goldilocks

Morsian
 • Content count

  63
 • Joined

 • Last visited

About goldilocks

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Oli iso yllätys!! Ja erittäin hauska sellainen
 2. Tää bisnes taitaa olla sellaisessa murroksessa, että saa nähdä mihin asiakkaat valuvat. Ymmärrän oikein hyvin kivijalkaliikkeiden tuskan, mutta heidän pitää keksiä sitten uusia ideoita, joilla kilpailla kiinapukujen kanssa. En ihan näkisi kilpailuvalttina sovitusmaksua... joku muu syy pitää olla ostaa puku siitä liikeestä eikä kiinasta. En ole alala niin en osaa sanoa. Jos mitään kilpailuvalttia ei ole niin sittenhän se ala kuolee pois. Kilpailun perussäännöt pätee tähänkin alaan kaikki alat muuttu ajallaan. Itse en näe mitään syytä ostaa pukua Suomesta. Hintaero on niin järkyttävä. Sitäpaitsi otan oikein mielelläni riskin: maksan sen 200 euroa toimituskuluineen ja tulleineen Kiinasta tulleesta puvusta. Jos se nyt sattuisi olemaan IHAN hirveä (mitä en usko, kun samasta tilaan, mistä kaveritkin ovat tilanneet ja kaikki olleet hyviä) niin en pukua sitten käytä. Kannatti sllti kokeilla ja vaikka siihen tehtäisiin muokkauksia Suomessa niin se olisi silti edullisempi kuin täältä ostettu puku.
 3. JA mä oon puhunut siitä henkilöstä, joka tän keskustelun aloitti valittamalla kaasosta, joka ei halua osallistua hääsuunnitteluun joka oli riskeeraamassa ystävyyttä sen eteen, ettei kaaso ollut kiinnostunut häiden suunnittelusta vaikkei ollut tiedossa edes että miksi sen kummemmin. Johon otin kantaa, ettei kyllä tarttekaan olla. Että ihan varmaan on syyt, että miksi ei eikä se tarkoita automaattisesti, että kyseessä on huono ystävä. Ja teidän puheista sai sen kuvan, että tottakai pitää olla kiinnostunut.
 4. Tottakai siis oikeasti haluan ihanat isot onnistuneet häät Mutta Hirilore kyllä hyvin kuvaili omiakin tuntoja. Yritän jättää pois kaiken "ylimääräisen" niinkuin vaikka häälehden! tai häänettisivut Suunnittelu on ärsyttänyt ihan alusta asti kyllä. Miehen vaatteisiin ei tulisi mieleenkään puuttua, jos se ei osaa omiin häihin pukeutua niin en taida mennä sen kanssa naimisiin no ei, kyllä se osaa. Kävinkin tuolla now and foreverillä. löysin kivan peruskortin, johon voi laittaa meistä kuvan. Ei ollut yhtään ällöttävä! Kyllä tää tästä nyt lähtee varmaankin. Jos panostetaan vaan ruokaan ja hommaan bändin niin sekin tuo jo paljon. Ihan kammottava ajatus, että joku koordinoi ne hääkutsut morsiuskimpun väriin!
 5. Näitäkään ei ois edes tiennyt, et pitää tehdä huh, tässäkin riittää jo hommaa. Juhlapaikka onneksi on! Mitään muuta ei. Pitää varmaan soittaa kirkkoon. Varmaan tyhmä kysymys, mutta mitä papin kanssa tehdään, kun se tavataan etukäteen?
 6. Joo siis ei ole pakko olla juuri sitä tietynlaista. Ainoa, ettei kumpikaan halau mitää pastellivärejä. Toi muistilista kyllä auttaa myös. Puvun ja ulkonäön kanssa puuhaan mielelläni, joten se on ainoo asia, joka ei ole ongelma. niitä valmisvaihtoehtojakin on muuten tuhoton määrä! Hääohjelman miettiminen on yksi sellanen mitä murehdin varmaan eniten. Mitä jos kaikille on ihan supertylsä ilta? mulle tärkein asia ois nyt se, et kaikilla ois kivaa.
