Vaniella

Morsian
 • Viestit

  86
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä Vaniella

 • Taso
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Onko kukaan uskaltautunut hankkimaan hääkampausta tai -meikkiä alan oppilaitoksista tai muuten alan opiskelijalta? Uskaltaako luottaa, että kampaus/meikki onnistuu? P.s. En löytänyt ketjua aiheesta, saa poistaa/liittää, jos on turha aloitus.
 2. Kihlauksen vuosipäivä herätti hääkuumeilun uudelleen. Kaikki lähti siitä, kun tajusin, että vuosi jo mennyt ja pohdimme miehen kanssa eri vaihtoehtoja häiden tarkemmalle ajankohdalle. Nyt mieli on vielä malttamattomampi kuin vuosi sitten. Toisaalta nyt haaveilukin on ollut realistisemmalla pohjalla ja olen pohtinut sekä itsekseni että miehen kanssa asioita siltä kantilta, että ne olisi edes teoriassa mahdollista toteuttaa. Voi kun olisikin mahdollista mennä naimisiin jo nyt!
 3. Vanha viesti, mutta siltä varalta, että on muita budjettimorsiamia palstalla: Huomasin, että Joutsen apteekissa on myös kauneuspalveluita ja kosmetologin tekemä juhlameikki sisältäen koemeikin maksoi vain 55 €. Omakohtaista kokemusta ei ole, mutta halvin koemeikin sisältävä meikkaus, minkä löysin. Ilman koemeikkiä taisi olla juhlameikki reilun 35 €.
 4. Laadin suuntaa antavaa budjettia säästösuunnitelmaa varten. Onkohan 50 € koristeisiin täysin alimitoitettu? Oletuksena, että juhlapaikkaa ei tarvitse kovin paljon verhoilla, kukkia tulee vain tarjoilupöytään (tai pöytiin yksittäisiä esim. tällaisiin Ikean maljakoihin) ja nekin marketista tms. Valot, tuikkukipot ja lyhdyt vuokrataan/lainataan, pöytäliinana Ikean lakanoita (jos ei juhlapaikasta saa lainata) ja kaikki mahdollinen ostettava ostetaan käytettynä, jos löytyy. Paikkakortteja tai nimikirjaimilla koristeltuja lautasliinoja ei todennäköisesti tule ja lisäkoristeet pyritään keräämään luonnosta (esimerkiksi oksia). Alle 50 hlön juhlat suunnitteilla.
 5. Kiinnostaisi, onko kellään kahdestaan maistraatissa naimisiin menneellä ollut mitään musiikkia? Onko ihan hölmöä ylipäänsä tehdä mitään erillistä sisääntuloa, jos sen näkee vain satunnainen todistaja? Sisääntulo- tai muu musiikki toisi tunnelmaa, mutta miten maistraatissa suhtaudutaan tällaiseen?
 6. En oikein ole kiinnittänyt huomiota huntuihin, jos olen ollut häissä tai ainakaan eivät ole jääneet mieleen. Yhdellä morsiamella oli erikoisempi hiuskoriste, joka sopi loistavasti kokonaisuuteen ja oli hänen näköisensä. Muut ovat tainneet olla ilman huntua tai yhdellä oli ehkä vihkimisen ajan huntu. Itse tuskin tulen huntua laittamaan. Vielä hieman epäselvää, tuleeko oikeaa hääpukuakaan. Joka tapauksessa haluan melko yksinkertaisen puvun, juhlat ovat rennot eikä niihin ehkä sopisikaan huntu. Lapinnoidan pukuun kyllä sopisi huntu, mutta toisaalta näyttää hyvältä ilmankin. Mielipidekysymys. Miten muuten kävi, hankitko hunnun?
 7. Kiitos vastauksesta! Pitää ehkä sitten kuitenkin käydä myös liikkeissä sovittamassa ja/tai pyytää konsultaatiota ompelijalta. Hirvittää kyllä tuo rintamusasia, huonosti istuva puku kun saa poven näyttämään vielä pienemmältä.
 8. Nyt tarvittaisiin ompelusta jotain tietävien tai pukuaan tuunanneiden apuja...! Olen ostamassa käytetyn puvun, johon todennäköisesti haluaisin muokkauksia. Kuinka helppoa ja minkä hintaista on tehdä muokkauksia tähän tyyliin, jos puku on esim. tällainen tai tällainen? Miten puvun pitsit vaikuttavat hommaan, vaikeuttaako kovinkin paljon? Toinen kysymys: jos olen esim. kokoa 34, uskallanko ostaa koon 32, 36 tai 38 puvun? Kolmas: Olen pienipovinen ja usein luitetuissa tai "muotoilluissa" juhlamekoissa rintamus on liian iso tai ei istu. Esim. aikoinaan vanhojen tanssi -pukuani otettiin sivusaumoista sisään, mutta rinnan päällä olevat tukiluut tuntuivat liian pitkiltä eli istuvuudessa olisi ollut parantamisen varaa. Millainen mekko siis kannattaa tai millaista ei missään nimessä kannata ostaa, jotta tarvittaessa pienentäminen onnistuisi parhaiten ja mekko istuisi varmasti myös rinnan kohdalta?
