Tiibetti

Aktiivijäsen
 • Content count

  19
 • Joined

 • Last visited

About Tiibetti

 • Rank
  Untuvikko
 1. Haavemaassa on hyvät tilat ja runsas pukujen valikoima. Hinnasta pystyi myös tinkaamaan, joka toi lisää hyvää mieltä morsiammelle
 2. Meillä kaason ja bestmanin tärkeimmät tehtävät olivat polttarit ja hääpäivänä ohjelmarungon läpivienti. Muuten oikeastaan suunniteltiin ja tehtiin kaikki hommat kahdestaan sulhasen kanssa.
 3. ^ Hienot on kortit! Tuo muistioidea on kiva.
 4. Mahdolliset säästökohteet, tärkeimmästä aloittaen: - vierasmäärä ( naimisiin mennessä vaaditaan vain 2 todistajaa) - juhlapaikka - EI ilmaisen viinan bileille ( meillä tarjottiin ruokaviinit, muuten omakustanteisesti oli mahdollisuus käyttää ravintolan palveluita) - häiden ajankohta sesongin ulkopuolella - häiden kuvaus ( Juhlan kuvauksen voi joukkoistaa) - juhla-asut käytettynä/ vuokrattuna - häämatka omaan budjettiin sopivaksi - yksinkertainen koristelu ( häiden tunnelma tulee jostain ihan muusta, kuin kymmenien tuntien askartelujen tuotoksien ihailusta)
 5. Meillä kihla-aika oli 11 kk.
 6. Mulla oli periaate, että kutsutaan häihin vain vieraita, joita ollaan nähty / oltu muuten tekemisissä viimeisen vuoden aikana. Mun puolen suvusta tuli siis aika pieni osa kutsutuksi ja sen sijaan kavereita tuli enemmän mukaan. Miehen puolelta jouduin periaatteestani kuitenkin luopumaan ja kutsuttiin myös muutama sukulainen, ketä en ollut edes aiemmin nähnyt. Mut sitähän se naimisissa olokin on on: yhteisten kompromissien löytämistä. Mut vieraslistan laatiminen oli kyllä häiden valmistelun ehdottomasti hankalin vaihe.
 7. Me oltiin jo aiemmin puhuttu, ettei sormusta saa olla kosimistilanteessa, halusin itse päästä sen valitsemaan. Miehelle oltiin jo valmiiksi varattu suvun perintösormus.
 8. Meille pitopalvelu halusi tarkan osallistujamäärän 2 vko ennen häitä. Laitettiin ilmoiittautumispäivä kutsukortteihin 3 vko ennen H - hetkeä.
 9. Itse käytettiin nettipalvelu zazzle.com, josta tilattiin kutsukortit. Lisäksi menukortit tilattiin Jyväskylästä Grano:lta, josta sai laadukasta jälkeä ja palvelua!
 10. Häitä alettiin suunittelemaan heti kihlautumisen jälkeen, 11 kk oli suunnitteluaikaa. Sekin aika tuntui niin pitkältä .
 11. Hieno tuo viuhkaidea! Meillä oli komiot, joiden teema napattiin kutsukortin puukuviosta. Meillä oli 2 kolmiota / pöytä (8-10 hlö pöydät).
 12. Meidän kutsukortin hinnaksi tuli 3 e postimerkkeineen. Ei ruvettu itse askartlemaan, vaan tilattiin kortit zazzle.com sivustolta.
 13. Me löydettiin täydellisen satumaiset kutsukortit myös Zazzlelta, jossa sai kätevästi muokattua kaikkia kortin ominaisuuksia ja lopputulos oli todella hyvä! Kortit tulivat alle kahdessa viikossa kotiin. Hintaahan näille tuli 150 e, mut olivat hintansa arvoiset! Paljonko teillä on mennyt rahaa kutsukorttien väsäilyyn? Tehtiin itse vielä helmiäispaperille erillinen infokirje kortin yhteyteen. Tuossa on vielä linkki meidän korttiin, johon vaihdettiin vielä kortin muoto, paperilaatu ja tekstitys. http://www.zazzle.co.uk/romantic_purple_heart_leaf_tree_wedding_invitation-161359789283559911
 14. Mä mietin aluksi jokaiselle vieraalle jotain itse tehtyä lahjaa, mutta lopulta päädyttiin karkkibuffaan. Tää oli vaivaton ja hyvin pidetty. Lisäksi jokainen sai valita karkit omien mieltymysten mukaan.
 15. Meillä kului kaikkinensa häihin noin 7000 e. Vieraita oli 90, suurimmat rahaerät olivat ruoat ja juomat (4000e), hääpuvut+sormus ( 1400e) ja bändi (1000e). Valokuvaukset saimme parilta valokuvaajaystäviltämme lahjaksi, tästä tuli iso säästö! Tuon bändin hinta kauhistutti aluksi, mutta juhlapäivänä se oli täysin korvaamaton <3.