vendar

Aktiivijäsen
  • Viestit

    34
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä vendar

  • Taso
    Juniori
  1. Itse vaihdoin kans nimen USA:ssa naimisiin mentäessä. Saimme sitten ylimääräisiä marriage certificateja(itseasiassa niitä piti tilata jälkeen päin), ja olin Suomen suurlähetystöön yhteydessä, piti täyttää joku lappu maistraattia varten ja lähettää se, sekä marriage certificate apostilla suurlähetystöön ja he toimittivat sen tiedon Suomeen. Sen myötä sit mulla vaihtu itestään nimet mm. pankkiin, ja he lähettivät uuden pankkikortin. Mutta en vielä ollut muuttanut osoitettani USA:aan, asuin USA:aa ennen vanhemmillani ni se oli virallisesti vielä osoitteeni. Sain myös uuden kelakortin postissa, koska osoitteeni oli vielä Suomessa. Kun sain Advance Parolen, menimme mieheni kanssa suomeen pitämään kirkkohäät ja kunnon hääjuhla, hommasin siellä sit uuden ajokortin uudella nimellä sekä uuden passin, joka ois mennyt jo siitä puolen vuoden päästä vanhaksi. Ja sit kun lähdimme takasin USA:aan tämän reissun jälkeen, vaihdon osoitteeni USA:an. Stressasin vähän tuota passi asiaa, koska lentolippuni oli ostettu vanhalla sukunimellä, kun minulla oli vielä vanha passi tai siis passi vanhalla nimeläni kun menimme suomeen. Nehän ei sit kuitenkaan ottaneet vanhaa passia pois kun sain uuden, ja se kaikeksi yllätykseksi vielä toimi lentokentällä niin ei tarvinut alkaa säätämän että lentolipussa/passissa eri sukunimi, vaikka siihenkin olimme varautuneet kaikenlaisilla dokumenteilla/lapuilla.
  2. Mulla on green card-haastattelu 7.10. tulin usaaan siis K1- viisumilla viime lokakuussa.. Hieman venähti tämä prosessi kun unohdettiin lähettää sponsorin syntymätodistus ja sitten mun hakemukset hylättiin keväällä... Hain siis sitten uudestaan lakimiehen avulla ja nyt kaikki on mennyt hyvin sain ead/ap heinäkuun lopussa, olimme suomessa elokuussa ja pidimme kirkkohäät siellä. nyt sitten takasin jenkeissä ja työnhaku menossa!
  3. Ellinora, joo tarkkana saa tosiaan olla. Luettiin paljon arvosteluja lakimiehistä yms ennen kun päätimme kenet palkkaamme, ja löytyikin sitten hyvä lakimiestoimisto ja ei liian kalliskaan. Kaikki on toiminut tähän mennessä hyvin. Mrs. vm2014, joo saan olla maassa. Minulla oli 30 päivää aikaa joko file a motion, tai lähteä maasta tai aloittaa uusi prosessi. Nopein tapa oli aloittaa uusi AOS-prosessi.. Filing a motionissa ois menny 6-12 kuukautta että edes kuulee mitään sieltä.. Tää on kyllä sellasta rahanmenoa, ärsyttää kyllä niin paljon, varsinkin kun kaikki meni pilalle tollaisesta pikku virheestä! Varsinkin se että kun ihmiset tekee pieniä inhimillisiä virheitä niin se on sitten kerrasta poikki, mutta USCIS:sella saa kyllä mennä niin kauan ku haluaa että mikään menee eteenpäin vaikka ois mennyt jo normaalin prosessointiajan yli yms.. Mutta jospa nyt kaikki menisi sitten hyvin Kuulostaa hyvältä tuo mitä aiot tehä syntymätodistuksesi kohdalla.. Voi kun oisi itse hoksannut heti laittaa tuon post it lapun, mutta kun viimeksi kun hain AOS:ta, niin siitä asiasta ei tullut mitään RFE:tä yms niin eipä sitten käynyt mielessä. Tsemppiä itse kullekin
  4. Se on kyllä niin älytöntä, että apua ei kai saa mistään muualta kuin palkkamalla immigration lawyerin?!?! Tietysti VisaJourneystä ja täältä saa apua, mutta eivät nekään aina ole oikeassa.
