sitruun

Naikkari
 • Content count

  973
 • Joined

 • Last visited

About sitruun

 • Rank
  Vakkari
 • Birthday 01/20/88

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

1584 profile views
 1. ^ Varsinainen ohje oli tuolla linkissä ja siinä satiininauha oli kiinnitetty varteen kaksipuoleisella teipillä. Jos nuppineulaa käytettäisiin pitämään nauhaa paikoillaan, se usein kannattaisi asettaa varren suuntaisesti, eli siten että se menee "piiloon" varren sisään. Tarkoitus kuitenkin lienee, ettei käyttäjä tule pistetyksi kesken juhlien jonkin törröttävän neulan toimesta.
 2. ^ Pakko sanoa, että en kyllä oikeastaan suosittele kiinnitykseen nuppineulaa. Kukkakaupoista ja varmaan jostain askarteluputiikeistakin voi ostaa varsinaisia vieheneuloja joihin viehe kootaan. Ovat turvallisempia ratkaisuja kun ovat vähän hakaneulan tyyppisiä, tuo nuppineula kun voi pistää aika ikävästi.
 3. Marie claire on myös aika samantyyppinen ruusu.
 4. Muistelen nähneeni omenaa ja kirsikkaa noilla tukkulistoilla joskus aiemmin kuin toukokuussa, silloin kun ne kukkivat tuolla etelämmässä. Varmaan kannattaa tarkistaa kukkakaupasta, onko niitä saatavilla ja paljonko maksavat. Kotimaisia tuohon käyttöön kasvattavia ei taida olla. Ainahan voi vaikka omasta tai jonkun kaverin puusta napsaista oksan, mutta ne ei tahdo kestää juuri mitään. Itse tein harjoituksen vuoksi morsiuskimpun omenanoksista, mutta se ei kestänyt kauniina kuin muutaman tunnin. Tuollaiset tukuista saatavat kukkivat oksat on yleensä kylmäkäsitelty jne. jotta ne kestäisivät pidempään.
 5. ^ Itse olen kyllä tehnyt sekä koulussa että töissä tuollaiseen kahvaan kimppuja ilman mitään kummempia lukituksia ja hyvin ovat pysyneet. Toki jos kimppuun/tuohon sieneen tulee hirveän paljon tavaraa tai paksuvartisia kukkia, niin voi olla järkevää käyttää rautalankoja varmistamassa pitävyyttä. Vaikeinta tuollaisen kimpun teossa varmasti on sen juuri oikean muodon saaminen, että kimpusta tulee puolipyöreä. Varret pitäisi osata katkaista oikeasta kohdasta, että linja pysyy samana kimpun teon aikana. Kannattaa ainakin mallata ja vaikka mitata ihan viivaimella sitä kulmaa ja varren pituutta jos tuntuu hankalalta. Suosittelen hankkimaan myös ylimääräisen kimppupohjan, että voi tarvittaessa harjoitella etukäteen tekemällä harjoitus-version. Muistelen, ettei ensimmäinen omakaan tuotos ollut mikään maailman huippu.
 6. Tulppaaneista ihan tavallisia kimppuja sitoneena voin kertoa, että jo n. 20 tulppaanista tulee melko paksulti varsia. Veikkaan että ainakin tuon ensimmäisen kuvan kimppu on tehty osittain katkaistuin varsin eli varret on katkaistu ja tilalle on laitettu rautalankaa ja päällystetty kukkateipillä. Tuossa ensimmäisessä kuvassa varret on muutenkin aika lailla peitetty tuolla nauhalla, joten rautalankoja ei huomaa. Kimppuun voi tehdä myös ns. feikkivarret, että kimppu on siis koottu noista katkaistuin varsin tehdyistä kukista ja sitten lisätty nuo varret erikseen kun on sidottu kimppua kiinni. Tuo toinen kimppu näyttää siltä, että se olisi mahdollisesti tehty ihan omin varsin, ruusujen varret kun tosiaan on ohuemmat. Jos tätä miettii hinnan kannalta, niin en oikeastaan osaa sanoa, kumpi tulisi kalliimmaksi. Jos noista tulppaaneista alkaa katkaistuin varsin tekemään, toki menee enemmän aikaa ja käsityötä, mutta toisaalta taas ruusut ovat usein huomattavasti kalliimpia kukkia kuin tulppaanit. Mietit tuon käsilenkin laittamista ja uskoisin kyllä, että se on mahdollista. Ei ehkä niin käytetty ratkaisu, mutta varmasti asiantunteva floristi pystyy sellaisen toteuttamaan.
 7. ^ En tiiä noista torimyyjistä, mutta itse kyllä ehkä ennemmin tilaisin kukkakaupasta. Todennäköisesti saa mitä haluaa tai ainakin floristi osaa sanoa, onko haluttuja kukkia saatavilla. Kukkakaupassa luultavasti myös tietävät enemmän niiden kukkien sitomisesta, ellet sitten itse ajatellut sitä tehdä. Eustomaa on kyllä saatavilla ympäri vuoden, hinta tosin voi hieman vaihdella.
 8. Ensimmäinen kihlaus molemmille. Kihlauksesta tosin on aikaa jo kolme ja puoli vuotta, eikä naimisiin oo vieläkään päästy. Tarkoitus olisi kyllä mennä, sen takia noita sormuksia aikanaan vaihdettiin ja sitä ne minulle edustavat.
 9. ^Tuolta postin nettikaupasta on myös tosi kätevä tilata, jos tarvitsee isomman määrän postimerkkejä. Jos tilaa yli 27e:lla, ei tule toimituskulujakaan ja ne tuodaan ihan omaan postilaatikkoon/-luukkuun.
 10. Joskus muita askarteluhommia varten värjäilin hallaharsoa vihreällä kalligrafia-musteella. Ainakin se tarttui varsin hyvin, mutta lopputuloksesta kyllä tuli läikikäs. Omassa projektissani se ei haitannut, mutta tietenkin isommissa jutuissa se voi olla huono juttu. Kangasvärien tarttuvuudesta en taas osaa sanoa. Hallaharsohan on jotain keinokuitua ja siihen ei välttämättä tartu kangasvärit helposti. Mutta suosittelisin kyllä kokeilemaan vaikka pienemmällä palalla aluksi jos vaikka on jotain muuta värjäämässä.
 11. ^En sattunut katsomaan tuota jaksoa, mutta voisikohan olla alppipiikkiputki? Tuota näkee melko usein värjättynä valkoiseksi tai hopeiseksi ja kaikenlaisilla kimalteilla.
 12. Onpa hienoja kuvia leimasimissa! Saako kysyä, että mistä ostit ne? Ja eihän se huono juttu oo, jos vähän ajoissa alkaa valmistautua.
 13. ^ Kannattaa kysellä vaikka ihan kukkakaupoistakin, monet kukkakaupat tekee myös silkkikukista kimppuja ja asetelmia.
 14. En oo kertonut, mutta on se varmaan huomannut kun täällä oon pyörinyt.
 15. Riippuu kovasti siitä, kuinka läheisistä kavereista on kyse. Yleisesti ottaen mielestäni 50 euroa ja siitä suuntaan tai toiseen on sopivasti. Eli läheisemmälle kaverille vähän enempi, etäisemmälle vähempi.