Midwinter

Morsian
 • Content count

  39
 • Joined

 • Last visited

About Midwinter

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Onnea avioituneille ja tsemppiä lähiviikkoina sen tekeville! Meillä odotellaan edelleen ilmoittautumisia. 4 päivää jäljellä deadlineen, ja 20/56 ilmoittautumista puuttuu. 17 kpl näistä on sulhasen puolen väkeä.
 2. Me lähetettiin juhannusviikolla 56 kpl kutsuja ja vp. on 1.8. mennessä. Vain 25 vastausta ollaan saatu kuukauden aikana, eli alle puolet kutsutuista on antanut kuulua itsestään mitään. 31 on vielä vastaamatta, ja aikaa on jäljellä nyt 9 päivää. Mua korpeaa, kun oli ajateltu suurimman osan ilmoittavan edes suht hyvissä ajoin, jotta sulhanen ja bestman olisivat ehtineet hakea arvioidun alkomäärän merten takaa tässä kesäloman aikana. Tässä on sitten joutunut askartelemaan menukortteja ja karkkirasioita sen mukaan, mikä voisi olla maksimimäärä vieraita. Hukkaan heitettyä rahaa varmaankin, mutta lähempänä häitä ei enää ehdi näpertää sellaisten parissa.
 3. Meillä on myös iltapalalle ja bilevaiheen juomille ostettava kertikset, koska juhlapaikan keittiö alkaa tiskata astioita kakkukahvien jälkeen. Heitelkää tänne linkkejä, jos tiedätte hyviä siistejä kertiksiä, jotka sopivat hyvin viinille. Oluita ym. varten otetaan ihan perus muovituoppeja.
 4. Meillä lähti kutsut nyt juhannusviikolla. Hääpuku on toivottavasti tulossa heinäkuun alussa, niin ehtii korjausompeluun. Huntu, bolero, korut ja sukkikset uupuvat vielä hääeleganssista, mutta kai ne kannattaakin hankkia vasta puvun tultua. Ruuista ja aikatauluista on sovittu juhlapaikan kanssa. Esteettömyystodistukset on vielä hankkimatta, kun virkatyöläisenä en pääse virastoon asioimaan. Kauheesti pienempää sälää kuten koristeita on vielä hankittavana ja monia pienempiä asioita hoidettavana. Juomia haetaan sitten elokuussa, kun vieraat ovat ilmoittaneet tulostaan. Tuntuu, että koko ajan putkahtelee mieleen, että "ai niin, sekin vielä!" Stressi tulee ja menee. Onneksi tosiaan myös menee. Ja onneksi on heinäkuun lopussa 2 viikkoa lomaa, niin ainakin kuvittelen silloin tekeväni aktiivisesti hommia häiden eteen.
 5. Tietääkö kukaan, miten Pyhän Laurin kirkossa alkava mittava remontti tulee vaikuttamaan kirkon käyttöön ja toki myös sen visuaaliseen eleganssiin? Meille ilmoitettiin jo syksyllä varausta tehdessä, että urut ovat huollon takia pois käytöstä syyskuussa 2015, mutta nyt sinne on päätetty aloittaa ihan suuremman luokan peruskorjaus.
 6. Kuinka matalia etsit, Haiku? (Mä laitoin juuri myyntiin tuonne hääasusteet-osastolle 3 cm satiinikorkkarit kokoa 40-41.) On kyllä todella nihkeesti tällä hetkellä saatavilla mitään muita kuin tosi korkeita korkoja tai sitten ihan flättejä ballerinoja. Ravasin itsekin Helsingissä ympäriinsä etsimässä sopivia kenkiä.
 7. Mulla on samanlainen juttu kuin sulla Elflady. Passi olisi mennyt vanhaksi noin viikkoa häiden jälkeen, jolloin ollaan näillä näkymin häämatkalla. Mä ajattelin, etten halua ottaa sellaista kiirettä, että pitäisi yrittää saada uudella nimellä passi niinä muutamana päivänä, jotka jäävät häiden ja matkalle lähdön väliin. Eli meidän matka on varattu tyttönimellä, ja hankin uuden passin äskettäin niin ikään tyttönimelläni. Se on nykyään helppoa, kun voi vain netissä klikkailla sen itselleen tietyin edellytyksin. Hankin sitten jälleen uuden passin, kun häämatka on tehty. Silloin täytyykin vierailla ihan poliisin luona, kun nimi muuttuu.
