vvv

Jäsen
 • Content count

  3
 • Joined

 • Last visited

About vvv

 • Rank
  Untuvikko
 1. Hei, onko tää polttareissa kaupittelu laillista? Voiko tulla jotain ongelmia (siis jos myy vaikka kukkia tai karkkia?) ?
 2. Ongelma on se, että tämä miehen isän sukunimi on selvästi uskonnollinen, ja itselleni en haluaisi tätä nimeä sen takia. Haluaisin kuitenkin yhteisen sukunimen mutta mieskään ei haluaisi luopua omista sukunimistään. Olen kyllä kuullut, että ihan viime vuosina puoliso on ottanut sen ensimmäisen sukunimen sellaisenaan tai yhdysnimen perään. Ihan Suomessa avioituneita pareja ovat siis. Mutta mietin sellaista vaihtoehtoa, että voisikohan tämän miehen jälkimmäisen nimen hakea erikseen uudeksi sukunimekseen? Yritin tutkia Suomen nimilakia, mutta siitä en oikein ottanut selvää, että onko tällainen mahdollista. Enkä tiedä onko nimi kotimaisen nimikäytännön vastainen, mutta kovin monimutkainen se ei ole, vaan ihan perus espanjankielinen sukunimi ja en tiedä onko avioliitto riittävä peruste... Jaa-a. Kellään kokemusta? 10 § Sukunimi voidaan muuttaa uudeksi sukunimeksi, jos hakija selvittää, ... 3) että uuden sukunimen ottamista on muuttuneiden olosuhteiden tai muiden erityisten seikkojen johdosta pidettävä perusteltuna. ... 11 § Uudeksi sukunimeksi ei voida hyväksyä nimeä, joka on sopimaton tai jonka käyttö muutoin voi aiheuttaa ilmeistä haittaa. Ilman erityistä syytä ei uudeksi sukunimeksi voida hyväksyä nimeä: 1) joka muodoltaan tai kirjoitustavaltaan on kotimaisen nimikäytännön vastainen; ... 13 § Uusi sukunimi, joka ei täytä 11 §:n 2 momentin 1 kohdassa asetettua vaatimusta, voidaan hyväksyä, jos hakijalla on vierasperäinen sukunimi ja uuden nimen käyttöönottoa on esitettyyn selvitykseen nähden pidettävä tarkoituksenmukaisena.
 3. Tulevalla aviomiehelläni (asutaan Suomessa ja häät Suomessa) on kaksi sukunimeä, siis hänen nimensä on muotoa "Etunimi Isänsukunimi Äidinsukunimi". Virallisissa papereissa lukee tietysti molemmat sukunimet, mutta hän epävirallisesti aina käyttää "Äidinsukunimeä". Haluaisimme minullekin tämän jälkimmäisen "Äidinsukunimen", mutta onko se käytännössä mitenkään mahdollista? Haluamme siis vain jälkimmäisen sukunimen minulle, emme ensimmäistä emmekä molempia. Olen käsittänyt niin, että Suomen nimilain mukaan voin ottaa vain "Isänsukunimen". Onko kellään kokemuksia/varmempaa tietoa asiasta? Onkohan olemassa joku keino, jolla saataisin tämä "Äidinsukunimi" meille yhteiseksi nimeksi?