 7. No ei oikein löydy ketään, ketkä siitä häähössötyksestä pitäisi. Jos ois joku himosuunnittelija, joka omast atakaa HALAUISI suunnutella niin ihan eri asia. Mua vaivaa just se, että mistä tiedän,mitä kaikkea pitää ottaa huomioon? pitääkö mun lukea joku 200 keskustelua täällä ennenkuin tiedän, mitä pitää ylipäätään tehdä? Ahdistaa sekin, kun en oikein tunnu löytävän täältä samanhenkistä porukkaa kaikki on jotenin niin inoissaan ja itseäni lähinnä ärsyttää kaikki häihin liittyvä! Yritän vielä puhua miehelle hääsuunnittelijasta miehet vaan on niin miehiä ( anteeksi miehet!), tuntuu ettei niitä HAITTAA vaikka ne häät on vähän sinnepäin sitten. Mä kuitenkin haluan juhlat, joissa kaikki vieraat viihtyy ja on hauskaa. kaikesta huolimatta.
 8. Ja siis lisäys, että avioliitto on ihana juttu! se kyllä innostaa. Kyse on vaan tosta suunnitteluprojektista.
 9. Mitä tehdä, jos häiden suunnittelu ei kiinnosta ollenkaan? Tämä on vähän haaste, koska kuitenkin haluan isot juhlat. Jos olisin itsekäs ja tämä koskisi vain mua niin toimisin varmaan toisin. Jotain pitäisi varmaan kuitenkin keksiä Pyysin parilta hääsuunnitteluyritykseltä tarjouksen. Kolme ei vastannut sähköposteihin tai puheluihin ollenkaan (hieman outoa). Tai osa vastasi pari kertaa, mutta kun sovittin tapaamista niin heistä ei kuulunut enää mitään. Yksi hääsuunnittelija vastasi - sellainen kuin Lily Dream Wedding, joka vaikuttikin tosi hyvältä. MUTTA miehen mielestähän ei häissä mitään erityistä suunnittelemista edes ole, joten miksi maksaa suunnittelijasta. Mies ei todellakan kuitenkaan halua ottaa suunnitteluvastuuta kuitenkaan itselleen. Joten kävi miten kävi niin mulle tää homma lankeaa. En taida saada miestä vakuuttumaan hääsuunnittelijan tarpeellisuudesta. Voisin sen tietty maksaa itsekin ja vaikka olen kyllä ihan maksukykyinen niin silti kirpaisee maksaa se pari tonnia itse... Jokatapauksessa, vieraita olisi noin 80 ja paikka on onneksi sellainen, ettei koristeluita tartte. Mennään kirkossa naimisiin ja aikaa on vielä vuosi. Mitä ihmettä tässä pitää tehdä? suorastaan v******i katella jo pelkkiä kutsukortteja netistä. Siihenkin meni joku kaksi tuntia ihan hukkaan ja kaikki oli ihan hirveitä. Mua ei kiinnosta eikä innosta eikä yhtään mitään koko häiden sunnittelu! Tykkään itse häistä kyllä, mutta koko suunnittelu tuntuu tasan yhtä kiinnostavalta kuin siivoaminen. Aikaa menee, pakollista ihme vääntöä puhua jostain typeristä kukista ja jostain cateringistä. Puhumattakaan joku hääohjelma tai yhtään mikään... Suunnittelen ammattatikseni isoja projekteja, joten sekin varmaan vaikuttaa tähän, ettei sitä nyt sitten kiinnosta tehdä vapaa-ajallakin... Ideoita? Miten te motivoidutte tekemään tätä työtä? Onko teistä hääsuunnittelu jotenkin kivaa tms ? vai onko muita kenelle se on vaan yksi supertylsä työllistävä projekti muiden joukossa?
