Vaniella

Morsian
 • Content count

  354
 • Joined

 • Last visited

About Vaniella

 • Rank
  Vakkari

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

553 profile views
 1. Meillä on suunnitelmissa vihkiytyä kahdestaan maistraatissa tai kotona tai muussa paikassa. Vihkimisen ajankohta on vielä auki, mutta se saattaa olla jopa kuukausi ennen juhlia. Tämä on kompromissiratkaisu, kun itse halusin juhlat ja mies kahdenkeskiset häät.
 2. ...morsian ja sulhanen löytyy kyllä ...morsiamella valkoinen, pitkä hääpuku ja oheistuotteet (kuten kengät, laukku, viitta yms.): Pitkä hääpuku on suunnitteilla, mutta ei välttämättä kokovakoinen. Oheisrekvisiittaa en ajatellut vartavasten hankkia, huntua nyt ei ainakaan tule. ...sulhasella tumma puku/saketti/frakki tms. Aika auki vielä. Ehkä tumma puku tai vain kauluspaita. ...vihkiminen kirkossa lauantaina: Todennäköisesti maistraatissa arkipäivänä. ...hääjuhla sen jälkeen: Jälkeen joo, mutta ei heti samana päivänä ...juhlassa ruokailu ja kakkukahvit kyllä ...hääkakun leikkaus ja ehkä se polkaisu: kakku toki leikataan, mutta en tiedä, onko se mikään ohjelmanumero. ...häävalssi/häätanssi tulee ehkä, mutta ei välttämättä kokonaista biisiä pyörähdellä keskenään, vaan kutsutaan muut mukaan esim. toiseen säkeistöön. ...kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten kehittelemää ohjelmaa: Ehkä jotain pientä, mutta ei mitään perinteisiä hääleikkejä. ...hääparin hääyö jossain kahdestaan, yleensä jotain spesiaalia järjestettynä joko hääparin tai kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten taholta Ehkä vihkimisen jälkeen voisi viettää hääyötä spesiaalimmeissa merkeissä, mutta mikään muu taho ei järjestelyihin osallistu, vain me. Meille ei myöskään tule bändiä, hääautoa (varsinkaan koristeltua), hääbingoa, sukkanauhaa tai sen heittämistä, ei kimpun heittoa (eikä välttämättä kimppua ollenkaan), vieraslahjoja/hääkarkkeja, riisiä tai saippuakuplia.
 3. Meillä vähän samanlainen tilanne. Jos esimerkiksi kutsuttaisiin yksi serkku, jonka häissä oltiin aika vasta, pitäisi sitten ehkä kutsua ko. perheen muutkin lapset. Siitä taas nousisi kysymys, miksei muita serkkuja. Puolisot vielä laskuihin mukaan ja vierasmäärä olisikin äkkiä tuplat... Pakko vain vetää raja johonkin. Tällä serkulla oli isot noin 100 hengen juhlat, meillä listalla alle 50 vierasta.
 4. En tiedä, millaista sormusta tarkalleen ottaen tarkoitat, mutta kannattanee kysellä kultasepiltä. Luulisi, että musiikkiaiheisetkin kuviot voisivat onnistua. Esimerkiksi Sanni Lehtisellä olen nähnyt hienoja filigraanisormuksia: http://www.sannilehtinen.fi/rings?lang=fi
 5. Meille on tulossa noin 3 vuoden kihlausaika.
 6. Miten nuo hotellitarjoukset toimivat? Joutuuko niistä maksamaan jotain ja entäs jos kukaan ei yöpyisikään ko. hotellissa?
 7. Aiomme tarjota kaukaa tuleville yöpaikkaa kotoamme. Osa mahtuu meille ja osa varmaan muutenkin yöpyisi sukulaisillaan tai yhteisten kavereiden luona.
 8. Tällä hetkellä minun kavereitani on listalla kaksinkertainen määrä. Sukulaisia on about yhtä paljon, mutta mies kyllä puhui, ettei välttämättä haluaisi kutsua heistä ketään. Silloin minulla olisi noin kolme kertaa enemmän vieraita kuin miehellä ja pienessä porukassa se näkyisi ehkä liikaa.
