syzygy

Aktiivijäsen
 • Content count

  17
 • Joined

 • Last visited

About syzygy

 • Rank
  Untuvikko

Recent Profile Visitors

238 profile views
 1. Onnee multakin! Mä en oo uskaltanut tehdä mitään Jos kaikki menee hyvin ja meette heti naimisiin niin ei sitä työlupaa tarvitse välttämättä edes odottaa kun ~kolmisen kuukautta. Olen kuullut että vapaaehtoistyötä saisi tehdä. Kannattaa tosiaan ottaa tosi tarkkaan selvää, alota vaikka kyselemällä visajourneystä, siellä voisi joku tietää.
 2. Okei, hienoa, kiitos tosi paljon!! Mulla on myös ne kopiot papereista joissa lukee että mulla ei oo tubia eikä kuppaa, ehkä pistän niistäkin kopiot varmuuden vuoksi Mulla on sillai erikoinen tilanne, että alotin ottamaan niitä hepatiittirokotuksia ennen lähtöäni, enkä ehtinyt saamaan viimeistä pistosta, koska sen voi ottaa vasta aikaisintaan 6 kuukauden päästä toisesta pistoksesta. Selitin sen kuitenkin lääkärille ja lääkäri on tosiaan ruksannut ton kohdan että "vaccination history complete" (hepatiitti-pistoskohdassa lukee että "pitää ottaa 6-12 kuukauden päästä vielä yksi"). Mutta siitä edellisestä pistoksesta ei oo *vieläkään* kulunut kuutta kuukautta, että en nyt voi mennä sitä vielä ottamaan täällä Yhdysvalloissakaan vähään aikaan. Tuskin tää siis voi olla mikään ongelma... tai ainakin kuvittelisin että ne ei voi nyt vaatia mua ottamaan pistosta jota en voi vielä ottaa Toivotaan parasta ettei tosta tuu RFE:tä... Oletteko muuten AoS-pakettiin pistänyt erikseen vielä kaksi passikuvaa molempia sekä EAD:tä että AP:tä varten? Luin näin visajourneystä, mutta vähän ihmetyttää että kuinka monta kuvaa ne mun pärstästä oikein tarvii... siis pistän tietty mukaan ne vaadittavat 2 kpl, mutta pitäisikö mun muka pistää noita kahta varten omat, eli 6 kpl passikuvia? Huh.....
 3. Moi, mulla olisi taas kysymys... me täytetään nyt siis tota AoS-pakettia ja en vaan tunnu saavan tähän mitään täydentävää vastausta... että pitääkö mun nyt mennä vielä erikseen lääkärille täällä Amerikassa joka tekee uuden suljetun kirjekuoren noista rokotuksista? Mulla on siis Eirasta saatu kopio rokotussivusta, jossa lääkäri on ruksannut sen kohdan että rokotukset on kaikki täytetty. Pitääkö mun SILTI käydä täällä siirtämässä ne tiedot uudelle paperille? Vai voinko vain lähettää ton kopion? Huh kun en vaan ymmärrä.... mitä te muut teitte kun lähetitte AoS-paketin?
 4. Meillä meni tasan kuukausi ja yksi päivä Oot varmaan jo saanut sen tähän mennessä! Mä kävin lääkärillä jo ennen packet3:sta, ihan hyvin onnistui kaikki. Siellä kirjeessähän on ohjeet lääkäriä varten, mutta netistä voi lukea ja oot varmaan jo lukenut kaikki samat ohjeet (ja vähän ylimääräisiäkin!), että voi huoletta mennä tarkastukseen ainakin mun kokemuksen mukaan!