 8. Mun muistini mukaan ja pikaisella googlettamisellakin löytyi, että esteettömyystodistus on voimassa 4 kuukautta. Meillä on häät syyskuussa, ja varmaan kesälomalla heinäkuun lopulla hoidetaan tämä(kin) juttu kuntoon.
 9. Mä olin ajatellut, että olisi kiva, jos isäni saattaisi mut alttarille. Mutta olin melko varma, ettei hän olisi asiasta kovin innostunut, etenkin kun omissa häissään mun vanhemmat kävelivät koko matkan alttarille yhdessä. Mutta isäpä yllätti! Hän oli mukana hääpukuliikkeessä, kun sovitin pukua, ja halusi tulla mun viereen kokeilemaan, että "mites tämä käsikynkkää-kävely nyt onnistuu, kun on noin leveä helma". Eli ilmeisesti hän on tuumannut asiaa itsekseen ja aikoo minut saattaa, vaikkei olla asiasta vielä juteltukaan.
 10. Mullakin on nyt puku tilattu, mutta 4 kuukautta pitää odotella sen saapumista. Raastavaa! Ja sitten sitä helmaa pitää kuulemma lyhentää organzakerroksen osalta, eli korjausompeluksi menee mullakin. Toivottavasti kaikkien syyskuun morsianten pukuasiat järjestyvät. On meillä onneksi tässä vielä aikaa puoli vuotta. Mites muuten, te jotka lähetitte Save the Date-kortteja, laitoitteko ne kaikille? Kun me ei varmaan laiteta niitä ollenkaan, koska ei vielä olla varmoja vieraiden lukumäärästä. Ja tuntuu, että lähipiirissä kuohuu ja tapahtuu nyt niin paljon, että saa nähdä kuka on kenenkin avec ja ketkä on riidoissa puolen vuoden päästä.
 11. Luultavasti meillä myös on se tilanne, että me itse vastaanotamme ilmoittautumiset. Vielä on auki, laitetaanko molempien yhteystiedot vai selvyyden vuoksi vain morsiamen. Voin helposti kuvitella, että osa ilmoittautumisista hukkuisi sulhon luurin ja mailin syövereihin.
 12. Mä kuvittelin vuosia, että saataisiin järjestettyä sukulaisille ja kavereille hääjuhlat 10 000 eurolla. Mutta vaikka jättäisi henkisesti kaukaisemmat sukulaiset pois, tuo summa ei riitä pääkaupunkiseudulla 100 hengen hääjuhlan järjestämiseen. Näyttäisi näin 7 kk ennen juhlaa, että noin 15 000e tulee olemaan loppusumma. Ilman häämatkaa siis. Koristelut on tarkoitus pitää simppeleinä ja kukkia tulee vain vähän. Panostamme paikkaan, ruokaan, hääautoon, valokuvaukseen ja bändiin eniten. Myös hääpuku tulee olemaan muutaman satasen kalliimpi kuin alunperin oli tarkoitus. Sormus puolestaan jäi hieman edullisemmaksi. Sulhanen pitää exelin avulla kirjaa arvioiduista ja toteutuneista kuluista.
 13. Mielestäni avioehto on nykypäivänä erittäin viisas ja tarpeellinen turva. Meillä on sulhasen kanssa selkeästi eri verran omaisuutta suvussa, jonka säilyminen jakamattomana on käytännön syistä tärkeää. Helpointa siis, kun tehdään avioehto, jossa asia huomioidaan. Sen sijaan avioliiton aikana hankitun tavanomaisen omaisuuden suhteen (ei perintö) näen ihan järkevänä myös sen vaihtoehdon, että avioehto ei koske sitä. Jää nähtäväksi millaiseen ratkaisuun me päädymme.
 14. Mä kutsun muutaman lähimmän työkaverin, joiden kanssa oon joko ystävystynyt syvemmin tai joiden kanssa oon eniten tekemisissä. Täytyy kuitenkin rajoittaa työkavereiden määrä viiteen tai muuten ei juhlaan mahdu muut kaverit. Kolme tiimiläistä, joiden kanssa oon vähemmän tekemisissä, jäävät ilman kutsua näillä näkymin. Toivon että ymmärtävät. Tuskin edes haluaisivat osallistua.
 15. Kesähäissä on mun makuun joko liian hikistä tai sitten Suomen kesä yllättää ihanasti alle 10 asteen lämpötilalla ja räntäsateella. Talvihäissä puolestaan oon ollut vieraana aivan jäässä, kun on pitänyt olla sukkiksissa ja juhlamekossa joitakin hetkiä ulkosalla (oon pahemman luokan vilukissa). Mun suosikkiajankohta onkin myöhäinen kevät tai alkusyksy. Omat häät valikoituivat pidettäväksi syyskuussa 2015.