  5. mrs. vm2014, itse hain juuri AOS:ia uudestaan toukokuun alussa lakimiehen kanssa. Eilen tuli spostia lakimieheltä, että tullut RFE juuri tuosta samasta asiasta!! Mitä ihmettä? Sehän on sama dokumentti, mitä myös USA:n suurlähetystö helsingissä pyysi K-1 viisumihaastattelua varten, oikein kutsukirjeessä luki että birth certificate(virkatodistus from maistraatti) tai jotain vastaavaa. Ja edellisen kerran kun hain AOS:ia, minulle ei edes tullut siitä RFE:tä, vaan kelpasi sellasenaan. (meiltä tosiaan hylättiin hakemus ekalla kerralla, kun "vastattiin" RFE:hen väärin(lähetettiin väärän sponsorin syntymätodistus). Nyt tosiaan meidän lakimies sitten vissiin lähettti uudestaan saman virkatodistuksen sekä jonkun virallisen statementin jostain US Departmentista, että tämä tosiaan on se aito/oikea syntymätodistus.Jospa he hyväksyisivät tämän, on ollut jo semmosta sähläystä tää homma että pikku hiljaa alkaa riittämään Oletteko miettinyt lakimiehen palkkausta? Me tosiaan palkattiin lakimies/asianajaja kun aloitettiin uusi AOS-prosessi, se kyllä maksaa, mutta ei kuitenkaan liian kallis. Ja nyt sitten he hoitavat meille koko homman, esim nyt kun tuli RFE, niin he hoitavat sen, eikä tarvi itse huolehtia ja heidän pitäisi kyllä tietää mitä tekevät kun ovat immigration lakia lukeneet. Jos mietit hintaa, niin meillä maksoi 1500 dollaria palkata heidät hoitamaan meijän AOS-paketti/prosessi. Ehkä se ei olisi niin kallis, jos pyydätte immigration lawyeria vain hoitamaan teidän kanssa tämän RFE:n. On tää niin monimutkasta! Paljon tsemppiä, toivotaan että kaikki menee hyvin!!!
  6. Ellinora, joo niin pitää laittaa! Itse en muista lukeneeni tuosta mistään kun täyttelimme AOS papereita ekaa kertaa.. Mutta nyt ainakin muistaa sitte loppuelämän
  7. Saa udella! Meillä tosiaan todella tyhmän virheen takia hylättiin,oli siis meidän oma moka...Saatiin RFE, mieheni piti lähettää lisätietoja verotuksesta, ja toisen sponsorin eli mieheni isän piti lähettää todistus että on usan kansalainen/laillisesti usassa.. Noh mehän sekotettiin nuo sponsorit ja lähetetiin mieheni verotietoja sekä mieheni syntymätodistus.... Eli hylättiin koska ei lähetetty todistusaineistoa että mieheni isä on täällä laillisesti! KYllä kuulkaas otti/ottaa päähän!!! Tiedän että oma virhe, mutta oikeesti, jos hänellä on kaikkki verotiedot, syntynyt usassa(käy ilmi täytetyistä lomakeista), sosiaaliturvatunnukset yms.. Niin eivät sitten muka näe mistään että hän on usan kansalainen.. Me nyt sit palkattiin lakimies hoitamaan meijän kans tätä asiaa. Ja haen uudestaan siis nyt oleskelulupaa, advance parolea sekä työlupaa.. Tohon kielteiseen päätökseen ei oo mahdollinen "appeal" prosessi, ainoastaan filing a motion to reconsider/reopen the case on mahdollista. Ja jos tuon tekee, siinä kestää 6-12 kk että tulee mitään päätöksiä..... Joten aateltiin sit tosiaan vaan hakee uudestaan. Toivottavasti mulle nyt tulis sit noin 70 päivän sisään matkustuslupa sekä työlupa, olis suunnitteilla pitää suomessa sit kirkkohäät elokuussa On tää kyllä niin kallista! Meni hukkaan tuo ensimmäinen 1070 dollaria oman virheen takia( en tajua miksi eivät voineet vaikka soittaa ja kysyä sitä toista syntymätodistusta...vaikka ymmärän kyllä että säännöt on mitkä ovat) Nyt sitten uudestaan sama summa, sekä 1500 dollaria lakimiehelle... No, ei voi kuin toivoa että nyt kaikki menis suunnitelmien mukaan Oon täällä jo ollut puoli vuotta ja meinaa kyllä olla pikkusen tylsää kun ei saa vieläkään käydä töissä Ja lisäksi se vielä, että meni yli 4 kk kuulla että kaikki mun hakemuset oli hylätty. Vaikka yleensä Advance Parolesta sekä työluvasta kuuluu jotain kolmen kuukauden sisään... Soitettiin USCIS:sen asiakaspalveluun kuukauden ajan melkeen joka päivä, eikä mitään apua mistään! Aina vaan samaa jankkausta että meidän tietojen mukaan hakemuksenne on within the normal processing time! Jospa tämä vielä tästä iloksi muuttuis!