 9. Alunperin oltiin ajateltu, että mentäisiin juhlia edeltävällä viikolla maistraatissa naimisiin tai järjestettäisiin vihkiminen juhlien yhteyteen. Taloudellisen tilanteen takia taitaakin nyt käydä niin, että juhlat järjestetäänkin tyyliin ensimmäisenä tai toisena hääpäivänä tai muuten todella paljon myöhemmin. Maistraattiin mennään sitten, kun itse olen valmistunut (tästä kiitos yleiselle asumistuelle). Nyt jo vähän mietin, millaistahan kommenttia tästäkin järjestelystä tulee ("eihän ne ole mitkään oikeat häät" tms.) tai miten juhlista saisi häiden tuntuiset. Meille ei tule siunausta, koska emme kuulu kumpikaan kirkkoon. Mietiskelimme, että voisi tilata Pro-Seremonioilta sellaisen valojen uusimistodistuksen, jonka joku lukisi ääneen (mahdollisesti lausuisi alkuun myös muutaman sanan tai lukisi runon) ja jonka me ja vieraat allekirjoittaisimme. Lisäksi tai vaihtoehtoisesti voisi koostaa jonkinlaisen powerpointin meistä tai ensimmäisestä vuodestamme avioparina. Siihen voisi myös laittaa kuvia vihkimisestä, jos sinne saadaan joku kuvaamaan. Näillä varmaan pääsisi vähän tunnelmaan. Haluaisin pitkän hääpuvun, mutta käytännön seikat varmaan sanelevat, tuleeko se jo maistraattiin vai vasta juhliin. Ihan sama, vaikka olisikin typerää vuoden naimisissa olon jälkeen pukeutua morsiameksi, haluan prinsessapäiväni. Naimisiin meno voisi tulla ilmi vaikkapa save the date -korttina toimivan hääkuvan muodossa. Lisäys: Lueskelin muita palstoja liittyen aiheeseen ja valojen uusimiseen ja aika tuomitsevasti ja arvostellen moni niissä kommentoi. Pidetään naurettavana ja "ei oikeina häinä" jne. Meille tärkeintä on kuitenkin päästä naimisiin ja saada se virallinen puoli kuntoon heti, kun mahdollista. Koskaan kun ei tiedä mitä elämä eteen tuo. Mielelläni järjestäisin kemut siihen kylkeen, mutta ainakin itse järkeilin, että parempi odottaa ja säästää niin voi tarjota kunnon juhlat ja sen lämpimän ruoan. Panostaa siis vähän enemmän vieraiden viihtymiseen kuin se nyt olisi mahdollista. Siitäkinhän voisi vetää heneet nenään, että olipas kurjat juhlat, huonot tarjoilut ja ruma paikka, johon ei voinut edes jäädä yöksi vaan piti itse maksaa hotelli..
