elvipilvi

Aktiivijäsen
 • Content count

  34
 • Joined

 • Last visited

About elvipilvi

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Meillä aikalailla sama tilanne. Juhlapaikka, kirkko ja rahoitussuunnitelma-> check! Ja näiden lisäksi bändi varattu alustavasti. Ja varasin ensin kirkon klo 16, mutta sitten aloin panikoimaan, että tulee liian kireä aikataulu illalle ja vaihdoin klo 15
 2. ^ja vierasmäärä on siis noin 80 henkilöä.
 3. Varasin tänään kirkon klo 16.00 ja nyt alkoi kova pähkääminen sitten siitä, että miten iltapäivä ja ilta etenee siitä eteen päin. Alustavaa ohjelmaan olimme kyllä laatineet ennen kirkon varaamista ja sen mukaan olisimme halunneet vihkimisen klo 15.30, mutta vihkimiset olivat mahdollisia vain tasatunnein. Aloin nyt miettimään, että olisiko sittenkin pitänyt ottaa vihminen jo klo 15.00. Tässä aikataulupohjaa, jota olen nyt rakennellut: 16.00 vihkiminen 17.00 vastaanotto juhlapaikalla (välimatka kirkolta noin 2 km) 17.30 ruokailu (jonka jälkeen vähän valokuvausta ulkona ja siirtyminen toiseen tilaan, jossa juhlat jatkuu) 19.30 kokoontuminen toisessa tilassa, morsiamen isän puhe ja pientä ohjelmaa 20.00 kakkukahvit, baari aukeaa tässä välissä kahvin lomassa mahdolliset muut puheet 21.30 häävalssi ja bändin eka setti 22.15 tauko, ohjelmaa (kimpun heittoako ym?), iltapala tarjolle 22.45 bändin toinen setti 23.30 tauko 00.00 bändin kolmas setti 01.00 juhlat päättyy Laitoin jo meidän juhlapaikkaan viestiä ja kyselin heidän arviotaan siitä, kauanko ruokailuun ja kahviin kannattaa varata aikaa. Mietiskelen tässä, että onko aikataulu liian tiivis tuollaisenaan, vai pitäisikö kirkko varata siihen klo 15.00. Toisaalta ei myöskään haluta, että juhlat alkaa liian aikaisin ja väliin jää kovasti turhaa luppoaikaa. Saa ottaa kantaa
 4. No niin, meillä on nyt varattu juhlapaikka ja bändi Huomenna soitan kirkkoherranvirastoon ja varaan kirkon, kun alkavat silloin ottaa vastaan varauksia heinäkuulle 2016. Toivotaan, että saan sen vihkimisen sille ajankohdalle, jota ollaan mietitty. Pitää olla kai heti kärppänä huomenna aamulla soittamassa
 5. Jäin miettimään tätä korttien lukemis-asiaa. Mikä tarve ihmisillä on päästä lukemaan niitä hääkortteja tai miksi vieraiden niitä pitäisi päätä lukemaan? Okei, ymmärrän, että niitä on varmaan mukavaa hypistellä ja lukea erilaisia mietilauseita ym., mutta itse en omissa häissäni näkisi sen olevan mikään pakollinen juttu, että tädit niitä meille osoitettuja kortteja siellä tonkivat. Meillehän ne kortit on kuitenkin osoitettu, eikä vieraiden viihdykkeeksi.
 6. ^ Onko teille tulossa bändi vai soitatteko musiikkia esim. Spotifysta? Oman kokemukseni ja mielipiteeni mukaan hyvä, menevä bändi on tärkeä tekijä siinä, että juhlakansa saadaan tanssilattialle. Mutta tärkeää toki on myös se, millaista "esimerkkiä" hääpari näyttää, eli jos hääparia itseään ei tanssilattialla näy, niin voi silloin vieraidenkin olla vaikeampaa lähteä tanssimaan.
 7. Tuo salainen tehtävä-leikki kuulostaa hauskalta ja ehdottomasti haluan sen meidänkin häihin. Naurattaa jo nyt ajatus esimerkiksi meidän vaarista konttaamassa hääparin pöydän alitse
