maakaliina

Rouva
 • Content count

  357
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by maakaliina

 1. Hei! Joku viisaampi osaa varmasti kertoa, miten saan muutettua profiilistani statukseni morsiamesta rouvaksi? Kiitos avusta!
 2. Kiitos! @Sylvi
 3. Hei! Missä sulhon kannattaisi käydä Oulussa komistautumassa hääpäivänä? Hän haluaisi parranajon/muotoilun, mielellään veitsellä tehtynä, sekä kevyen ehostuksen valokuvausta varten. Onko kellään kokemusta? Saako jostakin molemmat palvelut samasta paikasta? Itse olen menossa Goalasiin meikkiin ja kampaukseen.
 4. Onnea Lumenelle!
 5. Kaikista parhain vinkki, minkä voin tuleville morsiamelle näin viikko omien häiden jälkeen antaa, on se, että menkää hyvissä ajoin edellisenä päivänä kaasojen kanssa saunomaan, rentoutumaan ja juomaan vähän shampanjaa! Meillä oli häät ravintolassa, eikä sinne päässyt perjantaina laittamaan pöytiä valmiiksi (ja ravintolan puolesta hoidettiin muutenkin kaikki paitsi pöytäkoristelujen ja nimikylttien asettelu), joten perjantaina meillä oli kirkkoharjoitusten ja avustajien kanssa pidetyn palaverin jälkeen kaasojen kanssa hommana enää sukkahousujen osto ja huomenlahjakuvan teetto Tunnin kuvassa. Sen jälkeen pääsimme hotellille saunaan ja rentoutumaan. Oli aivan ihanaa! Ihanat kaasoni olivat hommanneet iltapalaa, herkkuja ja kuplajuomaa, joita sitten nautimme polttarikuvia ja hömppäleffaa katsellen. Illan aikana kokeiltiin myös hääpuvun nyöritys valmiiksi. Toki tämä kaikki vaati sen, että askartelut ja muut valmistelut oli jo viimeistään torstai-iltana hoidettu valmiiksi. Mutta suosittelen kyllä erittäin lämpimästi, että olette kaasojen kanssa yötä jossakin muualla kuin kotona ennen hääpäivää! Itse hääpäivän sujuvuuteen vaikuttivat meillä eniten joustava ja ammattitaitoinen ravintolahenkilökunta, jotka hoitivat kaiken mallikkaasti. Istumajärjestykset olimme laatineet huolella ja niistä saimmekin kiitosta. Pöydissä oli valmiina vieraille vieraskirjan sivut täytettäväksi sekä pokkarikamera, johon oli kiinnitetty kuvajahdin ohjeet. Näistä vieraat tykkäsivät tosi paljon, ja saimme kivoja kuvia pöytäseurueista ja mahtavia muistoja vieraskirjan sivuille. Oikein toimiva idea minusta oli pitää perinteinen tuttujuttu-tyylinen visailu niin päin, että vieraat pöytäkunnittain vastasivat morsian vai sulhanen. Olin askarrellut pinkkejä ja sinisiä sydänkylttejä, joissa luki vielä nimemme morsiamen pinkissä ja sulhasen sinisessä sydämessä ja joita vieraat sitten nostelivat ylös vastauksensa merkiksi. Kaasot vetivät leikin, ja me kommentoimme vastauksia/ kerroimme hieman tarinaa väitteen takaa. Leikin jälkeen sydänkyltit vietiin photo boothiin, jossa vieraat saivat kirjoittaa sydämen tyhjälle puolelle meille terveisiä ja poseerata kuvassa kylttien kanssa. Mikä sitten oli turhaa/toimimatonta? No, Spotifyn tai oikeastaan meidän tabletin yhteensopivuuden ravintolan äänentoistojärjestelmän kanssa olisi voinut testata paremmin etukäteen, niin ei olisi tarvinnut säätää sitä kesken juhlan. Aivan turhia olivat olkapään tatuointini koristukseen ostetut strassitarrat, jotka oli tarkoitus lisätä siinä vaiheessa, kun otan boleron pois. No eihän niitä kukaan muistanut, vaikka kaasot olivat vannoneet muistavansa.
 6. Minäkin inhoan niitä kulahtaneita kylttejä tienvarsilla! Meillä oli yhteensä neljä kylttiä, joista isä ja veli nappasivat seuraavana päivänä lähteissään puolet ja sulho kävi hakemassa alkuviikosta loput pois. Hääauton perästä tippuivat tölkit johonkin tienvarteen, mutta niitä ei paikallistettu enää, että ois voitu nekin siivota pois.
