Pöms

Morsian
 • Content count

  59
 • Joined

 • Last visited

About Pöms

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Oltiin sovittu, ettei varsinaisia lahjoja anneta. Olin kuitenkin päättänyt vuosi ennen häitä alkaa keräämään ns. "päiväkirjaa". Otin joka päivä yhden kuvan ja teetin näistä miehelle (ja minulle) muistoksi valokuva-albumin. Se on aivan ihana, kun sisältää arkea, juhlaa ja hääsuunnitteluiden etenemistä. Mies oli todella yllättynyt ja ymmärsi lahjan olevan oikeastaan meille molemmille.
 2. Kaikki oli maksettu jo seuraavana päivänä häistä. Kaikki muu oli maksettu ennen häitä, mutta paikan vuokran pystyi maksamaan vasta seuraavana päivänä. Lahjarahat pystyttiin oikeasti käyttämään häämatkaan, kuten oltiin kutsuissa mainittu.
 3. Eipä juurikaan. Satuhäitä voin taas katsoa, mutta muut eiät kiinnosta enää.
 4. Meillä oli sisääntulomarssina perinteinen "Prinsessa ruusunen". Poistumismarssina oli Final Fantasy VII tuttu Rufus' welcoming ceremony. Saatiin kanttoriin yhteyttä häävikolla tiistaina, joten hieman meinasi stressiä aiheuttaa, mutta oli ihan älyttömän taitava kanttori ja tuonkin soitti kerran harjoitelleena.
 5. Tulin kommentoimaan tuota thaimaalaista ruokaa. Ideana hyvä kunhan toteutetaan kaikille sopivalla tavalla. Itse olen yliherkkä (en edes allerginen) mausteille ja jo oleilu liian pitkään liian mausteiden ruuan vieressä saa iholleni inhottavan reaktion. Lisäksi tunnen todella monia, jotka saavat liian maustetusta ruuasta närästystä, vatsavaivoja ym. Etenkin tässä ajattelen hieman vanhemaa sukupolvea, jotka eivät välttämättä ole tottuneet syömään ko. ruokaa. Eli jos te pidätte ajatuksesta, niin ehdottomasti thaimaalaista ruokaa! Ottakaa kuitenkin huomioon, että on oltava paljoa mausteita karttaville muutakin kuin riisiä.
 6. ^Itseäni on ihmetyttänyt, että läheiset ystävät eivät ole ilmoittautuneen. Tosin meillä on vielä kuukausi aikaa ilmoittautua, mutta hämmentää hieman silti. Odottavatko he siihen, että näemme kasvotusten ja luettelevat allergiansa siinä ja tämän jälkeen kuvittelevat meidän muistavan ne Eiköhän tämä selviä kuukauden kuluessa. Minun tulisi soittaa papille ja kysellä, milloin hän ehtisi tavata meidät. Ongelmana vaan on se, että mies on toisella paikkakunnalla töissä koko kesän ja vapaalla vain viikonloppuisin. Osaatteko yhtään sanoa ehtivätkö papit tapaamaan hääpareja juttutuokion merkeissä jonakin lauantaina tai sunnuntaina muilta töiltä? Noh, loppuviikosta tämänkin pitäisi selvitä, kun soittelen hänelle.
 7. ^^ olin tulossa ehdottamaan samaa. Vaihtoehtoisesti puvun yläosa ja mustat siistit farkut. Tai jokin muu keino tuoda sitä persoonallisuutta pukeutumiseen.
 8. Oma kokemukseni polttarikortista: Olin järjestämässä kaverin polttareita ja silloin sankari sai polttarikortin. Se oli kutsu hänen polttareihin ja oli saman tyylinen, kuin hääkutsu. Siinä kerrottiin päivämäärä ja milloin on oltava valmiina. Myös pukukoodi ja mukaan pakattavat tavarat olivat kutsussa. Sopii esimerkiksi morsiamelle, joka haluaa tietää päivämäärän etukäteen
