otus

Jäsen
  • Viestit

    6
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä otus

  • Taso
    Untuvikko

Contact Methods

  • ICQ
    0

Profile Information

  • Paikkakunta
    Helsinki
  1. Kas, nostanpa tätä, kun huomasin ketjun vasta nyt. Minulla ja sulhasella on molemmilla sukua pohjanmaalla - minulla pohjoisessa, sulhasella etelässä, ja olemme päättäneet ottaa juhlan pohjaksi länsisuomalaisen kruunuhäätradition. Joitakin mutkia on pakko oikoa suoriksi ja keskeisiäkin perinteitä jättää pois, sillä tarkoitus ei ole tehdä häistämme kansatieteellistä rekonstruktiota vaan mukavat, persoonalliset ja rennot juhlat, joissa perinteitä tuntematonkin viihtyisi. Paljon on silti vielä mukana: kruunu tulee ja musta hääpuku pitsikauluksineen, pelimannit, polskat ja potpurit, perinneruuat, viinaryypyt ja ehkä hääkatoskin. Koivuhiiren mainitsema "Suomalaiset häätavat" on ollut korvaamaton apu asioiden suunnittelussa, lisäksi olisi tarkoitus ottaa yhteyttä ainakin museovirastoon ja pohjalaisiin nuorisoseuroihin, joista monet järjestävät kruunuhäänäytöksiä eri kesätapahtumissa.
  2. Hyviä vaihtoehtoja nuokin, kiitos!
  3. Jep, vihkikaava ei varsinaisesti kiellä suunnitelmaamme, mutta ei myöskään huomioi sitä vaihtoehtona. Tarkoitus on lukea kaikki tekstit Raamatusta, lähinnä siis tosiaan tuosta Laulujen laulusta vuorolukuna. Tällaiseen tapaan en ole itse aiemmin törmännyt, joten siksi pohdin, onko se mahdollista.
  4. Voiko morsiuspari itse lukea valitsemansa Raamatunkohdan? Me haluaisimme käyttää Laulujen laulua alkuperäisessä, rakastavaisten välisessä vuoropuhelumuodossa. Mahtaneeko onnistua?