 8. Jotakin tämän tyylistä tarjoilua olemme mekin pohtineet, tosin kyllä mainostamme, että myös avecit on tarjolla Nostelen samalla tätä ketjua, koska olisi kivaa kuulla tuoreita kokemuksia ravintolahäistä. Itseä mietityttää ihan käytännössä se, että miten vieraiden juomien saaminen sujuu. Meidän juhlapaikassa siis on ilmeisesti yksi työntekijä pitämässä baaria, josta vieraat saavat meidän piikkiin hakea hanajuomia (olut, siideri, lonkku). Mietityttää, että onko meininki sitten ihan kuin kapakassa, että porukka jonottelee baaritiskillä juomiaan ja ilta kuluu siinä? Aikuisia, juovia vieraita on todennäköisesti noin 75, joten kaippa ne juomien tilailut siinä sujuvasti menee, mutta kaikenlaisia skenaarioita sitä pitää kuitenkin päässä käydä läpi.
 9. Tuo Jannen ja Maijan häävalssi on kyllä kaunis. Tulevan hääbändimme biisilistalta löysin kappaleen Annie`s song, joka on kyllä todella kaunis sekin ja nousi potentiaaliseksi vaihtoehdoksi myös. Yli vuosi aikaa näitä vielä pähkäillä, mutta kaunista musiikkia on vaan niin ihanaa fiilistellä (tippa linssissä tietysti)
 10. Sama. Miksi esim. joku 17-vuotias poika haluaisi tyttöystävänsä pikkuserkun häihin, kun ei ole ihmisestä koskaan kuullutkaan eikä tule koskaan jatkossakaan kuulemaan? Hänellä olisi siellä varmasti tooodella hauskaa, tuntee tyttöystävänsä vanhemmat ja isoveljen ehkä... Ja tuskin tutustuu/juttelee kenenkään muun kanssa, kaikki muut vieraat kolme- tai kuusikymppisiä. Ilmaisten juomien perässä? Näin on. Ja se on kumma, kun minkään muun juhlan ympärillä tälläistä hinkua ei juuri ole. Häihin vaan on päästävä. Onko se sitten edelleenkin se vanha "koko suku ja kylä koolle"-perinne?
 11. Se kyllä myös ihmetyttää, että mikä hemmetin hinku ihmisillä on päästä toisten häihin. Etenkin juurikin sellaisissa tapauksissa, joissa ei oikeasti edes tunneta hääparia kunnolla, saatika olla heidän elämässään mitenkään mukana.
 12. Meillä on tällä hetkellä tilanne, että ollaan suunniteltu häitä ensi kesälle ja mm. juhlapaikka ja bändi on varattu. Mutta kihlasormuksia ei olla vaihdettu, eli sen kriteerin mukaan ei olla kihloissa, vaikka "lupaus" avioliitosta ollaankin tehty keskenämme. Itse odotan kyllä kovasti, että saisin sen kihlasormuksenkin sormeeni, mutta mies ei koe sitä asiaa niin tärkeänä. Yritetään saada ne kihlat sormiin viimeistään ennen kuin hääkutsut lähtee
 13. Meillä taas mies on ehdottomasti ollut sitä mieltä, että esimerkiksi kaikki serkut pitää tietysti kutsua, oltiin sitten tekemisissä tai ei. Miehellä on pari serkkua, jotka olen (ja miehenikin on) tavannut viimeisen 8 vuoden aikana, joka ollaan oltu yhdessä, vain kerran yksissä hautajaisissa. Sielläkään heidän kanssaan ei puhuttu mitään ja ilman noita hautajaisia oltaisiin tuskin edes koskaan tavattu. Itse haluaisin häihin vain ihmisiä, keiden kanssa muutoinkin ollaan tekemisissä ja joille meidän yhdessä olo jotakin merkitsee, joten olisin ollut valmis rajaamaan serkkuja sekä omalta että miehen puolelta pois kutsutuista. Ollaan nyt kuitenkin sovittu, että kaikki serkut sitten kutsutaan ja toisaalta kyllähän mun pitää miehen tätä toivetta kunnioittaa ja hyväksyä, koska ovat kuitenkin myös hänen juhlansa. Omat vanhemmat ovat aikoinaan sanoneet, että ihan itse saamme päättää, ketkä haluamme häihimme, enkä omien vanhempieni puolelta uskokaan mitään painostusta tulevan. Appivanhemmista ei sitten menisi ihan takuuseen. Ei olla vielä siis hääaikeista heille kerrottu, juurikin sen takia, ettei jakseta sitä hössötyksen määrää, joka aivan varmasti alkaa.
 14. Pakko tulla tänne hehkuttamaan, että meillä on varaus Villa Hakkariin ensi kesälle. Päätetiin, että kerran tässä (toivon mukaan) vain naimisiin mennään, joten maksoi mitä maksoi, mutta juhlitaan siellä, missä oikeasti halutaan juhlia ja tarkoituksena on kustantaa koko ilta ruokineen juomineen vieraille. Ei halvin vaihtoehto, mutta voi jestas oon innoissani!