Justiina'15

Aktiivijäsen
 • Content count

  12
 • Joined

 • Last visited

About Justiina'15

 • Rank
  Untuvikko

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Heippa! Hääpukukirpparin säännöissä lukee, että "Ainoastaan yksityishenkilöt voivat ilmoittaa oman, käytetyn hääpukunsa myytäväksi." Tarkoittaako tämä siis sitä, että oman hääpuvun voi laittaa myyntiin vasta häiden jälkeen? Vai saako pukua myydä hääpukukirpparilla jo etukäteen (esim. saman kesän morsiamille?)
 2. Samaa pelkäsin minäkin, kuin ko. viestiketjun aloittaja, että olemmeko tylyjä, kun päätimme järjestää erittäin pienet häät vain omille perheenjäsenillemme... Kävimme mieheni kanssa asiasta useita keskusteluja ja olimme alusta asti samaa mieltä, että tämä vaihtoehto tuntui meille parhaimmalta. Päällimmäisenä ajatuksena meillä oli tämä ehkä jo kliseinen lausahdus "elämän onnellisimmasta päivästä". Meidän elämän onnellisimpaan päivään ei kuulu toistasataapäistä juhlakansaa (sukulaisia jo yksistään 160, siihen kaverit päälle), vaivaannuttavia smalltalk-keskusteluja lähes tuntemattomien kanssa, eikä erityisemmin mitään ohjelmaa/leikkejä/tansseja. Toki toisaalta ymmärrän tekomme "tylyyden", mutta ainahan voimme perustella päätöstämme sillä, että valitsemaamme kirkkoon ei mahdu enempää kuin jotain 20 henkeä!
 3. Meillä hääpäivän valinta tehtiin juhlapaikan (ja kirkon) varaustilanteen mukaan. Juhlapaikalle vapaita ajankohtia oli kolme, yksi kesäkuussa ja loput elokuussa. Näin ollen tulimme siihen tulokseen, että pidämme häät mieluiten heti alkukesästä "pois alta", ettei mene koko kesä niitä odotellessa.
 4. Kyse on tosiaan tämäntyylisestä yhdistelmästä, mutta minulla tuo kihla (keskimmäinen) on hieman leveämpi..
 5. Kiitos vastauksestasi Tipzilla. Sormukset ovat mallia/muotoa ohut-leveä-ohut eli molemmat vihkit ovat hyvin ohuet. Näitä kahta mainitsemaasi vaihtoehtoa olen itsekin pohtinut ja siksi oikeastaan kysyinkin, miten muut ovat tehneet/aikovat tehdä/tekisivät, koska tuo kuvailemasi "sähläysvaihtoehto" ei minunkaan mielestäni tule kuuloonkaan!
 6. Yritin etsiskellä aiheeseeni liittyvää keskustelua, mutten löytänyt.. Minun vihki- ja kihlasormukseni tulee koostumaan kolmesta osasta (vihki-kihla-vihki). Miten te olette toimineet / aiotte toimia kirkossa?
 7. Huh, onhan täällä muitakin, keiden häissä ei hääleikkejä leikitä! Olin vuonna 2014 viisissä häissä ja viimeisissä juhlissa vannoin kautta kiven ja kannon, että sinä päivänä kun itse astun avioon, en halua ottaa osaa yhteenkään "perinteiseen" ohjelmanumeroon. Meidän häämme vietetään osittain "yllätysteemalla" ja yllätysten suunnittelusta me itse vastaamme. Esim. vieraat kuljetetaan yhteiskyydillä vihkipaikalle, joka selviää heille vasta perillä. Juhlapaikalla haluamme myös panostaa hääillalliseen, jonka ympärille koko rento yhdessäolo perustuu.
