kuutuska

Aktiivijäsen
 • Content count

  51
 • Joined

 • Last visited

About kuutuska

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Vastaan nyt itselleni, kun häät ovat onnellisesti takana. Miehelle tuli aivan virallinen Etelä-Pohjanmaan miesten kansallispuku hääpuvuksi ja bestmankin perheineen pukeutui kansallispukuihin, vaikkemme sitä heiltä edellyttäneetkään. Lisäksi keksimme nimetä pöydät murteella. Katsoimme netistä löytämästämme murresanakirjasta positiivisia adjektiiveja ja nimesimme pöydät niiden mukaan, esim. parahat, parahultaaset, omialtaaset, lutuuset, komiat jne. Tosin kuvaava on se, että emme löytäneet 12 positiivista sanaa, joten kaksi pöytää nimettiin vähän vähemmän positiivisesti: maharottomat ja päässilimääset (ko. pöydissä istuvat eivät loukkaantuneet, vaan olivat pikemminkin ylypeitä pöytiensä nimistä). Vieraat tykkäsivät ideasta, vaikka joillekin täytyi vähän suomentaa, mitä sana tarkoitti.
 2. Hyvä idea tuo reilun kaupan kahvit! Täytyykin kysyä pitopalvelulta, paljonko se maksaisi lisää vai voisimmeko viedä ne itse sinne.
 3. Minä ostin ruskeat nahkasandaalit muutaman sentin koroilla pellavapukuni seuraksi. Häitämme juhlitaan sään salliessa mahdollisimman paljon ulkona ja halusin kengät, joita voin käyttää myöhemminkin. Hääkäsilaukuksi otan ruskean nahkalaukun, mutta en aio sitä kanniskella mukanani.
 4. Meillä tulee ulkovihkimisen musiikki ihan tylsästi stereoista.
 5. Varmista, Fandango, vielä ennenkuin rupeat mitään pasteijoita vääntämään, että saattehan varmasti viedä ravintolaan kylmäsäilytystä vaativia tuotteita. Meidän häidemme pitopalvelulla on nimittäin sellainen sääntö, että itse saa tuoda vain pilaantumattomia elintarvikkeita. Tämä siitä syystä, että jos joku sairastuu ruuasta, on aika ikävä ruveta selvittämään, johtuuko se ravintolan vai itse tuoduista ruuista. Itse kysymykseen vastaan, että minusta olisi kyllä kiva, että kakun kanssa olisi pientä suolaistakin. Tuon edellä mainitun säännön takia emme kuitenkaan omiin häihimme sellaisia saa (pitopalvelun hinta on jo nyt aivan liikaa), mutta järjestämme sitten karkkibuffetin, johon laitamme karkin lisäksi suolapähkinöitä ja popcornia.
 6. Emme ole vielä tehneet lopullisia biisivalintoja, mutta suurinpiirtein olemme hahmotelleet, että: Rauhallinen musiikki: Balladeja Metallicalta, Red Hot Chilli Peppersiltä, Faith No Morelta, Radioheadilta, Guns'n'Rosesilta, Nirvanalta yms. Lisäksi parhaita biisejä Tehosekoittimelta, Sipeltä, Lauri Tähkältä (olemme eteläpohjalaisia), Viikatteelta, Leonard Cohenilta, Audioslavelta, Kwanilta, yms. Yksittäisiä biisejä eri esittäjiltä, kuten: Siiri Nordin: Sydämeeni osuman sain, Nick Cave & Kylie Minogue: Where the Wild Roses Grow ja Ari Koivunen: Pianoman sekä muutama Bon Jovi ja Aerosmith, joista sulho ei tosin niin välitä. Rankempi musiikki: Nopeita biisejä aika lailla noilta samoilta bändeiltä + System of a down, Apulanta, Apocalyptica, Rasmus, AC/DC, Black Sabbath, Smashing Pumpkins, Therapy, Bad Religion (sopii hyvin häihin ) yms. Yksittäisiä biisejä, kuten: Blur: Song 2, Queens of the Stone Age: No one knows ja Teräsbetoni: Taivas lyö tulta sekä muutama Iron Maiden ja Mana Mana, joista minä taas en niin valtavasti perusta. Unohdin nyt varmasti joitain tosi hyviä bändejä ja biisejä. Kerro sinäkin, Odeur, mitä bändejä olette ajatelleet. Emme muuten aio miettiä biisejä ollenkaan siltä kannalta, sopivatko ne häihin vai ei. Ainoa kriteeri on, että me molemmat tykkäämme biisistä ja lisäksi molemmat saavat muutaman kappaleen, joista toinen ei niin välitä, mutta ei inhoakaan.
