islander

Jäsen
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

About islander

 • Rank
  Untuvikko

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Jos haluatte tilata netistä (mikä nykyään on kyllä ihan turvallista) niin voin suositella jamesallen.com sormuksia, siellä on tosi upeita halo-sormuksia ja timantit tulee GIA-todistuksella. En osaa sanoa paljonko tullimaksuista/veroista tulee lisää hintaa mutta mielestäni silti huomattavasti edullisempaa kuin Suomen liikkeissä!
 2. Moi taas! Muuttolaatikko, mullakin siihen virkatodistukseen laitettiin "birth certificate" joten toivottavasti kelpaa AOS-vaiheessa! Kävin siis kuukausi sitten K1 haastattelussa joka menikin jännityksestä huolimatta hyvin (mitä nyt toki sekoilin sillä väärällä hissillä ylös ja alas enkä kuullut kun nimeäni huudettiin ensimmäisen kerran) ja saavuin Yhdysvaltoihin 2,5 viikkoa sitten, päivä sen jälkeen kun sain viisumin käteeni. Kerkesin jo ahdistua kun viisumia/passia ei kuulunutkaan viikon sisällä niinkuin luvattiin vaan meni noin 10 päivää, mutta ei mulla kyllä ole varaa valittaa. Ollaan oltu niin onnekkaita että esim NOA2 tuli alle 6 viikossa, mitä nyt mulla meni muiden kiireiden takia 2,5 kuukautta sen jälkeen saada kaikki valmiiksi haastattelua varten. Iso-Britannian poliisitodistuksen hankkiminen oli kyllä varmaan se hankalin osuus haha. Haastattelussa ensin siis kysyttiin ne perusdokumentit (passi, passikuva, DS-160 confirmation, poliisitodistukset, virkatodistus, affidavit of support), sitten otettiin sormenjäljet ja odottelun jälkeen oli haastattelu amerikkalaisen konsulinaisen kanssa joka kysyi miksi olen muuttamassa Yhdysvaltoihin, miten ja missä tapasimme, milloin aloimme seurustelemaan, milloin menimme kihloihin, mitä minä/mieheni tekee työkseen, monta kertaa minä olen vieraillut Yhdysvalloissa/ja mieheni Suomessa, ja sitten hän sanoi että viisumini on hyväksytty. Todisteita ei kysytty (ja mulla oli niitä iso pino mukana).. Koko haastattelutilanne odotteluineen kesti vajaa 40min. Oli hieman epätodellinen fiilis jälkeenpäin! Point of entry oli siis Seatac ja kun tulin maahan menin normaaliin turistijonoon, rajavirkailija katsoi viisumikirjekuortani ja kysyi milloin olen menossa naimisiin ja sen jälkeen eräs nainen ohjasi mut eri immigrationtoimistoon tms jossa virkailija alkoi käydä niitä papereita läpi ja muutaman minuutin päästä hän laittoi passiini leiman ja pääsin lähtemään. Nyt pitäisi hakea social security number kunhan saan aikaiseksi ja naimisiin ollaan menossa joulukuussa. En ole vielä ihan sisäistänyt että en ole täällä tosiaan enää vain vierailemassa Onnea kaikille viisumiprosessiin!
 3. Paljon onnea BanAnna! Mulla K1-haastattelu on edessä parin päivän päästä. Jännittää jonkun verran ja oon käynyt paperit läpi jo varmaan sata kertaa.. Todisteita on kertynyt aika iso pino (kuvia kyllä vain noin 8kpl) mutta voi olla että ne tulee tarpeeseen koska meillä on iso ikäero eikä varmaan vaikuteta maailman tyypillisemmältä pariskunnalta... saa nähdä. Kävin myös Helteellä lääkärintarkastuksessa elokuussa ja se meni ihan hyvin vaikka olin tosiaan lukenut aika ristiriitaisia kommentteja hänestä Pitääkin muistaa haastattelussa että tarvitsen kopion noista lääkärituloksista!
 4. Hei mekin saatiin NOA2 emailiin perjantaina! Onnea Kiitos Ea* ja Tx! Yritän ensiviikon aikana saada hankittua 2-3 kappaletta noita syntymä/virkatodistuksia maistraatista. En tiedä pitäisikö vielä alkaa kiirehtimään noiden rokotustodistusten ja poliisireporttien kanssa, koen kaikki paperihommat niin ärsyttäväksi ja hankalaksi että parempi kai kuitenkin että en jätä ihan viimetippaan..
 5. Itse voin suositella Mauin saarta suuresta turistimäärästä huolimatta, vietin siellä reilun viikon mutta se ei siis ollut häämatka. Jos mahdollista niin Big Island olisi todella hieno nähdä myös saman reissun aikana jos aikaa löytyy! Me majoituttiin Fairmont Kea Lani hotellissa joka on viiden tähden resort mutta mielestäni hinnan arvoinen - tilavat sviitit, upea ranta, laadukkaita ravintoloita, paljon aktiviteetteja ja täydellinen sijainti saarella.
 6. 22-vuotiaana, eli paljon nuorempana kuin olisin ikinä kuvitellut mutta nyt en kyllä muuttaisi mitään:)
 7. Moi kaikki! Täällä taas yksi Seattlen alueelle suuntaava! On tullut lueskeltua tätä ketjua aika pitkään ja täällä taitaakin olla useampi meitä Washington osavaltioon meneviä/muuttaneita? Tulin sieltä tällä viikolla surullisena takaisin Suomeen taas muutaman kuukauden vierailun jälkeen ja (tuleva) mieheni laittoi K1 paketin vihdoin postiin muutama päivä sitten. Alkaa jo hieman jännittää että mitenköhän tässä käy, ettei nyt mitään isompia virheitä tullut papereihin laitettua.. Toivottavasti menee Kalifornian service centreen kun siellä kuulemma K1 asiat hoituu nyt suht nopeasti. Olen nyt alkanut suunnittelemaan että mitä kaikkea pitää hankkia täältä Suomesta. Poliisitodistuksia (Suomesta ja Englannista) ei kai ihan vielä välttämättä kannata hankkia jos ne kerta on voimassa vain 3-6kk? Englannista sen saaminen saattaa kuulemma kyllä kestää joitain viikkoja. Sitäkin oon miettinyt kun vaihdoin kutsumanimeni viralliseksi etunimeksi vuosia sitten, kyse on vain parin kirjaimen muutoksesta mutta pakko siitäkin kai joku virallinen nimenmuutostodistus on hankkia? Syntymätodistuksessa ja rokotepaperissa on kuitenkin vähän eri nimi, niin.. Pitää kysellä maistraatista jos sieltä saisi suoraan englanninkielisen nimenmuutostodistuksen tms. Tsemppiä teidänkin viisumiprosesseihin!