Magali

Jäsen
 • Content count

  4
 • Joined

 • Last visited

About Magali

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Paikkakunta
  Oulu
 1. Heips! Olimme Kuubassa kuukauden joulukuussa 2004 ja uuden vuoden 2005. Aluksi vietimme pari viikkoa Havannassa opiskeluporukan kanssa, ja kun muut palasivat Suomeen, kiertelimme sulhoni kanssa vielä pari viikkoa saarta. Kävimme Holguinissa, Gibarassa, Santa Clarassa, Trinidadissa ja Viñalesissa. Mukavia paikkoja kaikki, tosin Santa Clara ehkä enemmänkin historiasta kiinnostuneille. Reissu oli todella huippu, mutta haluaisin hiukkasen varoittaa sinne meneviä... Aiemminhan Kuuba on tosiaan ollut erittäin turvallinen maa, mutta ihan viime vuoden aikana paikallisten elämä on kuulemma mennyt niin tiukaksi, että kaikki eivät jaksa enää olla niin lainkuuliaisia. Henkensä puolesta ei varmastikaan tarvitse pelätä edelleenkään, mutta omaisuutensa kyllä. Meidän kouluporukasta kahdelta repäistiin kaulakoru keskellä kirkasta päivää, yhdeltä vietiin kännykkä kädestä ja yhdeltä riistettiin kaulassa (ja osaksi vielä paidan alla piilossa!) ollut pussukka, jossa oli majapaikan avaimet ja vähän rahaa. Nuo kolme ensimmäistä olisivat olleet vältettävissä pienellä varovaisuudella, joten olkaa te varovaisia, kun he eivät olleet! Ei siis turhia koruja päälle eikä kännykkää kadulle! Minulta tai sulholta ei kyllä viety mitään; ehkä pariskunta ei herätä niin paljon huomiota kuin iso lössi länsimaisia turistityttösiä. Kaikki ylimääräinen kannattaa jättää hotellille tai casa particulariin (perhemajoitus). Itse majoituimme casoissa, ja ne ovat kyllä luotettavia paikkoja, sillä casan pito on tuottoisaa eikä kukaan halua menettää lupaansa. Ja kannattaa tietysti katsoa, että kyseessä on laillinen casa; eli vihreä kolmiotarra ovessa/seinässä. Espanjaa kannattaa myös osata, jos aikoo Havannan ja ökyrantakohteiden ulkopuolelle. Paikalliset ovat ystävällisiä ja avoimia ja juttelevat mielellään. Joo. Kuubasta ois kyllä vaikka mitä kerrottavaa! Kannattaa vierailla www.pallontallaajat.net -osoitteessa keskustelupalstalla, siellä on muistaakseni useampikin viestiketju Kuubasta. Kysykää vaan ihmeessä lisää jos jokin jää askarruttamaan! Tuolta Pallontallaajista pitäisi kyllä löytyä vastauksia käytännön juttuihin. Hyvää matkaa kaikille Kuubaan menijöille! 8) Salsaterkuin Magali Lisäys: Tuo turvallisuusjuttu ei varmaankaan koske niissä "ökyrantakohteissa" lomailevia, vaan lähinnä Havannaa.
 2. Meillä sulho on ilmoittanut hyvissä ajoin, että hän ei sitten tykkää mistään "hössötyksestä". Siinä vaiheessa kuulosti suunnilleen siltä, että kaikenlainen ennakkoon suunnitteleminen on hössötystä. No, ruvettiin sitten kaason kanssa miettimään kutsukortteja ja päätettiin, että suunnitellaan niitä vähän kahdestaan. Ajateltiin, että sulho on vaan tyytyväinen kun suunnitellaan vähän valmiiksi. Ostimme tarvikkeita ja teimme kuusi erilaista kutsukorttimallia, joihin olimme itse tosi tyytyväisiä, tyyliin "voi vitsi me ollaan taiteellisia, noista on kyllä vaikee valita.. minkähän se sulho valitsee.." Näytimme ylpeinä tuotoksemme sulholle - ja hän ei kelpuuttanut niistä yhtäkään! Yhtäkkiä niitä mielipiteitä alkoikin löytyä ja piti lähteä sulhon kanssa askarteluliikkeeseen, jossa hän sitten tarkasti valitsi värit ja materiaalit ;D
 3. Me teimme lahjalistat äideille, joiden kautta ilmoittautumisetkin hoituvat. Emme viitsineet laittaa tiettyyn liikkeeseen, kun suku asuu ympäri Suomea ja monet pienemmillä paikkakunnilla, joista esim Stokkalle on aikas pitkä matka.. Hyvin oli kuulemma toiminut, äippä ja anoppi olivat saaneet "nakitettua" sopivat lahjat kullekin vieraalle. Meillä on sama homma kuin niin monella parilla nykyään, että yhdessä ollaan asuttu jo viisi vuotta ja enimmät astiat, lakanat sun muut löytyy jo. Häämatka-avustuksen lisäksi keksittiin silti ihan mukavasti "tavaratoiveitakin". Nythän on oiva tilaisuus laajentaa astia-, aterin- ja lasisarjoja entisistä 4-6 kappaleen satseista isommalle porukalle riittäviksi. Toivoimme sarjoista Pentikin Vaniljaa, jota meillä jo melko paljon onkin; Iittalan laseja (niiden kohdalla lahjalistasta voisi päätellä meidän olevan jonkinsortin alkoholisteja: snapsilaseja, konjakkilaseja, viinilaseja, liköörilaseja.. ) ja Hackmanin Carelia-aterimia. Sulhon sukulaiset halusivat välttämättä ostaa isomman kimppalahjan, joten monitoimikonekin taitaa olla tulossa. Kavereille annettiin vaihtoehdoiksi Suomipopin helmiä-laulukirjasarja sun muuta. Jostain kumman syystä sulho oli sitä mieltä, ettei häälahjaksi voi pyytää esim. Alias-peliä, vaan sen pitää olla jotain "hienompaa". : Sen verran kuitenkin myöntyi, että kavereille sai antaa noita vähemmän perinteisiä toiveita. No, ostakoon sulkki sitten sen Aliaksen vaikka mulle synttärilahjaksi.
 4. Tuohon A-M. Kaskisen runoon on muuten aivan ihana sävellyskin! Eräs kaverin kaasoista lauloi sen hänen häissään viime kesänä. Ihanat sanat ja kaunis melodia yhdessä saivat kyllä tipan linssiin ainakin meikäläisellä... Nyt kun omat häät lähestyy, pitäisi ottaa tuo säveltäjä selville. Olin ajatellut, että joku laulaisi sen meidänkin häissämme. Nyt kun luin tätä keskustelua, aloin miettiä, että miksen laulaisi sitä itse!