 9. Eniten jännittää ehkä se, ollaanko miehen kanssa molemmat terveitä. Sitten se, että onko kovin moni vieras sairastunut tai muuten estynyt tulemasta. Kolmanneksi mietityttää, viihtyvätkö vieraat tai pettyvätkö meidän juhliin. Vähän mietityttää, haluaako osa edes tulla ja ovatko sitten jotenkin pitkin hampain, jos nyt tulevat.
 10. Heti kihlauksen jälkeen aloin haaveilemaan ja miettimään, miten haluaisin mennä naimisiin. Noin vuotta ennen alettiin tosissaan suunnitella miehen kanssa yhdessä.
 11. Musiikki tulee spotifysta eli ei bändiä/dj:tä. Meille ei tule hääautoa, hääkarkkeja/vieraslahjoja tai kukkia. Koristeet pyritään samaan kasaan lainaamalla ja käytettynä ostamalla, toista sormusta en välttämättä hanki ja puku olisi tavoitteena löytää käytettynä edullisesti. Vielä on harkinnassa saataisiinko ainakin osa ruokatarjoilusta tehtyä itse ja säästettyä siinä.
 12. 1. Oma ulkonäkö ja valokuvat. Meistä on todella vähän hyviä yhteiskuvia, joten haluan olla tyytyväinen hääkuviin. 2. Ruoka ja juoma. Ruoka voi olla haastava toteuttaa, kun tasapainoilee hinnan ja laadun kanssa. Haluaisin ehdottomasti ruoan olevan hyvää, koska aiomme tarjota kasvisruokaa enkä halua ruokkia kenenkään negatiivisia ennakkoluuloja. 3. Juhlapaikka. Vaikuttaa kuitenkin jonkin verran tunnelmaan.
 13. Meillä on ollut tähän asti omat tilit ja rahat ja kaupassa on maksettu about puoliksi, mutta olemme suunnitelleet yhteistä taloustiliä tulevaisuudessa. Meillä on tarkoitus laittaa tietty prosenttiosuus nettopalkasta yhteiselle tilille joka kuukausi. Enemmän tienaava laittaa siis enemmän, mutta veroprogressio tasaa summaa. Jotenkin näkisin, että yhteinen tili olisi käytännöllinen ja oikeudenmukainen. Meillä omatkin tilit säilyy ja harrastukset ym. maksetaan sitten omista rahoista.
 14. Jotakin ohjelmaa pitäisi ideoida. Perinteiset hääleikit ei oikein istu meille eikä meille varmaan tule bändiä. Mies ei halua olla esillä enkä oikeastaan minäkään välitä olla liikaa huomion keskipisteenä. Beer pongia morsian vs. sulhanen ajateltiin illaksi ja tämän jälkeen voisivat vieraatkin halutessaan pelata. Täytyy vain pitää juomamäärät maltillisena ja laittaa osaan mukeista alkoholitonta juomista, ettei olla ihan tuiterissa pelin jälkeen. Alkuillan ohjelma onkin sitten ongelmallisempi. Joku musiikkiesitys olisi hyvä, mutta en tiedä, saadaanko järjestymään. Hääbingo ei oikein sovi, koska meille ei luultavasti tule tällaisia tyypillisiä hääjuttuja, joita voisi bongailla. Mietin jotain powerpoint-juttua, jossa olisi kuvia vuosien takaa vieraista yhdessä meidän kanssa. Samalla ko. vieras voisi nousta ja nostaa maljan meidän kanssa. Toimisi ikään kuin tutustumisleikkinä. Riittääkö tämä, jos lisäksi olisi jokin tietovisa, jota voisi seurustelun ohessa täytellä? Mitään sukkanauhojen heittelyjä ei tule, joten siitäkään ei saa ohjelmanumeroa.
 15. ^Ruokien hinnasta en osaa niin sanoa, kun emme ole kilpailuttaneet pitopalveluita vielä, mutta vuokra kuulostaa aika normilta, jos paikka on kaupungissa tai sellaisen välittömässä läheisyydessä ja erikoistunut häiden pitopaikaksi. Tuntuu, ettei nykyisin alle tonnilla saa kuin lähinnä seurojentaloja. Muoks. Hups, edellinen olikin aika vanha viesti