Jump to content
Naimisiin.info

Sanna80

Aktiivijäsen
  • Viestit

    15
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by Sanna80

  1. Jotenkin mulla on semmoinen kutina, että olen tähän jo vastannut, mutta pikaselauksella en ainakaan löytänyt kommenttiani... Anteeksi siis mahdollinen toisto.

    Meillä on itsellä jo yksi lapsi, joka hääpäivänä oli 1 v 3 kk ikäinen ja ihan jo senkin takia olisi ollut vähintään törkeää jättää muiden lapset kutsumatta. Sen lisäksi lapset tuovat rentoutta, iloa ja äksöniä juhlaan ja tottakai he olivat tervetulleita juhliimme. Kutsuttuna oli 13 alle kouluikäistä, 2 sylivauvaa ja 2 10-15-vuotiasta lasta. 2 noista alle kouluikäisistä oli viety hoitoon, muilla oli lapset mukana. Pari perhettä lähti lasten nukkumaanmenon aikaan kotiin, muilla hoitaja/isovanhemmat hakivat lapset hoitoon ja vanhemmat jäivät juhlimaan boolimaljan ja tanssin houkuttelemina. Yhtään häiriötä ei ollut, ainoa joka vihkimisen (tapahtui ulkona) aikana kiukutteli oli meidän oma poika. Hänellä kun oli tehtävänä tuoda työntökärryillään sormus ja kun hän näki kärryt mummin sylistä, meinasi mennä hermot ennenkun pääsi kärrejen kimppuun. Muuten ei sattunut loukkaantumisia, yksi mehulasi kaatui ja yksi sai mustelman polveen, paikat säilyivät ehjänä eikä minua ainakaan melu haitannut missään vaiheessa. Meillä oli yksi huone jossa oli muovailuvahaa, piirustustarvikkeita, leluja jne. ja palkattu lastenhoitaja klo 14-18 paikalla leikittämässä lapsia. Mukavasti meni!!

  2. Olin juuri häissä, joissa perheen pienimmille jaettiin kassi jossa oli väristyskirja ja värit. Ihana ajatus, mutta ikävä kyllä ne perheen pienimmät olivat aika pieniä värittämään (alle 3-vuotiaita suurin osa).

    Meidän häissä on yksi huone (kartano, jossa paljon sivuhuoneita salin ympärillä), johon varaan barbeja, mollanuken, autoja, legoja, paperia ja kyniä... Lastenvahdin palkkaamista ajattelin, mutta ehkä joku vanhemmista voi vuorollaan katsoa lasten perään, suurin osa häihimme tulevista on kuitenkin semmoisia, jotka eivät normaalioloissakaan halua jättää lastansa hoitajalle joten en usko, että he luottaisivat ventovieraaseen ihmiseen häissämmekään... Mutta tämä on pohdinnan alla. Ehkä hommaan MLL:ltä tms. 1-2 ihmistä esim. muutamaksi tunniksi lastenhuoneeseen vahdiksi.

  3. Mun sormus maksoi 69 euroa kaiverruksineen ja kihlojen kiillotus kaupan päälle. Sovitin sormuksia hintaluokasta 50 euroa 500 euroon, ainoa joka olisi ollut tuon hommatun lisäksi miellyttävä olisi maksanut 185 euroa, mutta ei sopinut kihlan kanssa lähellekään niin hyvin kun tämä. Varaa olisi ollut kalliimpaankin, mutta ne eivät kertakaikkiaan miellyttäneet silmää ja miksi maksaa itsensä kipeäksi sormuksesta, jos halvemmallakin saa. Mä halusin YKSINKERTAISEN mallin, joka käy kihlan kanssa yksiin, menee arjessa ja juhlassa ja on ajaton malli. Jos haluan juhlasormuksen, joka kääntää katseet missä kuljenkin, sen voi sitten ostaa erikseen, mutta vihkisormusta mun on tarkoitus pitää lopun elämääni niin juhlissa kun perunapellollakin. Toki, kukin tyylillään.

  4. Kaikille tulee ihan mielettömiä menuja... Pitääköhän meidänkin vielä miettiä uudelleen, kun itse ajattelin jotain tämän suuntaista:

    Vihreä salaatti

    pastasalaatti

    kylmäsavulohi

    (savumuikut riippuen miten isä ehtii kalaan ja tuleeko sitä)

    Kinkkukiusaus

    ruisleipä (äiti tekee), patonki ja levite, maito, vesi, olut (kotikalja tai III ja I-olut)

    Jälkiruoka vielä auki, ehkä joku mansikkakiisseli johon kermavaahtoa päälle.

    Kahvi ja kakku sekä pikkuleipiä

    Iltapalana vihreä salaatti, pastasalaatti, perunasalaatti, feta-tms. salaatti, patonki, karjalanpiirakat ja munavoi, ruisleipää ja levite, lihapullia ja kinkkukiusauksen loppu kylmänä.

    Meillä vihkiminen klo 12.00, joten kaikki syö jotain ennen lähtöä ja siksi yksinkertainen pääruoka. Iltapalaa taas on ihan pakko olla, jos porukka viihtyy, ja siihen haluan sitten panostaa. Noiden lisäksi EHKÄ juustotarjotin ja hedelmiä, riippuen tietenkin siitä, miten keksimme sen säilytyksen kuumana(?) päivänä...

  5. Mä voisin Mikkeliläisenä antaa omia näkemyksiäni, mutta KOROSTAN, että nämä on sitten VAIN mun näkemyksiä, joten jokainen saa toki muodostaa oman mielipiteensä!!

