Jump to content
Naimisiin.info

patrika

Ylläpitotiimi
  • Viestit

    405
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by patrika

  1. Sipulinen, ensin kunnantalolle siella kysymaan mita ne tarvitsevat. Ja varaudu paansarkyyn koskien syntymatodistusta. Aikanaan itselle kavi niin etta ko. kylan viranomaiset olivat niin fakkiutuneita ajatukseen etta ihmisella on pakko olla syntymatodistus (jota suomalaisella ei ole) etta paadyttiin pitamaan haat suomessa kun asuinpaikkanakin oli toinen maa kuin hollanti.

  2. ^^

    Kun mies haki esteettomyystodistustaan hollannissa, niin hanelle ilmoitettiin etta siella avioliittolupaa varten tarvitaan molemmilta puoliskoilta syntymatodistus, ilman ei kuulemma onnistu. Me mentiin suomessa naimisiin (vaikka asutaankin belgiassa) eli ei tarvinnut murehtia tuon paallisia, mutta voi varautua vaantamaan sen tiimoilta etta onko vaestorekisteriote yhtalailla kelpaava.

    Hollannin lahetysto suomessa osasi muuten auttaa paljon noitten juttujen kanssa ja olivat oikein ystavallisia ja kielitaitoisia. En kuollaksenikaan muista miksi niille soitin, mutta on varmaan hyva paikka aloittaa :)

    Jokatapauksessa, laita linkki siihen sivuun mita yritat lukea, kaantaminen onnistuu :)

  3. Mut sitten taas toisaalta, miusta tää kihla on aika hyvä ihan yksinäänkin, silleen selkeä. Että jos siirtäisi sen sitten toiseen käteen ja ottaisi vihkiksi jonkun toisen yksinään hyvän rinkulan?

    Mie itseasiassa naytin tota miehelle viela illalla mielipiteen toivossa, ja se taas kerran puuskahti etta 'hitto mika se on tan kahden sormuksen kanssa, se on murhaa seka kihlalle etta vihkille, ja 95% tapauksissa kumpikin sormuksista olisi kauniimpi yksin kun pakolla yhdistettyna' - ja oikeassahan se on, kyllahan taa kahden sormuksen systeemi on enemman harvinainen kun yleinen maailmanlaajusesti. Eihan mullakaan kihla ja vihki kay yhteen mitenkaan, nyt on sitten jalkikateen ton eternityn rinnalle tehty se rubiinisolitaire.

    Eli lyhyesti tuo ammattimiehen mielipide: siirra vaan se toiseen kateen ja valitse vihki vapaasti :)

  4. Miusta on ihanaa etta NelliKaneli on taalla miettimassa vihkia :-X Mie oon ihan tumpelo naissa, enhan mie edes valinnut omia sormuksiani, mut perusperiaatehan on etta liikaa blingia ei ole olemassakaan :grin:

    Itseasiassa ensimmainen ajatus oli ennenkuin scrollasin alas esimerkkikuviin etta taysallianssi tietenkin, muoto ja istutus vaan pitaa valita tarkkaan etta ei tule konfliktia ton kihlan kauniin muodon kanssa :)

  5. Täällä usea etsii kultaseppää, pari sivua takaperin tuleva sulho etsii sormukselleen tekijää. Miksi ei saa auttaa? Postauksissa on mainittu Tillanderit ym, joten miten tuo eroaa..?Ylläpito poistakoon tekstini, jos olen tehnyt jotain väärää. Pahoittelen!

    Kylla se nyt liikaa mainos on. On aivan eri asia kun joku etsii seppaa/kauppaa kun se etta laitetaan viesti kuten tuo oli. Foorumin saannnot ovat selkeat, mainostaminen on sallittua vain ammattilaisstatuksella oleville.

  6. Sellainen kysymys, että tarvitseeko nuo todistukset siviilisäädystä ja apostillat, jotka on haettu ulkomailta, käännättää suomeksi virallisella kielenkääntäjällä? Meillä on italiankielinen siviilisäätytodistus ja apostilla.

