalta, kun olemme molemmat vielä osittain opiskelijoita ja osittain yrittäjiä. Lisäksi pidämme kaverikemut (koska kaikki kaverit eivät juhlatilan koon takia mahdu "sukulaisjuhliimme"), jotka maksamme täysin itse. Tosin saamme järjestää ne vanhempieni kotona ilmaiseksi. Niiden budjetti noin 3000€. Emme mene häämatkalle, vaan pidämme mieluummin myös kavereille juhlat.
 13. Minusta olisi hassua ajatella omia kihlautuimisiaan tai naimisiin menoja siskojen tai kavereiden mukaan. Mua ei haittaisi yhtään, vaikka sisaruksilla olisi samana kesänä häät tai jollakin hyvällä ystävällä! Nyt ei kuitenkaan näin ole, kun me "ehdittiin" ensin (olen keskimmäinen sisaruksista), koska ollaan myös seurusteltu pisimpään. Sitten kun sisarukseni joskus menevät naimisiin, aion auttaa heitä hääjärjestelyissä kaikilla mahdollisia tavoilla, jos apua tarvitsevat! Meidän hääthän ovat heille vaan hyvää "kokeilua" ja suunnittelua sitten omiinsa. Veljeni puoliso auttaa järjestelyissä ja jo nyt samalla hieman aina suunnitellaan, missä heidän mahdolliset häät joskus ovat ja millainen mekko hänelle voisi tulla yms. Siskoni jopa sanoi, kun juttelimme budjetistamme että "pitäisiköhän mun vähän auttaa siinä?" Ei hänen tietenkään tarvitse, mutta tämä vain ehkä kertoo siitä, kuinka he ovat oikeasti tarvittaessa kaikin tavoin apuna. Siskoni ja veljeni puoliso ovat molemmat sellaisia "prinsessoja" ja minä taas aika käytännöllinen, joten heidän häistään vasta aikoinaan tuleekin kunnon hössötystä! (;
 14. Tässä kuvat mun sormuksista. Tuo rivisormus on kihla ja tuo "pikkutimantteja" täynnä oleva vihki. Elokuussa lopullisesti saan sormeeni! (: <3
 15. Mun vanhempien koirat tulevat juhlapaikalle mukaan! Kääk, mitäköhän siitäkin tulee... Mies -jostain ihmeen syystä- kannattaa tätä ideaa. Ne ovat juhlapaikan reunalla olevan rantasaunan kuistilla kiinni. Meille tulee paljon lapsivieraita, ja ehkä isot kiltit koirat ovatkin häiden hittijuttu pikkuvieraille..