LauraLaura

Rouva
  • Viestit

    3899
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän LauraLaura kaikki viestit

  1. Nimenomaan tuo on tärkeää että mietitään kellonaikaa, häiden kestoa ja sitä, millaista ruokaa ihmiset todennäköisesti juhlien aikana kaipaavat. Jos kyseessä on päivätilaisuus eikä ole tarkoitus jatkaa juhlia myöhään yöhön, käy tarjoiluksi ihan hyvin vaikka hyvin tehty lohikeitto joka yksinkertaisuudestaan huolimatta kuitenkin mielletään myös juhlaruoaksi, ja tuore ruisleipä oikean voin kera sekä tietysti kakkukahvit. Olen myös ollut häissä, joissa hääpari harrasti etnisiä ruokia ja tarjoiluina oli juurikin jotain gazpachon tyylistä kylmää keittoa ja pieniä piirasia. Jos on tarkoitus tanssia ja jatkaa iltaa pitkälle, pitäisi kyllä tarjota ihan kunnon päivällisruoka (jos pöytiintarjoillun päivällisen hinta hirvittää niin perinteinen pitopöytä silliperunoineen, karjalanpaisteineen, lanttulootineen ja piirakoineen on ihan hyvä vaihtoehto ja sen kustannukset ovat yleensä kohtuulliset) ja mahdollisesti yöpalaakin (esim. kiusausta, nakkeja&perunasalaattia tai ihan vain päivällisen tähteet jos niitä on tarpeeksi). Mikään ei ole niin tylsää kuin se, että häissä tulee nälkä ja ihmiset lähtevät juhlista aikaisin etsimään hampurilaiskioskia.
  2. LauraLaura

    Mauritius

    Aika moni täällä näköjään on hehkuttanut Le Mauriciaa, minun taas on pakko todeta että sisarhotelli Le Canonnier oli HUOMATTAVASTI parempi. Käytiin siis tuolla Le Mauriciassa katselemassa ja kerran syömässä eikä ollut saman veroinen! Canonnier sijaitsee niemen nokassa eli on vähän kauempana keskustasta mutta toisaalta rantaviivaa on sitten kaksin verroin ja ympäristö rauhallisempi ja puutarha kauniimpi. Keittiö oli ihan selvästi parempi kuin Mauriciassa ja iltapäivisin oli tarjolla välipalaksi ihania pannareita All inclusiveen sisältyivät myös kaikki vesiurheilulajit, mm. vesihiihto johon sai tosi pätevää opetusta ja jota olisi voinut harrastaa päivät pitkät. Maurician ranta oli lahdessa joten siinä edessä pörräsi jos jonkinmoista venettä ja muuta kulkuvälinettä kun taas Canonnierin rannat olivat ihan tyhjät ja vesisuksilla ja jollilla ja muilla vempeleillä sai viilettää ihan huoleti.
  3. LauraLaura

    Pukukoodi kutsuun

    Itse ihmetyttää suuresti miten pukukoodi voi herättää näin suuria erimielisyyksiä. Itse olen jo opiskeluaikana tottunut siihen että kaikissa kutsuissa on aina mukana pukukoodi ja jopa kaveriporukan keskeisissa bileissä on näin ollut tapana toimia. Meillä kun on tapana aina välillä mennä vaikka ravintolaan syömään ja pistää puvut ja cocktailmekot tai jopa iltapuvut päälle ihan vain sen vuoksi että saisi kerrankin tälläytyä. Meidän häissä ei (muistaakseni) kylläkään ollut pukukoodia koska kummankin suvussa ja kaveripiirissä hääpukeutuminen on aina ollut selvää. Miehillä puku joka voi olla kyllä vaaleakin (oma mies käyttää pukua työvaatteenakin ja niitä löytyy kaapista useita erisävyisiä) ja naisilla leninki tai jakkupuku. Paitahihasillaan saavat olla vain pikkupojat, ja siis myös lapsilla on aina häissä juhlavaatteet päällä (6-v. sisarenpoika juuri ilmoitti haluavansa solmion jotta olisi juhlissa kuin isotkin miehet, kun tähän asti on käyttänyt rusettia ). Tai no, löytyy meidänkin suvusta pari ihmistä jotka eivät pukua päälleen laita millään ilveellä mutta heistä toinen jätettiin tarkoituksella kutsumatta ja toinen jätti itse tulematta (tämän tiesimme kyllä etukäteen).
  4. Nanna: eivät nuo ruoat minusta nyt niin eksoottisilta kuulosta etteikö niistä jotain nirsoillekin lapsille sopivaa löytyisi, perunat nyt ainakin menevät ja salaatista voi poimia "sattumat" pois . Tietysti menunne on varmaan aika hintava joten sen puoleen voisi olla ihan hyvä idea järjestää lapsille omat annokset, tulisi epäilemättä halvemmaksikin. Ja OT: minusta teillä on aivan mahtava menu
  5. Niin, ja jos nyt välttämättä haluaa tortilloja tarjota niin tehkää ihmeessä ainakin itse kunnon salsat ja guacamolet valmiiden teollisuusmössöjen sijaan.
  6. Kirjastosta kun vähän etsii niin jo löytää keittokirjoja joissa on maistuvia meksikolaisruokia. Niitä kun on paljon paljon muitakin kuin nuo iänikuiset tortillat (joita meillä syödään "pikaruokatyyppisesti" kun ei viitsitä laittaa mitään työläämpää), itseä ihan harmittaa kun ihmisten käsitys meksikolaisesta ruoasta on niin tavattoman rajoittunut
  7. LauraLaura

