Mänty

Aktiivijäsen
 • Content count

  182
 • Joined

 • Last visited

About Mänty

 • Rank
  Vakkari
 1. Puhumalla onneksi usein asiat lähtee selviämään. Ja ehdottomasti samaa mieltä tuossa, että vaikka asiat sinäänsä voisi olla "okei", niin sitten kun yllättäen tulee monesta suunnasta kaikennäköistä, niin kyllä siinä helposti menee pasmat sekaisin. Foorumit on siitä kivoja, että niille voi avautua ensin oikein urakalla. Ei tarvitse sitten kavereille vaahdota vaan voi rauhallisemmin selvitellä asian.
 2. Hankala kysymys. Ainakin kannattaa olla etukäteen suora siitä, että kysyt omasta puolestasi (eikä siis sulhasen vaatimuksesta) asiaa ja että pariskunta on suunnittelemassa häitä vain hyvin pienelle porukalle. Toisaalta, jos on ujo ja hiljainen sulhanen, niin kannattaa miettiä myös sitä, että olisiko sulhasen mielestä mukavampi ja kivempi ilta jos siellä ei ole hirveästi ihmisiä. Riippuu tietysti kuinka tuttuja nämä miespuoliset kaverit on myös sulhaselle. Sitten polttareiden kustannuspolitiikkakin on aika suuri kysymysmerkki. Riippuen vähän tilanteesta, mutta voi olla vähän kohtuutonta odottaa henkilöiden, joita ei häihin kutsuta, osallistuvan suurella summalla kustannuksiin. Hihavakiolla heittäisin, että jos on rehellinen asiasta ja kutsuu porukkaa baarikierrokselle jossa jokaisen omat kustannukset on se mitä itse juo ja ehkä sulhaselle tarjottu kalja, niin aika harva kaveri siitä herneitä nenään vetäisi. Jos taas lähtee linjalle cartingia, strippari ja kaikki muut setit siihen päälle, riippuu aika paljon porukasta. Joku kaveriporukka voisi hyvin tarttua tilaisuuteen tehdä jotain hauskaa yhdessä polttareiden tekosyyllä, vaikka kustannuksia tulee mutta hääkutsua ei. Toisilleen tuntemattommammat ei välttämättä innostu ajatuksesta.
 3. Piihän se siinä, mutta viittaako se päivämäärään tai nimiin tai johonkin teillä?
 4. Näin ulkopuolisena täytyy kommentoida, että tuo eka ei minustakaan ole mitenkään ihmeellistä, enkä itsekään näe siinä ongelmaa. Ymmärrän, että sinua harmittaa koska kaason aika tulee varmasti täyttymään omista hääsunnitelmista myös (toisaalta teillä on mahdollisuus suunnitella yhdessä ja heitellä toisillenne ristiin ideoita). Mutta jos tuo signaturesi pitää paikkaansa, niin olet menossa naimisiin ensikesänä/syksyllä? Kesässä ei kuitenkaan ole ihan älyttömästi viikonloppuja ja kun on suunnilleen samanikäisiä kaveruksia, niin häitä tuppaa samalle vuodelle tulemaan useampia. Kaaso ei voi suunnitella omia häitään ja naimisiinmenoaan (jotka hänelle toki ovat huomattavasti tärkeämpi tilaisuus kuin kaasoilu, ja niin ehdottomasti pitääkin olla) pelkästään sinun häitä silmällä pitäen. Kun ottaa huomioon, että päivävalintoihin vaikuttaa juhlatilojen varaustilanteet, sulhasen ja perheiden tarpeet yms, ei välttämättä ole mahdollisuutta jättää useiden kuukausien väliä. 3 viikkoa kuitenkin on suhteellisen pitkä aika kun realistisesti ajattelee saman vuoden kesää. Vastaukseni olisi erilainen jos hän olisi valinnut saman päivän! Jos taas lähtee ystävänä olettamaan, että toinen ystävä ei mene samana kesänä lainkaan naimisiin, niin se on taas täysin kohtuuton vaatimus. Toisen kaason käytös sen sijaan on hyvin inhottavaa Siihen ei oikein muuta voi sanoa, paitsi että jos kaasojen vaihtoa miettii, niin kyllähän se, että toinen kertoo koko homman vituttavan on aika selvä merkki, että joku toinen voisi olla parempi hommaan. Riippuu miten paljon kaverisuhteita haluaa pelastaa tai paikata, mutta joskus kaverisuhteelle voi olla pidemmän päälle parempi se, että ei yritetä vääntää loppuun