Jump to content
Naimisiin.info

hra Muksis

Herra
  • Viestit

    5
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän hra Muksis kaikki viestit

  1. hra Muksis

    BUDAPEST?

    Meidän häämatka meni hyvin ja kupunki oli ihan kiva. Eli meni siinä missä muutkin Keski-Euroopan kaupungit. Itse emme ostaneet Budapest-korttia, koska metrolla pääsi kulkemaan paljon edullisemmin. Museotkaan eivät olleet niin hirveän kalliita. Kylpylät ovat paikan erikoisuus, itse kävimme sankarien aukion lähellä sijaitsevassa "Szechenyi Spa Bath"-kylpylässä. Samalla alueella oli myös eläintarha ja sirkus. Myös Budapestissä opiskellut kaverini oli suosinut sitä ennemmin kuin Gellertiä. Linnavuori (Kalastajalinnake, Matiaksenkirkko, katakombi, jne.) ja Gellert-kukkula (linnake) olivat hyviä paikkoja, samoin parlamenttitalo (todellinen linna, EU-kansalaiset pääsevät ilmaiseksi). Myös Tonavan-risteily oli mukava kokemus. Patsaspuisto oli ihan kiva, turisti-infosta saattoi ostaa lipun + tilausbussimatkan (lähtö turisti-infon vierestä) perille asti. Emme onneksi menneet julkisilla, koska paikka on todella sivussa kaupungin ulkopuolella ja varmasti olisi loppunut usko jossakin vaiheessa siitä mihin oikein olemme menossa (ja olisimmeko edes osanneet jäädä pois oikeassa paikassa, koska mitään opasteita ei juurikaan näkynyt). Ostoksilla kävimme Vaci Utcan eteläpäässä sijainneessa kauppahallissa sekä läntisen rautatieaseman vieressä sijainneessa Westend City -ostoskeskuksessa (läntisen rautatieaseman vieressä). Lisäksi isommilla sivukaduilla oli hyviä pikkuliikkeitä. Ruokailun suhteen hotellimme oli paras (www.cottonhouse.hu, todella hieno ravintola eikä hintakaan ollut niin hirveän paha), joskin myös keskiaikainen Sir Lancelot oli hyvä (kannattaa varata ruokailu etukäteen). Ja kyllä sieltä se yksi irkkupubikin löytyi (parlamenttitalon aukiolta suoraan eteenpäin pois Tonavan rannasta), josta sai siideriä sekä kevyttä syötävää. Parhaat pizzat saimme Vaci Utcan pohjoispäässä isolla sivukadulla sijainneesta pienestä kebab/pizzapaikasta (englantia tosin kukaan ei puhunut, mutta se ei haitannut). Sen sijaan paljon matkaesittelyissä yms. mainostettu Vaci Utcalla sijaitseva unkarilaisen ruoan ravintola "Fatal" oli koko matkamme suurin pettymys ruoan suhteen. Ruoka oli todella epämääräistä (myös vieressämme istuneet jättivät aterian kesken) ja paikka oli täyteen ahdettu (parin pöydän ihmiset joutuivat nousemaan, jos joku kauemmasta pöydästä halusi pois). Myöskään toinen kyseisellä kadulla syömämme ateria ei ollut mikään erikoinen. Eli ei turistikadulla ei kannata odottaa saavansa erikoisen hyvää ruokaa.
  2. Miedän Iines & Aku -koriste löytyy hääpäiväkirjasta eli täältä
  3. Itse pääsin jo vastaamaan kahteen edellä mainittuun ja moneen muuhun kysymykseen etukäteen, ilmeisesti nopeuttaa itse ohjelmaa, koska morsiamen vastaus riittää (minun ei tarvitse kirjoittaa paikan päällä). vastaava on kuulemma edessä morsiamellakin jossakin vaiheessa. En laita tähän niitä muita kysymyksiä joihin vastasin siltä varalta, että Muksikseni saattaa eksyä myös tätä viestiketjua lukemaan. Ja sitten vähän off-topiciksi , mutta ei haitanne ;D: Itse teimme vastaavanlaisia kysymyksiä meistä vieraiden tietokilpailua varten ja aika moni tässä ketjussa oleva kysymys sopisi myös tähän tarkoitukseen. Siis joka pöydässä 1 kynä + kysymykset valmiina ja niitä saa täyttää koko illan ajan, vastaukset käydäänläpi jossakin vaiheessa ja paras saa (ehkä) pienen