 7. Onpa ikävä kuulla, että teillä oli tuollaisia vastoinkäymisiä Nallikarissa! Toivottavasti paha mieli ajan kanssa helpottaa! Ja toivottavasti ottavat Nallikarissakin opikseen! Meillä oli siellä viikko sitten häät, ja kaikki sujui kyllä aivan mahtavasti. Tosin meille olikin koko ravintola (saunatiloja lukuunottamatta) varattu, niin tuollaista ongelmatilannetta ei päässyt tulemaan. Ovella oli lappu, että yksityistilaisuus klo 12:30-01:30. Muutama siinä kävi ovella yrittämässä sisään, mutta kääntyivät viimeistään eteisen puolella takaisin, kun näkivät morsiamen ja palasivat lukemaan lapun.
 8. Me ollaan menossa Tjäreborgin kautta Punta Canaan. Sieltä olis kiva tehdä vaikka pari päiväretkeä jonnekin.
 9. En vaihtaisi mitään. Kampaajalla mietin, onko kampaus liian korkea. Koemeikin jälkeen mietin, onko meikki tarpeeksi näyttävä. Hääpäivänä pyysin lisää näyttävyyttä ja sitä sain. Kun hääpuvun nyöritystä kaasojen kanssa edellisenä päivänä hotellilla kokeiltiin, katsoin itseäni peilistä ja mietin, onko puku hyvännäköinen tai minun näköinen ja miksei yhtään itketä, että olisiko pitänyt ostaa joku muu puku. Mutta sitten, hääpäivänä, kun oli koko kokonaisuus kasassa -kampaus, meikki, puku, asusteet ja korut- olin todella tyytyväinen! Kaikki sopi täydellisesti yhteen ja näytin omastakin mielestä kauniilta.
 10. Kohta viikko häistä, ravintolan ja kuvaajan laskua odotellaan. Muut on maksettu, ja noihinkin rahat tilillä.
 11. ^Pöms, aivan ihana lahja! Minä kävin huomenlahjakuvauksessa. Kuvaajan sairastumisen takia kuvat päästiin ottamaan vasta häitä edeltävänä torstaina, joten en ehtinyt teettää aikomaani kuvakirjaa. Ehdin kuitenkin saada kuvaajalta yhden, viimeistellyn kuvan, jonka sitten kävin teettämässä ja laitoin kehyksiin. Ja kyllä oli mieluinen lahja! Teetän kuvakirjan vielä myöhemmin, kunhan saan loput kuvat. Niistä jää kyllä itsellekin tosi kiva muisto, sillä kuvat ovat tosi tyylikkäitä ja hienoja. Jännitin kuvia etukäteen, kun en todellakaan ole missään mallinmitoissa, mutta hyviä kuvakulmia ammattilaiskuvaaja löysi. Ja sain siirrettyä koemeikinkin kuvauspäivälle, niin oli naama kunnossa. Minä sain huomenlahjaksi uuden hajuveden. Tosin sain lahjan etukäteen, jotta sain uutta hajuvettä suihkauttaa jo hääpäiväksi.
 12. Kiitos wend! Täällä onnellinen rouva ensimmäistä kertaa häitten jälkeen kirjoittelee foorumille Meillä oli kyllä aivan ihanat häät ja kaikki meni tosi hyvin. Toki aina päivään mahtuu jotain pientä säätöä aikataulujen kans tai jotain pikkujuttuja unohtuu (kuten strassitarrat mun tatuoinnin päälle ), mutta muuten kaikki sujui älyttömän hyvin. Sää oli mahtava, ruoka tosi hyvää, ihania yllätyspuheita ja -ohjelmaa, lähes kaikki rakkaat ihmiset paikalla, bändi soitti hyvin jne jne. Oooo, ihania väristyksiä tulee, kun alkaa muistella hääpäivää! <3 Omaan ulkonäkööni olin myös tosi tyytyväinen hääpäivänä, ja sulho näytti tosi komealta. Mites Morsmemman hääpäivä sujui?
 13. Hei! Ajattelin avata oman ketjun talvihäitä viettäville. Meillä on häät Oulussa maaliskuun 19. päivä. Toiveissa olisi tietysti vähän lunta ja nätti pikkupakkanen, mutta säästähän ei koskaan tiedä. Millä perusteilla olette muut valinneet talvihäät ja miten talvisuus häihinne vaikuttaa?
 14. Pakko hehkuttaa täällä tuoreen rouvan onnea ja sitä, että viime lauantaina oli Oulussa ihan täy-del-li-nen talvihääsää Aurinkoinen pakkaspäivä, juuri niin kuin olimme toivoneetkin! Ulkokuvista tuli ihan mahtavia, ja sain kulkea ulkona Uggit jalassa. Tuuli oli kylmä mutta tunnelma sitäkin lämpimämpi!