  8. Aivan. Minulle ei kyllä tosiaan tullut RFE:tä siitä medical hommasta, joten jospa se nytkin kelpais kun uudestaan lähetetään nuo hakemukset... Tässä vaan alkaa taas tulemaan vainoharhaiseksi
  9. Mitä todistuksia olet kääntämässä? Itsellenni ei sattunut kohdalle mitään todistuksia mitä ois tarvinut kääntää.
  10. Hei taas pitkästä aikaa! Meillä tosiaan hylättiin kaikki AOS/AP/EAD hakemukset pienen tyhmän virheen takia. Nyt tässä ollaan uudestaan täyttelemässä AOS-papereita, ja mietin että kun pitää olla tuo medical examination form i-693, niin riittääkö vaan se lomake minkä sai sillon sieltä lääkärintarkastuksesta? Tsemppiä kaikille viisumi/aos prosesseihin!
  11. Rahaa tähän hommaan kyllä kuluu.. Yritin tuossa laskeskella, oiskohan suunnilleen mennyt 2000e tähän mennessä? Vielä tietysti lisäksi lentoliput yms sekä matkakustannukset helsingissä ramppaamiseen. Itse odottelen siis tällä hetkellä AOS:ia sekä työ- ja matkustuslupaa tällä hetkellä.
  12. Minulla maksoi menopaluu 650€ ja yks suuntanen ois ollu 1250€. Minulla ei siis ainakaan ollut mitään ongelmaa siinä että oli paluulippu.. Ja jos olisivat kyselleet niin olisin selittänyt miksi.
  13. Itse ostin menopaluun, tulin tänne lokakuussa ja paluu-lippu on huhtikuulle. Jos matkustuslupa on tullut siihen mennessä niin hyödynnän sit sen lipun ja menen käymään Suomessa Oli siis puolet halvempaa ostaa menopaluu, kuin pelkkä meno. Jos en pääse sillon suomeen, nii en vaan sitten mene tuolle "paluu"-lennolle, menee hukkaan mutta siltikin halvempaa että olisin ostanut pelkän menolipun Ei multa ainakaan mitään lentoja kyselleet, mistäpäs ne maahanmuuttoviranomaiset tietäisivät jos on menopaluu-lippu?
  14. An-Chan, Minulla oli haastattelu syyskuussa, silloin piti ainakin olla muistaakseni 2 passikuvaa(USA:n vaatimusten mukaisia passikuvia siis). Muistaakseni se luki checklistissä? Itse ehkä ottaisin ne varalta mukaan vaikka siinä ei sitä lukisikaan Minulla oli mukana kaikki todisteet, sposteja,kirjeitä,lentolippuja,puhelitietoja,kuvia yms. Mutta eivät kyselleet niistä mitään! Kyllä hieman ärsytti kun piti niitä kantaa koko päivä mukana Itse haastattelu oli myös todella helppo, perus kysymykset vaan, ja kaikki kuulee mitä ne kysyy sulta, itse odotin että ne vievät johonki erilliseen huoneeseen haastateltavaksi. Tsemppiä vaan kyllä se siitä!!
  15. Minulle ei maistraatti antanut ko. lappua, kirkkoherran virastosta vaan ohjeistettiin olemaan yhteyessa suurlahetystoon. Sain suurlahetystosta tallaiset ohjeet http://www.finland.org/public/default.aspx?nodeid=35855&contentlan=1&culture=fi-FI#avioliitto apostille on tosiaan tarkea Minulla ei tosiaan oo uudella nimella passia eika muutakaan henk.todistusta, mutta esim kun kavin pankissa avaamassa tilin, niin otin vain marriage certificaten mukaan passin lisaksi, josta nakivat uuden nimeni, sanoin etta ei oo viela uudella nimella passia yms ja hyvin kelpasi Itse olen lukenut etta kun hakee AOS:ia, kannattaa hakea samalla tyolupaa ja matkustuslupaa koska se on ilmaista(toisin sanoen sisaltyy AOS maksuun), ihan varalta vain jos tulee tarve matkustaa ennen kun on saanut AOS:in. Luin visajourneysta etta ei edes ole pakko laittaa syyta miksi hakee matkustuslupaa jos sita hakee vaan "varalta", eika sen pitaisi haitata prosessointia Itse kylla laitoin syyn, toivottavasti se lupa sielta tulisi mahd pian! Kuulemma sosiaaluturvatunnuksen voi hakea sen jalkeen kun on saanut tyoluvan, ja tyoluvan ja matkustusluvan pitaisi tosiaan tulla samassa paketissa 3 kk sisaan. Ois kylla hyva jos kaikki olisi selkeasti yhdessa paikassa, meille tuli kaksi kertaa RFE, ekalla kerralla kun oli vaara summa rahaa checkissa. Kohta tuli uus RFE etta puuttui jotain sponsorin rahatietoja ja syntymatodistus, en ymmarra miksi eivat voineet kaikkea pyytaa samalla kertaa, vaan piti kaks kertaa lahettaa RFE. Toivotaan etta paperisota olisi ohi pian!