    Heimari: Olin häissä 2002 kesällä. En tykännyt. "Juhlasali" ei ole yhtään juhlava, ruokaa en kehuisi erinomaiseksi, hyvää toki oli, mutta eikös niin ole aina. Rappuset yläkertaan ovat UPEAT ja koristelulla saa vielä upeammaksi, mahtava paikka esim. hääkuvien ottamiseen. Miinusta myös se, että on A-oikeudet. Näissä häissä joissa olin, hääpari tarjosi alkumaljat ja ruuan kanssa vain holittomia, joten häävieraat itse joutuivat ostamaan mahdolliset juomiset ja tuli aika kalliiksi joillekin. Piha-alue oli kiva ja tämä kyseinen hääpari tuli hääpaikalle veneellä (bestmanin suuri asuntovene) Mikkelin satamasta, joka oli TOSI ihana ja kaunis yksityiskohta. Kokonaisarvosana paikalle 7.

    Kekkolan kartano: Meillä tyssäsi heti siihen, että Kekkolassa on hevosia. Itse olen niin allerginen, ettei olisi tullut kuuloonkaan!! Kannattaa huomioida myös jos häävieraissa on pahasti allergisia ihmisiä! Paikkana todella kaunis ja olen kuullut siellä olleilta positiivisia kommentteja.

    Tertin kartano: Isoisäni 90 vee juhlat. Nuiva palvelu, ei kovin erikoista sapuskaa ja aika suolainen hinta. Piha kaunis, mutta itse paikka kartanomaiseen tyyliin hajanainen ja ihmiset söivät 4 eri huoneessa hajallaan. Arvosana 6.

    Kenkävero: Hinta kuulemma 350 e. Olen käynyt vain vierailemassa pihassa ja eri näyttelyissä, en siis juhlavieraana, mutta voisin kuvitella, että on upea paikka (ensi kesänä selviää sekin). Miinusta jätevedenpuhdistamo lähinaapurina, helteellä ja tuulella pihassa aika ällöttävät aromit, viileällä tyynellä ilmalla ei haittaa. Talviaikaan AIVAN mielettömän upea, kaunis paikka, kuin paratiisi. Ehdottomasti talvella kauniimpi kuin kesällä!!

    Upseerikerho: Olin häissä kevättalvella 2002, oli juuri remontissa ja piha-alue oli aivan kammottavan näköinen, nyt varmasti parempi!! Hinnasta en osaa sanoa (miehen siskon häät, joten voin ottaa selvää, tosin sulhasen isä on eläkkeellä oleva upseeri, joten saattoivat saada aika huimalla alella...), ruoka oli hyvää, tilat kauniit ja mahtui hyvin n. 50 henkeä (isommalla porukalla voi olla ahdasta). Miinusta kammottava harakka tarjoilijana, flirttaili sulhaselle ja palvelu oli ihan syvältä. Miinusta voi olla joidenkin mielestä myös baari, mutta paukut olivat aivan pilkkahintaisia ja takakontilla vierailtiin aika ahkerasti.

    Urpolan Kartano: Itse vietämme häämme täällä. Päätökseen vaikuttivat seuraavat seikat: Ei A-oikeuksia, joten saa tarjota omia juomia. Ei tarjoilupalvelua, joten saamme ottaa ruuan tekijäksi kenet haluamme. Hinta TOSI EDULLINEN: viikonloppupaketti 150 e pe-su puolesta päivästä puoleen päivään. Piha-alue AIVAN mielettömän upea, suhteellisen hyvät paikoitustilat, lähellä keskustaa. Miinusta kartanomaisuus, eli vieraat joutuvat ruokailemaan 2 eri huoneessa ja noutopöytä tulee vielä kolmanteen, mutta meille tulee alle 100 vierasta ja homma vielä toimii. Isoille häille en suosittele, mutta jos vieraita 50-70, niin ihanteellinen paikka.

    Haluan vielä lisätä listaan muutaman seurojentalotyyppisen ratkaisun. Hinnoista en tiedä, sijainniltaan nämä ovat n. 20 km säteellä keskustasta, mutta voisin olettaa, että aika edullisesti irtoaa.

    Norolan nuorisotalo, Norola, n. 7 km keskustasta (Visulahden takana). Olen ollut joskus diskossa ala-asteikäisenä.

    Honkalinna, Parkkila (n. 15 km Anttolan suuntaan). Olen ollut mm. hirvipeijaisissa.

    Korpimaja, Korpijärvi (n. 20 km Vanhaanmäkeen päin). Kävimme katsomassa hääpaikaksi, mutta emme ottaneet syystä että ranta lähellä ja häihimme tulee paljon pieniä lapsia: kamala vahtiminen. Hinta olisi ollut 100 e to-su, hintaan kuuluu rantasauna, 100 hengen täydellinen astiasto ja ruokailuvälineet, Suomen lippu... Hyvä paikoitustila, kiva piha ja kaunis ranta. Rannassa myös grillauspaikka. Miinusta sijainti ja ulkohuussit. Sekä meidän tapauksessa ranta.

    Olen käynyt myös mm. Anttolanhovissa (häät vuonna 87 tai jotain, olin aika pieni...), Anttolan Koivulassa (häät vuonna 90, olin pieni, mutta kaunista oli, hyvät tilat ja nätti piha), Ollinmäellä (oluella käynyt, en osaa kuvitella hääpaikkana). Joten jos kaipaatte mielipiteitä näistä, voin YRITTÄÄ jotain muistella ja kaivaa valokuvia.

×
×
  • Create New...