Neiti R

Aktiivijäsen
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

About Neiti R

 • Rank
  Untuvikko
 1. Meillä oli pullo samppanjaa kylmässä ja mentiin läheiseen puistoon lasien ja juoman kanssa. Nautittiin uudesta siviilisäädystä ja ihmeteltiin, mitä on tapahtunut Myöhemmin illalla mentiin vielä syömään perheen kanssa, jotka olivat saapuneet kaupunkiin seuraavn päivän juhlia varten.
 2. Valkoinen mekko, mutta ihan kaapista löytynyt versio, jota olen käyttänyt muissakin tilaisuuksissa. Harkitsin myös häämekon päällepistämistä maistraattiin, mutta se jotenkin tuntui liioittelulta. tai arvelin, että itsellä olisi "ylipukeutunut" olo. Häämekko sitten vasta juhlissa.
 3. Ei ollut, kun ihan keskenämme oltiin maistraatissa. Mulla ei myöskään juhlaan ole tulossa kimppua, koska ei sitä siellä tarvita, kun ei ole mitään alttarillekävelyä enää tiedossa ja eihän sitä kukaan itse juhlien aikana mukanaan kanniskele.
 4. En sovittanut, vaan tilasin netistä. Vähänhän se oli jännä, sopiiko malli itselle ja millainen mekko sieltä ylipäätään tulee. Olin kuitenkin tosi tyytyväinen mekkoon ja sopi juhliimme juuri täydellisesti.
 5. Meillä säästetiin mm. näissä: - mentiin maistraatissa edellisenä päivänä naimisiin, eikä tilattu vihkijää paikan päälle. Ei siis myöskään tarvittu hääautoa / riisipusseja tmv. - valokuvaajaa vertailtiin hyvä tovi, ja pyydettiin tarjouksia useammasta paikasta. Löydettiinkin lopulta tosi edullisena pitämämme, ja vielä loistava kuvaaja, joten siinä mielessä kaikki kävi hyvin. En millään malttaisi maksaa valokuvista toista tuhatta euroa (ei niitä valokuvia niin usein katsella), mutta toisaalta olen tosi tyytyväinen, että saatiin kohtuuhintaan oikea valokuvaaja, joka osaa kuvata ja on kunnon kalusto eikä tarvitse luottaa siihen, että joku vieraista tulee ottaneeksi kuvia kaikesta mistä haluaa ja että ei tarvitse pelätä saadaanko mitään muuta kuin yli- / alivalottuneta epätarkkoja kuvia.. - Ei ollut bändiä tai dj:tä vaan spotifyn soittolistoilla mentiin, mikä meidän vieraiden keskuudessa ja tiloissa toimi kyllä hyvin. Jos olisi ollut dj, olisin luultavasti harmitellut hukkaan heitettyjä rahoja. - Mekon tilasin netistä ihan älyttömän halvalla ja kynnet lakkasin itse. - Ei ostettu mitään juurikaan mitään turhaa tilpehööriä / koristesälää, vaan esim. kynttiläkipoiksi keräsin omia laseja (oli vaan kiva että oli eriparisia), taulukehykset mm. buffetpöydän menukortille löytyi omasta takaa, vieraskirjakyniksi lainasin työpaikalta viikonlopuksi nipun kyniä, karkkibuffetin kulhot keräilin myös kotoa / vanhemmilta lainaksi. - pikkuleivät kahvipöytään leivottiin itse, ja valittiin sellaisia että säilyvät / voi pakastaa, jotta ei tarvitse edellisenä iltana enää tehdä. - kukissa voi hyödyntää luonnokukkia ja heiniä asetelmissa, jos pitää juhlat kesäaikaan. Myös kesäkukkia saa edullisesti esim. ruokapöytiin orvokeita. Toisaalta talvella voi päästä kävyillä ja kynttilöillä jo pitkälle ja edullisesti. - ei menty hääyöksi hotelliin, siitä ei olisi kuitenkaan ehtinyt nauttia pitkään. Mentiin kuitenkin aamulla aamiaiselle ulos, joten ei tarvinnut itse alkaa keittää puuroa. - suunniteltiin hankintamme johdonmukaisesti, eli ei tullut mitään virheostoksia. Sellaisiinkin menee helposti rahaa, jos joutuu ostamaan samoja asioita kahteen kertaan. - kannattaa miettiä kokonaishintaa vertaillessa pitopalveluja ja paikkoja, meilläkin oli suht kallis paikka, mutta samalla hintaa sai aika paljon eikä tarvinnut erikseen maksaa esim. pöytäliinoista yms. ja paikka ei myöskään tarvinnut koristeluja tai kuljetuksia juhlaväelle, lisäksi sai tuoda omat juomat. -Ruoka ja juoma on yleensä ne suurimmat menoerät, joista on siten myös helpoin säästää. Toisaalta ne on myös asioita, jotka on juhlissa aika tärkeitä. Vieraat muistaa ennemmin vaikutelman ruuasta ja juomasta, kuin sen että oliko kaasoilla teemanväriset mekot vai ei..