 5. Moi Vastailen nyt taas omiin kysymyksiini, mutta jos joku pähkäilee samojen ongelmien kanssa tulevaisuudessa kuin minä yllä (toi "two forms of ID" ja mitä siellä social security toimistossa tarvitaan), niin SSN:n hakemiseen ei tarvittu muuta kuin passi (jossa siis sisällä myös viisumi), I-94 ja tietty itse SSN-hakemus Syntymätodistustakaan ei tarvittu, vaikka se mulla mukana olikin, eivät halunneet edes nähdä. Meni tosi kivuttomasti ja virkailija tiesi heti että SSN-kortti mulle K-1 viisumilaisena kuuluu, ei yhtään tarvinnut vängätä Mun POE oli muuten Seatac, ja oli tosi nopea ja helppo systeemi siellä! Menin vaan jonoon muiden viisumilaisten ja ensi kertaa ESTAa käyttävien kanssa, jonka jälkeen virkailija katsoi mun passia ja kysyi kaksi kysymystä, kuinka kauan olen tuntenut kihlattuni ja koska aiotaan mennä naimisiin. Sen jälkeen mut ohjattiin vielä toiselle tiskille toiselle puolella maahantuloaluetta, jossa toinen virkailija kävi läpi sen Ison Ruskean Kirjekuoren ja teki paperihommat ja kysyi taas vain että koska mennään naimisiin. Se oli siinä ja leima passiin ja tervetuloa Amerikkaan Tosi nopea homma, kesti pari minuuttia (alkujonotuksen jälkeen)! Suosittelen kyllä tota kenttää jos joku pohtii että missä olisi kivat rajavartijat ja helppo systeemi.
 6. ^Henkilökohtaista kokemustahan mulla ei ole kun meidän ei tarvinnut odottaa kuin alle kuukausi NOA1:n ja NOA2:n välillä, mutta uskon että toi ei ole mikään iso ongelma Jos sulla on mukana vaikka kopio NOA1:stä, että voit todistaa ettette ole nyt menemässä naimisiin vaan aiotte hoitaa tän asian ihan lain ohjeiden mukaan, ja sit vaikka Suomesta työnantajan paperi jms. todistetta että olet vielä palaamassa Suomeen, niin tuskin siitä tulee mitään kalabaliikkia. Kannattaa ottaa vaan kaikki mahdolliset paperit ja erityisesti todisteet tosta meneillään olevasta viisumiprosessista. Tietty varmuuden vuoksi voitte jättää sormusten ostamisen siihen kun olet Amerikassa (mukavampi varmaan ostaakin ne yhdessä!), ja kotiin tullessasihan ketään ei kiinnosta jos sulla on sormus sormessa
 7. Ja kiitos BanAnna! En nyt sit hakenut sitä henkilökorttia kun mun olisi pitänyt mennä vielä passikuviinkiin uudestaan (hölmöä, että sähköiseen hakemukseen ei voi itse liittää skannattua passikuvaa, vaan voi käyttää pelkästään valokuvaamon koodia!), ja sen yhden kortin hinta olisi sit ollut jo 70 euron paikkeilla. Ehkä ei oo sen arvoista kun en sitä välttämättä edes tarvi.... peukut pystyyn että selvitään ilmankin Birth certificateja mulla tosiaan on, kerron sit kun tiedän että miten meni! Ensi viikolla olisi menolippu Onhan mulla nyt kaikki tarvittava, kun passissa on viisumi, avaamaton kirjekuori mukana ja API-tiedot lähetetty lentoyhtiölle? Enhän tarvi voimassa olevaa ESTAa tms.?
 8. En nyt just muista kuuluuko toi pneumokokki tavalliseen suomalaiseen rokotusohjelmaan, mutta mulla tosiaan riitti kaikki tavalliset mitkä on saanut lapsena + jäykkäkouristuksesta ja poliosta piti olla 10 vuoden tehosteet, sekä ajankohdan vuoksi myös influenssarokote (kävin viime joulukuussa). Ja vesirokkorokote, jos et oo sairastanut
 9. Kiitos hei tosi paljon Joo mulla olisi kyllä syntymätodistuksia (eli siis virkatodistus, johon pyysin kanssa kaikki mahdolliset tiedot ja ton "birth certificate" -sanan) ja sit tietty passi jossa on se viisumi. Ja sen I-94:n ja avioliittotodistuksenhan saan sit maahan tultuani Noi on jotenkin sekavat noi ohjeet, koska niissä itse SSN:n hakemuspaperissa lukee että two forms of ID jos olet USA:n kansalainen, mutta jos et ole, niin sitten "we must see your current U.S. immigration document(s) and your foreign passport with biographical information or photograph", eli ei tarvisi? Noi immigration dokumentit on sit varmaan just toi visa ja I-94. Että ilmeisesti mun papereiden pitäisi riittää...? Visajourneyn ohjeissa vaan lukee eri lailla, mutta eihän se kyllä mikään virallinen lähde olekaan.... Miksi nää on aina niin epäselviä Olisi varmaan kyllä hyvä että olisi toinenkin ID, mutta en mielelläni maksaisi siitä henkilökortista 50 euroa, varsinkin kun saan myöhemmin (toivottavasti) green cardin joita vois kanssa käyttää. Montako korttia ihminen tarvii
 10. Kiitos Ninahi Oletan nyt myös sitten että se tarkoittaa tosiaan Yhdysvaltoja, omituista vaan että miksi ne haluaa tietää mihin maahan Yhdysvaltojen viisumia sovelletaan... noh, ihan sama. Seuraan ohjeita Mutta mulla on taas kysymys tosta kun passi on edelleen mun ainoa henkkarini ja tutkin juuri noita vaatimuksia SSN:än hakemiseen ja Visajourneyssä lukee että siihen tarvitaan "passport and another form of valid ID"?? Pitäisikö mun nyt ihan tätä varten hankkia vielä joku henkilökortti ennen lähtöäni.. ootteko muut tarvinneet kaksi korttia? Mulla olisi kyllä kelakortti, mutta eihän siinä ole kuvaa tai kauhean paljon muutakaan tietoa. Ellinorako se oli jolla oli myös vain passi, miten sä hait SSN:ää? Tosin sullahan oli eri viisumikin että ehkä erilainen prosessi?