 7. Meillä mies pukeutuu Etelä-Pohjanmaan kansallispukuun, joten hänenkin paitansa on pellavaa. Ostin juuri ruskeat nahkasandaalit muutaman sentin koroilla hääkengiksi. Juhlimme mahdollisuuksien mukaan paljon juhlapaikan upealla pihamaalla, jossa on nurmikkoa, hiekkateitä ja hiekkaranta. Halusin myös ostaa kengät, joilla on käyttöä myöhemminkin, enkä ikinä käyttäisi valkoisia kenkiä normaalisti. Otan hääkäsilaukuksenikin ruskean nahkalaukun, jota en tosin aio kanniskella koko ajan mukana.
 8. Haluaisin muistuttaa teitä, jotka soitatte musiikin DC:iltä, että silloin olisi kyllä hyvä olla DJ. Joko palkattu tai sovittu joku kavereista. Olen ollut muutamissa häissä, joissa hääpari on vain tuonut omia CD:itään pinon paikalle ja niitä on sitten laitettu soimaan sen mukaan, kuka sattuu soittimen ohi kulkemaan. Usein käy loppuillasta niin, että yksikään kappale ei ehdi soida kokonaan, kun aina on joku laittamassa omasta mielestään parempaa musiikkia tilalle...
 9. Me poltamme kahdenlaisia CD-levyjä: rauhallisempaa ja rankempaa musiikkia. Valitsemme musiikit DC:ille kappale kerrallaan omasta lempimusiikistamme, eli lähinnä raskaasta rokista. Rauhallinen musiikki koostuu heviballadeista yms. ja sitä soitetaan ruokailun ja kahvittelun taustalla iltapäivällä. Rankempi musiikki taas tulee soimaan bändin tauoilla myöhemmin illalla.
 10. Hei, nyt pitäisi ruveta vähitellen hankkimaan tausta- ja väliaikamusiikkia häitä varten. (Bändi on jo.) Osaisiko kukaan neuvoa, mikä nettisivusto olisi parhain, kun haluamme ostaa yksittäisiä musiikkikappaleita, polttaa ne CD:lle ja soittaa niitä häissä? Olen nähnyt useiden sivustojen mainostavan itseään, mutta olen myös kuullut, että niissä on eroja valikoimien, hintojen, latauksen helppouden ja CD:lle poltettavuuden suhteen. Etsimme lähinnä raskaampaa rokkia / heviä / muuta hyvää musiikkia 8-). Osan kappaleista poltamme omilta levyiltä ja tarkoitus on sekoittaa niitä netistä ostettujen kappaleiden kanssa. Tuleeko tästä jotain ongelmia? En ole juurikaan harrastanut edes omien kokonaisten levyjen polttamista, joten kaikki tekniset vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan. Esim. onko Windows XP:n oma poltto-ohjelma hyvä, vai kannattaisko hankkia joku erillinen ohjelma? Mitäs, jos CD:ssä on kopiontisuoja? Joudunko silloin ostamaan biisit uudestaan netistä, vaikka jo omistan ne levyllä? Toisaalta haluaisimme myös tilata kokonaisia hieman vanhempia CD-levyjä netistä. Joitain klassikkolevyjä on jäänyt aikoinaan hankkimatta, eikä tällä pikkupaikkakunnalla kukaan myy kattavaa valikoimaa vanhoja levyjä. Mikä nettilevykauppa olisi hyvä luotettava? Vastustan piratismia kaikissa muodoissaan, joten toivon vain laillisia vinkkejä ja linkkejä. Kiitos etukäteen, jos joku viitsii auttaa!
