veepu18

Aktiivijäsen
 • Content count

  19
 • Joined

 • Last visited

About veepu18

 • Rank
  Untuvikko
 1. Olipas hyvät nettisivut Vistaprintillä, ja ihania valmiita malleja, just sopivia meidän häiden teemaan <3 Täytyy harkita tuolta tilaamista!
 2. Anteeksi nyt vaan, mutta en pysty ymmärtämään, miten joku voi loukkaantua siitä että hääpari ei halua lapsia juhlaansa. Hääparin juhlahan se on, ei vieraiden... Mun mielestä läheisten ystävien sylivauvat vielä menee, mutta muuten kyllä kutsuissa tulee lukemaan että järjestäthän lapsillesi hoitajan kotiin, nämä häät juhlitaan aikuisten kesken. Mun mielestä jo ihan alkoholin käytön kautta perusteltua, ettei lapsia oteta mukaan. Eikä todellakaan kiinnosta järjestää mitään leikkinurkkausta lapsille, enkä halua että kukaan vieraistamme menettää osan juhlasta lastensa takia. Eiköhän ole tervetullut vapautus vanhemmillekin, että juhliin "ei saa viedä lapsia" - eli on "pakko" järjestää hoitaja. Ei ehkä omatunto soimaa niin kovasti. =)
 3. Sama ongelma. Ostin käytettyjen pukujen liiikkeestä mulle todella hyvin istuvan ja kauniin puvun 200 eurolla. Se alkoi kuitenkin nopeasti tuntua "toiseksi parhaalta" vaihtoehdolta. Aivan täydellinen unelmieni puku on niin hintava ja erikoinen, etten sellaista tule hankkimaan, mutta nyt olen ajatellut että hankkisin edes vähän lähempänä unelmieni pukua olevan puvun käytettynä. Täytyy tarkkailla vaan fb-kirppareita silmä kovana ja toivoa parasta... Hölmöltä minustakin tuntuu, että yksi puku oottaa jo kaapissa eikä siinä sinänsä mitään vikaa, mutta kun ei vaan nyt tunnu hyvältä se...
 4. Meillä ekologista on: - kukat ja muut (esim. oksia, marjojen varpuja tms) pääosin luonnosta - sulhanen käyttää vanhaa pukua tai hankkii sellaisen, jota voi käyttää uudelleen, TAI vuokraa - morsiamelle käytetty puku - kutsut lähtevät pääosin sähköpostilla - vihkiminen tapahtuu juhlapaikalla, eli ei tule "turhia" matkoja ensin kirkkoon ja sieltä juhlapaikkaan. juhlapaikka on myös lähellä kaikkia vieraita ja he saapuvat varmasti kimppakyydeillä. - vältetään turhaa härpäkettä ja krääsää, esim. mahdollisina kukkamaljakoina käytetään lasipurnukoita, joita kerätään nyt itse ja pyydetään läheisiä säästämään meitä varten. - skipataan häälahjat, sillä nekin yleensä turhaa krääsää, vähintäänkin pussukka/laatikko/tms jossa häälahja on Nyt juuri ei ihan heti tule muuta mieleen. Ekologisuus ei ole meillä ykkösasiana, mutta muuten kyllä lähellä sydäntä. Ekologisuus on onneksi tässä tapauksessa myös edullista =)
 5. Mun vanhemmat maksaa itse tarjoutuneina juhlapaikan ja cateringin. Me maksamme itse loput. Mielestäni ihan hyvä diili, kun toinen meistä opiskelee vielä.
 6. Meillä taas on juuri toisin päin - minä olen sukurakas, puolisoni ei. Ollaan päädytty kompromissiin eli minä olen karsinut minimiin kutsuttavat sukulaiset. Myös puolisoni kutsuu perus serkut ja tädit, vaikka ei koekaan heitä itselleen läheisiksi. Tällä hetkellä vieraslistalla n. 80 henkeä.
 7. Tämä ketju on suunnattu heille, jotka ovat hankkineet useamman puvun, vaikka tarkoituksena käyttää vain yhtä pukua päivän aikana. Eli ns. vikahankinnat tänne! Itse ostin käytetyn edullisen, kauniin ja istuvan puvun 200 eurolla. Puku on simppeli, mutta kaunis. Nyt olen vaan alkanut haaveilla toisenlaisesta puvusta, ei tän näin pitänyt mennä Mutta eipä tuo hinta päätä toisaalta huimannut, ja ainahan sen voi myydä eteenpäin. Tai sitten käytän itse akateemisissa juhlissa. Tuo toinen puku jota olen nyt katsellut, kustantaa 300 euroa (käytetty), eli edelleenkään ei lompakko pauku. Onneksi. Kuinka monta pukua hankit? Mitä teit käyttämättä jääneille? Miten perustelit uuden puvun hankinnan? Pyörittelikö lähipiiri silmiään? Ja ennen kaikea: kävikö niin, että ekan puvun malli/tyyli ei lopulta tuntunutkaan omalta, ja siksi päädyit hankkimaan toisen? Tai kolmannen