 10. Tämän kuun alussa uutisoitiin, että Sitran vanhempi neuvonantaja uskoo tulevaisuudessa vihkimisen olevan mahdollista myös internetissä (Ilta-Sanomien uutinen aiheesta). Jäin miettimään, miten tämä olisi mahdollista teknisesti ja miten varmistutaan, että vihittävät todella ovat ketä sanovat olevansa. Esimerkiksi nettipankkitunnuksethan on mahdollista varastaa. Tarvittaisiinkohan edelleen kaksi todistajaa? Olisiko mahdollista joku kaunis päivä huomata olevansa naimissa jonkun tuntemattoman kanssa identiteettivarkauden tai jonkin bugin tai viruksen takia? Uutinen herätti minussa jokseenkin nihkeitä tuntemuksia ja paljon ajatuksia. Tuntuu, että jo nyt siviilisti naimisiin meneminen on monien silmissä jotenkin vähempiarvoista, "vain maistraatissa käymistä" ja jos haluaisi jotain juhlallisempaa tai romanttisempaa liittää toimitukseen, se ei välttämättä onnistu. Minusta olisi kohtuullista, että halutessaan vihkikaavaan voisi tehdä lisäyksiä ja saada vihkijän varmasti juhlapaikalle. Tästä voisi mielestäni myös ottaa maksua (niin kuin maistraatin ulkopuolella vihkimisestä jo otetaankin). Siten argumentti "kirkkovero" ei olisi validi, kun puhutaan siitä, onko siviilivihittävillä oikeutta vaatia muuta kuin mitä nyt tarjotaan vs. kirkossa naimisiin menevät. Uskonnottomuus on lisääntynyt ja luultavasti lisääntyy jatkossakin, joten argumentti "käyköön kukin omassa uskonnollisessa yhteisössään läpi juhlalliset seremoniat" on myös heikolla pohjalla. Entä jos ei kuulu uskonnolliseen yhteisöön, mutta haluaisi ns. perinteiset häät? Olisiko Proseremonioiden kaltaisten toimijoiden palveluille enemmän kysyntää vai tyydyttäisiinköhän vain sitten siihen nettilomakkeeseen? Jos voisi valita netin ja IRL-vihkimisen välillä, olisi se periaatteessa ok, mutta toteutuisiko tämä pienemmillä paikkakunnilla tai kävisikö ajan kuluessa niin, että säästösyistä vihkiminen siirtyisi kokonaan nettiin. Minulle on muodostunut kuva, että alueellista eriarvoisuutta siviilivihkimisen osalta on jo nyt, koska on ihan viihkijästä kiinni, suostuuko tämä sanomaan sanaakaan enempää kuin on pakko. Vai onko se epäreilua, kaikki oikeustoimikelpoisethan kuitenkin pääsevät naimisiin? Vastaan tuli myös osuva kirjoitus (näköislehdessä s. 4, vasemmalla alalaidassa). Mitä mieltä olette? Mihin suuntaan siviilivihkimistä pitäisi kehittää? Voisitteko mennä naimisiin netissä ruksia ruutuun laittamalla ja pitäisikö siviilisti vihittävillä olla oikeus saada vihkijä juhlapaikalle tai "lisämausteita" vihkimiseen halutessaan?
 11. Minulla oli alunperin titaanisormus, hitusen verran liian iso. Malmin korupajasta ainakin sanottiin, ettei niin vähäistä koon muutosta (ehkä puoli numeroa) kannattaisi tehdä, koska titaania on vaikeampi työstää. Toisessa liikkeessä, josta alunperin katseltiin sormuksia, ei olisi voinut muokata kokoa ollenkaan.
 12. Olen nyt alkanut pyöritellä mielessäni häitä ilman lämmintä ruokaa budjettisyistä. Todennäköisesti tulossa olisi joka tapauksessa iltajuhla, jolloin ihmiset lounastaisivat ennen juhlia melko varmasti muutenkin. Tässä tökkii nyt vain se seikka, että jotakuinkin puolet vieraista asuu kaukana ja vihkiminen saattaisi olla eri päivänä. Onko kohtuutonta odottaa ihmisiä saapuvaksi useamman sadan kilometrin päästä bileisiin, missä ainoat häihin viittaavat asiat on morsiamen asu, häävalssi ja kakku?
 13. Allin matalaa aletaan taas vuokrata yksityiseen juhlakäyttöön. P.S. @neem meidän suunnitelmat on jäissä tällä hetkellä meistä riippumattomista syistä, eli vielä ehtii vinkkailla.
 14. Hih, minulla oli juuri tuollaiset fiilikset muutaman kuukauden ajan kihlauksen jälkeen ja hömpöttely helpotti kyllä. Nyt ei paljon ole tullut hääjuttuja mietittyä ja täällä foorumillakin pyörin harvakseltaan lähinnä muiden aiheiden parissa.
 15. Miksei kirkkohäät voisi olla keskiviikkona? Eikö kirkkoa voi varata muulle päivälle kuin lauantaille? Kirkkohäiden ei ole pakko olla isot 150 hengen megajuhlat. Ongelmana keskiviikon suhteen on kyllä se, että jos haluaa yhtään ketään paikalle kutsua, on aika iso riski, etteivät kutsutut pääse. Toisaalta on paljon ammatteja, joissa työt eivät ole arkisin 8-16, joten ei se lauantaikaan ole tae vieraiden saapumiselle. Ainakaan jos lähipiirissä on paljon tällaisten ammattien harjoittajia (ja lypsytilalliset nyt on yleensä töissä viikon jokaisena päivänä). Toisen kanssa eläessä on kuitenkin pakko tehdä kompromisseja ja tulla välillä vastaan puolin ja toisin. Teidän tilanteenne kuulostaa ainakin omaan korvaani siltä, että molemmilla olisi varaa joustaa. Ja tärkeinhän on se itse avioliitto, ei yksi päivä sen alussa (vaikka hyvällä tavalla ikimuistoinen toivottavasti onkin). Tsemppiä neuvotteluihin.