Jump to content
Naimisiin.info

Ceecilia

Aktiivijäsen
 • Posts

  52
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Oulu

Ceecilia's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

 1. Seurakunnan tiloissa on sitten alkoholin tarjoileminen kielletty.
 2. Oli kyllä ihan pakko tulla jakamaan tämä teidän kanssanne ;D http://www.kaleva.fi/plus/juttu665415_page0.htm
 3. ^Niin, 100 euroa jaettuna kymmenellä tekee 10e per nuppi, joten esim. 20e maksimihintaan koko päivälle on mielestäni aika vaikea päästä. Ts. se 20e on hyvinkin helposti täynnä ihan ilman mitään erikoisempiakaan aktiviteetteja. En sano, etteikö se ole mahdollista ja etteikö voisi olla kivaa, mutta karu totuus on se, että tänä päivänä 20e on todella pieni summa.
 4. Mä luulen että meidän viime viikkoisissa polttareissa oli pitkälti kyse juuri sitä, että mielellään pääosin perheenäideistä koostunut porukka otti "vapaaillan" mukavassa seurassa. Toiminta oli sellaista, mitä ei muutoin tulisi ihan heti tehtyä, oli sekä yhteistä aktiviteettia että hemmottelua morsiamelle. Summaa en tietenkään voi paljastaa, kun tiedän morsiamenkin täällä notkuvan Monessa asiassa karsittiin ja tingittiin hinnan vuoksi, mutta yllätys oli jo pelkästään porukoilla tehtyjen eväiden osuus. Mikään kun ei valitettavasti ole ilmaista, ei edes itse tehden.
 5. Mirella, kyllä huomasin. Järkeväkin voidaan määritellä monella tavalla, se mikä yhden mielestä on järkevää, on toisen mielestä järjetöntä. Vaikka mä periaatteessa olen harkinnan kannalla, niin en mä siltikään voi yleistää niin, että aikuisen tekemä päätös on tarkemmin harkittu kuin nuoren. Enkä niin, että aikuinen ihminen tietäisi paremmin, mitä haluaa. Eiköhän sekin vaihtele ihan ihmisestä riippuen, niinkuin asiat yleensä.
 6. Pakko takertua pikkuseikkaan, vaikka nuo ehkä esimerkkejä olivatkin. Kuumailmapallolento ja kasvohoito tai ratsastus eivät kyllä ole rahassa mitattuna mitenkään verrattavissa toisiinsa. Kasvohoito ja ratsastus yhteensäkään ei maksa yhtä paljoa kuin yksi lento, ellei sitten ole jostain käsittämättömän kalliista paikoista kyse. Itse tänä kesänä kaasoilevana, juuri aamuyöstä ystäväni polttareista kotiutuneena koin kyllä parhaaksi kysyä morsiamelta listaa ystävistään, kenet hän haluaa polttareihinsa kutsuttavan. Ja täytyypä sanoa, että jokunen "vikatikki" olisi voinut tulla, jos omin päin olisin polttareihin alkanut porukkaa pyytämään. Morsiuspari itse otti ilmoittautumiset, joten en minäkään selvännäkijä ole mitä nyt siihen vieraslistaan tulee. Ymmärrän kyllä silti aloittajaakin aivan hyvin, mutta samalla tavalla voi olla vikaa sitten siinä porukassakin. Kaaso voi haluta jotain sellaista, johon muulla porukalla ei ole varaa tai toisinpäin.
 7. ^Eikö seurakunnan tiloissa kuitenkin pidä maksaa emännän palkkio? Ilman seurakunnan omaa emäntää ei käsittääkseni ole keittiöön paljon asiaa.
 8. Kaksissa häissä olen vieraana tuolla ollut, ja tuolla vierasmäärällä pitäisi hyvinkin mahtua sekä ruokailemaan, että tanssimaan
