Siku Riina

Aktiivijäsen
 • Content count

  16
 • Joined

 • Last visited

About Siku Riina

 • Rank
  Untuvikko
 1. Kesken juhlan kuvaaminen on varmasti jossain kohtaa parempi vaihtoehto kuin odotuttaa juhlaväkeä tuntitolkulla kirkon ja varsinaisen juhlan välissä. Paitsi silloin kun odotukseen on varattu jotain tekemistä, naposteltavaa tai valinnaisia puuhia kuten pihapelejä.
 2. Yksissä häissä, pitopalvelun laskuvirheen vuoksi, jouduimme/pääsimme istumaan morsiusparin perheiden pöytään ja se rentoutti tunnelmaa, kun siinä yhdessä isoäitien kanssa syötiin ja rupateltiin. Joskus voi käydä näinkin päin!
 3. Ei ole vielä tullut missään vastaan, mutta se olisi varmasti hauskaa ja fiilistä nostattavaa! Ehkä kuitenkin vain silloin, kun vieraat ovat sen tyylisiä, että tykkäävät lähteä lauluihin mukaan.
 4. Niissä häissä, missä itse olen ollut, ei lahjoja ole availtu kesken juhlan. Se tuntuisi ehkä vähän hassulta, en osaa selittää miksi.
 5. Tuttavien häissä juotiin alkumaljana kuusenkerkkämehua, oli hyvää!
 6. En tiedä, ketkä perinteisesti puhuvat häissä, mutta useimmiten varmasti morsiusparin vanhemmat (yksin, yhdessä, jotain muuta) ja sitten bm/kaaso. Tai näin ainakin niissä häissä, missä itse olen ollut vieraana. On ehkä hassua jos vain toiselta puolelta tulee puheita, mutta onko sillä loppujen lopuksi väliä? Jos puheissa otetaan kuitenkin sulhanen isosti mukaan, ettei puheet koske pelkästään morsianta, ei mitään ongelmaa varmaan olisi. Samaa mieltä kuin edellinen siitä, että kannattaako puheita olla niin paljoa. Tai jos ne onnistuisi sijoittelemaan niin, ettei kuunnella neljää puhetta peräkkäin.
 7. Teemahäät on aina mahtavia! Varsinkin jos antaa vieraidenkin osallistua omien halujensa mukaisesti. Kiva kun nykyään juhlitaan häitäkin omalla tyylillä eikä aina tarvitse tehdä kuten muutkin (vaikka on se perinteidenkin noudattaminen mukavaa).
 8. Millaisiin ratkaisuihin olette päätyneet, jos vihkiminen on juhlapaikalla pihalla? Lähinnä miten tavataan tehdä tällaisissa tilanteissa. Morsiamen (olen kaaso) tätä mietittiin, mikä olisi paras ratkaisu.
 9. Tuttava kertoi häistä, joissa oli ollut. Morsiamen ja sulhasen tuoleissa oli ollut ilmapallot Mr. ja Mrs. ja vieraat saivat siirrellä palloja esimerkiksi omaan pöytäänsä, jolloin se, jonka pallo siirrettiin, siirtyi tähän pöytään kunnes pallon paikka taas vaihtui. Hauska tapa, kun vieraat saavat tällä tavoin varata parista toisen hetkeksi itselleen. Miinusta siitä, että tällä tavalla pari ei oikein istu samassa pöydässä välttämättä samaan aikaan ollenkaan.
 10. Itseäni pyydettiin kaasoksi noin 1½ vuotta ennen häitä eli hyvissä ajoin.
 11. Ajattelen niin, että kaaso maksaa vain ne asiat, mitä häneltä ei vaadita. Jos morsian vaatii tietynlaisen puvun, morsian (tai morsiuspari) maksaa. Jos pitää olla kaikki mintissä viimeisen päälle morsiamen maun mukaisesti, morsian maksaa. Jos kaasolle annetaan vapaat kädet, hän maksaa tietenkin itse.
 12. Tuntuu siltä, että nykyään suurin osa (?) menee kirkossa vihille olkaimettomassa mekossa ja aina ei ole huntuakaan peittämään olkapäitä. Lieneekö siis enää niin paheksuttua? Etiketin vastaistahan se edelleen voi olla, mutta kuinka paljon sitä etikettiä noudatetaan nyt ylipäätään? Tietenkin joissain asioissa edelleen häissäkin (kuka ottaa ruokaa hääparin jälkeen), mutta ei kaikessa (kyllähän ne kyynärpäät on useinkin siellä pöydällä myös juhlissa, vaikka etiketti muuta neuvookin).
 13. Ihania pukuja! Mukava huomata, ettei aina tarvitse mennä kokopitkässä valkoisessa prinsessaunelmassa vihille vaan muitakin juhlavia, hienoja, upeita vaihtoehtoja löytyy (ei sillä, etteikö ne kokopitkät valkoiset prinsessaunelmatkin olisi kauniia).
 14. Kaason ensimmäistä kertaa. Heinäkuussa päästään tositoimiin.