Mimosa

Rouva
 • Content count

  24
 • Joined

 • Last visited

About Mimosa

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Paikkakunta
  Itä-Suomi
 1. Näin sitä viisastuu!
 2. Anteeksi OT, mutta onko hirvipeijaiset sitten hirven hautajaisjuhla? ;D
 3. Jouduin työporukan virkistymispäivänä leikkimään minulle uutta leikkiä, joka omalla tavallaan ja tietyissä piireissä voisi olla hauskakin ja koko väki osallistuu. Leikin nimi on EVOLUUTIO ja hieman hankala selittää näin kirjallisesti, mutta yritän. 1. vaihe= ameeba (pyöritetään käsillä uintiliikkeen kaltaisesti ympyrää rinnankorkeudella jo hoetaan ameeba, ameeba...) 2.vaihe= torakka (laitetaan kädet nyrkkiin etu-ja keskisormi pystyssä sarvina ja kädet tällaisina pään päälle, ja liikutellaan sormia, hoetaan tsiktsak...) 3.vaihe= kani (laitetaan kämmenet pystyyn pään päälle korviksi ja heilutellaan edestakaisin, hoetaan flipetiflop...) 4.vaihe= gorilla (paukutetaan rintaan gorillamaisesti nyrkeillä hoetaan tumtum...) 5.vaihe= ihminen -> evoluutio on päättynyt ja pääsee pelistä pois Kaikki ovat aluksi ameeboja. kun kaksi ameebaa kohtaa, he pelaavat kivi-sakset-paperi -leikkiä, voittajasta tulee torakka, häviäjä säilyy ameebana. Torakka kohtaa seuraavaksi toisen torakan, ja nyt voittajasta tulee kani, häviäjä palaa takaisin yhden pykälän eli torakaksi. Vain saman lajin edustajat voivat siis kilpailla ja jokainen kivi-paperi-sakset voitto nostaa toisen kilpailijan yhdellä pykälällä ja laskee toisen. Peli loppuu, kun kilpailijoita on jäljellä niin vähän, ettei kukaan voi enää nousta evoluutionketjussa ylöspäin.
 4. Tuo on kiva, joihinkin takalaseihin ehkä hieman pitkä? Jos ihan vaan: Kultahäät v.2053
 5. Minua hymyilytti, kun netistä valsseja etsiessäni törmäsin valssiin nimeltä Käkivalssi. Hilpeä sävel ainakin on, mutta menee yli meidän huumorin häävalssin kohdalla. Sanoja siinä ei kai olekaan, mutta sehän perustuukin kai soittimiin, joilla saa "käen kukkumaan"? Entäs tiputanssi? (Oli tiina titityy sekä sulo selväpyy...?)
 6. Me on myös seurusteltu ja asuttu yhdessä jo tovi. Rahaa ei ole tarkoitus kuitenkaan pyytää, vaan ajattelimme tehdä lahjalistan, luultavasti Sokokselle, ja senhän saa myös nettiin. Listasta tulee maininta juhlaohjesääntöön tyyliin, jos haluat tuoda jotain, etkä mitään keksi, niin siellä on jotain, mitä hääpari aikoo itselleen vielä hankkia. Listalle olisi tarkoitus laittaa tämäntyylistä - arkiastiaston kahvikupit 8 kpl (Meillä on vain 4 ja 5 hengen kuppisarjoja, äärimmäisen hankala koko. Tästä aloitetaan jonkun sarjan keräys, ehkä Arabiaa.), - kirjat: Douglas Adams: Linnunrata ja lastenkirja Arvaa kunka paljon sinua rakastan - Fiskarssin veitsen ja saksien teroittimet - DVD-elokuvia - piknik-kori - Heljä Liukko-Sundströmin Ryhmäkuvassa -puputaulu - Ensiapulaukku henkilöautoon - miesten kello - pippurisirotin (siis se, mihin tulee kokonaiset pippurit, ja voi coolisti yhdellä kädellä käyttää, liekö omaa nimeä) Pitäisi listalta löytyä ainakin kaikille jotain sopivan hintaista! Hieman on arveltu, ett onko liian arkista kamaa häälahjoiksi, mutt toisaalta, miks meidän pitäis pyytää tavaraa, mikä ei ole meidän näköistä... :
 7. Tässä taannoin tuli tv:stä komedia-elokuva Kersantti Bilko(?) jossa takalasiteksti kuului: Finally Married. Tämä voisi sopia eräille meistä jahkanneista... :
 8. Mie en kyllä tykkäisi tollasestakaan. Hellittelynimet on meillä suomalaiseen jäyhään tapaan omaa käyttöä varten eikä kaikelle kansalle julkistettavaksi. Toisaalta en kyllä söisi vaahtokarkkejakaan tai kopeloisi ukkoani mistään jäsenestä sinkkumiehien joukosta. Itse olen ajatellut olevani valmis tuttujuttuun ilman askarteluosiota ja pahvikyltti-vastailuin (minä/hän).