 15. Meille ei tule virsiä, vaan Rakkaus on lahja Jumalan -laulu yhteisesti laulettavaksi ja Kurkelan Rakkauslaulu lauluesityksenä.
 16. Meille tulee virren tilalta Rakkaus on lahja Jumalan -laulu.
 17. Niittipyssy, hyvä neuvo! Meillä on kans kaikki hyvällä mallilla, mutta toki välillä meinaan kehitellä pientä stressiä. Onneksi tänään on viimeinen työpäivä tällä viikolla ja huomenna on luvassa kynsienlaittoa, koemeikkiä ja muuta, joitten aikana on pakko vaan istua ja hengittää. Iik, kihelmöi ja jännittää, kun tajuaa, että ihan pian mennään naimisiin! Morsmemma, tsemppiä teillekin loppuvalmisteluihin ja aivan ihanaa hääpäivää!
 18. Minä ostin kaasoilleni lahjakortit kampaamoon, johon menemme aamulla meikin ja kampauksen ottamaan, sekä pullot oikeaa shampanjaa. Lahjakortti ei kata koko summaa kampauksesta ja meikistä, enkä ole luvannutkaan niitä maksaa, mutta ajattelin jättää nuo lahjakortit yllätykseksi hotellin yöpöydälle, kun lähden sieltä aamulla tuntia ennen kaasoja kampaajalle. Shampanjapullot laitan lahjapakettiin ja annan kortin kanssa hääpäivän jälkeisen päivän brunssilla. Bestmanille pitäisi keksiä jotain muuta. Hän kun ei käytä alkoholia ollenkaan, niin pullo tai taskumatti menisivät hukkaan. Teemaväreihin sopivan kravatinkin oli mennyt jo itse ostamaan, vaikka sulho aikoi sen hänelle ostaa. Oisko kanssasisarilla hyviä ideoita?
 19. ^Kiitos vesi! Kaikki on ihan hyvin ja hyvillä mielin häitä järjestetään. Säikäytti kyllä perinpohjaisesti tuo sairaalareissu.
 20. Meilläkään ei saa heitellä, niin vieraat saavat kilkuttaa hopeisia kulkusia, joita löysin joulukoristehyllystä. Jäävät sitten meille joulukuusenkoristeeksi, jos vieraat eivät vie mennessään.
 21. Meille tulee photo booth erilliseen huoneeseen juhlapaikalla. Viritetään joku kangas taustaksi, niin näyttää kivalta kuvissa ja ihmiset tajuaa seistä oikealla kohdalla. Oman järkkärini valjastan kuvauskäyttöön, koska en aio sillä itse päivän aikana kuvailla. Siis kamera jalustimeen kiinni ja asetukset niin, että vieraiden ei tarvitse kuin yhdestä napista painaa, niin kamera ottaa itselaukaisimella kuvasarjan. Pyysimme varalta vielä sulhon teini-ikäisiä veljentyttöjä toimimaan photo booth -vastaavina (kunniatehtävä heille!) eli auttavat ihmisiä tarvittaessa ja tarkistavat välillä, että kamera on oikeassa kohdassa. Kuten Raitaa tuossa ylempänä, minäkään en halua photo boothiin viiksiä tai hattuja rekvisiitaksi. Laitetaan sinne tyhjät kehykset sekä sydämenmallisia kylttejä (joita askartelen yhtä hääleikkiä varten joka tapauksessa), joihin ihmiset saavat halutessaan kirjoittaa meille terveisiä.
 22. Tasan kaks viikkoa! Tähän aikaan kahen viikon päästä on varmaan aika hyvä fiilis... Onneksi on ens viikko hiihtolomaa, niin saa rauhassa askarrella.
 23. Me teetätetään meijän kakunkoriste eräässä konditoriassa (Oulussa). Hinnaksi tulee 60€. Onhan se toisaalta paljon rahaa pienestä yksityiskohdasta, mutta kun tahtoo
 24. Me tultiin just palaverista kuvaajan kans. Sovittiin, että potretit miljöössä otetaan klo 11-12. Vihkiminen on klo 13, joten ehditään siirtyä rauhassa kirkolle.
 25. Meillä häät lähestyy hurjaa vauhtia, alle kolme viikkoa enää! (Jee, ekaa kertaa sain puhelimella lisättyä tuommosen hymiön ) Tänään oli juhlapaikan vastaavan kanssa palaveri, ja siellä ollaan kyllä osaavissa käsissä ja kauniissa miljöössä. Keskiviikkona kuvaajan kanssa palaveri ja torstaina mennään vielä kuuntelemaan bändin harjoituksia. Toivottavasti hääpäivänä ois näin ihana kevättalven ilma kuin tänään!