Jump to content
Naimisiin.info

helmi2015

Morsian
 • Posts

  54
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

helmi2015's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

 1. Meillä ei ollut lapsia ennen häitä ja ajattelen asiasta jotenkin niin, että häissä halusinkin juhlia sitä, että minä ja mies vihkiseremoniassa sitouduimme toisiimme ja muodostimme perheen. Jos perhe ja lapset olisi ollut jo olemassa niin minulta henk.koht se olisi vienyt osaltaan hääjuhlan merkitystä. Jos lapsia olisi häiden aikaan ollut, niin olisin varmasti mennyt naimisiin ihan pienimuotoisesti, sillä en olisi kokenut hääjuhlaa enää niin merkitykselliseksi. Hääjuhla ei tietenkään ole yhtä kuin avioliitto, ja naimisiin olisin joka tapauksessa mieluiten halunnut ennen lapsia - lupautua miehelleni riippumatta siitä mitkä perhekuviot jatkossa ovat. Haluan vielä korostaa että en missään tapauksessa halua vähätellä lapsellisten hääjuhlia, vaan nämä ajatukset koskevat vain minua henkilökohtaisesti
 2. No, enhän väittänytkään että juuri heinäkuussa vapaita tiloja olisi yhtä hyvin saatavilla. Mutta vuodessa on 12 kuukautta, varmasti vaikka touko- ja syys/lokakuu ovat jo paljon joustavampia. Minun pointtini oli se, että kosinnasta ei tarvitse pk-seudullakaan odottaa 1,5 -2 vuotta saadakseen kivan (ei siis ainoaa vapaata) hääpaikan, mahdollisia paikkojakin on aika paljon kun etsii. Riippuu ihan siitä kuinka joustava on, tai kuinka tärkeää on saada Kulosaaren Kasino juuri heinä- tai elokuun lauantaina. Btw, ystäväni varasi erittäin suositun hääpaikan pienemmässä kaupungissa elokuulle vain noin 3kk ennen häitä. Mutta ei tästä aiheesta kannattane jatkaa keskustelua tämän pidemmälle tässä ketjussa.
 3. Kas, sama vastaus kuin meillä. Tosin viimeksi kun pakotin miehen keskustelemaan aiheesta vastaus oli "Kosin kyllä sitten kun kosin, ja kun se tapahtuu, niin se on menoa sitten." Mies on siis ilmeisesti muutaman kuukauden kihlauksen kannalla, eikä halua kosia ennen kuin on rahallisesti ym. valmis järjestämään häät myös samaan syssyyn. Toivottavasti tajuaa kosia talvella, että saan kesä- tai edes keväthäät. Tämä on nyt meidän tilanne ja tähän on tyydyttävä. Yhdessä ollaan oltu kohta kahdeksan vuotta, kavereista osa on jo naimissa ja jopa pikkusiskoni taitaa ehtiä naimisiin ennen minua, mutta olkoon. Kyllä mekin sitten joskus. Kannattaa tosiaan huomioida että jos haluaa PK-seudulla naimisiin, puolitoista vuotta on lyhyt kihlausaika. Tai naimisiin kyllä pääsee mutta juhlapaikan kanssa voi olla nihkeämpää. Näitä voi sujuvasti vihjata miehelle.Kannattaa tosiaan huomioida että täällä on kirjoittelijoita muualtakin kuin pk-seudulta, meistäkin lainatuista molemmat, mikäli Aistiharhan paikkatieto pitää paikkansa. Eipä toki muuallakaan ole sanottua että kovin lyhyellä varoitusajalla saisi ainakaan suosituinta juhlapaikkaa, mutta silti. Elämää on kehä kolmosen ulkopuolellakin... Tähän ihan sivuhuomautuksena, että me varattiin juhlapaikka stadista 6kk ennen häitä ja mitä nyt eri paikkoja kyseltiin niin vapaita lauantaipäiviä oli muutaman viikonlopun sisällä jokaisessa. Muidenkaan palvelujen suhteen ei saatavuusongelmia ollut. Tosin me mentiin naimisiin helmikuussa, joku heinäkuu varmaan hankalampi. Pointti nyt oli vaan että PK-seudullakin saa kyllä mun kokemuksen mukaan häät muutaman kuukauden varoajalla pystyyn No, jos luulee että helmikuun tilanne kertoo toivotuista kesähäistä niin ehkä mun on parempi etsiä sopivampaa keskusteluseuraa jostain muualta. Ihan sama siis se mulle on jos joku haluaa järjestää häät teemalla "tää oli ihan oikeasti ainoa paikka mikä löydettiin", eihän se mun häitäni pilaa.Anteeksi jos viestini jollain tavalla pahoitti mielesi : D
