eskimo

Jäsen
 • Content count

  4
 • Joined

 • Last visited

  Never

About eskimo

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Olen uusi tällä palstalla, mutta kyseinen aihe on ajankohtainen myös meille, sillä häitämme juhlitaan 5.2.05. Meidän iässämme on ystävillä paljon lapsia ja lasten tuleminen juhlaan ei ole millään tavalla ongelma. Mutta toivoisimme, että ystävämme jaksaisivat ja viihtyisivät rennoissa juhlissamme pitkälle yöhön ,mikä tarkoittaisi sitä että he huolehtisivat lapsillensa sitten illalla hoitopaikan. Tämän voisi ilmaista kauniina toiveena kutsuissa. Mutta miten? Olisiko yksinkertaisesti: "Toivomme että jaksatte juhlia kanssamme aamutunneille". Kertoisiko tämä riittävästi juhlan luonteesta? Meillä itselläkin silloin 9kk poika ja lisäksi miehelläni lapsia, joille järjestetään illalla hoitaja. Toki he ovat mukana itse vihkimisessä ja juhlassakin alkuillan.
 2. Etiketin mukaan kokovalkoiseen tai kokomustaan ei pitäisi pukeutua häihin ja se on hyvä ohjenuora eli puolikkaat menee hyvin jos IHAN välttämättä haluaa laittaa. Itse en toisen häihin laita valkoista tai mustaa - entä jos laitatkin valkoisen hameen ja punaisen yläosan ja morsian on samanvärinen? Omissa häissäni kutsussa oli selvä pukukoodi - tumma puku- ja tilaisuus alkoi klo 15 joten naisella tämä tarkoittaa ns. vierailupukua jonka pituus on korkeintaan nilkan ja polven puolessa välissä. Hattu ja kampaus suositellaan tietysti vierailupuvun kanssa. Mikäli kutsussa ei ole selvästi mainittu miten tilanteeseen pukeudutaan, hääpari voi odottaa ihan mitä tahansa pitkän iltapuvun ja kukkaminarin tai farkkujen väliltä (ja tämä näkyy suomalaisissa häissä...) ja tämä on hyvin vältettävissä pukukoodilla
 3. Meillä on 'laskettu' aika 7.8.2004. Mieheni on amerikkalainen ja minä suomalainen. Häät ovat Suomessa, ja sukua tulee sieltä aika paljon, joten ideani oli tarjota suomalaisille eksoottista amerikkalaista ja amerikkalaisille eksoottista suomalaista. Olen ollut yksissä amerikkalaisissa häissä USA:ssa ja niistä tuon mukanani pääpöytäidean eli morsiuspari ei istu yksinään vaan pääpöydässä ja tämä on hieman erikoisempaa Suomessa. Tiputanssi on siellä myös ihan must, ja tämä on ehkä käymässä Suomessa harvinaiseksi. Kakkumme on amerikkalainen kerrosjuustokakku. Suomalaiset häät ovat amerikkalaisille todella eksoottiset yleensäkin. Hääkakku USA:ssa silvottiin jo alkumetreillä ja tuotiin mustalla muovilautasella keittiön kautta suoraan silmien eteen pöytään. Valsseja tai muitakaan paritansseja ei kukaan osannut. Mitään varsinaista ohjelmaa ei ollut joten kaikki leikit tai vierailevat artistit ovat ehkä eksoottisia. Morsiammenryöstön kommentteja odottelen innolla. Häälahjojen esittelemisestä myös saavat ehkä slaagin. Nämä avataa siellä yleensä vasta aamulla ja ovat tiukasti papereihin käärittynä.
 4. Amerikkalaiseni puhuu täydelliseti Suomea, on asunut täällä vuodesta 1999 pysyvästi ja sitä ennen vaihtarina ja kesätöissä. Korjaan melkein kaikki kielivirheet joita ei enää paljon ole. On monessa asiassa suomalaisempi kuin minä...avantouinti, tervasnapsi ja kovat löylyt jäävät multa väliin. Ompelee hääpukuni ja hurmaa anoppini ja muut sukulaiseni ja on peto myös keittiössä!