palkinnon. Toinen variaatio tästä on sellainen leikki, että on aluksi kaikki vieraat nousevat seisomaan ja sitten esitetään kysymyksiä, joissa on kaksi vaihtoehtoa (esim. käsi ylös = kyllä) ja väärin vastanneet istuvat. Tätä jatketaan kunnes voittaja on selvillä. Tämä siis vain esimerkkinä, että jos kysymyksiä tulee paljon, voi niitä hyödyntää myös muissa yhteyksissä. Kysymyksiä (joista osa jäi lopulta pois, kaikissa siis annettu eri vaihtoehtoja): -mihin morsian ihastui sulhasessa -mihin sulhanen ihastui morsiamessa -ikäero hääpäivän iän perusteella (itse täytän 27 kaksi päivää ennen häitä ja morsian täyttää 23 vasta syksymmällä, joten ikäero on 5 vuotta, vaikka oikeasti vain 4 v 2kk) -keittiö teemavärin valinta -häämatkakohteen valinta -auton ajokilometrimäärä ostettaessa -elokuvien määrä kotona -sulhasen kengän koko -sulhasen toinen nimi (3 todella lähellä toisiaan olevaa vaihtoehtoa) Muita vastaavia, joita olen kuullut (lähinnä tietokilpailua varten): -tapasivat leirin iltanuotiolla (väärin: leirin ruokajonossa) -yhteispituus 341 cm (väärin: 346 cm)
  4. Tänään käytiin suunnittelemassa pöytäjärjestys ja kyllä se 80 sinne menee. Lisäksi jää hieman tilaa ohjelmanumeroille. Tanssin ajaksi jo täytyy tosin morsiusparin pöytää hieman siirtää, mutta jos ei tanssia juurikaan ole, niin kyllä se 100 sinne mahtuu (tosin ei hirveän tilavasti). Ja nyt jäi vielä tilaa kimpun heitolle lavalta. Henkilökunnan ohjeiden mukaan sijoittelimme pöydät siten, että pystymme ainakin osittain hyödyntämään seiniä kiertävät pitkät penkit, jotka ovat muuten yllättävän hyvät istua (myös me tulemme istumaan niillä penkeillä). Neuvoa siis kannattaa noudattaa. Ja bändi voi valmistautua kaikessa rauhassa, koska lavan eteen saa verhot ja bändillä on oma taukotila ja erillinen sisäänkäynti lavalle. Juomia varten löytyy suuri kyläkaappi, joka on päällä jo perjantaina, eli juomat ovat varmasti jäähtyneet juhlan alkaessa. Ja tiedoksi niille, jotka aikovat järjestää ruoan itse: paikalla on kahviastiasto (kuppi, aluslautanen, kahvilusikka ja kakkulautanen) talon puolesta, sekä joitakin tarjottimia ja kannuja. Pöytien koot ovat 9 kpl 130*60 ja 12 kpl 150*70. Me sijoittelimme pöydät siten, että kapeissa (=vanhemmissa) pöydissä istutaan vain toisella puolella ja henkilöitä on 2,5/pöytä (kaksi pöytää aina vierekkäin ja nämä pöydät ovat sivustoilla). Isompiin pöytiin tule 6 henkeä (3 per puoli, päät tyhjinä).
  5. http://www.kulturfonden.fi/carlberg/ Itse meinasimme kyllä sovittaa kaikki 90 henkeä isommalle puolelle, eli kai Pullerokin on tarkoittanut "ei yhtenäisllä" sitä, että noutopöytä on eri tilassa (keittiön vieressä) kuin juhlaväki. Oviaukko ei varsinaisesti ole edes ovi, vaan todella leveä reikä seinässä, joten siitä ei pitäisi tulla "pullonkaulaa" ruokaa hakiessa. Lava ei ole kummoisen näköinen, mutta kun meillä on bändi niin on silläkin oikea esiintymislava käytettävissään. Ja voihan sitä lavan reunusta aina koristella jollakin. Mielestämme 80-90 henkeä sopii kyllä ihan hyvin yhdelle puolelle ilman että tulee ahdasta, joten markkinoisin kyllä Carlbergiä yhtenäisen tilan juhlapaikkana. Ja tällä hetkellä siellä on menossa ikkunaremontti (toivottavasti valmistuu kuun loppuun mennessä :), joten saa nähdä vaihtuvatko verhot uusiin... PS. Löysinpä myös tällaisen koskien pääkaunpunkiseudu juhlatiloja, en tiedä onko jo ollut täällä (ei ainakaan ole osunut minun silmiini): http://www.kolumbus.fi/jari.pihlajamaki/JUHLATILOJA.htm
×
×
  • Create New...