    Meksiko

    Tulum oli ihan kiva nähtävyys. Opastetulla retkellä olisi ehkä saanut paikasta enemmän irti, me menimme kaverin kanssa sinne omin nokkinemme ja sitten välillä roikuttiin jonkun turistiryhmän liepeillä ja yritettiin salakuunnella niiden opasta Muistaakseni siellä ei myyty mitään karttoja tai oppaitakaan eikä alueella ollut mitään infopistettä yms., portilla vain maksettiin pääsymaksu ja sitten kierreltiin alueella omin päin. Hienot näköalat sieltä kallion päältä oli, ja kiva pikku uimaranta. Ja kaktuksia! (nimimerkki muistaa ikuisesti että kaktuspöheikössä ei kannata istua lyhyet shortsit päällä...).
  8. Kyllä hammaskiveäkin voi poistaa vähän kerrallaan. Ei kaikkia toimenpiteitä muutenkaan yleensä kerralla tehdä vaan eka kerralla vain tarkistetaan ja sitten sovitaan aikataulu puhdistuksille ja paikkauksille. Itse kun viimeksi kävin puhdistuksessa niin sovittiin heti alkuun suuhygienistin kanssa että tehdään hammaskivenpoisto kahdessa erässä kun sitä oli sen verran paljon. Oletko muuten harkinnut hypnoosia jos hammaslääkärikammosi on noin paha?
  9. Mutta aloittajahan ei ollutkaan huolissaan mistään "hiilaripommeista" vaan ihan minimaalisia määriä esim. jauhoja sisältävistä tuotteista. Itsellenikin tuo keliakia kyllä tuli mieleen, mutta oletan että aloittaja olisi sitä itsekin tullut ajatelleeksi.
  10. Saahan sillejäkin muuten kaupasta nykyään jos jonkinmoisissa ranskankerma- ja smetanasooseissa, jos ne paremmin ruokavalioosi sopivat. Esimerkiksi mätisilli on tosi hyvää. Lasimestarin silli ei sooseja edes kaipaa. Meillä oli häissä venäläistä silliä, siihen tulee suolakurkkua, punajuurta, smetanaa ja kananmunaa.
  11. No, jotain sillin kastiketta lautaselle päätyy ehkä teelusikallinen ja suurustetta siinä lienee tuskin silmällä havaittava määrä joten tuosta en olisi huolissani. Onhan niitä hiilareita kasviksissakin, jos niitä voit huoletta syödä niin tuskinpa vatsasi jostain lihapullien korppujauhoistakaan (joita hyvissä "juhlalihapullissa" muuten käytetään tosi vähän) äkääntyy.
  12. Lapsi7: kuten heti viestini ensimmäisellä rivillä totesin, niin kyllähän nuorena aloitettu suhde VOI toimia. Se, mitä yritin korostaa oli se, että 18-vuotias tai sitä nuorempi on vielä tyypillisesti valtavan ylioptimistinen ja varma itsestään ja mielipiteistään (tai ei ainakaan halua myöntää ettei olisi). Tuossa mainitsemassani esimerkissä kaikki läheiset tajusivat melkein alusta asti että ko. pari ei kerta kaikkiaan sopinut toisilleen, heillä ei ollut mitään yhteistä ja tulevaisuudelta he odottivat aivan eri asioita. Itse he eivät vain halunneet sitä myöntää, vaan kaikki neuvot ja varoittelut kuitattiin juurikin tuollaisilla "olette vain katkeria kun ette ole itse koskaan olleet rakastuneita"-kommenteilla. Ja sitten kävi niin kuin kävi. Siksi tuollaisiin kommentteihin on kovin vaikea suhtautua vakavasti. Jos sen sijaan nuorena avioon aikova pari itse tunnistaa tilanteeseen liittyvät ongelmat ja on ne oikeasti ja ajatuksella keskustellut läpi, on tilanne jo vallan eri.
  13. Itseäni suuresti arveluttaa moinen hätäily. En toki sano etteikö tuollainen liitto VOISI toimia, täällä esitetyt perustelut vain kuulostavat niin kovin samanlaisilta kuin erään sukulaiseni kun hän 17-vuotiaana vastakihlautuneena suunnitteli häitä silloisen poikaystävänsä kanssa. Naimisiin oli määrä mennä heti kun 18 tulisi täyteen, vaikka sitten talvella. Vanhemmat eivät asiasta innostuneet, mutta onnesta säteilevä morsian vouhkasi juurikin tämän keskustelun nuorten osanottajien lailla että "ikä on vain numeroita", "me ollaan koettu niin paljon yhdessä", "tämä on nyt oikea aika meille", "me vain olemme kypsempiä kuin muut samanikäiset", "miksi odottaa kun kerran tietää löytäneensä sen oikean". Suurin peruste häähingulle oli kuitenkin paitsi upeat prinsessajuhlat vanhempien kustannuksella, myös halu saada suku virallisesti hyväksymään suhde, johon alun alkaen oli suhtauduttu epäilevästi. Eivätkä sukulaiset niin väärässä olleetkaan, sillä hyvissä ajoin ennen sovittua hääpäivää sulhaskandidaatti löysi toisen naisen, lähti matkoihinsa eikä sen koommin antanut kuulua itsestään mitään. Morsiankin löysi melko lyhyen ajan sisällä uuden rakkauden ja oli 20-vuotiaana onnellinen aviovaimo ja äiti - eikä missään tekemisissä exänsä kanssa.
  14. LauraLaura

