huihai

Aktiivijäsen
 • Content count

  21
 • Joined

 • Last visited

About huihai

 • Rank
  Juniori
 1. Mä liputan myös valaistuksen nimeen. Satsaus valoihin saattaa tuntua suurelta yksittäiseltä rahasummalta, mutta loppujen lopuksi sen ansioista voi jättää paljon muuta pois. Ja kaitaliinakeskusteluun sanoisin, että parhaiten säästää niin, ettei laita mitään kaitaliinoja. Valkoiset pyötäliinat ilman kaitaliinaa ovat juhlavat.
 2. Minulla laitettiin meikin yhteydessä muutamia irtoripsiä etenkin silmän ulkoreunaan. Hyvin kestivät koko päivän ja illalla/yöllä oli aika tuskaistakin saada niitä irti.
 3. Onhan useita neljän hengen ruokapöytiä, jotka ovat 120cm pitkiä, joten 60cm on varmaan ihan realistinen. Usein muutenkin juhlapaikalla istutaan aika tiiviisti vierekkäin. Sinuna ottaisin huomioon vielä sen, minkä mittaisia juhlapaikan pyödät ovat (ovatko esim. neljän vai kuuden hengen pöytiä) ja laskisin tarpeen sitten sen perusteella. Kaikenkaikkiaan laskeminen on helpompaa kun tiedät pöytien koon ja pöytäjärjestyksen. Mikäli käy niin, että ostat kaitaliinaa nyt liian vähän ja huomaat asian sitten viikkoa ennen häitä, on hyvä olla varasuunnitelma. Esim. oma pöytä tai "kunniapöytä" voi hyvin erottua muita pöydistä.
 4. Mies oli aluksi sitä mieltä, että haluaa itselleen vihkisormuksenkin, mutta ajatukset muuttuivat kuukausien kuluessa. Lopulta hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että haluaa käyttää vain vanhaa kihlaansa. Sovimme, että ostamme hänelle uuden sormuksen sitten jonakin hääpäivänä, kun hänestä tuntuu siltä.
 5. Isä saattoi minut. En kokenut asiaa niin, että isä luovuttaa minut miehelleni vaan enemmänkin niin, että isä kävelee sen lyhyen, mutta tärkeän matkan vierelläni ja on tukenani. Olisi ollut aika hurjaa seisoa yksin ovien takana odottamassa. Toisaalta olisin hyvin voinut kävellä koko matkan myös sulhon kanssa, jos isä ei olisi halunnut/voinut kävellä kanssani.
 6. Meillä oli tarjolla "vain" erilaisia limuja, vettä ja kivennäisvettä. Enkä jälkikäteenkään ostaisi alkoholittomia yhtään enempää tai monipuolisemmin. Tietysti riippuuhan asia vieraistakin, jos tulossa on paljon alkoholittomia vieraita, täytyy alkoholitonta juomatarjontaa miettiä enemmän.
 7. Meillä on ollut yhteinen tili useita vuosia ja meidän mielestämme elämä on niin yksinkertaisempaa. Rahasta ei ole riitaa, eikä tarvitse miettiä, ollaanko nyt maksettu yhtä paljon ruuasta tms. Toki meillä on myös omat tilit, joista molemmat hoitavat sitten vaateostokset ym.
 8. Nukuin koko häitä edeltävän viikon huonosti. Heräilin jatkuvasti ja mieleeni tuli asioita, jotka täytyy muistaa hoitaa. Sängyn vieressä oli paperia ja kynä, joihin merkitsin aina yön aikana tulleet ajatukset ylös aamua varten. Häitä edeltävän yön nukuin kuitenkin hyvin. Ehkä asiaan vaikutti univelkakin, mutta varmaan myös se, ettei hääpäivälle jäänyt mitään valmisteluja, vaan kaikki saatiin hoidettua etukäteen.
 9. Normaalisti itken pienestäkin asiasta, mutta hääpäivänä en itkenyt yhtään. Ehkäpä se johtui siitä, että olin käynyt vihkisen mielessäni jo niin monesti läpi, että oikea tilanne tuntui helpommalta.
 10. Mekin toivoimme matkakassankartutusta ja siihen myös aiomme lahjarahat käyttää. Tuntuisi epäreilulta vieraita kohtaan ostaa rahoilla jotain muuta.
 11. Meidän piti olla klo 13 valmiita ja voin kertoa, että yhtään ylimääräistä aikaa aamussa ei ollut. Mitään ihmeellistä puuhaa ei ollut, mutta yleiseen valmistautumiseen, kampaukseen, meikkiin ja pukemiseen meni vain tooodella paljon aikaa. Kiire tuli, vaiikka olin yrittänyt ennakoida ja organisoida kaiken hyvin etukäteen. Tuleville morsioille siis vinkki, että kannattaa ottaa myöhäinen vihkinen.
 12. Meillä oma auto. Ajateltiin, että koska meillä ei etukäteen ollut ajatusta siitä, millainen hääauto olisi, on turha alkaa keksimällä keksimään ylimääräistä rahanmanoa.
 13. Minulla vaihtuu sukunimi, vaikka se kummalliselta tuntuukin. Muuta ei kuitenkaan edes mietitty.
 14. Klo 15 tuntuu olevan aika yleinen aika. Meilläkin se.
 15. Vau, olipa täällä upeita ideoita! Olisi ihanaa tehdä kaikkea, mutta harmi kun jääjuttuja yms. ehdi tehdä oikein kovin paljon etukäteen ja viime hetkillä on kova kiire. :S