 9. Kaverin häissä kainuussa oli teltta vuokrattu Helluntaiseurakunnalta, ja hinta oli ilmainen verrattuna varsinaisiin telttoja vuokraavien hintaan. Teltta oli täsmälleen saman kokoinen kuin vuokrattavana olleetkin, oikein siisti ja toimiva. Tuollaiselta "yllättävältäkin" taholta siis voisi kysyä
 10. Ihan kaikilla se ei ole pelkästä halusta kiinni. Mä luulen, että jokainen aikuinen ihminen pienemmälläkin järjellä varustettuna ymmärtää, ettei hyvälläkään digikameralla tule saamaan aikaiseksi samanlaista jälkeä kuin ammattilainen.Ja hieman itseäni toistaen, niitä virheitä voi sattu ammattilaisellekin, tai sitten tyylit ei kohtaa jne. Samantyyppistä keskustelua tulee käytyä Oululaisten kanssa huippukuvaaja Reijo Koirikivestä. Jos et halua tai pysty maksamaan hänelle, saat ammattitaidottoman kuvaajan ja tylsät kuvat. Ei se nyt ihan noin mustavalkoista kuitenkaan ole.
 11. Aika pitkän listan olit saanut kirjattua ;D Tuosta itseasiassa tuli vähän sellainen olo, että jos ei ole ammatti- tai puoliammattikuvaajan kuvia, niin niiden on pakko olla ihan epäonnistuneita kaikkien.Meillä otettiin niitä "kiitoskorttikuvia" parin kaverin voimin digikameroilla, eikä ne takuulla olleet sitä laatua kuin ammattikuvaajan ottamat. Mutta toisaalta pienellä budjetilla oltiin liikenteessä eikä haluttu sitten käyttää valokuviin sitä rahaa, mikä voitiin käyttää johonkin muuhun. Onhan se selvää, että toinen maksaa enemmän kuin toinen, laatu on sen mukaista, ja jokainen meistä arvostaa eri asioita. Ja täytyy myöntää, että kun on joidenkin kuvaajien "ottamia" kuvia tänä päivänä katsonut, niin niistä näkee ihan selvästi ja paikoitellen tosi törkeästikin, kuinka niitä on jälkikäteen muokattu. Pieni muokkaaminen on ihan ok, mutta tarkoitan kovasti muokattuja, joista tyhmempikin näkee, että kuvauksen kohde on jälkikäteen liitetty kuvaan (vrt. 80-luvun elokuvien trikkikuvaukset). Jos ammattilainen meille olisi tuollaisen töpin tehnyt, olisin harmitellut sitä, että raha meni hukkaan plus kuvat on pilalla. Nyt mun tarvitsisi korkeintaan harmitella sitä, että kuvat on pilalla.
 12. Tuosta jokainen vieras muistaisi aina häänne joten ei ollenkaan tyhmä idea! Meidän vieraat saivat teemaan sopivat avainperät, joihin oli kaiverrettu nimemme ja päivämäärä.
 13. Meillä ei ollut ammattikuvaajaa. Kuvia kaverit otti niin reilusti, että niistä saatiin muutama hyväkin valkattua.
 14. Minä henkilökohtaisesti en olisi voinut kuvitellakaan, että polttareissani olisi ollut sellaisia henkilöitä, joille ei hääkutsua olisi mennyt. Polttaripäivä oli minulle ensisijaisesti ihanaa ajanviettoa läheisimpien ystävieni kanssa. Ja ei olisi häitä järjestäessä tullut mieleenkään jättää noita läheisiä ystäviä kutsumatta. Meillä on pienet suvut kummallakin, häät oli kohtuullisen pienet, ja sinne oli kutsuttu vain meille erittäin tärkeät henkilöt, joten pidän omalla kohdallani itsestäänselvyytenä, ettei polttareissa olisi "voinutkaan" olla ketään häihin kutsumattomia ihmisiä. Ja kuten sanottu, minä myös vierastan ajatusta, että polttareissa oleva henkilö osallistuu polttareiden järjestämiseen ja kustannuksiin, mutta ei pääse nauttimaan siitä juhlasta minkä vuoksi itse asiassa ne polttarit järjestetään.
×
×
 • Create New...