    Kokemuksia: lapset häissä

    Joeliina: ikävä kyllä tuossa mainitsemassani perheessä tilanne ei ole edes se, että vanhemmat väsyisivät lastensa vahtimiseen - he eivät yksinkertaisesti tee sitä lainkaan. Heillä on kuulemma periaatteena se, että lapsia ei saa mistään asiasta kieltää eikä komentaa koska siitä voisi tulla traumoja Tämä koskee muitakin seikkoja kuin riehumista, esimerkiksi makeita herkkuja nämä lapset saavat syödä ihan niin paljon kuin haluavat ja ainakin yksi heistä onkin sen vuoksi jo melkoisen ylipainoinen mutta vanhemmat eivät silti henno kieltää mitään kultamuruseltaan :-/
  15. LauraLaura

    Kokemuksia: lapset häissä

    Meidän häissämme lapsia oli kymmenkunta, ikähaarukalla 3-10v. Kaikki meni hienosti, vaikka mitään erityistä emme olleet lapsille järjestäneet vaan halusimme heidän juhlivan aikuisten mukana. Piirustuspaperia ja tusseja oli kyllä hätävaraksi, mutta kun päivä oli kaunis ja hääjuhlapaikassamme oli avara piha, niin liikaenergiat tuli sitten purettua ulkona juoksentelemalla ilman sen kummempia ohjelmanumeroita. Lasten vanhemmat vuorottelivat vahtimisen kanssa hieman niin että yksi kerrallaan aina katsoi koko katraan perään, ja tuo kymmenvuotiaskin oli jo ihan tottunut pikkusisaruksiaan ja nuorempia serkkujaan paimentamaan. Lapset seurasivat myös innolla ohjelmanumeroita ja osallistuivat tanssiin. Erityistä lasten pöytääkään meillä ei ollut vaan lapset istuivat omilla nimetyillä paikoillaan aikuisten seassa ja useimmat olivat tästä hyvin ylpeitä. Täytyy tosin mainita, että kaikki lapsivieraamme olivat varsin rauhallisia ja kilttejä tapauksia, joiden tiesin entuudestaan osaavan käyttäytyä sukujuhlissa ja luotin myös heidän vanhempiensa kykyyn pitää jälkikasvunsa kurissa ja nuhteessa Miehen puolelta sen sijaan löytyy yksi perhe, jonka suhteen olin hieman sydän syrjällään, heidän lapsensa kun ovat melkoisia villikkoja eivätkä vanhemmat pysty heitä yhtään pitämään kurissa vaan korkeintaan voivottelevat tyyliin "noh noh pikku kullat, älkää nyt viitsikö riehua ihan noin kamalasti". Onneksi eivät sitten tulleet ollenkaan, hirvittää ajatellakin minkälaisia kommelluksia olisi voinut sattua. Nämä lapset kun ovat juuri sellaisia jotka juoksevat ympäriinsä kuin päättömät kanat, kiskovat tavarat pöydiltä, onnistuvat rikkomaan ympäriltään kaiken rikkimenevän ja kahmivat pöydästä herkkuja kaksin käsin ennen kuin on edes lupaa annettu. :-/
  16. Mistie: hautajaisissa mustiin pukeutumisella on tarkoitus ilmaista osanottonsa vainajan omaisille. Vainajan kannalta vieraiden pukeutuminen nyt lienekin yksi ja sama. Kyse nyt kuitenkin on yleisesti sovitusta koodista, jonka rikkomista on aika vaikea tulkita muuten kuin siten, että ko. henkilö tarkoituksellisesti haluaa osoittaa piittaamattomuuttaan.
