Vaniella

Morsian
 • Content count

  377
 • Joined

 • Last visited

About Vaniella

 • Rank
  Vakkari

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

584 profile views
 1. Näin viime yönä unta häistä. Ei se painajainen ollut, muttei varsinaisesti hyväkään uni. Juhlapaikka oli päätetty viime tipassa ja kaikki järjestelyt oli vielä kesken, kun vieraat tuli. Pöydät oli eriparisia, mikä aiheutti käytännön hankaluuksia. Pitopalvelun työntekijä siirteli pöytiä syönnin aikana ja yritin sanoa, ettei tarvitse, ne on ihan hyvät noin. Ei oltu suunniteltu mitään ohjelmaa ja kaikilla taisi olla vähän tylsää eikä kukaan tiennyt mitä tapahtuu seuraavaksi. Lopuksi syötiin mansikkatuutteja jälkiruoaksi.
 2. Henkilökohtaisesti koen naimisiin menemisen jossain määrin romanttisena eleenä ja uskollisuuden osoituksena: olemme tiimi ja haluamme vanheta yhdessä. Ennen kaikkea haluan kuitenkin, että olemme virallisesti toistemme lähiomaisia.
 3. 20 hengelle voi mielestäni järjestää melkein millaiset juhlat vain. Enemmän tuolla vierasmäärällä on pelivaraa kuin sadan hengen juhlia järkätessä. Enemmän vaikuttaa varmaan, millaisia vieraita on tulossa (vanhempia sukulaistätejä ja -setiä vai nuorempia kavereita, bilehenkistä porukkaa vai hillitymmästä menosta pitävää). Jos kokonainen bändi tuntuu liian isolta, niin voihan palkata vain duon tai trionkin. Tai vaikka dj:n.
 4. Nostetaanpas vanhaa ketjua, kun aihe alkaa olla itselle ajankohtainen. Varattiin pitopalvelu ja näillä näkymin menu on lähes kokonaan vegaaninen. Pari juustojuttua on tulossa ja kahvipöytään varataan luultavasti lehmänmaitoa tai -kermaa kauramaidon lisäksi. Kakuista osa on luultavasti vegaanisia ja osa ihan perinteisillä ohjeilla tehtyjä. Olemme itse lakto-ovoja (kohtuullisen joustavia), mutta teemme paljon kokonaan vegaanista ruokaa. Tätä ketjua luettuani aloin kuitenkin miettiä, pitäisikö tarjolle laittaa myös jotain lihasta. Jos ei muuta, niin porkkalan tilalle lohta alkupaloihin. Pitopalvelumme tekee todella hyvää kasvisruokaa, joten laadun suhteen ei pelota, lähinnä mietin muutamia sukulaisia ja paria "laatutietoista" kaveria, jotka eivät pidä korvikekasvisruoista (esim. porkkala). Toisaalta kyseessä ovat meidän juhlat ja haluan kerrankin syödä hyvällä omalla tunnolla kunnon juhla-aterian.
 5. Meillä on suunnitelmissa vihkiytyä kahdestaan maistraatissa tai kotona tai muussa paikassa. Vihkimisen ajankohta on vielä auki, mutta se saattaa olla jopa kuukausi ennen juhlia. Tämä on kompromissiratkaisu, kun itse halusin juhlat ja mies kahdenkeskiset häät.
 6. ...morsian ja sulhanen löytyy kyllä ...morsiamella valkoinen, pitkä hääpuku ja oheistuotteet (kuten kengät, laukku, viitta yms.): Pitkä hääpuku on suunnitteilla, mutta ei välttämättä kokovakoinen. Oheisrekvisiittaa en ajatellut vartavasten hankkia, huntua nyt ei ainakaan tule. ...sulhasella tumma puku/saketti/frakki tms. Aika auki vielä. Ehkä tumma puku tai vain kauluspaita. ...vihkiminen kirkossa lauantaina: Todennäköisesti maistraatissa arkipäivänä. ...hääjuhla sen jälkeen: Jälkeen joo, mutta ei heti samana päivänä ...juhlassa ruokailu ja kakkukahvit