Ticor

Aktiivijäsen
 • Content count

  12
 • Joined

 • Last visited

About Ticor

 • Rank
  Untuvikko

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

601 profile views
 1. Meidän ohjelma onnistui hyvin ja pysyttiin aikataulussa hyvin, laitan tähän jos jotain se auttaa. Vieraita oli 45. aamulla meikit, kampaukset ym. 13.30 hääparin kuvaaminen ulkona 14.30 siirtyminen kirkolle hääautolla 15.00 kirkko siirtyminen juhlapaikalle vei puolisen tuntia 16.00 hääparin saapuminen juhlapaikalle, onnittelukierros ja sen jälkeen nostettiin malja. Juotiin maljat rauhassa ja sen jälkeen otettiin koko vieraslössistä kuva ulkona. 16.30 ruokailu alkaa 19.00 puheet joiden jälkeen hääkakun leikkaus ja kahvi 20.00 bändi soittaa puolisen tuntia 21.00 lyhyt hääohjelma 22.00 iltapala Vieraat viihtyivät puolilleöin saakka Osa tietysti lähti jo aiemmin kotimatkalle. Tuli kiitosta siitä, että oli sopivasti ohjelmaa ja ehti kuitenkin myös hyvin seurustella niiden välissä.
 2. Sen verran haluan sanoa tuleville morsiamille, että jos haluatte sormusten vaihdon siunauskaavaan niin varmistakaa se kunnolla papilta! Me otettiin asia esille papin kanssa "vihkikeskustelussa" (en tiedä miksi sitä tässä tapauksessa pitäisi nimittää) ja luulin että asia on ok. "Kiva" yllätys oli sakastissa 15min ennen toimituksen alkua kun pappi sanoi että ei tässä voida vaihtaa sormuksia. No, ei muuta kun sormukset sormeen sakastissa ja menoksi. Harmittaa kun jätettiin maistraatissa sormusten vaihto pois kun luultiin että ne voi vaihtaa kirkossa.. Onneksi nää nyt on vaan muodollisia asioita.
 3. Muuten olen saanut ajoissa asiat järjestettyä ja varattua mutta tämä kuvaaja on kyllä muodostunut ongelmaksi. Ammattikuvaajat on äärettömän kalliita ja toki ymmärrän sen hinnan, koska tuleehan heille valtavasti työtunteja ja mahdolliset matkustukset sekä tietysti kaikki muut kustannukset päälle, mutta ihan yksinkertaisesti ei ole varaa heidän palveluihin. Haluaisin ainoastaan kunnon järjestelmäkameralla otettuja kuvia kirkosta ja juhlista, mutta kaikki tuttujen tutut harrastajavalokuvaajatkaan ei anna ns. käsittelemättömiä kuvia eteenpäin (toki sekin ymmärrettävää) joten heidänkin hintapyynnöt nousee kuvien määrän ja niiden muokkaamiseen menevän ajan mukaan. Onko kukaan saanut hääkuvia esim. 200€ budjetilla ja jos on niin mitä siihen on kuulunut?
 4. Mietin äsken ihan samaa. Ylempänä luki, että pankkikorttiin täytyy pyytää itse nimenmuutosta mutta olen taas muista paikoista lukenut, että pankki lähettää uuden kortin automaattisesti kun heille päivittyy väestörekisterikeskuksesta uusi nimi. Selkeä lista olisi erinomainen.
 5. Joskus olen kysynyt tästä tutulta papilta ja hän oli ainakin sitä mieltä, että on ihan soviteltavissa.