 8. Mullakin hakusessa. Netistä olen lähinnä katsonut mm. BHLDN -merkin nettisivut ja nettikauppa, Grace Loves Lace ja Dreamers & Lovers.
 9. Ostin jo nyt pukuni käytettynä 200 eurolla, häät 18.8.18. On kyllä alkanut jo nyt mietityttämään, kun tiesin jo ostaessa ettei puku ole se "unelmieni puku", sillä en halua käyttää pukuun 1500 euroa. Mietin vielä, josko etsisin käytettynä halvemmalla enemmän unelmien puvun suuntaista.
 10. Onko kiusallista jättää sedät ja tädit kutsumatta? Kutsumme molempien isovanhemmat ja sulhon puolelta myös setiä ja tätejä. Serkut tulisi molemmilta puolilta ja myöskin kummit. Itse siis ajattelin skipata oman setäni ja kaksi tätiä puolisoineen. Sen sijaan kutsuisin heidän lapsensa, eli serkkuni. Syitä tälle on monia, sanotaanko näin että tällä hetkellä en ole toisen tätini kanssa puheväleissä, toista en välttämättä vaan jaksa omissa häissäni/hänen puuttumisensa ei minua haittaisi, ja setäni on oikeasti aika kamala ihminen. Heittää todella törkeitä juttuja. Pelkään että hän pilaa tunnelman jossain kohtaa iltaa heitoillaan. Syynä karsimiselle siis tilanpuute
 11. Meille tulee rennot hyvän fiiliksen häät. Ajatuksena on, että kutsutaan läheisin suku ja ystävät ja järjestetään juhlat joista ei tarvitse älyttömästi stressata. kaikki turha hömpötys on jätetty pois. Paikka on upea Vihdin Enä-Seppä. Siellä on myös sauna ja palju (200e kertalaaki) sekä yöpymismahdollisuus. Täydellistä! Vieraita tulee n.90 henkeä. Ruoat ja tilavuokra yhteensä (riippuen vierasmäärästä) 3500-3800 Vaatimattomat, tyyliimme sopivat sormukset 400 x 2 Juhlapäivän asut (kasuaalia ja rentoa, emme aio vuokrata tai ostaa perinteisiä hääpukuja) 200 x 2 Koristelu 200 Kukat pääosin luonnonkukkia, morsiuskimppu kukkaliikkeestä max 100 Kutsut 100 Valokuvaajana toimii perhetuttu, jolle riittänee pieni korvaus. Kampaajaa tai meikkaajaa ei tarvita. Eli karkeasti max 5600 euroa, josta isoimman loven muodostaa tilavuokra ja ruoka. Tämän maksavat vanhempani miltei kokonaisuudessaan. Tähän ei sisälly häämatkaa, jonka teemme saamillamme lahjarahoilla myöhemmin. Emme myöskään palkkaa bändiä, koska se ei ole meidän tyyliä. Sulhasen veli soittaa dj:nä klubeilla ja radiossa ja pyytää ystäviä soittamaan musiikkia illaksi. Loppujen lopuksi budjettihan muodostuu sen mukaan, mitä päivään itse kokee olennaisena kuuluvan. Meille tärkeintä on hyvä fiilis ja ihanat ihmiset, sekä se, ettei jouduta ottamaan mieletöntä stressiä. Jos yhdelle päivälle tulisi hintaa 10 tonnia, tulisi jo ihan senkin takia paineet suorittaa päivä täydellisesti.
 12. Hei! LLKaroliinalle: pohdin itse tällä hetkellä aivan samaa - Meilläkin vieraslista uhkaa täyttyä liiaksi asti. Pohdin omien ystävien ja opiskelukavereiden kohdalla, että sellaiset kumppanit jotka ovat pitkäaikaisia ja joita itse tunnen, ovat tervetulleita ja heidät kutsun yhdessä, mutta muuten vältän avec-kutsuja. Sitä paitsi, porukka voi pitää seuraa toisilleen. avecin ideana on kai se, ettei kukaan jää yksin? Rajoja on ainakin meidän pakko vetää johonkin. Ei vain ole tilaa siinä paikassa jossa ehdottomasti haluamme häämme juhlia. Toisaalta emme oikeasti halua suuria juhlia. Nyt listalla noin 90 henkeä, ja kaikki sellaisia että varmasti saapuvat paikalle. Eli max 5-10 jää pois. Toiseen kysymykseen: setäni on juuri sellainen persoona, jonka kutsuminen mietityttää. Hän laukoo (etenkin humalassa) todella törkeitä juttuja "vitsillä". Mulle on sanonut selvinpäinkin asioita, joita sedältä ei pitäisi kuulla... En muutenkaan ole kovin läheinen hänen kanssaan. Mietin tässä itse, mitä jos kutsun silti serkkuni, mutten setää ja hänen vaimoa? Muutenkin mietin, kun tuntuu, etten ole kovin läheinen äitini siskojen kanssa, että en ehkä heitäkään kutsuisi. Sen sijaan serkut siltäkin puolelta kutsun - vähintään kaikista läheisimmät. Onko kiusallista kutsua nuoria aikuisia serkkuja muttei heidän vanhempiaan?