 6. Oman kuvani Kävin siis huomenlahjakuvauksissa. Olin vähän siinä uskossa, että ei anneta erikseen mitään lahjoja, mutta kun miehen puheista jossain pari viikkoa ennen häitä ymmärsin, että toinen oli jo hnakkinut jotain, niin pitihän sitä itsekin. Ja noita kuvia olin jo jossain vaiheessa miettinytkin, onhan ne myös toisaalta itselle aika hieno muisto joskus vanhana katsella.
 7. Meille oli myös selvää, että omaa pöytää ei haluta. Ei siksi, että keskipisteenä olo tuntuisi jotenkin kiusallisesta, vaan siksi että haluamme viettää aikaa juhlavieraidemme kanssa, ja kuitenkin ruokapöydässä kuluu aika iso osa ajasta häissä ja halutaan myös itse nauttia ruuista, eikä vain kierrellä poissa paikalta. Lisäksi teimme erikseen kierroksen muiden pöytien luokse, jotta siinä vaiheessa tulee varmasti juteltua kaikkien pöytien kanssa hetki.
 8. Meillä seremoniamestari nosti häämaljan. Bestmania ei erikseen ollut, ja isä piti puheen myöhemmin. Omasta mielestä olisi tuntunut hullulta kohottaa itse malja itsemme kunniaksi, mutta toisaalta kuten se aiemmissa viesteissä ilmaistiin, kyseessähän olisi ennemmin silloin tervetulomalja, jolloin se kuulostaisikin ihan luontevalta tervetulotoivotusten kera.
 9. Stay upit häissä, yleensä pidän sukkiksia (kun ovat halvempia ja onnistun ne rikkomaan yleensä heti kerrasta). Kuitenkin miehen mielestä sukkikset on ihan kamalat, niin hänen mieliksi stay upit, vaikka ei niitä näkiskään päällä, mutta tietää ainakin että ei ole sukkiksia mekon alla.
 10. Mulla on iltaa viettämään lähdössä aina ballerinat tms. mukana, jotta iltaa ei tarvitse lopettaa kesken polttavan kipeiden jalkojen vuoksi (siinä vaiheessa kun päästään siihen pisteeseen, vaihdan vaan mukavampiin kenkiin). Häissäkin oli ballerinat mukana, mutta mun yllätykseksi kengät (n. 9 cm korko) osoittautuivat niin hyviksi, että ei tarvinnut vaihtaa. Tosin vika puol tuntia tanssilattialle teki jo kipeää, ja taksin odottaminen oli jo suorastaan tuskallista, mutta siinä vaiheessa päätin kestää loppuun saakka .
 11. Mulle oli itsestään selvää, että kengät voi olla mitä vaan muutakin väriä, sitäpaitsi en ole ikinä erityisesti tykännyt selllaisista satiinipintaisista valkoisista morsiuskengistä. Vielä kun mekkokin oli sääripituinen, niin tottakai piti valita kauniit ja näyttävät kengät. Hopeisiin lopulta päädyin, vaikka testailin myös pronssin ja pinkin värisiä (olivat huonoja jalassa, jonka vuoksi ei tullut kauppoja).
 12. Näki ihan jo senkin takia, että meillä potrettikuvaus ennen juhlia. Vihkiminen edellispäivänä, mutta siellä mulla oli toinen, arkisempi mekko. Mutta en kuitenkaan esitellyt pukua muuten etukäteen, vaan mies näki sen ekan kerran, kun olin meikattuna ja kammattuna eli kaikki valmiina.
 13. Meilläkään ei varsinaista budjettia ollut, enemmän mietittiin mitä ollaan valmis satsaamaan ruokaan / paikkavuokraan ja lopuissa ollaan arvioitu tapauskohtaisesti. Meillä mennee hääjuhlaan yhteensä vähän yli 6000 euroa, josta paikka, ruoka ja juoma tekee jo melkein 5000. Niihin haluttiin satsata. Paikkavuokra sieltä tilattuine ruokineen ja henkilökunnan kera on noin 3,7 t€ ja muualta on siihen päälle kakku ja karkkibuffet sekä hankittu juomat lahden toiselta puolelta. Loput n. 1 t€ meni valokuvaajaan, vaatteisiin ja koristeluun ym kaikkeen muuhun juhlavalmisteluihin. Vieraita n. 55. Hääbudjettiin en laske sormuksia, häämatkaa tai huomenlahjoja, koska ne eivät ole varsinaisia juhlapäivän aiheuttamia kuluja, vaan oltaisiin ne hankittu vaikka oltaisiin menty naimisiin ilman juhlia. Niistä tosin sitten tulisikin jo noin 8000 lisää kuluja. Mutta sormuksia pidetään kuitenkin loppuelämän ja matkoja tehtäisiin muutenkin, joten ei mun mielestä kuulu niinkään ajatella osana hääbudjettia. Paljon mieluummin laitamme rahaa aina sormessa oleviin timantteihin kuin esim. häämekkoon, jota pidetään yksi ilta.