kyllä ...hääkakun leikkaus ja ehkä se polkaisu: kakku toki leikataan, mutta en tiedä, onko se mikään ohjelmanumero. ...häävalssi/häätanssi tulee ehkä, mutta ei välttämättä kokonaista biisiä pyörähdellä keskenään, vaan kutsutaan muut mukaan esim. toiseen säkeistöön. ...kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten kehittelemää ohjelmaa: Ehkä jotain pientä, mutta ei mitään perinteisiä hääleikkejä. ...hääparin hääyö jossain kahdestaan, yleensä jotain spesiaalia järjestettynä joko hääparin tai kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten taholta Ehkä vihkimisen jälkeen voisi viettää hääyötä spesiaalimmeissa merkeissä, mutta mikään muu taho ei järjestelyihin osallistu, vain me. Meille ei myöskään tule bändiä, hääautoa (varsinkaan koristeltua), hääbingoa, sukkanauhaa tai sen heittämistä, ei kimpun heittoa (eikä välttämättä kimppua ollenkaan), vieraslahjoja/hääkarkkeja, riisiä tai saippuakuplia.
 7. Meillä vähän samanlainen tilanne. Jos esimerkiksi kutsuttaisiin yksi serkku, jonka häissä oltiin aika vasta, pitäisi sitten ehkä kutsua ko. perheen muutkin lapset. Siitä taas nousisi kysymys, miksei muita serkkuja. Puolisot vielä laskuihin mukaan ja vierasmäärä olisikin äkkiä tuplat... Pakko vain vetää raja johonkin. Tällä serkulla oli isot noin 100 hengen juhlat, meillä listalla alle 50 vierasta.
 8. En tiedä, millaista sormusta tarkalleen ottaen tarkoitat, mutta kannattanee kysellä kultasepiltä. Luulisi, että musiikkiaiheisetkin kuviot voisivat onnistua. Esimerkiksi Sanni Lehtisellä olen nähnyt hienoja filigraanisormuksia: http://www.sannilehtinen.fi/rings?lang=fi
 9. Meille on tulossa noin 3 vuoden kihlausaika.
 10. Miten nuo hotellitarjoukset toimivat? Joutuuko niistä maksamaan jotain ja entäs jos kukaan ei yöpyisikään ko. hotellissa?
 11. Aiomme tarjota kaukaa tuleville yöpaikkaa kotoamme. Osa mahtuu meille ja osa varmaan muutenkin yöpyisi sukulaisillaan tai yhteisten kavereiden luona.
 12. Tällä hetkellä minun kavereitani on listalla kaksinkertainen määrä. Sukulaisia on about yhtä paljon, mutta mies kyllä puhui, ettei välttämättä haluaisi kutsua heistä ketään. Silloin minulla olisi noin kolme kertaa enemmän vieraita kuin miehellä ja pienessä porukassa se näkyisi ehkä liikaa.
 13. Eniten jännittää ehkä se, ollaanko miehen kanssa molemmat terveitä. Sitten se, että onko kovin moni vieras sairastunut tai muuten estynyt tulemasta. Kolmanneksi mietityttää, viihtyvätkö vieraat tai pettyvätkö meidän juhliin. Vähän mietityttää, haluaako osa edes tulla ja ovatko sitten jotenkin pitkin hampain, jos nyt tulevat.
 14. Heti kihlauksen jälkeen aloin haaveilemaan ja miettimään, miten haluaisin mennä naimisiin. Noin vuotta ennen alettiin tosissaan suunnitella miehen kanssa yhdessä.
 15. Musiikki tulee spotifysta eli ei bändiä/dj:tä. Meille ei tule hääautoa, hääkarkkeja/vieraslahjoja tai kukkia. Koristeet pyritään samaan kasaan lainaamalla ja käytettynä ostamalla, toista sormusta en välttämättä hanki ja puku olisi tavoitteena löytää käytettynä edullisesti. Vielä on harkinnassa saataisiinko ainakin osa ruokatarjoilusta tehtyä itse ja säästettyä siinä.