    Kannattaa kysyä omasta maistraatista millä kielillä hyväksyvät todistukset. Me jouduimme käännättämään omamme englanniksi virallisella kääntäjällä, kun hollanninkielinen ei kelvannut.

    Jep, varmistaa nimenomaan kannattaa; meilla taas maistraatti kelpuutti hollanninkielisen lomakkeen jossa oli vaan otsikko muutamalla muullakin kielella - myos englanniksi.

  7. Ei, eika nyt suuresti ole akuuttia tarvettakaan koska emme asu suomessa. Irtoaa tietenkin kirosanat, ja naiden lisaksi sekalaista valikoimaa: koira, istu, kylmä, nälkä, maahan, ei - ja mun suosikki, lapsille iltaisin sanottava 'hampaas, hampaas nuku nyt!' :grin: ainiin, ja 'koira ulos nyt!'

    Meilla puhutaan kotona ihan omaa kielta, suomen, hollannin, ranskan ja englannin sekoitusta.

  8. Itsehän olen 18 täyttänyt ja menossa pian 23 vuotiaan mieheni kanssa naimisiin. Kypsää ei toki ole ainkaan se, että ihmiset ajattelevat avioliiton olevan este elämälle. Olemme elävässä uskossa molemmat, ja ihmettelemme että miksi ihmiset ylipäänsä menevät naimisiin jos eivät sen tähden että haluavat suhteellensa Jumalan siunauksen? Moni varmaankin hakee hyväksyntää perheeltään. Minun omat läheiseni ovat lähinnä olleet sitämieltä että kallis sormus on tärkein ja se että saa bilettää nuoruutensa ja kokeilla suhdetta monien ihmisten kanssa ennekuin sitotutuu. Sekö on sitten kypsää? Nämä lausahdukset ovat siis tulleet aikuisten ihmisten suista, jotka asuvat vuosia avoliitossa käyttäen avioliitossa olevien Raamatullista oikeutta rakasteluun.

    Mihinkaan muuhun kuin tuohon lihavoituun kohtaan en ota kantaa;

    Avioliitto on juridinen sopimus, riippumatta siita etta Suomessa viela toistaiseksi kirkkokin saa vihkia, muualla euroopassa kirkko enaa siunaa liittoja niille ketka sita haluavat.

    Kylla avioliitto tunnetaan jo ajalta ennen kristinuskoa ja paikoissa joissa ei kristilliseen jumalaan uskota, ei nailla ole mitaan tekemista toistensa kanssa.

  9. Meidän häissä oli useitakin vieraita, jotka eivät antaneet lahjaa ollenkaan, ei siis minkäänlaista rahalahjusta tai tavaraa, eivätkä olleet missään yhteislahjassakaan mukana. Yksi näistä vieraista oli kaasoni. Toiselta kaasolta saimme ihanat lahjat, toinen kaaso varmaan ajatteli, että hänen apunsa on riittävä lahja. Eipä sillä, että olisimme lahjojen takia häät pitäneet, mutta olisi sitä voinut muistaa edes vaikka kortilla.

    En tiedä minkä verran kaasosi on auttanut, mutta kyllä itse ainakin ajattelen että apu riittää lahjaksi!!!

    Samaa mielta. Meidan haissa itseasiassa isoin lahja oli laheisten apu, taisin jo aikasemmin mainitakin etta ilman ois jaanyt juhlat pitamatta kun sairastuin sopivasti just ennen.

    Taa painajaisanoppi on sit ihan eri tarina :grin:

  10. ^Mitäh?! Siis anoppisiko tuon on kirjoittanut?! Aika... törkeetä. Olisin minäkin kyllä vetänyt palkokasvit tooooodella pitkälle kitusiini. :blink:

    Juuh, se sama anoppi joka ei tuonut edes korttia.