saakka. Pitäisi ehkä tietää myös, että oliko kyseessä yksittäinen puuskahdus rankan viikon jälkeen kun päässä jyskyttää kolmatta päivää migreeni vai pidempään harkittu mielipide. Kannattaa myös pohtia, että onko teidän oletukset kaasoilusta ja sen vaatimuksesta olleet samalla viivalla. Siihenkin on niin erilaisia lähestymistapoja. Toiset ajattelee, että kaasojen homma on lähinnä auttaa hääjuhlassa, ehkä vähän kuunnella häähössötystä ja kenties joku pieni askartelujuttu tai häämekon etsintäpäivä sen lisäksi. Toiset taas odottaa, että kaasot ovat koko hääsuunnitteluajan aktiivisesti osana suunnittelua ja asioiden tekemistä. Jos on lähtenyt kaasoksi ja olettanut tuota ekaa vaihtoehtoa ja sitten todellisuus onkin tuo jälkimmäinen, on aika ymmärrettävää, että negatiivisia fiiliksiä syntyy molemmille. Kaasolle siksi, koska tuntuu, että on päätynyt mukaan huomattavasti aikaa vievempään tehtävään kuin mitä olisi osannut millään tasolla odottaa ja että vaatimukset ovat kohtuuttomia. Morsiamelle siksi, että kaaso on turhautunut, ei tee mitään eikä ole innostunut tästä morsiamelle tärkeästä asiasta ja vaikuttaa välttelevän kaikkia hääjuttuja.
 5. AnnaMatilda: Onko teillä se yläkerta käytössä tuolla Kangasalan pirtillä?
 6. Minusta mikään ei periaatetasolla estäisi hankkimasta hääpukua muualta kuin hääpukuliikkeestä. Ja jos haluaa rennommat rantahäät tms, niin sellaiseen ei varmaan hääpukuliikkeestä edes löydä haluamansalaista. Mutta, ainakin itse tuossa sovitellessa huomasi sen, että tällaiselle ... ahem ... pluskokoiselle ihmiselle se ero on ihan suunnaton. Siis että kun kokeili hyvänmallista hääpukua joka on suunniteltu korostamaan parhaita puolia vartalossa, ja sisäiset tukirakenteet on oikeasti olemassa eikä pari muoviluuta kyljissa, niin se oli kuin yö ja päivä verrattuna jopa ns. edullisempiin hääpukuihin. Vaatettamisen kannalta helpommalla vartalomallilla varmasti sitten kyllä löytää upeita vaihtoehtoja muualtakin. Isompikokoiselle suosittelen kuitenkin tsekkaamaan niitä vähän tyyriimpiäkin pukuja. Olin itse nimittäin hyvin yllättynyt.
 7. Jännä, mulla kyllä tuli ihan hyvä fiilis Niinattaressa. Oli ystävällistä palvelua ja todennäköisesti pukuni sieltä otan. Saivat vielä seuraavalle päivälle pistettyä pikasovitusajan että myös äiti pääsi katsomaan pukua. Kävin myös Lavemissa (hyvä palvelu myös siellä) ja Stilissimassa, jossa oli myös ihan ystävällistä palvelua sinäänsä, mutta ei kokoja ilmeisesti edes tilattavissa.
 8. Musta tuntuu myös, että median/populaarikulttuurin antama kuva siitä, että kaverien ja sukulaisten häät on vuoden suurin tapahtuma aiheutta ihan turhaa sterssiä ja suorituspainetta! Tai siis... kun jotenkin se hehkutettu kuva on sellainen, että äidit ja kaasot on vuoden ajan tippa silmässä hehkumassa että kun meidän tyttö/kaveri menee naimisiin yms. Ja sitten kun todellisuudessa suurin osa reaktioista on ehkä enemmän semmoista "no, sehän on oikein kiva. Mites muuten katsoitko kauniit ja rohkeat?" Tulee helposti sellainen tunne, että omat läheiset on jotenkin välinpitämättömiä muihin verrattuna yms vaikka se on ihan normaalia. Tunnistan kyllä tuon muiden osaamiseen luottamattomuuden itsessäni ja kaiken kontrolloinnin tarpeen. Oikeastaan ainoa, mikä itsellä auttaa on se, että yrittää vaan todella aktiivisesti tehdä "mentaaliharjotteita" siitä, että mikä oikeasti on tärkeää. Että jos päivän päätteeksi on naimisissa ja kaikki on hengissä, niin se on täydellistä. Ja jos jotain muuta menee pieleen, niin niistä syntyy ikimuistoisia tarinoita. Helppoa se ei toki ole, mutta yrittää kannattaa. Ja, jos et ole jo soittanut, niin soita cateringille ja kuvaajalle. Viestit hukkuu, niihin unohtuu vastata yms. Puhelinsoitto on yleensä paljon tehokkaampi. Vihaan kyllä itse soittaa, joten tää on tällainen tee niinkuin minä sanon ei niinkuin minä teen -henkinen neuvo. Nimim. Itse kanssa kuukauden odottelin tässä yhtä vastausta ja sitten vihdoin uskalsin tarttua luuriin jotta homma selviäisi.
