Jump to content
Naimisiin.info

GGL

Jäsen
  • Viestit

    6
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

GGL's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Kiitos vastauksesta! Ehkä hankin tosiaan tuon asevelvollisuusrekisteriotteen, sotilaspassi on tiedoiltaan tosi niukka joten ehkä tässäkin parempi pelata varman päälle, varsinkin jos siitä on hyötyä myöhemmin AOS-vaiheessa.
  2. Lähetystöstä tuli tällä viikolla kirje ja nyt on menossa dokumenttien kasaan kerääminen haastattelua varten. Onko kellään kokemusta tai tietoa siitä, onko sotilaspassi riittävä dokumentti asepalvelusen suorittamisesta? Kirjeessä ei juurikaan erotella, minkä tyypin "military records" siellä halutaan. Kaiken järjen mukaan sotilaspassi pitäisi olla ok, mutta haluaisin välttyä ikäviltä yllätyksiltä. Edit: Toinen askarruttava asia on Affidavit of support form I-134. Oletan että amerikkalaisen puolison tulee allekirjoittaa ja postittaa tuo lomake "snail mailin" kautta, eikä esimerkiksi allekirjoitus, skannaus & sähköpostin kautta lähetys ole suotavaa, vai?
  3. Ootko täysin varma, että teillä oli se hakemus TSC:ssä? Jos saan udella, niin onko teidän Receipt Numberin alku SRC? Vai WAC? Jos tässä olisikin mahdollisesti luvassa vain 3 kk käsittelyaika TSC:ssä, niin olisin äärettömän iloinen. En vain halua turhia haihatella.. Tosin vaihteleehan ne käsittelyajat muutenkin, mutta silti! Heh, et itseasiassa ole ensimmäinen joka tuota kommentoi ja ihan aiheesta – kihlattu joka hoiti jenkeissä I-129:n sanoi että meidän hakemus on Texasissa, mutta kun NOA2:n myötä alkoi tulla kommentteja ja tarkistin asiaa, niin California Service Centerissähän siellä oltiinkin (eli WAC-alku receipt numberissa). Pahoittelut virheinfosta. Oikein pahaa teki kun eräs toinen viisumiaan odottava huomautti tuosta, heidän keissi Texasissa ja NOA1 tullut joulukuussa – sen jälkeen ei mitään. Sääliksi kävi. Olen muuttamassa Kaliforniaan ja rakastan paikkaa jo valmiiksi, mutta California Service Centeriin päätymisen ja "vain" 3kk käsittelyajan jälkeen tunteeni osavaltiota kohtaan lämpenivät entisestään
  4. Hyvä tietää että kaikkeen on keinot. Mulle jäi hankala mielikuva rahansiirrosta kun olin muutaman kuukauden työkomennuksella jenkeissä. Yritin maksaa ensimmäistä vuokraani suoraan OP:n tililtä isännöitsijän tilille, mutta jotain ongelmaa siinä oli, en muista yksityiskohtia. Silloin päädyin nostamaan automaatista suomalaisella kortilla vuokran dollareina, mistä pankki veti tietysti muhkean veloituksen. Tuon jälkeen aloin sitten saada palkat paikalliselle tilille ja homma helpottui. Pitänee nyt tämän muuton yhteydessä antaa OP:n ulkomaanmaksuille uusi mahdollisuus Joo'o, just eilen kattelin esimerkkejä VisaJourney-sivulta kuinka ainakin muutamilla on viime aikoina Texasissa kestänyt NOA1 -> NOA2 noin kuusi kuukautta samalla kun California Service Center on hoitanut saman alle kuukaudessa. Olin jo ajatellut että 3kk odotus voisi tuottaa tulosta, mutta pitääkö tässä sitten odottaa heinäkuun loppuun asti... Tänään oli vaikea aamu kun kihlatulla on valtava ahdinko ja stressikriisi uuden työn takia. Koitin siinä tekstareilla lohdutella ja tsempata (tuloksetta) kunnes sieltä alkoi yhtäkkiä tulla "omg, omg!" -viestejä takaisin. Hänelle oli tullut tekstari ja maili, "Case was approved". Ei olisi voinut parempaan paikkaan osua ja fiilikset kääntyi heti aivan päälaelleen. Päivää vaille 3kk siinä taisi mennä. Nyt hyvillä mielin seuraavia vaiheita suorittamaan.
  5. Okei, kuulostaapa kätevältä. Luin aiemmin jonkun ulkomaalaisen K1-muuttajan rahavinkkejä ja hän sai eri palveluineen ja siirtomaksuineen homman kuulostamaan vaikealta ja kalliilta, etenkin jos siirrettävä summa on suuri. Itsellä myöskin OP, joten onnistunee siis helposti.Meidän hakemus on siis Texas Service Centerissä. Jo alunperin varauduttiin siihen että prosessiin menee helposti 9kk, joten ihan rauhassa vielä ollaan. Välillä on vaan kärsimätön olo kun miettii miten paljon onnellisempi sitä olisi jos tämä odottelurumba olisi jo hoidettu.
  6. Meillä hakemus lähti matkaan tammikuun puolessavälissä. Kuun lopussa tuli NOA1 ja sen jälkeen ei ole kuulunut yhtään mitään. Tällä viikolla tulee NOA1:sta 3kk täyteen ja toiveikkaana odotan, josko NOA2 tulisi sieltä pian. Vähän tosin hämmentää nuo kommentit siitä että joillain status ei ole päivittynyt, mutta prosessi on kuitenkin siitä huolimatta hypähtänyt yllättäen eteenpäin, mikäli tulkitsin oikein. Selasin suurin piirtein koko ketjun läpi ja löysin paljon vastauksia niihin kysymyksiin, joita vielä mielessä pyöri. Nämä eivät suoraan liity viisumiin, mutta ajattelin kuitenkin kysyä josko viisumin jo saaneilla ja muuttonsa tehneillä olisi suositella hyviä palveluita sekä tavaran lähettämiseen ulkomaille että rahansiirtoon suomalaiselta pankkitililtä jenkkitilille. Palveluntarjoajia molempiin tarkoituksiin löytyy vähän liiankin kanssa, joten olisi kiva kuulla suosituksia joltain jolla on omakohtaista kokemusta. Tavaraa itsellä lähdössä mukaan perus matkalaukkujen lisäksi vain laatikko-pari, eli mitään isompaa muuttokuormaa ei ole tarkoitus raahata.
×
×
  • Create New...