    Se isoin syy siihen palkokasveihin oli kuitenkin siina etta herattiin haiden jalkeisena aamuna kahdeksan aikaan siihen etta anoppi soitti ovikelloa, ja lopputuloksena kun parituntisen myohemmin totesin miehelle etta nyt lahtee tasta huvilasta jompikumpi naisista, niin se saatteli anopin taipaleelle, ja mina olin se kiittamaton amma :girl_sigh:

    Ei minua sinansa hairitse, kun ei lapset tota mummonaan pida kuitenkaan, mut miehen puolesta kylla vahan kaivelee, vaikka se kovasti vaittaa etta omapahan on akan hapea. Kasittaakseni ne soittelee kuitenkin jonkin verran, harvemmin silleen etta mie oisin kotona kuitenkaan.

  11. mä olen vanha täti hei... (miksei täällä ole tätihymiötä, mä vaadin!!!) Jajuu, tottakai tulin heti kyyläämään tänne että mitäs sitä meistä kirjoitetaan, tiedäthän sinä sen muruseni :-X

    Tuota, onkse ettette ole nähny häitten jälkeen sun toive :rolleyes: No, olis minusta anoppi voinut ajatella että posti on hei keksitty jo keskiajalla.

    Ehka mun toiveella on sen nakemattomyyden kanssa tekemista :grin: Taa on nyt vahan semmosta asemasotaa, jos ei rouvalla kesta kantti ottaa yhteytta ja pyytaa kylaan, niin en tasan meita sinne tyrkytakaan, ja mies ei suostu yksin sinne lahtemaan. Eli nainen ei ole nahnyt poikaansakaan nyt reiluun vuoteen :girl_impossible:

    Tuli tosta Malssin postista mieleen etta piti ihan tarkistaa mita se tarkalleen sano vieraskirjassa (suora kaannos, taalla ei moni varmaan hollantia ymmarra)

    "Rakkautta. Viisautta. Onnea. Mukautumista. Voimaa. Ja todella paljon muuta te tarvitsette tästä yhdessä onnistuaksenne.

    Tarkoitus teillä on, ja siksi toivon että se teiltä onnistuisi."

    (kylla, voimakas konditionaali..)

  12. hassu dasta, sie oot vieras kun et kirjaudu sisalle :grin:

    Luulitko jo etta jostain teista olis muka sanomista ku mie olin tahan ketjuun kirjottanu :rolleyes: Ei puhettakaan, naikkariporukka antoi maailman anteliaimmat lahjat kaikki, ilman ois jaany koko haat jarjestamatta :wub: Ton anopin tajusin vasta seuraavana paivana, piti ihan mieheltakin kysya etten mie missannu jotain. Mut viimeisin mita siita kuulin oli etta se oli suunnitellu kuulemma antavansa lahjan kun nahdaan seuraavan kerran. Ei oo nahty haitten jalkeen :unsure:

  13. Taa varmaan riippuu paljon sulhon kotimaastakin. Omassa tapauksessa maistraatti vaati siviilisaatytodistuksen puolison kotimaasta, ja tama riitti. Esteiden tutkintaan meni tasan viikko, ja sain viela tiedon sahkopostilla kun oli valmis.

    Mieheni on EU-kansalainen, mutta meilla kummallakaan ei ole osoitetta suomessa, kirkkoa ei meidan tapauksessa palettiin sotkettu ollenkaan, eli tuohon osaan en puutu.

    Noista kopioista, luulisi etta lahetystosta saa kopion passista vaikka eivat sita passia poiskaan anna, viisumi sitten erikseen. Mut kysy sielta maistraatista kauanko esteiden tutkiminen kestaa, he varmasti osaavat vastata.

    Lieko suomessa ongelmia odotettavissa jos lomaviisumilla oleva henkilo meneekin naimisiin? Vai saako suomessa automaattisesti oleskeluluvan silloin?