 4. Kas, sama vastaus kuin meillä. Tosin viimeksi kun pakotin miehen keskustelemaan aiheesta vastaus oli "Kosin kyllä sitten kun kosin, ja kun se tapahtuu, niin se on menoa sitten." Mies on siis ilmeisesti muutaman kuukauden kihlauksen kannalla, eikä halua kosia ennen kuin on rahallisesti ym. valmis järjestämään häät myös samaan syssyyn. Toivottavasti tajuaa kosia talvella, että saan kesä- tai edes keväthäät. Tämä on nyt meidän tilanne ja tähän on tyydyttävä. Yhdessä ollaan oltu kohta kahdeksan vuotta, kavereista osa on jo naimissa ja jopa pikkusiskoni taitaa ehtiä naimisiin ennen minua, mutta olkoon. Kyllä mekin sitten joskus. Kannattaa tosiaan huomioida että jos haluaa PK-seudulla naimisiin, puolitoista vuotta on lyhyt kihlausaika. Tai naimisiin kyllä pääsee mutta juhlapaikan kanssa voi olla nihkeämpää. Näitä voi sujuvasti vihjata miehelle. Kannattaa tosiaan huomioida että täällä on kirjoittelijoita muualtakin kuin pk-seudulta, meistäkin lainatuista molemmat, mikäli Aistiharhan paikkatieto pitää paikkansa. Eipä toki muuallakaan ole sanottua että kovin lyhyellä varoitusajalla saisi ainakaan suosituinta juhlapaikkaa, mutta silti. Elämää on kehä kolmosen ulkopuolellakin... Tähän ihan sivuhuomautuksena, että me varattiin juhlapaikka stadista 6kk ennen häitä ja mitä nyt eri paikkoja kyseltiin niin vapaita lauantaipäiviä oli muutaman viikonlopun sisällä jokaisessa. Muidenkaan palvelujen suhteen ei saatavuusongelmia ollut. Tosin me mentiin naimisiin helmikuussa, joku heinäkuu varmaan hankalampi. Pointti nyt oli vaan että PK-seudullakin saa kyllä mun kokemuksen mukaan häät muutaman kuukauden varoajalla pystyyn
 5. Meillä häät oli lauantaina ja sunnuntai-iltana lähdimme häämatkalle. Halusimme mahdollisimman pitkän lomamatkan, mutta suosittelisin silti matkalle lähtöä vasta maanantaina. Me ainakin oltiin tosi väsyneitä silloin sunnuntaina ja fiilis matkalle lähtiessä olisi ollut varmaan levänneenä juhlavampi jos oltais ehditty yksi yö välissä nukkua kunnolla. Ehdottomasti halusimme kuitenkin matkalle heti häiden jälkeen ilman, että välissä olisimme olleet töissä.
 6. Tuli luettua läpi koko ketju tylsyyksissäni. Tuntui vähän oudolta, kun monet vaatimattomamman kosinnan koulukunnan edustajat tuntuvat ajattelevan, että heidän kokemansa kosinnat ovat aitoja ja miestensä omanlaisia, rehellisiä kosintoja. Varmasti näin onkin, mutta entäs sellainen vaihtoehto, että mies HALUAA järjestää naiselleen jotain erityistä ja spessua kosinnan yhteyteen? Ei kai se aina, tai edes useimmiten, ole niin, että mies tekee järjestelyjä kosinnan eteen vain siksi, kun nainen haluaa/on esittänyt vaatimuksia. Minusta pointti ei ole se unelmien kosinnan saaminen, vaan nimenomaan tuo, että on ihanaa, kun mies on halunnut järjestää sellaisen minulle - spontaanisti ja omasta halustaan. Henk.koht. toivoin jollain lailla spesiaalia ja romanttista kosintaa, mutta juuri siksi että toivoin miehen itse haluavan järkätä sen mulle, en niinkään saadakseni sen kokemuksen tai muuta vastaavaa. Ei näissä erityisesti järjestetyissä kosinnoissa ole sen vähemmän rakkaus ja halu naimisiin etusijalla, kuin arkisemmissakaan kosinnoissa. Itse ainakin nautin, kun mies haluaa hemmotella mua, ja kosinnasta jäi ihanat muistot <3 Kaikki kosinnat on hyviä, mutta ihmetyttää vähän tuo joistakin teksteistä kuultava asenne, että pelkistetty kosinta olisi aidompi ja järkätty kosinta teatteria tai naisen vaatimusten mukainen.
 7. Tietääkö kukaan Tampereelta hyvää paikkaa, jossa useampi henkilö voisi samaan aikaan ottaa hierontaa/jalkahoitoa/kasvohoitoa tms, mielellään edulliseen hintaan ?