 11. Vai tarkoittaisiko "sovellettava maa" country of application... eli Suomi? Ei apua oon niin sekasin. Tässä on varmaan joku huono käännös. muok: Menin samalle sivulle englanniksi ja kyseessä on "applicable country"... en siis ymmärrä. Suomi vai Yhdysvallat?
 12. Kiitos todella paljon erinomaisista vastauksista!! Erityisesti tosta I-94 selvityksestä, kun oon ollut siitä niin sekasin.... ootte parhaita Mutta hei, mä yritän nyt täyttää APIS-tietoja lentoyhtiön sivuilla, ja siellä kysytään seuraavia tietoja: Visa-numero: Myöntämispaikka: Myöntämispäivä: Syntymämaa (kaupunki ja maa)Sovellettava maa: Muut on helppoja, mutta en ymmärrä tota syntymämaa kohtaa (laitanko tähän siis oman syntymäkaupunkinikin? mutta ei sitä lue viisumissakaan!) ja sitten tuo "sovellettava maa" - onko tämä siis Yhdysvallat? Vai Suomi? Yhdysvallat tietenkin...? Eikö vain? Mutta... miksi?
 13. Kiitos tosi paljon vastauksistanne!! Oli huojentavaa lukea Mä ostinkin liput Icelandairiltä, koska niiltä oli yhdensuuntaiset lennot vain 500+ euroa! Ja kaksi matkalaukkuakin kuului hintaan automaattisesti (SASilla toinen laukku olisi maksanut 81 euroa ylimääräistä, huh!). En oo ennen lentänyt niillä, mutta ihan jo ton hinnan perusteella suosittelen kyllä kaikille. Ei tarvi nyt murehtia mitään toisten lippujen perumistakaan. Haastattelusta muuten vielä, ainoat paperit jotka multa otettiin siellä oli mun syntymätodistus, rikosrekisteriote, se tulostettu DS-160 sivu ja form I-134 sekä kirje kihlatun työpaikalta! Ei mitään muuta vaikka mulla oli ihan hervoton kasa sitä paperia siellä mukana ja kaikki mahdolliset tilpehöörit En kuitenkaan voi vannoa etteikö niitä muitakin papereita olisi ehkä katsottu (noi on vaan ainoat jotka ne otti itselleen), joten varmaan kyllä parasta ottaa kaikki mahdolliset todisteet Noi on sit ehkä vaan ne "tärkeimmät". Ja passi/viisumin hakeminen onnistui muuten valtakirjalla aivan ongelmitta! Mutta mulla on vielä kysymyksiä! Onko se I-94 nyt siis vielä jokin sellainen paperi jonka rajalla saa, ja jos ei niin mistä sen saa? Tarviiko sitä ylipäätään? Siitä tunnutaan joka paikassa mainittavan, mutta en oo saanut tähän mitään selkeetä vastausta. Ja sit onko tosiaan vieläkin niin että pitää kaksi viikkoa maahan saavuttuaan odottaa ennen kuin menee sitä SNN:ää anomaan, vai voiko mennä heti? (Ilmeisesti tossakin oli joku sotku siitä kun asiat on muuttunut paperisista sähköisiksi?) Ja pitääkö tulot tosiaan ilmoittaa Suomen verottajalle vielä vuoden ajalta... vai onko toikin jotakin vanhaa infoa? Muistaakseni luin jostain aikasemmin tästä ketjusta, että joku olisi tehnyt freelancetöitä Suomeen Amerikassa jo ollessaan, onko tästä kenelläkään mitään tietoa, onko tää siis sallittua? Oon myös freelanceri ja mielelläni jatkaisin töitäni Suomeen, jos vaan saa. Tarviiko mun siis odottaa sitä EAD:tä, vaikka tekisinkin töitä Suomeen, palkka tulisi euroina ja Suomen tilille? Luulin tosiaan että täytyy jäädä pakkolomalle, mutta nyt oon lukenut ristiriitaista tietoa eri paikoista