 9. Kun ei ole raaskinut koskaan itseään hemmotella kylpylässä käymällä, niin miltäs kuulostaisi se häämatkan korvikkeena, kun varat eivät pitkää matkaa tässä tilanteessa salli? Mitä kylpylää (tai vastaavaa) suosittelisit? Paljonkohan tollaisesta hemmotteluviikonlopusta saisi pulittaa?
 10. Tähän väliinhän voisi käydä myös toisaalla ilmoitettu tietokilpailu hääparista; laput jakoon pöytäkunnittain ja aikaa täytellä sitä on, ken tykkää. Siitä voisi saada puheen aloitetuksi tai voisi vielä muistella muita asioita, jos ei juuri sytytä, eikä katkeaisi ohjelmanumero välttämättä pahasti parin saapuessa.
 11. Toteamuksia "Voileipä tekee aina hyvää yöllä." Muumipappa "Kaikki hauska on hyvää vatsalle." Muumipappa "Kaksi karamellia lasketaan kai yhdeksi, jos ne ovat takertuneet toisiinsa?" Pikku Myy "Äiti oli sanonut, ettei hän uskonut huonon elämän olevan edes hauskaa, mutta isä ei ollut siitä niinkään varma." "Näyttää paljon siistimmältä, kun tiskit ovat piilossa sängyn alla seuraavaan sateeseen asti." Muumimamma "Ja päätökset pitää tehdä oikeassa mielenvireessä ja mieluiten nopeasti, ettei vire mene ohi." Vilijonkka "Tietenkin hän oli oikeassa. Ei aurinko voi niin vain muitta mutkitta nousta taivaalle. Mutta se, että toinen on oikeassa, ei estä toista pettymästä." "Minä tunsin itseni niin onnelliseksi, etten edes pelännyt tämän hetken menevän ohi." Muumipappa "Riippumatolla ei ole sijaa velvollisuudentuntoisessa elämässä." "Voisin tehdä mitä tahansa enkä kumminkaan tee yhtään mitään. Voi miten hauskaa on tehdä ihan mitä haluaa." -"Minä en osaa osaani," mumisi Muumipappa täyden pakokauhun vallassa "en muista ainuttakaan sanaa" Emma taputti häntä olalle. "Se kuuluu asiaan," hän sanoi "kaikki on täsmälleen, kuten kertausharjoituksissa pitääkin." "Pikku Myy on tottunut huolehtimaan itsestään" sanoi Mymmelin tytär, "Minä olen levottomampi sen puolesta, joka joutuu pulaan hänen takiaan." "Hän mietti sairastaisiko vielä jonkin aikaa, että häntä hoivattaisiin. Mutta sitten hän ajatteli, että olisi vielä hauskempaa huolehtia äidistä." Muumipeikko "Omistaminen merkitsee vain huolia ja matkalaukkuja, joita joutuu raahaamaan mukanaan." Pikku Myy "Hän oli hyvin omituinen, "vakuutti Pikku Myy "ihan vipsahtanut" Äiti huokasi ja yritti oikaista jalkojaan "Mutta niinhän useimmat meidän tuttavamme ovat," hän sanoi "enemmän tai vähemmän." - "Suretko sinä tosiaan heitä noin kauheasti?" kysyi Homssu. - "En, vähän vain," Miska vastasi, "mutta on hyvä käyttää nyt tilaisuutta ja itkeä kaikkea, kun on näin aihetta." "Hiutale toisensa jälkeen laskeutui hänen lämpöiselle kuonolleen ja suli. Hän tavoitti niitä käpäläänsä ihaillakseen niitä hetken, Hän katsoi ylöspäin ja näki niiden leijuvan kasvojaan kohti. Niitä tuli yhä enemmän ja enemmän, pehmeinä ja kevyinä kuin untuvat. Näinkö se käykin, mietti Muumipeikko. Ja minä kun luulin, että lumi kasvaa alhaalta ylöspäin." "Sinä saat kantaa eväitä," Nipsu sanoi, "minä en ehdi, kun minun täytyy olla oppaana." "Kukaan ei tullut kyselemään, kuinka hän voi, eikä sitten alkanut puhua muista asioista, antamatta hänelle aikaa pohtia, voiko hän hyvin vai huonosti." "Edessä oli pitkä urakka, mutta päätös oli tehty, ja sehän on aina hyvä juttu." "On niitä, jotka jäävät, ja toisia, jotka lähtevät, niin on ollut aina. Kukin saa valita itse, mutta on valittava ajoissa, eikä koskaan saa antaa periksi." "Kultaseni, sinä olet aasi." Muumimamma
