Aeterna

Morsian
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

About Aeterna

 • Rank
  Untuvikko

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Hmm, no miksei voisi olla samat hinnat? Finlaysonin palatsi ei ole ollenkaan niin hintava kuin ehkä yleensä luullaan. Meillä on siellä häät ensi kuussa, eikä vielä ole tullut mitään yllätyskustannuksia... Katsotaan sitten kun lasku tulee.
 2. Häät tulossa syyskuussa 2014, minä silloin 28 ja mies 33 vuotta. Yhdessä ollaan oltu hääpäivänä n. 5,5 vuotta josta asuttu yhdessä 4,5 vuotta. Vuokralla vielä tällä hetkellä ja varmaan vielä häiden aikaankin. Mies on vakityössä, minä kotona nyt 7kk vanhan vaavin kanssa. Ennen häitä tod.näk. kerkeän aloittaa vielä kokopäivätyöt (toiv. vakkaristi). Semmoista meillä.
 3. Itse maksetaan pääasiassa mutta sulhasen vanhemmat osallistuvat joihinkin kuluihin (tai näin ovat ainakin luvanneet). Omilta vanhemmilta en aio pyytää mitään koska tiedän ettei heillä ole liialti ylimääräistä. Jos tuntuu että rahat ei riitä niin sitten pitää jostain karsia eikä ruikuttaa lainaa.
 4. Saa tuoda tavaraa, saa antaa rahaa -kaikki käy. Tiedän ihmisiä (sukulaisia) jotka eivät periaatteesta anna rahaa. Toivoisin toki että vieraat muistaisivat enemmän rahallisesti mutta pitää miettiä että laitetaanko sitten kutsuun jokin humoristinen värssy jossa ilmaistaan rahalahjojen antaminen suotavaksi.
 5. Häitä on hintahaitarissa toteutuksesta riippuen suuntaan ja toiseen, mutta kun olen tehnyt yhteenvetoa keskimääräisistä häistä sisältäen kaikki kulut, niin karkeasti voi sanoa ruoka+juoma häiden budjetit on kyllä ollet tuon 100-110 eur eur/vieras. Joten häidenne budjetti tuntuu oikein normaalilta hääbidjetilta häissä, joissa ei ole turhaa ylihössötystä eikä taas yli nuukailua, vaan sopivasti ja riittävästi kaikkea. Järkevästi budjetoitu. Onnea häihinne. Kiitos kovasti!
 6. Tää ois voinut olla ihan kuin mun kirjoittama, eli meillä just näin kanssa!
 7. Tampereen häämessuille olen menossa, miehenkin vois sinne raahata kun matka ei ole pitkä.. Myöskin nuo Love me do -messut kiinnostais mut kannattaakohan sitä nyt ylipäätään monille messuille mennä.
 8. Mä rupesin täällä kaupittelemaan miehelle että mentäis naimisiin siinä jossain ihme ero-ilta -hässäkässä telkkarissa johon haettiin hääparia täällä foorumilla!! Ei tarvis kutsua ketään vieraita kun kaikki vois katella meitä telkasta, ahahhaaaa. No ei vaan, mut välillä tuntuu et ois oikeesti helpompaa vaan livistää maistraattiin ja that's it. Voishan niin tietty tehdäkin, ehkä se veis pahimman stressin pois mutta mulle on tärkeetä päästä sanoon se "tahdon" kirkossa koska käsittääkseni jos vaan siunataan avioliittoon kirkossa niin sillon ei enää mitään kysellä että "tahdotko?" Mulla on tuo pukuasiakin ihan sama kuin sulla Kituna vaan sillä erotuksella etten oo ostanut mitään. En vaan uskalla!! Jos kohta tuleekin jostain kauniimpi vastaan!? Entä jos mistään puvusta ei tuu sitä "the dress" -fiilistä!? Juhlapaikasta en onneks vielä angstaa.. Sitä odotellessa.
 9. Ei olla koskaan haluttu perinteisiä kesähäitä joten hääajankohdaksi valikoitui sitten syyskuu. Puissa on vielä lehdet/ruskaa, illalla on hämärää/pimeetä aiemmin ja jos hyvä tuuri käy niin päivällä ois oikein semmonen huikeen sininen taivas, auringonpaiste ja kuulaus. Mun tuurilla sataa kumminkin vettä mutta ei sekään haittaa koska mitään kummoista "ulkoilua" ei meidän häihin ole suunniteltu. Lopullinen päivämäärä lyötiin lukkoon sen perusteella että unelmieni hääpaikassa oli ainoastaan se ja yks toinen vkl vapaana, osui kyllä myös ihan hauskasti vain n. viikon päähän kihlauksen vuosipäivästä.