  14. Me tilattiin kihloiksi Kalevalakorun Punokset. Mutta minun valkokultaisen versioni toimitusaika on jopa 4 viikkoa :o Onko jollain kokemuksia, kestääkö sormuksen valmistaminen oikeasti ihan noin kauan? Tilattiin sormukset Kalevalakorun omasta liikkeestä Helsingissä. Olisi tietysti kova halu saada sormus jo sormeen! Ei kai auta kuin odotella rauhassa.

    Yritän vielä linkittää kuvan sormuksesta tähän.

    356.jpg

    Tarkistin meilejani viimekesalta, ja sillon kesti (tosin eri sormuksen) tilaustyo karvan yli kolme viikkoa siita kuin ilmoittivat vastaanottaneensa maksun.

    Eihan itse tekeminen kesta kauaakaan, tilattu rubiinisolitaire valmistui kolmessa paivassa :grin: - kysehan on vain siita etta missa jarjestyksessa hommat tehdaan, kalevalakorulla varmaan aika tarkkaan saapumisjarjestyksessa :girl_smile:

  15. Auttakaa miestä mäessä!

    Haussa olisi tyttöystävälle kihlasormus, budjetti 2000-6000e. "Ehtoina" pieni koko (mielellään alle 3.5mm), valkokultaa ja rivi timantteja. Hyvin pitkälti tälläinen: http://www.sandberg.fi/sites/default/files/images/V-211Wbig.jpg Vastaavat mitä on tullut pikaisella haulla vastaan maksavat suunnilleen sen 1500e, jos haluaisi panostaa vähän lisää niin mistähän kannattaisi etsiä? Rahaa varmasti saa uppoamaan kun ostaa keskelle ison timantin, mutta sellainen ei ole haussa.

    Mulla on tammonen, hintaa en tieda, mutta lienee tuolla haluamassasi luokassa, ainakin hyvalaatuisilla kivilla.

    princess_eternity_band_w1_1709_detail.jpg

    Minen oo varma itkisinko vai nauraisinko joillekin noista kommenteista ohjaamassa kalliimpaan kauppaan tai antamaan tippia kultasepalle. Jos haluaa arvokkaamman sormuksen, hintaan voi vaikuttaa todella paljon valitsemalla hilkun isommat ja selkeasti parempilaatuiset kivet ja metallimateriaalin.

    Tai baguette-hiontaiset timantit rivissä :) Esim. laatukorulla 10 kpl baguette-dimskui Silván-sormuksessa ovh. reilu 2 000 €.

    Tosin paksuudesta en aivan osaa sanoa. Tosin mä nyt näkisin, et pääasia pitäisi olla kaunis & tyylikäs sormus, ei hinta..

    Mie halusin alunperin ton eternityn baguetteilla, mut mies kieltaytyi, princesscutissa on kauniimpi tuli.

  16. Mie taas naen tan just toisinpain - matkoilla voi aina kayda ku tilanne suo, mutta sormus on mukana joka paiva. Jos naista laskee summaa/paiva esim +neljan tonnin vihki kaytossa joitakin kymmenia vuosia vs. muutaman viikon luksusloma.

    Mut nimenomaan - jokainen saa onneksi paattaa omasta puolestaan :)

    Lieneekö Belgian hinnoilla vertailuarvoa Suomen hintoihin? :girl_haha:

    Minua tassa on kai lainattu, vaikka osa puuttuu.

    Hinnoilla ei varmaan niin suurta eroa ole. Kysehan tassa oli nimenomaan siita etta kumpaanko haluaa paljon rahaa laittaa. Toi nyt oli lonkalta heitto, kun lomat suuntautuu poikkeuksetta suomeen itsellla, mutta aivan varmasti pitempaan lomaan taysihoidolla jossain eksoottisessa kohteessa saa tonneja uppoamaan. Erikseen sitten ne pitka viikonloppu italiassa tai seuramatkalla kanarialla -lomat.

    Tosin, mitapa tahan mitaan sanomaan, kun en edes tieda mita sormukseni maksoi.

×
×
  • Create New...