 14. Kiitos Ellinora ja emms Mä oon muuttamassa southwestiin. Kuinka kauan teillä muilla kesti saada viisumi postissa? Oon nyt odotellut jo kahdeksan päivää ja rupean murehtimaan että onkohan se edes tulossa. En uskalla ostaa lentolippujakaan ennen kuin paperit on käsissä. Lääkärintarkastuksestahan on jo puhuttu, mutta kirjoitan siitäkin nyt pienen selityksen vielä kun muistan mitä siellä tapahtui. Kävin siis Eiran lääkäriasemalla Anna Backilla, jota suosittelen myös kaikille, hän oli todella mukava. Lääkäriasemalle päästyä menette vaan ilmoittautumaan (kannattaa näyttää kelakortti, jos eivät erikseen kehota) ja he neuvovat istumaan ja odottamaan. Mulla lääkäri oli vähäsen myöhässä, mutta se oli itse asiassa ihan kiva niin ehdin vähän rentoutua aluksi kun olin todella jännittynyt! Lääkäri otti verenpaineen ja kuunteli sydäntä, sekä mentiin makuulle ja lääkäri paineli mahasta. Sit sain kaksi paperia, toinen röntgeniin ja toinen kuppakokeisiin, näihin papereihin niitattiin ne passikuvat jotka piti olla mukana. Molemmat paikat on siellä portaita alas ilmoittautumisen vierestä, molemmille otetaan erikseen vuoronumerot ja jäädään odottelemaan. Kuppakokeeseen otetaan vain yksi pullo verta, että jos pelkää verikokeita, niin toi on TODELLA nopeasti ohi. Ei lorotella monta putkellista niin kuin yleensä tavallisissa verikokeissa! Röntgenissä pitää riisua yläruumis paljaaksi ja painetaan rinta vasten röntgenlaitetta. Ne oli kyllä molemmat todella nopeasti ohi. Sit menin takaisin lääkärinhuoneeseen jossa lääkäri vielä katsoi muistaakseni refleksit, kuulon ja näön. Sit tuli "kyselyn" aika, jossa lääkäri kysyi pitkän listan mitä sairauksia mulla on tai on ollut ja että olenko ollut esim. sairaalassa tai onko mitään lääkitystä ym. Kaikki meni tosi mukavasti, Anna oli todella mukava ja naureskelikin vähän kaikkea tota byrokratian ja sääntöjen määrää, mikä oli todella mukavaa kun itse siinä stressaan joka asiasta. Sain vähän rennomman perspektiivin siihen kaikkeen. Ei siis todellakaan yhtä kannata pelätä tai jännittää! Ei sitä oikeasti oikein voi reputtaa ellei ole jotain todella vakavaa sairautta (kuten esim toi tuberkuloosi tai jotain muuta tarttuvaa tai itsellesi tai muille vaarallista). Sit vaan lopuksi takaisin ilmoittautumiseen maksamaan, ja mulla muuten maksoi 401 euroa. Mun ei tarvinnut ottaa mitään rokotuksia, olin ottanut jo influenssarokotuksenkin etukäteen, mitä suosittelen kyllä kaikille talviaikaan, koska muuten ne olisivat pistäneet sen siellä Eirassa. Kannattaa siis ottaa terveyskeskuksesta ilmaiseksi. Mä haluaisin lähteä toivottavasti vielä tammikuun aikana Mistä tulikin mieleeni että mulla on myös kysymys... millä lentoyhtiöllä ootte lentänyt Yhdysvaltoihin viisumilla? Noi yksisuuntaiset on niin kalliita että joudun varmaan ostamaan menopaluun hinnan takia, ja mietin että kenellä on helpoin perua eikä tuu mitään ongelmia? Oon aina lentänyt aikasemmin SASilla ja toivon että voisin taas mennä sillä ellei kenelläkään oo mitään kauhukokemuksia Miten teillä muuten on mennyt noi lennot tai maahansaapuminen?