 6. Täältä sai kyllä kivasti vinkkejä kutsuun, kiitos! Tämmöisen tekstin sain aikaiseksi: Meillä on ilo kutsua teidät juhlimaan häitämme lauantaina 1.10.2016 klo 15.00 XX kirkkoon ja sen jälkeen (juhlapaikalle) viettämään mukavaa iltaa kanssamme. (sydän) XX & XX Ilmoittautumiset XX.XX.2016 mennessä XX (nro) tai XX (nro). Kutsu on avec/perhekohtainen. Meillä on siis varsinainen vihkiminen maistraatissa edellisenä päivänä eikä siitä ole erikseen mainittu kuin muutamalle kaverille ja molempien vanhemmille, joita on pyydetty paikalle. En halua laittaa kutsuun "tervetuloa avioliittomme siunaamiseen" koska pelkään, että se aiheuttaa väärinymmärryksiä. Eniten mietityttää tuo "Kutsu on avec/perhekohtainen", tarkoitushan siis on, että sinkut saa tuoda avecin ja kun kutsu lähtee esim. minun tädille ja hänen miehelleen (mainitsen varmasti molempien nimet osoitekentässä) niin heidän jälkikasvunsakin ovat tervetulleita. Sitä vaan mietin, että osalla on jo aikuisia lapsia, joilla on jo itselläänkin aikuisia lapsia (enkä ole kutsunut heitä) niin ymmärtävätkö heidän vanhempansa kutsun niin, että nämä lapset ja lapsenlapsetkin ovat kutsuttuja.. Sitä en nimittäin toivo. Vaikeaa muotoilla näitä niin, että kukaan ei käsitä väärin.
 7. Me mietittiin aika pitkään mitä kaiverretaan kihlasormuksiin, koska mä halusin jotain vähän "erilaista" enkä nimenomaan sellasta "näin tämä kuuluu tehdä" -ratkaisua. Pyysin kaivertamaan minun ja miehen etunimien ekat kirjaimet ja kihlapäivän, tyyliin R&R 1.1.2016 niin myyjän vastaus oli: "Yleensä kihlasormuksiin kaiverretaan puolison nimi ja kihlapäivä.... Jos haluaa jotain muuta niin sitten täytyy keskustella siitä otetaanko lisähintaa kaivertamisesta...." No, kyseisessä ketjuliikkeessä ei siinä myymälässä tehty kaiverruksia, joten päädyin viemään sormuksen suoraan siihen liikkeeseen, jossa kaiverrus tehdään. Siellä palvelu oli ihan erilaista! Sanoin että kaiverrus tarvitaan ja kysyttiin että mitä haluan siihen. Kysyin sitten, että pystyykö kaivertamaan sydäntä ja sanottiin että onnistuu kyllä, pyysin lopulta kaiverruksen tyyliin R<3R 1.1.2016 ja se sopi vallan mainiosti. Nyt ostettiin sitten vihkisormus samasta putiikista ja auta armias kun kävin kertomassa minkä kaiverruksen haluan vihkisormukseen.. Pyysin siihen miehen nimeä ja vihkipäivää. Vastaus oli suunnilleen tätä luokkaa: "Vihkisormuksiin kyllä kaiverretaan molempien nimet ja vihkipäivä... Joskus TODELLA HARVOIN joku haluaa ihan jotain muuta mutta tämä tyyli on se virallinen oikea tyyli mitä pitäisi käyttää!!! Mutta toki saa kaivertaa mitä haluaa.. Tämä vaan on se OIKEA tapa!!!" Noh, yritin "perustella valintaani" sillä että kihlasormuksissa on jo molempien etunimien kirjaimet.. Vastaus oli koko ajan tuota luokkaa että NIIN MUTTA KUN tälleen täytyy virallisesti toimia.. No, sitten totesin että ihan sama mitä siinä on, laitetaan sitten miehen nimi <3 minun nimi ja vihkipäivä. Vastaukseksi sain "Virallinen tyyli on se, että naisen nimi tulee ensin, sitten miehen nimi ja sitten vihkipäivä" Selvä, tehdäänpä sitten niin. Myyjä vielä kirjoitti lappuun minun nimen hieman epäselvästi, niin pelkään että siihen kaiverretaan väärä nimi. Eniten ärsyttää se, etten vaan näköjään saanut pidettyä puoliani ja sanottua että EI, kun minun sormukseen kaiverretaan nyt näin. Melkein tekisi mieli mennä liikkeeseen takaisin ja pyytää eri myyjää vaihtamaan teksti. Mutta eipähän sitä kaiverrusta kukaan muu nää..