 10. Olisit huono ystävä, jos ystävä kieltäytyy siitä kukkien kastelusta ja se ois jokin todiste siitä, ettei ystävä ole aito ystävä. Häät ovat kuitenin HIEMAN eri asia, kuin joku kukkien kastelu. Häihin liittyy ihmisillä paljon tunnelatausta. Siinä tulee mieleen omien suhteiden onnistumiset ja epäonnistumet, paha olo, stressi ja elämän isot kysymykset. Paljon sellaista, joiden kanssa ei voi olettaa jokatyypin olevan itsensä kanssa "sinut". Häät ovat jokaiselle todella henkilökohtainen asia, siinä missä itse menee nyt naimisiin , ei todellakaan ole mielekästä pyytää sitä ystävää, kenen avioliitto on valtavissa ongelmissa, innostumaan mun häiden suunnittelusta. Tai sitä, kenelle tuli juuri avioero tai sitä kenen kihlaus purettiin kuukautta ennen häitä. Tai sitä mun sinkkukaveria, joka ei vaan löydä itselleen puolisoa. Tai sitä kenen vanhemmat juuri erosivat. Kun just näissä hääasioissa ei mun mielestä koskaan pidä ottaa mitään itseensä, ei loukkaantua eikä mitään. Eikä koskan voi todella tietää muiden syitä ja suhtautumista häihin - edes niiden ystävien. Se, ettei sua Tipzilla sun ystävä missään nimessä haluaisi suunnittemaan omia häitään, ei varmasti liityisi suhun vaan siihen, että häät on niin henkiläökohtainen juttu. Antakaa nyt niille kaasoille ja muille tilaa tuntea ja elää sitä omaa tunnemaailmaa. Häät on valtava juttu monelle myös negatiivisessa mielessä. Ja siinä, missä kaaso voi alussa innostua häistä, voi ne tuntua pian superahdistavilta ja pahalta (ystävälleni kävi näin, kun tuli mieleen just oma sinkkuus siinä häätohinassa ja paha olo siitä. UPEA ystävä, muttei todellakaan siinä vaiheessa kiinnostanut se hääsuunnitelma. Kun oma yksinäisyys vei suorastaan masennukseen asti ja itkua tuli koko ajan). Itseänikin häiritsee täällä foorumilla suhtautuminen häihin todella paljon: koen ilmapiirin todella ahdasmieliseksi meitä kohtaan, kenelle ne hääsuunnitelmat ovat vaan pakollinen lisä arkeen eikä tunnuta ymmärtävän, että sellaisiakin morsiamia ja kaasoja on. Ei se tee niistä huonoja tulevia vaimoja tai huonoja ystäviä. Se tekee ihmisistä inhimilisia tyyppejä. "Miten tällaiset minulle arkipäiväiset yhteiset ystävyyteen kuuluvat jutut (minusta ei siis pakkopulla, pakotus tai orjuutus) eroaisivat häiden järjestelyistä? " kyllä ne vaan monelle eroaa ja PALJON. Ihmiset on erilaisia! mulle ainakin mun kaverin vastatautisen koiran hoitaminen oli kivempaa ku hääsuunnittelu mun mielestä tällainen tuntuu tosi ahdasmieliseltä.
