Tuplajii

Jäsen
 • Content count

  3
 • Joined

 • Last visited

About Tuplajii

 • Rank
  Untuvikko
 1. Hausjärvellä, siis Riihimäen seudulla, on yksi ihan hyvä juhlatila-kirkkosymbioosi Mommilanjärven ympäristössä. Ensinnäkin siellä on tietysti järvi/peltomaisemassa sievä Mommilan kirkko, johon mahtuu n. 150 henkeä: Kirkon tiedot Pieniin ( <40 henk.) häihin riittää juhlatilaksi esimerkiksi tuo kirkon yhteydessä oleva seurakuntatupa. Tupa toimii myös hienosti esim. morsiamen valmistelutilana ennen kirkkoon astumista. Alle sadan hengen häihin juhlatilaksi löytyy Mommilanjärven eteläpuolella sijaitseva Haminankylän Nuorisoseuran talo "Kotipirtti": Kotipirtin yhteystiedot (Ovat ajantasalla tätä kirjottaessa). Kotipirtti ja sen ympäristö on hiljattain remontoitu/siistitty aikalailla uusiksi. Kuva kotipirtistä. Tässä ei taida olla julkisivuremonttia vielä tehty. 100-200 hengelle on oiva valinta Mommilanjärven pohjoispuolella sijaitseva Mommilan seurojentalo, jossa on myös muutaman vuoden vanha julkisivu, ja on muutenkin ihan siistissä kunnossa ja tilaa esim. keittiössä piisaa: Mommilan seurojentalon tiedot (Yhteystiedot ovat ajantasalla tätä kirjottaessa) Kotipirtti ja Mommilan seurojentalo ovat sen verran lähellä tuota kirkkoa, että hääparin kulkeminen kirkosta niihin onnistuu esim. hevoskyydillä. Lähistöllä on parikin hevostilaa josta voi tuota palvelua kysellä, kai vähän riippuu siitä, että sattuuko olemaan tallissa sopivaa hevosta.
 2. Hei! Laitetaas omien pippaloiden juomien määrät nytkun on juhlat juhlittu. Jos on jollekkin apua. Vieraita pikkasta vaille 150, joista noin 130 oli potentiaalisia alkoholin kuluttajia. Sää oli kuuma, mikä vaikutti ja ruokana niin kalaa kuin lihaakin, joten viinejä oli kahta erilaista. Erikoisempana tempauksena häissämme oli 30 litraa kotitekoista sahtia, jota moni vieraaksi kutsuttu on tottunut juomaan ja se menikin kaikki. Muiden juomien menekki: Ruokajuomat Valkoviiniä (Torres Vina sol) 30 pulloa + neljä 3 litran BIB -laatikkoa Torres Vina Esmeraldaa-> pulloviinit meni kaikki ja laatikkoja jäi 2,5. Punaviini (Espiritu de Chile, cab ca) 30 pulloa + myös neljä bib-laatikkoa EdC Shiraz -> pulloja jäi 10, laatikkoihin ei koskettu ollenkaan. (Näitä oli siis ihan liikaa, ei oikein taida kesällä kulua. Viini oli kuitenkin ihan hyvää) + pitopalvelun järkkäämät maidot ja kotikaljat. Sekä se sahti ja tietysti vettä. Kahviavecit: 3,7 litraa brandya (J.P. Chenet XO, aika miedon makuinen brandy, mutta oli hyvä valinta) josta kului n. 2.5 kahvin kanssa ja jokunen desi illalla kun pullot laitettiin baariin tarjolle. 1,5 litraa L&P lakkalikööriä josta kului 1 litra. Illan juomabaarin kulutus: Huom. boolia ei ollut! 9x24 olutta (Olvi, A le coq ja Sandels) jota taisi jäädä suurinpiirtein puolet jäljelle. (Sahti oli kiinnostavampi kuin oluet) 2x24 Crowmoor, menivät kaikki 1x24 Fizz Pear Light, olisko mennyt 4-5 tölkkiä. Makutuomio tästä siideristä on muuten aika tyrmäävä, kukaan ei tykännyt. 2x24 Koff karpalolonkeroa. Puolet jäi jäljelle 1x24 Hartwall original -lonkeroa. Meni kaikki. 4x24 Limsaa, cokis zeroa, spriteä ja fantaa. Näitä jäi 4 tölkkiä, eli osui aika tarkalle. Baarissa oli myös ns. tiukkojen osasto johon oli kerätty vanhemmilta ja omista kätköistä juomatta jääneitä koskenkorvia, vodkia, rommeja ja ainoina osto"viinoina" pari litraa giniä + joku hassu marjalikööri. Mukana myös erilaisia lantrinkimehuja, toniccia ja limsoja. Olisko ollut joku 10 litraa näitä lantrinkejä. Näitä nyt jäi tietysti kaikkia, mutta lantrinkit tulee juotua aivan varmasti kesän mittaan ja "tiukat" säilyy varastossa vaikka lopun elämää. Oma näkemys onkin, että boolin sijaan kannattaa ladata esille tuollainen baari mistä jokainen voi tehdä oman makunsa mukaisia juomia. Varsinkin jos nurkissa pyörii niitä 10 vuotta sitten lahjaksi saatuja litran Tapiopulloja joita ei itse tule muutenkaan juotua. Limsat olivat myös aika hitti kesäkuumalla ja nehän eivät lahden yli haettuna maksa paljon mitään, joten olivat ihan mukava lisä. Kaljaa ja punaviinejä tosiaan jäi jonkin verran, mutta näitä oli hyvä jaella häiden valmisteluun osallistuneille purkutalkoiden aikana. Kaljat tuhoutuvat varmasti kesän loppuun mennessä ja punaviinit voi lipitellä sitten vaikka jouluna. Limsoja olisi voinut ihan hyvin ostaa lisää ja lonkeroiden määrät olisivat pitäneet olla toisin päin ja ne päärynäsiiderit olisi voinut jättää kauppaan kokonaan, mutta muuten olemme ihan tyytyväisiä näistä määristä.
 3. Täytynee laittaa IS hääsivukoneesta tällainen varoituksen sana. Sivuthan on kaikinpuolin ok kuten yllä on jo mainittu ja on hieno ilmainen palvelu. Meillä oli seuraavanlaisia ongelmia nyt tämän kesän häävalmisteluissa mitkä kannattaa kaikkien ko. sivua käyttävien huomioida. Nimittäin huomasimme, että sivun ylläpidossa näkyvien hääilmoittautuneiden lukumäärä ei täsmää siihen mitä on sähköpostiin tullut perille. Niitä oli loppujen lopuksi peräti 6 ilmoittautunutta joiden tiedot eivät siis tulleet ikinä perille. Jokanen tietää varmasti, että millainen show siitä voi tulla jos ihmiset luulevat että heidän ilmoittautumisensa on perillä eikä itse häiden järjestäjät tiedäkkään näistä mitään. Hääsivukoneen ylläpitäjät kyllä ihan hienosti kaivoivat ne puuttuneet ilmoitukset tietokannoistaan, ettei nyt isoa vahinkoa päässyt tapahtumaan ja olivat pahoillaan tapahtuneesta. Mutta kannattaa siis olla tarkkana!