  17. Mitä jos vaikka tarjoutuisit maksamaan siskojesi meikit ja kampaukset? Harva teini-ikäinen varmaan moisesta kieltäytyy, vaikka tyyli olisikin vähän siitä omimmasta poikkeava. Ja tosiaan varmaan kannattaa kysellä varovasti mitä tytöt ovat aikoneet pukea päälleen ja esittää varovainen toive yhdenmukaisesta ulkoasusta, kuin ruveta suoralta kädeltä kauhistelemaan että ette kai te tuonnäköisinä aio tulla.
  18. Nyt kyllä rupeaa etenkin Minttu06:lta ja Sussulilta tulemaan sellaista tekstiä että moderaattoreiden olisi syytä jo puuttua asiaan...
  19. Luomenpoiston jälki riippuu hyvin monesta asiasta. Paitsi poistajasta (on myös terveyskeskuslääkäreitä jotka tekevät hyvin paljon pienkirurgiaa, etenkin sellaisissa kunnissa joissa ei ole omalääkärijärjestelmää -> lääkäri voi jossain määrin itse valita minkälaisia potilaita hoitaa) niin myös ainakin: -henkilön omasta ihotyypistä (joillain on taipumus arven liikakasvuun eli keloidiin) -poistoalueesta (jos ihoalue joutuu venytyksen kohteeksi niin arpi on yleensä näkyvämpi, toisaalta esimerkiksi dekoltee-alueen iho on erittäin herkkää muodostamaan rumia arpia) -luomen koosta -luomen tyypistä ja poistotavasta (iso ja epäilyttävä luomi pitää poistaa reilulla marginaalilla jotta saadaan kunnon koepala eikä muutos uusiudu, pienet ja suurella todennäköisyydellä harmittomat voidaan poistaa esim. laserilla, kaulan varsiluomet voidaan yksinkertaisesti leikata steriileillä saksilla ja selän rasvaluomet raaputtaa kauhalla) Itse en kannata kosmeettisia poistoja jollei luomi joudu esim. hankauksen kohteeksi tai muuten ole erityisen häiritsevä. Paljon poistoja tehdään ihan täysin turhaan, esim. poistetaan yksi tai pari luomea henkilöltä jolla niitä on satoja, tai poistetaan ihan pieni ja nätti luomi kasvoista silläkin uhalla että tilalle tulee ruma arpi. Luomi kiun on aina kuitenkin arpea luonnollisemman näköinen, ja harvoin herättää niin paljon huomiota kuin henkilö itse kuvittelee.
  20. Totta toki, mutta näillä uuspakanallisilla juhlilla lienee hyvin vähän tekemistä niiden alkuperäisten juhlien kanssa yksinkertaisesti siitä syystä, että meillä ei enää ole juurikaan tietoa muinaissuomalaisten jumaluuksista ja juhlamenoista. Uuspakanalliset juhlat siis pikemminkin ovat nykypäivänä niitä "päälleliimattuja". EDIT: uhkaa luisua offtopiciksi, joten palataan alkuperäiseen aiheeseen.
  21. Monet kristilliset juhlat ajoittuvat kyllä samaan aikaan kuin muinaiset pakanalliset juhlat, mutta nykyään niitä juhlia vietetään kristillisistä syistä ja kristinuskoon pohjautuvin menoin. Pakanallisista juhlista ei ole jäljellä enää kuin ehkä joitain perinnäistapoja joiden tausta on hävinnyt historian hämärään. Siksi on mielestäni aika omituista väittää ettei esimerkiksi joulu tai pääsiäinen olisi nykyään kristillinen juhla.
