LLKaroliina

Jäsen
 • Content count

  5
 • Joined

 • Last visited

About LLKaroliina

 • Rank
  Untuvikko
 1. Aikaa on jo kulunut viime kerrasta, mutta laitan nyt lupaamani raportin Villa Romasta paikan päällä tänä kesänä (1.7.) käyneenä! Pasi oli paikalla esittelemässä tilaa meille ja muutamalle muulle kiinnostuneelle - hän on todella miellyttävä ja auttavainen, aidosti kiinnostunut keskustelemaan kihlaparin kanssa ja vastaamaan kaikkiin kysymyksiin. Paikka on kaunis, samoin pihamaa, ja aivan omassa rauhassaan saa juhlaseurue siellä varmasti olla. Villa Roman juhlatilan voi koristelemalla muuntaa hyvinkin persoonalliseksi, joskin sen pyöreä muoto, keskellä seisova korkea pylväs ja kattoikkunat tekevät tilasta jo valmiiksi omanlaisen. Vuokraajilla on paljon kokemusta mm. siitä, miten pöydät, bändi ja tarjoilupöytä kannattaa järjestää. Aiemmin ketjussa nouseeseen kakkukysymykseen sain nyt ainakin vastauksen, että vaikka Villa Romalla on oma catering, kakun voi tilata muualtakin. Oli hauska idea, että pihanurmikolla voi myös pelata erilaisia pelejä, jotkut juhlijat ovat kuulemma järjestäneet mahdollisuuden mm. häämölkyn ja kroketin peluuseen - mahtava idea rentoihin häihin! Mutta yhtä lailla pihaa voi käyttää myös arvokkaammassa juhlassa hyväksi, siinä on kiva käyskennellä ja paikan puolesta saa muistaakseni n. 20-30 hengelle istumapaikkoja ja pöytiä myös pihalle (ei siis ruokailuun vaan oleskeluun). Juhlatila ei itsessään ole kovin suuri, ja siitä syystä emme mekään sitä lopulta voineet valita juhlapaikaksi. Hyvällä säällä piha tarjoaa kuitenkin upean lisätilan juhliin. Ja kyllähän jo se, että Villa Roma sijaitsee Ruissalossa, ja sinne on näyttävä sisäänkäynti suurien lehtipuiden (tammien?) reunustamaa pihatietä pitkin asioita, jotka tekevät paikasta varsin viehättävän. Kuvat kertovat enemmän kuin sanat, joten liitän tähän muutaman ottamani kuvan paikasta. Nämä kuvat eivät tee oikeutta paikalle, vaan suosittelen kuitenkin ottamaan yhteyttä mukaviin Ullaan ja Pasiin, ja sopimaan käynnin Villa Romaan!
 2. Meidän vieraslista näyttää tällä hetkellä 160-päiseltä, ja sitä on pakko karsia... Olen samaa mieltä kuin Tiibetti: henkilöt, joiden kanssa ollaan oltu tekemisissä viimeisen vuoden-parin aikana ja jotka ovat aidosti kiinnostuneita meistä, kutsutaan, ei muita. Olisi ihana jos ei tarvitsisi näin tiukasti rajoittaa, mutta häihin menee hulluna rahaa, ja tuntuu hassulta maksaa maltaita lähes vieraan ihmisen kestitämisestä. Näin saadaan tiivistettyä määrä noin 100 henkilöön. Meillä lapset kutsutaan myös, sillä heitä on tässä porukassa vielä melko vähän, ja mielestäni lapset ovat yleensä mainioita tunnelman nostattajia ja jään rikkojia (jos ei satu ihan hirmuista känkkäränkkää päälle). Lisäksi pidimme kaikille kavereille kihlajaisjuhlat viime talvena. Ne olivat aika isot juhlat (tosin täysin DIY-meiningillä) ja siinä määrin onnisuneet, että vähensivät paineita kutsua etäiseksi jääneitä kavereita enää häihin. Saimme näin juhlittua kihlausta monen nyt tai ennen tärkeän ihmisen kanssa, mutta emme joudu potemaan huonoa omatuntoa heidän jättämisestä häistä. Mutta, mitäs mieltä olette seuraavista minua askarruttavista asioista: Onko ok kutsua työkaverit ilman avecia, jos muut vieraat saavat kutsun avecina? Tämä perustuisi siihen, että a) työkaverini ovat läheisiä minulle eli kutsutaan eniweis b ) he viihtyvät hyvin keskenään ilmankin avecejaan c) en tunne työkavereiden puolisoita ollenkaan, toisin kuin muiden vieraiden avecit. Voiko jättää kutsumatta sellaisen sukulaisen, jonka pelkään alkavan käyttäytyä huonosti häissä, vaikka hän muuten kuuluisi tuohon lähimpänä itseä olevien sukulaisten joukkoon?
 3. Ensi kesän morsiameksi sangen myöhässä havahduin vasta siihen, että vapaat ajat moniin ihaniin hääpaikkoihin Turussa ensi kesälle alkavat olla jo lopussa. Varmaan edustan tässä vähemmistöä, mutta mikäli joku muu on myös ollut onnellisen optimisinen paikan saannin suhteen kuten minä, niin vinkkinä että nyt kannattaa viimeistään aktivoitua! Tässä myös vastikään tekemieni yhteydenottojen perusteella listaa paikoista, joissa kaikki kesän 2017 lauantait on jo melko lailla mennyttä: Ruissalon tanssipaviljonki eli Kansanpuiston juhlasali Piikkiön Wanha Talli Harjattulan Kartanon Lasipalatsi (Kartanossa vielä vapaata) Kankaisten Kartano Tulen kertomaan lisää tietoja kunhan saan vastauksia muista paikoista. Olen myös tehnyt jo viime syksystä saakka listaa kivoista hääpaikoista (niinpä - miksi en aktivoitunut varausten suhteen jo silloin...) Turun alueella ja jaan sen mielelläni tänne, kunhan saan sen jotenkin siirrettyä pilvestä wordiin - jospa siitä on jollekin hyötyä. ^ Ylempään kommenttiin: samaa mieltä, Pukkilan kartano on aivan upea ja olisin siitä ehdottomasti kiinnostunut jos se olisi lähempänä Turkua!
 4. Nostan aihetta ajankohtaisemmaksi (samalla eka kirjoitukseni koko foorumille): etsimme hääpaikkaa kesälle 2017 ja ollaan menossa katsomaan Villa Romaa ylihuomenna. Voin kertoa tänne sitten hieman tuoreempaa tietoa paikasta tutustumiskäynnin perusteella - aiempien kirjoitusten ja nettisivujen sekä pitopalvelun emäntä Ullan kanssa käymäni puhelun perusteella Villa vaikuttaa tosi hyvältä paikalta. Sen verran tiedän jo, että hääjuhlien menuksi voi valita minkä vain, mutta kuulemma juuri siihen häämenuun sisältyy myös kattaukset ja siivous. Se voi olla hyvä pitää mielessä. Olisi myös kiva kuulla viime ja tämän kesän hääparien kokemuksia häidensä järjestämisestä Villa Romassa!