 15. Moi Kirjoitan tänne nyt selityksen että seuraava hermoheikko haastatteluunmenijä tietää mitä siellä suurinpiirtein tapahtuu. Paikka on siis siellä lähetystössä (itäinen puistokatu 14 A) ja sisäänkäynti on heti siellä pohjoisimmassa nurkassa jos kävelet etelään päin tota puistokatua, heti kun rakennus näkyy niin se nurkkaus on siinä. Siinä on sellainen pieni katos kulmassa johon voi mennä seisoskelemaan (seinässä on merkitty A). Seinässä on ikkuna ja aukko, josta annetaan vartijalle passi. Sieltä sit passin kanssa tulee toinen vartija kutsumaan sisälle. Mä olin lähes puoli tuntia etuajassa, mutta kutsuivat silti saapumisjärjestyksessä, että ei tarvi odotella ulkona vaikka saapuisikin liian aikaisin. Sit mennään turvatarkastuksen läpi heti siinä oven toisella puolella. Mulla oli mukana tarvittavat paperit muovitaskuissa, jotka oli vielä käärittynä muovipussiin (ulkona satoi) ja sit se kankaisessa kauppakassissa, kaikki sain ottaa mukaani. Mulla oli myös puhelin ja lompakko, puhelin piti sulkea ja jättää siihen turvatarkastukseen, lompakon sain ottaa mukanani. Ei siis ollut ongelma kuten pelkäsin Ei tarvi pelätä että eksyy mihinkään tai ei tiedä mihin mennä, vartijat vie ovelta ovelle, eikä mihinkään tarvi kävellä yksin. Sisälle päästyä otetaan vuoronumerolaitteesta numero sille viisumityypille jota haet (K-1 viisumi oli muuten "immigrant visa" vaikka oikeestihan se on non-immigrant... mutta näin siinä vartija tarkisti mulle papereista, kun en itse ollut varma). Sit istutaan odottelemaan Tiskit (3 kappaletta) on eri huoneessa, mutta siellä on myös vielä toinen pieni odotusaula, joten tosiaan ei ole mitenkään yksityinen toi haastattelu vaan siinä kaikkien kuullen jutellaan. Numerolla kutsutaan luukuille! Kolmosluukulla annat paperit, toisella otetaan sormenjäljet ja ensimmäisessä sit vannotaan vala ja vastaillaan kysymyksiin Kysymyksiä oli tosi paljon! Oon monesta paikkaa lukenut että kyselevät ihan muutaman kysymyksen, mutta mua kyllä tentattiin melkein 15 minuuttia. Ei ollut yhtään kyllä vaikeita kysymyksiä, ihan näitä perus että missä tapasitte ja kuinka monta kertaa olet käynyt Yhdysvalloissa ja mitä kihlattusi tekee jne. ei kannata sitä stressata, ihan rauhassa ja ystävällisesti siinä rupateltiin. Että tosiaan ei yhtään kannata jännittää. Ja ai niin, kannattaa ennen lähetystöön saapumistaan käydä vessassa, koska mä esimerkiksi odotin melkein puolitoista tuntia siellä omaa vuoronumeroani ja mihinkään ei pääse pissalle. Ja sillä I-129F paketin kopiolla ei oikeesti tee yhtään mitään! Eivät edes suostuneet sitä ottamaan vastaan ekalla luukulla. Sanoisin ettei oo mitään järkeä tuoda sitä mukanaan sinne Se on aivan turha. Niillä on se siinä tiskin toisella puolella kumminkin jo, mä sain jopa meidän paketin mukana lähettämämme valokuvat takaisin! Ihanaa palvelua, vaikka en niitä tietenkään varsinaisesti tarvinnut, mullahan oli niistäkin tuplat itelläni siinä mukana. Kysyin myös tuosta mun passinhakemisongelmasta, ja sanoivat että valtakirjalla voi tosiaan joku läheinen noutaa Viikon päästä pitäisi siis olla viisumi mullakin, kaikki meni hyvin! Hyvää joulunalkua kaikille!