 12. Määrittelyjä "Ellei joku satu tietämään, mitä eläkkeelle pääseminen tarkoittaa, niin kerrottakoon asia: Kun ihminen elää tarpeeksi vanhaksi, hän saa kaikessa rauhassa tehdä juuri mitä haluaa." "Evakkosiili on siili, joka on vastoin tahtoaan siirretty kodistaan niin nopeasti, ettei se ole ehtinyt ottaa edes hammasharjaa mukaansa." Runoillen "Kysyn, mi onni on - illan hiljaisuutta - lämmin puristus tassun eikä muuta - on onni purjehtia poies, jättää rannan muta, ja meren suuri rauha sielussansa tuta. Ah, mi on elämämme - se on uni vain, suuri kumma virta välissä kukkulain. Polulta eksyn, itseni araks' tunnen - mitä tehdä, kotia löydä kun en? Elämän moninaisuus painaa niin kuin taakka. Puristu tassuun, peräsin - odotan siihen saakka." "Voi sua pientä juhlijaa, aamu jo alkaa sarastaa kello viisi on. Vaellat yössä yksinään, väsymys tuntuu käpälään, Et löydä kotohon" Nuuska Muikkunen, Juhlijan laulu Päättelyketjuja "Sydänjuuriaan myöten loukkaantuneena vilpitön Homssu mietti tuon kaiken tarkoitusta. Mutta ei voinut keksiä. Kunpa vain olisin hiukan, hiukan viisaampi, hän ajatteli. Tai muutaman vuoden vanhempi." "Erään Hemulin väitettiin syöneen epätoivoissaan oman kovakuoriaiskokoelmansa, mutta se oli kai vain huhua. Olisihan hän toki syönyt mieluummin ammattiveljensä kokoelman." "Hän ei ollut siivonnut juuri ollenkaan, sillä näin kaukana merellä ei juuri ollut tomua, eikä siivoamista pidä aatteena liioitella." "Muumitalossa oli aamiaiseksi pannukakku, suuri, keltainen pannukakku vaapukkahillon kera. Sitä paitsi 0li eilistä puuroa, mutta koska kukaan ei sitä halunnut, se päätettiin säästää huomiseksi." " Minä näin unta, että sain paljon uusia sukulaisia," Kertoi Vilijaana " Se oli aivan kauheata. Juuri kun olin selvinnyt entisistä!" "Oli paljon helpompaa pyörittää ja nostaa kiviä veden alla, isä ihmetteli, mistä se saattoi johtua. Mutta pääasiahan oli, että tunsi itsensä hirmuisen voimakkaaksi." "Minä en halua semmoisia ystäviä, jotka ovat kilttejä mutta eivät yhtään välitä toisista, enkä semmoisia jotka ovat sen takia kilttejä ettei heidän tarvitsisi tuntea itseään epämiellyttäviksi. Enkä semmoisia jotka pelkäävät. Minä haluan jonkun, joka ei ikinä pelkää ja joka välittää toisista, minä haluan äidin!" Homssu Tuhto "Ulkona kasvoi kauniita vihreitä sananjalkoja metsätähtimatolla, mutta Nuuskamuikkunen toivoi katkerasti, että siinä olisi mieluummin ollut naurismaa. Sellaiseksi kai sitä muuttuu, kun on isä, hän ajatteli." "Seuraavana keväänä minun on herättävä ennen muita," sanoi äiti "silloin saa olla hetken rauhassa ja tehdä mitä haluaa." "Häneen uskottiin, sillä hänen ei oltu ikinä kuultu narraavan, ei edes silloin, kun hän kertoi kokoelmiensa suuruudesta. Hänellä oli nähtävästi liian vähän mielikuvitusta.
