Jump to content
Naimisiin.info

punahilkka76

Rouva
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Female

punahilkka76's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

 1. Häämatka on nyt takanapäin ja voin kyllä suositella Pariisia kaikille!!! Oli tosi mahtava reissu! Kaupunki on siisti ja iltaisinkin turvallisen oloinen kävellä. Meidän hotelli oli latinalaiskortteleissa ja sijainti oli aivan loistava. Metrolla pääsee jokapaikkaan tai jos metrolinja ei riitä, niin juna jatkaa (esim. Disneyland ja Versailles). Kävelläkin kannattaa, sillä niin näkee enemmän kuin metrossa maan alla. Mekin usein mentiin määränpäähän metrolla ja käveltiin takas tai päinvastoin. Eli ei hankittu päivä- tms. lippuja, sillä päivässä usein riitti kertalippu metroon, joka maksoi 1.40 euroa ja päivälippu oli muistaakseni yli 8 euroa. Eli aika paljon pitää matkustaa, että kannattaa ostaa päivälippua. Disneylandiin maksoi matka noin 6 euroa ja Versaillesiin alle 3 euroa. Mutta näihin ei siis riitä tuollanen tavallinen päivälippu. Disneylandissa saa aikuinenki kulumaan hyvin kaks päivää. Me tosin ei raaskittu käyttää sinne enempää kuin 1 päivä. Se aluehan on jaettu kahteen puistoon, joihin on eri lippu. Tai voi ostaa sellasen, jolla pääsee molempiin, mutta sit kannattaa ostaa kahden päivän lippu, sillä yhteen päivään tulee vähän liikaa, jos aikoo mennä molempiin. Toisessa on ne kaikki vuoristoradat ja muut ja toisessa sit enemmän Disneyland studioita ym. Me oltiin pelkästään huvipuiston puolella. Sisäänpääsy oli muistaakseni 41 euroa yhteen (sai valita kumpaan menee) ja noin kympin kalliimpi, jos haluaa molempiin. Nämä siis yhden päivän lippuja. Versailles oli nähtävyys enemmän sen puutarhan suhteen minulle. Se oli aivan upea! Mies kyllä tykkäs itse palatsista. Sinne ostettiin sellaset päiväliput, joilla pääsi joka paikkaan alueella (siellä on paaaljon nähtävää) ja ne tais maksaa 20 euroa/pää. Niihin kuulu sellanen audio-opastus, jota suosittelen muutenkin kaikkiin paikkoihin, varsinkin jos ei osaa ranskaa. Eli se mikä meitä harmitti, oli pariisilaisten huono englanninkieli. Eli jos jossain puhuttiin englantia, se oli tosi huonoa. Eli mekään ei paljoa missään viitsitty kysellä sen takia, ku tiesi, että vastaus oli mikä oli. Eli ei kumpikaan osata yhtään ranskaa, mutta viikon aikana sitä oppi ihmeen paljon...mietittiinki, että jos ois oltu kaksi viikkoa, ni ois puhuttu varmaan jo sujuvaa ranskaa... ;D Ja tosiaan monessa nähtävyydessä oli kaikki historia ym teksti kirjotettu ainoastaa ranskaksi. Eli harmitti tosi paljon, ku ei ymmärtäny. Mutta siis ihana kaupunki. Paljon jäi vielä näkemättäki, joten Pariisiin mennään joskus uudestaankin...
 2. Häämatka lähestyy ja aattelin vielä nostaa tätä ketjua, että josko jollakin olis vielä kokemuksiaan kerrottavana. Onko kukaan käyny siellä Euro-Disneyssä? Onko se ihan vaan lapsille vai viihtyiskö siellä tällanen "vanhempikin" pariskunta? Opaskirjasia ollaan kovasti luettu ja matkakuume kasvaa päivä päivältä..!!
 3. Meillä oli tarkotus laulajan esittää tämä laulu kirkossa, mutta kanttori ei suostunu. Eli nyt se sit esitetään hääjuhlassa.
 4. Paljon kiitoksia kaikille avuliaille naikkareille hyödyllisistä vinkeistä! Häämatka Pariisiin on nyt varattu ja innokkaina odotamme heinäkuuta. Tosin jonkinlainen ranskankielen oppikirja kai pitäisi hankkia, että voisimme opetella muutaman lauseen ranskaa.. Vinkkejä matkalle otamme edelleen kiitollisina vastaan. Ja tuosta metrolla liikkumisesta olisin vielä kysynyt, että jos ostaa sellaisen viikon lipun, niin pitääkö siis olla valokuva matkassa? Jossain ketjussa mielestäni sanottiin näin. Ja mikä on paras tapa tulla lentokentältä hotellille? Lontoossa pääsi kätevästi metrolla, mitenköhän siis Pariisissa? Katsotaan mitä kaikkea muuta tulee mieleen kysellä tässä matkan varrella.
 5. punahilkka76

  Pariisi

  En ainakaan löytänyt Pariisille omaa ketjua, mutta jos sellainen on, niin tämän saa siirtää sen alle. Kertokaa te, jotka olette Pariisissa vierailleet, että missä siellä kannattaa ehdottomasti käydä. Miten kannattaa liikkua? Pärjääkö siellä pelkällä englannilla, sillä ranskaa emme osaa. Millaista siellä on ilmaston puolesta heinäkuussa? Osaisko joku suositella kenties hyvää hotelliakin? Hintataso on ilmeisesti kohtalaisen kallis? Aika paljon siis kysymyksiä, mutta jos osaat auttaa jossain, niin kirjoitapas kommenttisi. Kaunis kiitos!
×
×
 • Create New...