 9. Kyllähän tuo naisten KOKOmustaan pukeutuminen on aika typerää, kun on etiketin mukaan suruväri / hautajaisväri. Eri asia, jos kutsussa pyyydetään naisten pukeutumaan mustaan, on siis teema yms. Yleisoletuksena kokomusta ei ole sopivaa toisten häissä, minun mielestäni. Punaiset keltaiset yms vanhaa merkitystä ei varmaan oikeastaan edes tiedosteta, mutta musta on selkeä. Hehe, mun täytyy sanoa, että minusta vieraiden teemapukeuttaminen (tai siis tiettyyn väriin pukeutumisen vaatiminen) on sen tason epäkohteliaisuutta, että musta mekko jää siinä kilpailussa lähtöviivoille. Ei sillä, että toinen pahempi epäkohteliaisuus jotenkin nollaisi toisen.
 10. Ei minusta välttämättä tule sellaista tilannetta että pitäisi muita kutsua. Tietenkään töissä ei voi häistä puhua ~mitään, eikä mytöskään mainita, että kutsui yhden. Etenkin jos olette töiden ulkopuolella tämän työkaverin kanssa tekemisissä enemmän kuin muiden, silloin ei varmasti ole mitään ongelmaa. Toisaalta jos kaikkia näkee muutenkin säännöllisesti, tai sitten kaikkia näkee pelkästään töissä niin tilanne voi olla vähän eri. Oliko työkaverin häihin kutsuttu muita työkavereita vai ainoastaan teidät?
 11. Mustan kanssa minusta vaikuttaa paljon myös materiaali ja mekon leikkaus. Ns. pikkumusta ei minusta ole paha häissäkään sopivasti asustettuna (jos juhlan luonne muuten sallii sellaisen vaatteen). Sen sijaan no.. kuten yleensä tapaan sanoa, siinä vaiheessa on paha kun asu näyttää siltä, että olet menossa hautajaisiin. Esimerkiksi pitkä musta hame ja musta yläosa voisi olla semmoinen kombinaatio, mitä ei häihin kannata laittaa. Tuon hautajaismielleyhtymän takiahan se musta vaatetus ei ole häihin sopiva, ei värin itsensä takia.
 12. Mukava kuulla, että teillä onnistui Itse en luottanut siihen, että tuo loka-helmikuu väli riittää ja varattiin toinen paikka. Tosin tuossa helmikuussa tuntuu täällä olevan melko paljonkin juhlia. Ilmeisesti se on talvihäiden sesonkiaika. Viime kuussa kun pitopalveluita kyselin, niin osa helmikuun viikonlopuista oli jo mennyt. Kaunis paikka kyllä tuo Haihara oli.
 13. Huuh, kasassa olis nyt juhlapaikka ja pitopalvelu varattuna. Kävin perjantaina sovittelemassa mekkoa Alkaa vähän vaikuttaa siltä, että tein valintani. En tiedä jaksanko enää missään kierrelläkään. En kyllä vielä pistänyt tilaukseen, mutta aika vahva olo on siitä, että sen yhden mekon otan. Vihkijä varmaan pitäisi seuraavaksi järjestää.
 14. Me varmaan helmikuun häihin lähetetään jo marraskuun loppupuolella. Vähän ehkä turhan aikaisin muuten, muttei haluta juuri siihen joulukorttirumban keskelle lähettää. Ajatellaan, että siinä on niin suuri riski siihen, että kutsut hukkuu joko superruuhkaisessa postissa tai sitten vastaanottajalla menee johonkin paikkaan X "joulukorttien mukana". Ja sitten taas tammikuussa on minusta jo vähän myöhä, koska helmikuussa on kuitenkin hiihtolomasuunnitelmia tehtävänä ihmisillä.
 15. Onko kukaan täällä teettänyt sormusta Sanni Lehtisellä? Selailin sivuja ja tyyli kyllä houkuttelee, mutta jos joku haluaa kertoa kokemuksia (ja myös hintatietoja) niin olisi kiva. Nykyäänhän ei enää Tampereella vaikuta, mutta silti.