 13. Muutamia kirjasta Saako pannukakulla istua? (parina viestinä, ei muuten mahdu, sorry, kun tulenee osittain samoja kuin yllä) Vaara, pelko, viha, suru "Sellainen henkilö, joka syö pannukakkua ja hilloa, ei voi olla kauhean vaarallinen." - "Usko minua; mikään ei ole niin vaarallista kuin sisässä istuminen", sanoi Hemuli. - "Niinkö?" sanoi Muumipeikko. - "Niin. Silloin saa helposti kaikenlaisia aatteita." "Pelko on vaarallista, se voi äkkiä rynnätä ylös, se voi heittäytyä pitkäkseen tai huitoa ympärilleen, ja kuka silloin suojelee pieniä mönkiäisiä, jotka sattuvat olemaan lähettyvillä!" "Ajatella, miten yksinäinen sellainen on, jota kaikki pelkäävät." Muumipeikko pyrstötähdestä "Älkää nyt vain alkako pelätä. Mutta älkää olko liian rohkeitakaan. Se olisi epäkohteliasta." Fredrikson kummituksesta "Minä vaelsin koko yön läpi tuntemattoman synkän maiseman. En uskaltanut pysähtyä lepäämään, en uskaltanut edes vilkaista sivuilleni. Pimeässähän saattoi nähdä mitä tahansa." Muumipappa "Koko huone oli muuttunut kylmäksi, joka nurkasta veti, ja äkkiä kummitus aivasti. En tiedä, miltä teistä olisi tuntunut, mutta minun kunnioitukseni sitä kohtaan laski heti paikalla." Muumipappa "Hän ei osaa suuttua," sanoi Pikku Myy "Se hänessä on vikana." "Välistä täytyy olla vihoissaan, jok'ikisellä Nyytillä on oikeus suuttua. Mutta Muumipappa on vihoissaan väärällä tavalla. Hän ei puhalla mitään ulos, hän vetää kaiken sisään." Pikku Myy Ruttuvaari: "Ne ovat pilanneet minun lomani. Tässä sitä kulkee ylpeänä kaikesta minkä on onnistunut unohtamaan, ja sitten yks kaks pitäisi ruveta muistamaan! Minun vatsaani koskee. Minä olen niin närkästynyt, että melkein koskee vatsaan." Yhteiskunnasta "Hemulin ympärillä kaikki elivät säännötöntä ja joutilasta elämäänsä. Katsoi hän minne tahansa, aina hän huomasi jotain kuntoon pantavaa, ja hän uurasti itsensä miltei hengiltä saadakseen muut ymmärtämään, miten näiden pitäisi järjestää asiansa." "Vain aniharvat tietävät, miten minkäkin pitää olla, ja vain muutamat selviävät kaikesta omin neuvoin." Hemuli "Maailmassa ei ole koskaan järjestystä," Hemuli ajatteli surullisena, "Eilen oli liian kuumaa ja nyt on liian märkää." "On tämäkin yhteiskunta, jossa möröt saavat syödä kenet vain haluavat!"
 14. Nämä on törkiästi kopioitu tuolta naikkarisivuston loppupäästä, mikäli löytyy lisää, niin laitan tähän samaan viestiin. Tässä olis sitten alkuperäisen viestinkirjoittajan oma versio avuksi: I X år har vi varit ett par och alla ni som väntat, nu räknar vi bara dar. När den 18 augusti kl. X sig infinner bröllopsklockorna då i X kyrka ringer. Vi hoppas att ni kommer för att bevittna bröllopsakten och sedan till X för att fortsätta festen. Ja sitten heillä oli tällainen runo toisella sivulla Mina känslor är nyckeln in till mig. När jag ger dig den nyckeln kan du komma nära mig och dela med mig den dyrbaraste gåva jag har att ge dig: mig själv.
 15. Vielä kysyttävä se, että kuinka välttää kysymysten puolueellisuus? siis onko niillä mitään mahiksia, jotka ei asu samassa kaupungissa, vai meneekö oikein arvanneiden kesken arpapeliksi? Kuinka olette pohtineet asiaa? Entäpä se pöytäseurue-juttu, jos on piiitkät pöydät?