 8. Me ollaan pohdittu tätä samaa asiaa.. Minun suvun puolelta tätien/enojen/setien lapset ovat jo aikuisia (joiden kanssa en ole tekemisissä) niin heidän vanhemmilleen on helppo laittaa kutsut ilman mitään "perheineen" lisäyksiä. Miehen puolella taasen on yksi perhe, jossa ilmeisesti osa lapsista ei enää asu kotona, mutta ns. huitelevat ympäri maailmaa, joten tuntuisi helpommalta laittaa heidän vanhemmilleen kutsu tuon "perheineen" -tekstin kera.. "Lapset" kun ovat ikähaarukkaa 19-25 eikä yhdelläkään ole ainakaan pidempään mukana ollutta kumppania (saatikka sitä vakituista osoitetta). Yksi perhe taas on sellainen, että nuorin on 17v ja vanhempi 20v ja tämä vanhempi lapsi on ilmeisesti juuri muuttanut pois kotoa. Tuntuisi typerältä laittaa vanhemmille kutsu, jossa täytyy kuitenkin lukea perheineen (tai sitten luetella erikseen tämä kotona asuva lapsi) ja sitten laittaa kutsu tälle vanhemmalle lapselle erikseen. Kyllä on paljon asioita mietittävänä, jestas. Etenkin kun on luonteeltaan pohdiskeleva.. Joku toinen vaan lähettäis ne kutsut sen kummempia etikettisääntöjä miettimättä.
 9. Itse ainakin oisin enemmän kuin tyytyväinen ajoissa tulevasta kutsusta.. Niin monta kertaa jäänyt juhlat välistä kun esim. ristiäisiin on kutsuttu viikkoa ennen ja siinä ajassa on vaikee saada hommattua vapaapäivää (jos sattuu työpäivälle). Listat tehdään ainakin meillä parikin kuukautta eteenpäin kesällä niin ehtis ainakin hyvin toivoa vapaita jos kutsu tulis ajoissa. Ehkä tämmöset asiat on vieraita niille ketkä työskentelee virka-aikoina ja/tai on aina heinäkuussa lomalla.
 10. Meninkin viestini jälkeen suoraan maistraatin sivuille ja näköjään vihkimisen varaaminen onnistuu sähköisesti! Heinäkuulle asti pystyy tällä hetkellä tekemään varauksia. Täytynee siis odotella milloin syyskuu ilmaantuu ja varata sitten heti mieleinen aika.
 11. Kiitos teille jotka vastasitte mun kysymykseen siitä kuinka suuri osa kutsutuista yleensä pääsee paikalle! Vähän edes osaa varautua siihenkin. Mutta te, jotka vihitään maistraatissa, kuinka paljon etukäteen siis olette kyselleet päiviä/aikoja vihkimiselle? Luin jostain aiemmin ettei kannata mennä kyselemään kun aikaisintaan n. 4kk aiemmin koska he eivät tee työvuorolistoja kovin pitkälle... Meillä oli kuitenkin ajatus mennä naimisiin päivää ennen juhlia (liiton siunaamisen sitten kirkossa) ja se päivä olisi perjantai joka on varmaan suosituin päivä. Meidän häihin nyt on "vielä" 8kk aikaa että ehkä vielä ei ole kiire sen varaamisen kanssa, mutta uskaltaako sitten kuitenkaan sinne neljän kuukauden päähän jättää..
 12. No niin eka viesti tänne! Meidän päivä olis 1.10. Kirkko ja juhlapaikka on varattu, oma pukuni ostettu. Tässä vuoden vaihtumisen jälkeen aloin pohdiskella juuri tätä että hei, TÄNÄ VUONNA NAIMISIIN! Pitäisköhän jotain alkaa taas järkkäilemään vähän eteenpäin.. Vieraslistaa mietittiin jouluna ja se alkaa pikkuhiljaa muotoutumaan, kutsuja lähtee noin 60 henkilölle. Onko joku ottanut selvää/kuullut kokemuksia kuinka suuri osa kutsutuista lopulta tulee paikalle? Ollaan siis kutsuttu vaan muutama kaveri puolisoineen + molempien lähisukua, joiden nyt olettaisi tulevan jos ei erityisiä esteitä tule. Lähinnä suurin kysymysmerkki on tätien ja setien eri ikäiset lapset (tosin kaikki teini-ikäisiä tai vanhempia).