Niinuska86

Aktiivijäsen
 • Content count

  17
 • Joined

 • Last visited

About Niinuska86

 • Rank
  Untuvikko
 1. Mä alan olla aika sekaisin siitä että mitä papereita me nyt oikein tarvitaan vihkimistä varten. Ollaan menossa kesäkuussa 2017 menossa naimisiin maistraatissa Pohjois-Irlannissa, mies p-irlantilainen. Ollaan molemmat toimitettu jo syntymätodistukset maistraattiin, mutta mitä muuta vielä tarvitaan? Mitä kaikkea minun pitää toimittaa Suomeen? Myöskin mietin että ollaan menossa häiden jälkeen Suomeen heti parin päivän päästä, niin millä nimellä varaan lentoliput? Sillä tarkoitukseni olisi uusia passini kun ollaan Suomessa (ehtiikö kahdessa viikossa sen uusia kun nimi vaihtuu?), mutta sitten paluulento olisi toisella nimellä.
 2. Meillä on vähän samanlainen tilanne, olen itse vegaani ja mies sekasyöjä. Mies syö ihan mielissään kyllä vegaanisiaruokia, mutta vieraat ei niinkään. Meille tulee seisovapöytä, johon tulee muutamia eri ruokalajeja joista noin puolet on vegaanisia. Täytyy vielä pitopalvelun kanssa jutella tarkemmin, mutta alustavasti kun kyseltiin niin kertoivat kyllä mitä voivat tehdä vegaanisina. Tietääkseni vieraista kukaan muu ei ole vegaani tai kasvissyöjä, joten tuskin merkataan niitä mitenkään erikoisruokavaliona, saavat ottaa siitä jos haluavat.
 3. Hääpäivänä tulen olemaan 30-vuotta ja sulho 29-vuotta.
 4. Meillä on hääpäivä 23.6.2017, eli juhannusaatto. Tuo tapahtui kyllä vähän vahingossa, katsottiin kalenteria ja sovittiin että tuo olisi hyvä päivä. Vanhemmat sitten sanoivat että ai, juhannusaattona? Ei sitä ulkomailla asuessa tule näitä niin mietittyä No, meillä on häät ulkomailla jokatapauksessa ja Suomesta tulee vain noin 10 vierasta, joten tuskinpa tuo haittaa.
 5. Niinhän sitä luulisi että kasvista löytyy, mutta ei miehen perheessä. Asuin heidän kanssaan pari kuukautta ja koskaan ei kasviksia näkynyt lautasella. Eivät siis syö muuta kuin perunaa eri muodossa sekä lihaa. Voisihan sitä ajatella että eivät sitten syö jos ei kelpaa, mutta mies tuskin tykkäisi tuosta ajatuksesta. Noh, pitää vielä pohtia mitä tässä keksii.
 6. Meillä on maistraatti varattu kello 12. Häät ovat kesäkuussa 2017 ja käytiin jo viime syyskuussa varaamassa ja silti oli muut ajat jo varattu. Kyseessä on vielä perjantai, kumma juttu
 7. Meillä on häät perjantaina ja ollaan siitä sitten varmaan sunnuntaina lentämässä Suomeen. Suomessa vietettäisiin sitten viikko ja sinä aikana pidetään siellä myös pienet juhlat. Voisi olla ehkä kiva vuokrata joku mökki siksi aikaa, ettei tarvitsisi vanhempien nurkissa pyöriä. Häämatkalle mennään varmaan sitten vasta loppuvuonna, kun ei sitten Suomesta taas viitsi lähteä häämatkalle.
 8. Meillä on juurikin tätä mietitty. Meillä tulee melko pienet häät, noin 30 henkeä ja luvassa on sekoitus suomalaisia, venäläisiä sekä pohjois-irlantilaisia. Miehenpuolensuku on todella nirsoa sakkia ja ei oikein tiedetä mitä ja miten pitäisi tarjota. Mietittiin aluksi että meillä olisi pöytääntarjoilu, mutta buffettikin vaikuttaisi kivalta. Ongelmana on vain se että olen itse vegaani, enkä välttämättä haluaisi nähdä häissäni kasaa liharuokia. Jos sitten lähdettäisiin kasvispainotteiselle linjalle, niin miehen suku ei kyllä niitä söisi. Argh! Onhan tässä vielä aikaa miettiä ja kysellä cateringilta ideoita. Hääkakusta tulee kokonaan vegaaninen, vaikka mies olikin sitä mieltä että mahtaako hänen suku sitä syödä...
 9. Meille tulee oma pöytä jossa istuu myös molempien vanhemmat sekä kaaso ja bestman. Tämä toimii varmaan parhaiten sillä häät ovat ulkomailla, eikä vanhempani puhu englantia. Näin heillä on vieressään minä sekä kaaso, eli pääsevät juttelemaan kuitenkin suomeksi.
 10. Mem-mu, en ole, mutta kihlattu on ja sanoi että ei siinä mitään vikaa ole. Iltajuhlassa on kuitenkin ruokaa tarjolla buffetti muodossa niin ei tule sellaista olo ettei edes ruokaa saa Hänen mielestä tuo on hyvä käytäntö ja sanoi että häntä ei yhtään haitannut että sai kutsun vain iltajuhlaan.
 11. Täällä (UK:ssa) on ilmeisesti melko tavallista että vihkimiseen ja pääjuhlaan tulee tietty väki ja sitten illaksi kutsutaan lisää porukkaa. Näin meilläkin tulee olemaan, eli päivällä varmaan noin 50 henkeä ja sitten illalla toiset 30 lisää. Tuohon 30 kuuluu varmaankin serkut ja kaverit.
 12. Kiitos vastauksesta mizzhanna! Ollaan huomenna menossa juttelemaan registrarin kanssa niin voi sitten kysyä häneltä lisää. Mulla pitää ilmeisesti olla tuo virkatodistus, mutta kuinka paljon aikaisemmin voin sen hankkia? Mietin että vanheneeko se jossain vaiheessa.
 13. Hmmm, mitähän papereita minä tarvin? Eli olen menossa naimisiin Pohjois-Irlannissa paikallisen miehen kanssa ja olen asunut täällä 4 vuotta (ollut töissä). Meillä tulee olemaan siis Civil ceremony, eli ei mitään kirkollisiamenoja. OIen vain ihan hukassa että mitä papereita tarvin Sitten mietin myös että mitä minun pitää ilmoittaa Suomeen, kun pitää passi uusia ja ajokortti löytyy myös.
 14. Tama on nyt meillakin edessa, eli ollaan Suomi - Pohjois-Irlanti pariskunta ja mies meni sitten pari viikkoa sitten kosimaan. Haat meilla on suunnitteilla vasta vuodelle 2017, mutta taytyy tassa alkaa pikkuhiljaa jarjestelemaan. Meille tulee siviilivihkiminen silla kumpikaan ei halua kirkkohaita ja tullaan menemaan naimisiin taalla Pohjois-Irlannissa
 15. Meikkaan itse. Rakastan meikkaamista ja osaan mielestani meikata riittavan hyvin. Ehtiihan tassa sitten kokeilla erilaisia haalookkeja, etta tietaa milta haluaa haapaivana nayttaa.