 8. Voin suositella NJK:ta Koivusaaressa. Viihtyisä tila, toimiva palvelu, hyvä ruoka. Ja omat juomat saa viedä vissiin syyskuusta toukokuuhun. Me vietettiin tuolla talvihäitä helmikuussa omin juomin, ja kaikki toimi tosi hyvin, paria pikkudetskua lukuunottamatta. Paikka on varmasti hieno myös kesällä, mutta sillon siellä on A-oikeudellinen ravintola toiminnassa. 800 euron vuokrakin tuntui kohtuulliselta moneen muuhun paikkaan verrattuna Lisäys vielä, että vieraita tuonne mahtuu enintään 120, mutta 80 on optimimäärä.
 9. Mulla iski kans muutama viikko ennen häitä tuommoinen fiilis, että en jaksais enää miettiä ja järkkäillä hääjuttuja. Sitä tavallaan jo odotti, että häät olisivat ohi. No, nyt ne ovat ohi ja se hääsuunnittelun aika ei tuu koskaan takaisin Eli se on aika ainutlaatuista aikaa elämässä myös, kun järkkäilee omia häitään. Koittakaa nauttia siitäkin. Ja nyt jälkikäteen tietty aattelee enemmän, että päivä oli hieno jne, mutta eipä se sit lopulta ollut kuin 1 päivä, ja aika pian häiden jälkeen tuntui jo jotenkin kaukaiselta jutulta. Liikaa ei kannata stressata. Kirjoitin toiseenkin ketjuun myös sitä, että kaikki ylimääräinen säätäminen mun kokemuksen mukaan kannattaa ihan suosiolla jättää myös pois ja yksinkertaistaa niitä asioita mitä voi. Esim me päätettiin että ei koristella eteis - ja wc-tiloja mitenkään, jätetään muutamat ylimääräistä säätöä vaatineet iltapalajutut pois, unohdetaan ajatus, että jokaisesta vieraasta pitää kirjoittaa jotain kivaa häälehtiseen (osoittautui vaikeaksi keksiä näitä) jne. Juhla ei kärsinyt näistä mitenkään, mutta meidän stressi väheni
 10. Kommentoidaanpas vielä tähän. Meillä oli siis ruoissa vain kasviksia, kalaa ja äyriäisiä. Vieraissa oli muutama kasvissyöjä ja kala-allerginen. Pitopalvelu teki näille eri ruoat, jotka tarjoiltiin sivupöydältä. Kasvissyöjien pääruoka oli kasvispihvi ja kala-allergisille lihaa. Kakku oli kokonaan laktoositon ja siitä oli jätetty lisäksi mansikat pois, joille yksi vieras oli allerginen.
 11. Morsiamille sanoisin neuvoksi, että niillä pikkudetskuilla ei oo niin väliä....oltiin tehty häihin paljon koristeita, mietitty karkkibuffaan karkit tarkkaan, ruokalistaa hiottiin. Noh, kaikki nämä menivät itseltä sitten siinä juhlahumussa aika lailla ohi. Karkkibuffaa ei ehtinyt ihastella, saati että olisi karkkeja itse syönyt, koristeet oli kivoja, mutta ihan muut asiat teki juhlan tunnelman ja ruoka ei itselleni oikein edes maistunut. Toki nämä asiat ovat vieraita varten myös, mutta he eivät takuulla analysoi paikkakorttien värisävyä yms. Sitten ne asiat, jotka muistat unohtaneesi päivää ennen häitä - niillä ei todnäk ole mitään merkitystä hääpäivänä!
 12. Olin tosi väsynyt ja nukahdin aika hyvin, aamulla sitten heräsin ihan liian aikaisin kuuden maissa. Sama tapahtui tokavikanakin aamuna. Itse asiassa en vielä hääyönäkään saanut kunnolla unta, sillä päivän tapahtumat vilisivät mielessä. Ekana yönä häämatkalla tulikin sitten nukuttua about 12h.
 13. Skumpat+mansikat, sekä aamupala hotellihuoneessa, katsottiin läpi lahjaksi saadut kortit ja kirjekuoret. Sitten lähdettiin kaupungille kävelemään, kahville häävieraiden kanssa ja nauttimaan auringonpaisteesta. Kotiin kun päästiin oltiin ihan jumalattoman väsyneitä, mutta pakko oli laittaa kamat kasaan ja lähtee lentokentälle kohti häämatkaa
 14. Me emme kutsuneet lapsia, joita olisi tullut kymmeniä, ja ainoat kommentit, jotka asiasta saimme, olivat tyyliä "kiva päästä juhlimaan kerrankin ilman lapsia". Meillä oli kutsussa mainittu, että lapsenhoito-ongelmien sattuessa voimme sopia asiasta erikseen (eri sanoilla kylläkin), sillä emme halunneet toisaalta kavereiden jäävän häistä pois sen vuoksi, että eivät saa lapsenvahtia järjestymään. Yhtään lasta juhlassa ei lopulta ollut.
×
×
 • Create New...