 9. ^Ihanaa! Pian saat sovitella. Itse oon menossa käymään ompelimossa todennäköisesti perjantaina ja sillon saan toivottavasti hinta-arviota puvun muokkaamisesta. Itselläni on tällä hetkellä sellainen olo, että mikään ei stressaa häihin liittyen. Olen jotenkin oppinut rentoutumaan ihan täysin kaikissa hääjutuissa. Ehkä tuo sulhanen aiheuttaa shokkihoitoa omalla käyttäytymisellään. Ei ole vieläkään saanut aikaseksi varata bändiä, ajatustakaan ei ole luonut omaa pukuaan ajatellen, ei ole minkäänlaista listaa tehnyt bestmanilleen polttarivieraista ja englanninkieliset hääinfot jätti puolitiehen... niin ja nimenvaihdoksesta laittoi jo menemään anomuksen(?), mutta ei ole saanut aikaiseksi maksaa sitä vielä(kään). Mitenkäs muiden sulhaset? Onko yhtä avutonta toimintaa vai onko täysillä hommassa mukana? Ja siis ihan innolla tuo sulhanen odottaa hääpäivää, mutta ei vaan näköjään tajua miten paljon hommaa siinä on järjestää. Noh, hääkutsut lähtee ulkomailla asuville häävieraille parin viikon päästä oli ne infot valmiit tai ei... olen ilkeä ja armoton
 10. Meillä suht. pienen budjetin häät, mutta puku oli se missä en halunnut pihistää. Tarkoituksena oli kuitenkin saada hääpuku, ompelutyöt, alushame ja pukupussi 1000€:lla ja tämä toteutuu.
 11. Meidän hääyö saunallisessa ja porealtaallisessa sviitissä maksaa 190€. Hinta sisältää huoneen koristelun, myöhäisen uloskirjauksen (sisäänkirjaus 24h/vrk), aamupalan huoneeseen ja kuoharia joko meidän tullessa hotellille tai aamupalan kanssa. Lisäksi bestmanit voivat viedä meidän tavaramme hotellille jo ennen check iniä ja hotellin henkilökunta vie tavaramme huoneeseemme.
 12. Tunnen/tunnemme kaikki. Meillä oli periaatteena, että kaikki kutsutut on molempien tunnettava. Jopa kaikki ulkomailla asuvat sulhasen kaverit sain tavata ennen kutsujen lähettämistä. Meillä on niin vähän vieraita, että siitäkin syystä tämä periaate.
 13. Sain vihdoinkin aikaiseksi kasata hääkimpun. Voi olla, että siihen tulee vielä muutoksia, kun kesä lähenee ja päätän haluanko siihen esim. mustikanlehtiä. Kimppu on siis tehty vaahteranlehdistä. Syksyllä tein ruusut talteen ja nyt sain kasattua. (Katsotaan osasinko liittää kuvankin) Meillä pitäisi myös tehdä infoja, mutta koulu aiheuttaa osaltaan pientä stressiä, joten ei olla saatu aikaiseksi. Ehkä siinä on seuraava projekti, koska ulkomailla asuville vieraille pitäisi lähettää kutsut hyvissä ajoin.
 14. Meidän noin 40 kutsukorttia tuli maksamaan noin 15€. Tosin kyseinen hinta sisältää myös kirkko-ohjelmien paperit sekä kiitoskortti-materiaalin. Halvalla pääsee, kun kaapit muutenkin pursuaa askartelumateriaalia/-välineitä.
 15. ^ Halpahallissa voisi olla tai sitten Palosaarella Säteessä. Säteessä tosin voisivat olla kalliimpia, mutta siellä on ainakin aiemmin ollut saman tyylistä tavaraa, joten sieltä voisi jopa löytyä. Voihan booli tosiaan! Me päätimme sulhon kanssa, ettemme tarjoa alkoholillista boolia ollenkaan. Meidän sukulaisissa on muutama, jotka eivät sitten millään ymmärrä milloin se oma raja alkoholin juomisessa tulee vastaan. Ajattelimme sitten jättää viinaboolin kokonaan pois, koska sitä on niin helppoa juoda. Sen sijaan laitamme booliastioihin jotakin hyvää alkoholitonta mehua/drinkkiä, jotta vieraat huomaamattaan juovat välillä myös alkoholitonta juomaa. Lisäksi vieraat, jotka eivät syystä tai toisesta halua juoda alkoholia, saavat juoda muutakin kuin vettä.