 10. Häihin on aikaa tasan 10 kuukautta enkä ole ostanut vielä pukua!! Alkaa kyllä jo pikkusen ahdistaa kun olen sovittanut jo TOOOSI montaa pukua mutta mistään ei ole tullut sitä tunnetta että "Tämä se on!".. Alan jo kallistua teettämisen puolelle että sais oikeesti kaikki ne detaljit mitä oon toivonut samaan pukuun, mutta entäs jos en tykkää sitten siitäkään??? Loppupeleissä ostan varmaan paniikissa vaan jonkun ja siihen pitää sitten tyytyä.
 11. Mä oon ainakin ajatellut laittaa joko nudet tai mustat korkkarit. En uskoakseni tulisi enää ikinä käyttämään valkoisia kenkiä joten en oikein näe järkeä sijoittaa moisiin vaikka jotkut tosi nättejä ovatkin. Itse hääjuhlassa tuskin kukaan huomaa mun kenkiä, valokuvissa voivat toki näkyä mutta vähät siitä.
 12. Olen hiljattain käynyt sekä Morsiusgalleriassa että Tyynelässä. Olen ajatellut käydä vielä Zazabellassa mutta jossakin ketjussa siitä ei ollut kovinkaan maireita arvosteluja, onkohan joku täällä käynyt lähiaikoina Tampereen Zazabellassa? Oliko paljon pukuja/millainen palvelu?? Mutta asiaan: MG:ssä olen käynyt nyt kolmesti sovittelemassa (ai miten niin vaikea morsian..?), ensimmäisellä kerralla en ollut varannut aikaa mutta pääsin silti heti katselemaan pukuja myyjän kanssa ja sovitinkin varmaan kuutta eri pukua. Myyjä kyllä sanoi että hänelle on tulossa kohta ajan varannut asiakas mutta ehdimme ainakin tunnin mallailla. Varasin heti samalla kertaa toisenkin ajan kun muutama puku jäi vielä mietityttämään. Toisella kertaa vastassa oli jälleen sama myyjä mikä oli iloinen yllätys ja myös kolmannella kerralla myyjä oli sama. Hän muisti minut hyvin ja oli tosi mukava ja kärsivällinen. Kauheasti omia mielipiteitä hän ei kertonut vaikka yritin vähän kalastella, mutta korjausehdotuksia yms. kertoi kyllä. Kaikenkaikkiaan oikein hyvää palvelua, sai itse katsella rauhassa (jos halusi), tilat olivat suuret/valoisat/siistit. Sai valokuvata (olin yksin viimeisellä kerralla jolloin myyjä otti kuvia pyydettäessä)! Tyynelässä kävin uudessa liikkeessä muutama viikko sitten. Varasin ajan etukäteen ja aikoja olikin hyvin tarjolla. Aluksi minut otti vastaan nuorehko, hieman nuivan oloinen nainen jolle aloin selittää mitä haluan ja ehdimme kierrellä rekkejä hetken. Sitten yllättäen paikalle tulikin vanhempi nainen joka passitti tuon toisen pois ja sain taas alusta selittää että mitä haluan. Huoh. Pukuvalikoima oli selkeästi suppeampi kuin Morsiusgalleriassa ja esim. pitsipukuja ei ollut nimeksikään. Alakerran sovitustila oli kyllä ihan avara mutta itse sovituskoppi oli todella pieni mutta ei sekään ollut ongelma kunnes tilaan tuli mies! (OMG) sovittamaan sakettia tms. Tällöin en tuntenut oloani mukavaksi alusvaatteisillani isossa tilassa vaan ahtauduimme pikkukoppiin puvun ja myyjän kanssa pukemaan pukua. Myyjä oli ihan OK, aika paljon "ronskimpi" kuin MG:n myyjä mutta toi huntua yms. ja laittoi laahukset kiinni että näkee miltä mekko näyttää siten (tätä ei tehty MG:ssa). Tämä myyjä myös sanoi mielipiteensä aika suoraan mutta toisaalta en ollut hänen kanssaan juuri mistään samaa mieltä. Haha. Tyynelässä en saanut katsella lainkaan itse pukuja ja jos kysyin tietyntyyppistä pukua niin myyjä sanoi heti ettei ko. pukuja ole. All in all: Tykkäsin enemmän Morsiusgalleriasta sekä palvelun, tarjonnan että tilojen suhteen. Lisäksi siellä on usein kaikkia tarjouksia joissa on oikeasti hyviä pukuja.
 13. Miestä hirvittää (en ymmärrä miks ) mutta meidän budjetti on noin 9000 euroa ja olen sisällyttänyt siihen oikeesti KAIKEN häämatkasta sukkanauhaan. Vieraita tulee n. 85 henkilöä ja olen laskeskellut kaiken hiukan yläkanttiin jopa. Yks iso menoerä on valokuvaus mutta siihen haluan todella panostaa..