  22. Turun Tuomiokirkko on esimerkiksi vihitty käyttöön jo vuonna 1300 ja jo tuota ennen Turussa sijaitsi Suomen hiippakunnan pääkirkko eli Koroisten piispankirkko joka puolestaan rakennettiin vuoden 1220 tienoilla. Eli kyllä kristinuskon juuret Suomessa hieman kauemmaksi ulottuvat kuin 1500-luvulle...
  23. Meilläkään ei mitään huomenlahjoja ostettu, päätettiin säästää nekin rahat uutta asuntoa varten. Itse en erityisesti halunnut mitään lahjaa, korut nyt ovat aina kivoja mutta niitä mies ostelee minulle muutenkin jouluna ja synttärinä. Mieheltäkin löytyy jo melkein kaikki täällä ehdotetut jutut, solmioneulat ja kalvosinnapit ja Leathermanit ja taskumatit. Kaikki matkat ja retket olisivat vaatineet etukäteisneuvottelua tiukkojen aikataulujen ja olemattoman lyhyiden lomien vuoksi. Mitään ihan turhaa taas emme halunneet ostaa pelkästään sen vuoksi kun joku lahja "pitää" olla.
  24. Maniac: sekin saattaa vaikuttaa mielipiteisiin, että miehillä ja naisilla on usein aika erityyppiset polttarit. Tyttöjen polttareissa on usein kaikenlaista hemmottelujuttua ja usein niitä järjestetään vain morsiamelle ja muut katsovat vierestä. Siksi tuntuu ikävältä ajatukselta, että polttareihin kutsuttaisiin sellaisia henkilöitä jotka joutuisivat maksamaan morsiamen huvituksista mutteivät pääsisi itse häihin. Miesten polttarit ovat useammin kavereiden keskistä yhdessäoloa ja mahdolliset ohjelmanumerot on yleensä tarkoitettu kaikille. Osallistumalla pääsee siis itsekin pitämään hauskaa. Omassakin kaveripiirissä on tapauksia, joissa naimisiin on menty vaikkapa vain perheenjäsenten läsnäollessa mutta sulhasen kaverit ovat silti järjestäneet polttarit ihan vain siksi että on niin kivaa lähteä jonnekin äijäporukalla saunomaan ja vaikka kokeilemaan jotain värikuulasotaa tai ralliautoilua.
  25. Meillä oli kuvaus ennen vihkimistä. Se oli ehdottomasti paras vaihtoehto, koska kampaus ja meikki olivat tällöin kohdallaan ja puvun oli mies joka tapauksessa jo nähnyt koska pukeuduimme samassa paikassa kuitenkin. Kuvat otettiin ulkona, ja paikkaa jouduttiin vaihtamaan parikin kertaa ja odottamaan sopivan auringonpaisteista hetkeä. Olimme kuitenkin varanneet niin runsaasti aikaa, ettei missään vaiheessa iskenyt paniikki. Jos kuvat olisi otettu vasta vihkimisen jälkeen niin kuvat olisi pitänyt räpsiä aika kiireellä, varsinkin kun meikkikin olisi kaivannut itkemisen ja helteisen sään vuoksi ensin korjailua. Myös pitopalvelun kannalta näin oli parempi, eivät joutuneet arvuuttelemaan että koska ne ruoat laitetaan pöytään.