 11. Täällä on monia ihania juustokakkuja. Huomaan, että ne voidaan jakaa sen mukaan paistetaanko kakku uunissa vai hyydytetäänkö jääkaapissa. Lisäksi jääkaapissa hyydytetyt voidaan jakaa sen mukaan, onko niissä liivatetta vai kananmunavaahtoa. Itse katselen vesi kielellä niitä kakkuja, jotka paistetaan uunissa tai jotka hyydytetään liivatteella. Tämä johtuu siitä, että raaka kananmuna aiheuttaa minulle valtaisat vatsakivut ja usein vielä migreenin päälle . Eli jos olisin vieraana häissä, joissa on juustokakkua hääkakkuna, varmistaisin ensin leipojalta, onko siinä raakaa kananmunaa, ja jos olisi, en voisi syödä sitä. Tästä olisin hyvin pettynyt, sillä kakku on mielestäni yksi häiden kohokohdista. En kuitenkaan yleensä ruoka-aineallergioita kysyttäessä muista mainita raa'asta kananmunasta, koska yleensä sitä ei tarjota missään muodossa. Sitten vasta, jos jossain on juustokakkua tai tiramisua tarjolla muistan, etten voikaan syödä sitä. :-/
 12. Minä aion poiketa näistä edellä mainituista etikettisäännöistä useammassakin kohdassa: a) Meidän kanssa samaan pöytään tulevat kaasot ja bestman perheineen (meillä kaikilla on myös pieniä lapsia). Vanhempien suvut laitan omiin pöytiinsä ja ko. vanhemmat niitä "isännöimään" (minun vanhempani ovat eronneet ja miehen äiti on kuollut, joten vanhemmissa ei ole yhtään pariskuntaa). c) Lapsiperheet (joita meidän häissä on suurin osa vieraista) laitan niin, että lapset istuvat vanhempiensa välissä. Näin lapsia on helppo syöttää ja valvoa. d) Ruokailutila muodostuu kahdesta huoneesta. Isompaan ja samalla meidän kanssa samaan huoneeseen pääsevät ensisijaisesti pikkulapsiperheet, koska lasten puuhahuone sijaitsee siten, että sinne näkee tästä isosta huoneesta. Eli joitain "arvokkaita" sukulaisia joutuu sinne toiseen huoneeseen. (Huom. tämän huonejaon takia ruokailun aikana ei ole mitään seurattavaa ohjelmaa.) Toivottavasti kukaan ei kovin verisesti loukkaannu näistä etikettivirheistä.
 13. Me meinattiin myös ottaa alkukeitto, mutta menun hinta nousi niin korkealle, että kaikki "ylimääräinen" piti karsia pois. Jos olisimme keiton ottaneet, olisimme ottaneet juustokeiton. Pidämme itse siitä paljon, eikä siinä ole lihaa, kalaa tai sieniä, joita jotkut eivät syö. Tietenkään kaikki eivät tykkää, mutta eihän mistään muustakaan ruokalajista kaikki tykkää. Minun mielestäni kannattaa niin keitto kuin kaikki muutkin ruokalajit valita sen mukaan, että itse tykkää, niin ainakin joku tykkää ;D
 14. Minä lähetin 48 kutsua ykkösluokassa, koska 4,8 euron säästö ei tuntunut niin olennaiselta, kun olin vihdoin ja viimein saanut kutsut valmiiksi. Eli halusin niiden menevän mahdollisimman nopeasti perille. Toisaalta olin panostanut kirjekuoriin ja tehnyt oikeat lakkasinetit niihin, joten olisipa tuntunut vähän tyhmältä säästää sitten postimerkissä. Minulle postin työntekijä ehdotti kakkosluokkaa, kun kerroin määrän ja tarkoituksen.
 15. Me tehdään eri vaihtoehtojen maisteluiden perusteella seuraavanlainen karpalobooli: - Vodka 40 % 0,8 dl - Russchian 2,5 dl - Vital karpalo-rypäle -mehu 2,5 dl (Määrät siis maistelua varten, häihin kerrotaan sopivalla kertoimella ) Alkoholiprosentiksi tulee jotain 5,5 %. Haluamme mietoa ja raikasta boolia, koska häät ovat heinäkuussa ja sää saattaa olla helteinen, jolloin ihmiset juovat helposti boolia janoonsa. Sprite teki pieninäkin määrinä boolista meidän mielestämme liian makean, vaikka minä olenkin aikamoinen sokerihiiri. Kokeilimme myös Ocean Spray -karpalomehua. Siitä tuli kyllä hieman paremman makuinen booli, kun niitä maisteli peräkkäin, mutta meidän mielestämme makuero ei ollut niin suuri kuin hintaero (Vital 1,4 e/litra ja Ocean Spray 2,6 e/litra). Eikä niitä häissä pysty vertailemaan. Kun vielä teemme alkoholittoman boolin samalla reseptillä, eli puolet russchiania ja puolet mehua, niin alkaa vähitellen tuo Ocean Sprayn lisähinta tuntumaan...