nallepuhi

Jäsen
 • Content count

  8
 • Joined

 • Last visited

About nallepuhi

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Tintoretto: millainen tila teillä oli Seurahuoneella? siis joku kabinetti tms? olitteko ihan "pöytien keskellä" vai oliko "vapaata tilaa" (sana taas hallussa :) ? ja jäittekö paikan päälle juhlimaan? komeita paikkoja kyllä on, mutta jotenkin kun miellän, että kirkkoon kuuluvat menevät nimenomaan kirkkoon vihittäviksi, niin uskontokuntiin kuulumattomille pitäisi olla vastaava, juhlava paikka johon mennään vartavasten vihille. Siis maistraattihan on juuri se paikka, mutta miksi niiden kaikkien pitää olla kuin jotain DDR bunkkerilähiöstä repästyjä > :-?, virastotaloja joista juhlavuus on kaukana?! Se että uskontokuntiin kuulumattomat joutuvat/saavat itse metsästää vihkiäisiinsä sen arvoisen paikan, kertoo paljon tämän yhteiskunnan asenteista yleensä. Meillä on ollut uskonnonvapaus lakiin kirjattuna rapiat 80 vuotta, ja edelleen yhteiskunta "antaa ymmärtää" että muut vaihtoehdot kuin kirkkoon kuuluminen eivät ole suotavia ! -end of rant - asioiden näin ollessa - haaveilen sellaisesta, että jossakin ravintolassa tms paikassa saisi kaksi lähekkäin sijaitsevaa kabinettia varatuksi. toiseen piiitkä illallispöytä johon mahtuu koko hääväki samaan pöytään (20-30 vierasta), ja toiseen pelkät tuolirivit, kenties käytäväntynkää keskelle, ja eteen vihkipöytä. Kaikkein parasta olisi, jos tämän saisi toteutetuksi ravintolassa joka on meren rannalla (rrakastan merta!) ja/tai korkealla (hyvät näköalat) ja vihkipöydän/vihkijän selän takana olisi iso ikkuna ulos/lasiseinä tms.
 2. kiitos Eia tiedosta. ankea joo, siis tooosi riisuttu malli, mutta kuitenkin tyylikäs siinämielessä että on esim valkoset seinät eikä jotain ah-ällöä-väriä : koskahan koittaisi tässäkin maassa sellainen päivä, että avioliiton saisi solmia arvokkaissa ja juhlavissa puitteissa, vaikkei kirkkoon menisikään?! Maissa joissa siviilivihkiminen on pakollinen, esim. italiassa, avioliitot solmitaan kaupungintalolla tms, jotka nyt vaan sattuu olemaan kaikki jotain ihania renesanssipalatseja tai -huviloita. ja äkkiäkös nyt vaikka helsingissäkin saisi johonkin bulevardin tms arvokiinteistön lukaaliin juhlalliset tilat tähän tarkoitukseen! :D * lähtee juonimaan italian-matkaa... ;D
 3. Oi kiitos Bellis! Ihan tyylikkään näköinen huone, vaikka ehkä vähän koruton onkin... hienot nuo hopeiset jutut (?) seinällä vihkijän takana. ja upea puku muuten! Tilaa ilmeisesti on sen verran että reilut parikymmentä vierasta mahtuu, vai mahtuuko, siitä noista kuvista ei oikein saa käsitystä?
 4. mahtaisiko kenelläkään olla laittaa kuvaa maistraatin tiloista, siis vihkihuoneesta?
 5. Maerlyn: Voisitteko laittaa kutsuun lopuksi vaikka että "ainoa/tärkein lahjatoiveemme on, että tulette kanssamme juhlimaan..." tai jotain sellaista? itse painiskelemme saman asian kanssa, ja ajateltiin laittaa noin. Emme halua mitään tavaraa, enkä varsinkaan halua laittaa tilinumeroa kutsuun, ei sovi meille.
 6. Mielipidettänne kaipaan... Häät ovat pienet, noin 30 vierasta. (siviili-)vihkiminen tapahtuu juhlapaikalla (jos vaan suinkin mahdollista...). Olisko ihan pöllö ajatus, että hääpari vastaanottaa vieraat heidän tullessaan juhlapaikalle, eli kättelee heidät siinä ja toivottaa tervetulleeksi, eikä lymyile jossakin piilossa ja marssi esiin vasta vihkimisen aluksi? Eli hengailtaisiin koko hääväki siinä aluksi, juotaisiin vaikka joku alkudrinkki viimeisiäkin mattimyöhäsiä odotellessamme, esiteltäis vieraita toisilleen jne. ja todettuamme kaikkien olevan paikalla, siirryttäis vaan "asemiin" ja aloitettaisiin virallinen osuus. sen jälkeen vois sitten (bestmanin tuntien: raikuvien aplodien jälkeen ) joko halia vieraat (todennäköisesti tämä on jo tullessa tehtykin), tai antaa samantien skumpat kouraan ja skoolata koko porukan kanssa kollektiivionnentoivotukset Meille tulee muutenkin häät, joista ei kyllä juhlavuutta tule puuttumaan, mutta karsitaan kaikki ylimääräiset hörsellykset ja perinteet jotka ei tunnu omilta, ja keskitytään olennaiseen. Eli siihen että saamme toisemme, ja meidän rakkaat on paikalla jakamassa meidän ilon! Mulle ei ole mitenkään tärkeää ettei mua näe puvussani kukaan ennen h-hetkeä tms. tulipas kaauuhea sepustus, mutta mielipiteitä siis, kiitos!
 7. Hei, kertokaas jos tiedätte, miten siviilivihkimisen kaava menee silloin jos siihen sisällytetään esim sormusvalat? Siis tiedän että itse kaava on standardi, ja olen nähnyt sen mallin jossain (en muista nyt missä) mutta kuinka se sitten toimii "ekstrojen" kohdalla? siis mihin väliin sitä kaavaa olette lisänneet runot/laulut tms? ja me esim haluamme lausua toisillemme sormusvalat. näkemässäni kaavamallissa kuitenkin vihkijä kysyy ensin ne pakolliset "tahdotko" ja kysymysten perään julistaa vihittävät aviopuolisoiksi. siinä mallissa tämän jälkeen tulivat sormusvalat, ja sitten loppukaneetti, jossa todetaan jotain että "teidät on nyt vihitty avioliittoon ja puolisoina olette yhdenvertaiset...". Tuntuu vähäsen hassulta että aviopuolisoksi julistetaan ensin ja sitten vannotaan sormusvaloja? vai tuntuuko?
 8. Hei kaikille... eri vaihtoehdot on mietinnässä, mutta tietääkö kukaan/onko kokemusta saako pro-seremonioilta puhujapalvelua myös englanniksi? eli löytyykö heiltä (pk-seudulla) joku joka puhuu englantia "tankeroa" sujuvammin, ja jolle ei nousisi tuskanhiki päälle pelkästä ajatuksesta? sulho ja puolet vieraista kun on englantia äidinkielenään puhuvia.