 11. Siis eikö ystävän kiinnostuksen mittapuu ole se, että haluaako osallistua itse hääjuhlaan vai ei? Ja jos ystävä kieltäytyy jostain, kuten niistä kukkien kastelusta, niin se nyt on vähintäänkin ok? Saahan sitä aina pyytää, mut ei kylläkään vaatia. Ei siinä mun mielestä ole mitään ilkeämielistä, jos kaaso ei syystä tai toisesta halua osallistau hääsuunnitteluun, niin sen morsiamen pitää todella miettiä, että onko siinä tärkeämpää ne omat häät vai se ystävyys. Sitähän tässä just pohdistaan, että kumpi on tärkeämpää teille tällaisessa tilanteessa? ei se ole mitään vihjailua vaan suora kysymys: mitä jos teidän ystäväänne tai kaasoa ei todellakaan kiinnosta tai ole halua suunnitella häitä, vaikka olisitte ystävällenne kuinka rakas? vai onko oletus se, että jos on rakas ystävä niin hän suunnittelee kyllä, vaikka homma olisi jopa vastenmielistä? Ehkä jos mittaatte ystävyyden "aitouden tai arvon" sen perusteella, että oikea ystävä on kiinnostunut suunnittelemaan teidän häitänne niin sehän on oma oma henkiläökohtainen asia. Mulle se taas ei mittaa mitään, koska häät on vaan häät. Nimenomaan tässä pitää ymmärtää myös se, että joillekin se häiden suunnittelu on suorastaan vastenmielistä hommaa (tiedän monia), vaikka ystävyys olisi kuinka syvää.
 12. Olen saanut itse kaikki hääkutsut puolta vuotta aikaisemmin, niin en ajattellut, että se olisi pitkä aika. En sitten tiedä. Ehkä jos se rsvp on sen 2kk aikaisemmin suunnilleen? Ei millään kiinnostaisi vaivautua lähettämään save the date kortteja erikseen
 13. 2kk tuntuu älyttömän lyhyeltä ajalta, kun itsellänkin on kalenterin vkl kiinni aina kaheksi kolmeksi kuukaudeksi eteenpäin. Ajattelin, että laitan puolta vuotta ennen niin ihmiset voivat sitten miettiä matkasuunnitelmat yms. sen mukaan, jos haluavat mieluusti osallistua myös häihin.
 14. En todellakaan ole tiennyt! Enkä tiedä vieläkään koko hääsuunnittelu lähinnä ärsyttää. Vaikka oonki superromantikko ja rakastan sitä, että tuodaan kukkia ja viedään ulos, yllätetään tai annetaan lahjoja niin tää hääjuttu ei kyllä kiinnosta. Mun unelma olisi, että ne omanlaiset häät vaan "tipahtaisi taivaalta". Mut ei kauhee vaiva käyttää yhteen päivään. Enpä taida olla mitään "matka on tärkein" tyyppinen ihminen tässä. Miksei miehet tee tätä pääasiallisella vastuulla? ( en ole koskaan kuulut, että miehet olisi suurin osa väestöstä hääfoorumeilla miettimässä juttuja. mun mielestä se olisi kyllä niin mahtavaa! )
 15. Alkuperäisessä viestissä kuitenkin nimenomaan oltiin siitä ärtyneitä, ettei kaaso osoita innostusta hääsuunnitteluun jo ennen häitä eikä kysele morsiamelta niistä. Kyllä se mun mielestä kuullostaa hyvin vahvasti halulta saalta ilmaista työvoimaa ja odottaa kaasolta asoita, jotka eivät kaasolle kuulu. Ja nimenomaan hääsuunnitteluun en näe mitään velvollisuutta osallistua. En näe mitään syytä olla kiinnostunut kenenkää toisen häiden järkkäämisestä muutenkaan. Edelleenkään en kyllä odottaisi kaasolta mitään työtä. Attendat on enemmänkin kunniavalvoja eikä mikään työvoima. Itse en odota kaasolta sen erityisempää ystävän tukea ja käytöstä kuin mitä saan arkenakin. Toki varmasti auttaa käymään vessassa, jos pyytää, mutta suunnitteluun en kyllä kehtaa pyytää. Onhan sillä omakin elämä Jos se nyt sanoisi, että haluaa suunnitella mun kanssa niin se olisi toki ok. Nää on varmasti sellaisia asioita, mitkä on jokaisen omasta arvomaailmasta hyvin pitkälti kiinni. Että onko tärkeää se ystävyyden säilyttäminen ja mitä kaikkea voi odottaa kaadon tekevän omien häidensä eteen ja käyttävän aikaa.