 8. ^ En viitsinyt kopioida ylläolevaa vadelmaisen kommenttia, mutta oma puvunhankinta eteni lähes samalla tavalla! Alunperin lähdin vain vuokrapukuja katselemaan, mutta myyjä ilmoitti heillä olevan niitä vain muutamia ja kaikkien niiden olevan samaa kangasmateriaalia (joka kestää pesua). Vuokrapukujen mallit eivät miellyttäneet silmääni yhtään. Myyjä kysyi olenko harkinnut oman puvun ostoa ja siinä vaiheessa en vielä ollut. Hetken siinä katselin valikoimaa ja löysin pari mieleistä. Myyjä ilmoitti, että seuraavalle aamulle olisi peruutusaika, jos haluaisin tulla pukuja sovittelemaan. Seuraavana päivänä sovitin kolmea pukua. Ensimmäinen puku poikkesi jonkin verran siitä, minkälaisia olin netistä katsellut, mutta tykästyin siihen kovasti. Myyjä luki ajatukseni ("jokin yksityiskohta tästä ehkä vielä puuttuu") ja otti esiin upean uniikin silkkisen beigenvärisen vyön (jossa kiinni kukka samasta kankaasta), jota hän ehdotti vyötärölle alkuperäisen vyön paikalle. Tämän "somisteen" jälkeen olin jo aivan myyty. Toisetkin puvut olivat kauniita, mutta eivät läheskään yhtä mieluisia. Halusin sovittaa "the pukua" vielä kerran, mikä vahvisti päätökseni. Sanoin kuitenkin miettiväni puvun ostoa vielä viikonlopun yli. Pukuliikkeestä lähtiessäni mieleni oli niin totaalisen raukea ja helpottunut, että siitä tiesin sen puvun olevan "se oikea". Viikonlopun aikana en enää kertaakaan avannut nettiä hääpukujen selailuun. Maanantaina astelin liikkeeseen ja ostin puvun omakseni. Myyjän kertoman mukaan hetkeä aiemmin eräs toinen asiakas oli ihastunut suunnattomasti "minun pukuuni", mutta hän oli kieltäytynyt myymästä sitä. Näin ollen täytyy minunkin todeta, että olin todella yllättynyt, miten helposti pukuni löytyi. Oikeastaan tämän paremmin ei puvunhankinta olisi voinut enää mennäkään, kun haluamme jäjestää pienet perhehäämme mahdollisimman vähällä vaivannäöllä!
 9. Olen itsekin miettinyt asiaa ja näillä näkymin alan yhä enemmän kallistua koekampauksen tai vähintäänkin suunnittelupalaverin puoleen, nimittäin vakkarikampaajani ei työskentele lauantaisin. Hän antoikin hyvän neuvon varata kampaaja mahdollisimman nopeasti, sillä meidän kaupungissamme yhä harvempi kampaaja tekee töitä lauantaisin. Ihan hyvä pointti! Silti minulla kampaaja ja kampaustyyli yhä päättämättä! Minun lyhyiin hiuksiin ei mitään vaativaa kampausta saa, enkä haluakaan, mutta silti haluaisin sen onnistuvan täydellisesti omaan tyyliini/makuuni, koska tarkoituksemme on panostaa hääkuviin.
 10. ^ Hei murmels! Me päädyimme valitsemaan kihlasormuksemme Schalins mallistosta juuri tuon palladiumvaihtoehdon takia! Ei meillä hinta ainakaan kasvanut, päinvastoin, saimme kihlat huomattavasti edullisemmin kuin, jos olisimme ottaneet ne valkokultaisina. Ja, jos myyjään on uskominen, on Schalinsilta mahdollista saada kaikki mallit palladiumisina. Kihlasormuksemme ovat (muistaakseni) Glaciär mallistosta ja vihkisormus (timanteilla) tulee Passion mallistosta. Hinnankin olen jo tiedustellut valmiiksi ko. sormukselle palladiumisena.
 11. Meillä on aikomuksena järjestää ihan pienet perhehäät (kesällä -15), tällä hetkellä kutsulistalla 16 aikuista ja 4 lasta. Kutsuttuina vain molempien vanhemmat sekä sisarukset puolisoineen ja lapsineen. Emme kumpikaan nauti "keskipisteenä olemisesta" ja ajatus 160 hengen sukulaishäistä tuntui meistä molemmista kauhistuttavalta ajatukselta. Pienet perhehäät mahdollistavat myös vihkimisen haaveilemassamme pienessä idyllisessä kivikirkossa, jonne 20 henkilöä juuri ja juuri mahtuvat ...seisomaan!
 12. ^ Hyvän päivän olette valinneet! Kuninkaallisten tapaan mekin eli 13.6.2015...
 13. Meillä yhdessäoloa takana aika tarkalleen 4 vuotta, kunnes syyskuun lopussa kihlauduttiin!