Lia

Rouva
 • Content count

  4980
 • Joined

 • Last visited

About Lia

 • Rank
  Konkari

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2624 profile views
 1. Me olemme järkkäämässä 10-vuotishääpäiväjuhlia ja meille on varattu Muuramen nuorisoseurantalo (vai onko se työväentalo..) Tasankola. Asumme lähettyvillä ja sijainti, edullinen hinta ja toimivat tilat ratkaisivat. Minua vaan houkuttaisi tuo Kuohun kylätalo myös. Sen ympäristö olisi kauniimpi, vaikka välimatka onkin pidempi. Hinta on jokseenkin sama molemmissa. Vieraita tullee noin 90. Joku voisi ihmetellä, mitä teen hääpalstalla kymmenen vuotta häiden jälkeen Hääjuhlien suunnittelu oli niin hauskaa, ja juhliminen kannattaa aina, jos vain on aihetta iloita ja juhlia rakkaiden kanssa.
 2. Sulla on niin kiva allekirjoitus. :)

 3. Onpa ikävä moka kuvaajalta! Ongelman voisi välttää hyvin halvalla ratkaisulla: kertakäyttölakanalla. Tarvitaan vain pari assaria pitelemään levitettyä lakanaa auringon ja hääparin välillä. Kirkkaat kohdat pehmenevät ja monestihan kirkkaalla säällä tulee helposti siristettyä silmiä, joten tämä auttaa siihenkin. Lakanaa voi myös käyttää heijastimena varjopuolella, sekin häivyttää kovia kontrasteja. Kuten täällä jo todettiin, puolipilvinen sää on paras kuvaamiseen. Ja lähtökohtana voi pitää, että vaikka olisi kuinka kirkasta, jonkinlaista lisäsalamaa tai -valoa kannattaa ehdottomasti käyttää, jo siitäkin syystä, että silmiin olisi aina hyvä saada valopiste, se elävöittää katsetta. Ja lisävalo nostaa kohteen paljon paremmin esiin taustasta. Toki ne valopilkut ja muut saa jälkikäteen lisättyä kuviin, mutta periaatteena kannattaa pitää, että mahdollisimman paljon tehdään kuvaustilanteessa ja jätetään fotoshopattavaa mahdollisimman vähän.
 4. Täältä ja täältä löytyy jonkin verran vinkkejä.
 5. Minusta ehdottomasti kaunein (ja rakkain) on Petäjäveden Vanha kirkko. Olen ollut siellä oppaana, ja se on myös vihkikirkkomme.
 6. Näitä asioita on ketjussa jo pyöritelty moneen kertaan. Itse suosittelen lämpimästi hopeaa materiaaliksi. Oma kihlani on ollut käytössä pian kolme vuotta, eikä ole mennyt miksikään, vaikka se on ollut käytössä koko ajan. Naarmuja ei ole tullut nimeksikään, eikä sormus ole tummunut tai muutenkaan muuttunut. Vihkisormus samoin on pysynyt oikein hyvänä ja kauniina.
 7. Samasta paikasta on kyse, rakennus on vanha työväentalo, jossa juhlapalvelu nyt toimii. Ihana paikka, suosittelen!
 8. Kuvaustilanne kannattaa ehdottomasti rauhoittaa, eli kun otatte potrettikuvia, paikalla saa olla vain kuvaaja ja te. Ja ehkä kaaso tms., joka voi katsoa, että puku on hyvin ja kasvot eivät kiillä. Kaikki ulkopuoliset häslääjät kameroineen pois. Ja jos otatte semmoisia sarjatulikuvia, eli kaikki vieraat voivat kuvata teitä yhtä aikaa, joku avustaja voi ottaa tilanteen johdettavakseen ja määrätä, kenen kamera on milloinkin vuorossa, jotta tiedätte kaikki katsoa samaan suuntaan.
 9. Ah, nyt vasta tajusin, että häät ovatkin keväällä. En lukenut tarpeeksi huolella viestejäsi. :-[ Silloin ei lumesta ole haittaa. Siltikin suosittelen harjoittelemaan etukäteen, sekä kuvaajan että teidän takia. Taatusti onnistuu kuvat paremmin, kun tilanne ei ole ihan uusi. Ja minustakin kannattaa ehdottomasti kuvata RAW:na mikäli se on mahdollista. Niiden purkamiseen tarvitsee ohjelman, mutta niin kuvat saa käsiteltäväksi mahdollisimman isoina.
 10. Lumiolosuhteissa kuvatessa pitää valotuksen kanssa olla tarkkana - se on aika haasteellista. Valkoinen ympäristö saa kameran helposti alivalottamaan kohteen. Kuvat näyttävät helposti iltahämärissä otetuilta, vaikka on ollut vielä valoisaa. Siksi suosittelen ehdottomasti ottamaan koekuvia samassa paikassa mahdollisimman samanlaisissa valo-olosuhteissa kuin hääpäivänä! Ja samalla voi harjoitella kuvaamista sekä kuvattavana oloa, mitä suosittelen myös oikein lämpimästi. 3,2 megapikselin kanssa on vähän niin ja näin, että saako sillä kunnollisia suurennoksia. Omassa järkkärissäni on sen verran, ja A4-kokoa sillä hintsusti saa, mutta ei juuri isompia. :-/ Se harmittaa monesti. Ifillä on mainio se tilausohjelma, omatkin kuvat on teetetty sillä ja tyytyväöisiä oltiin, vaikka olen supertarkka ja vaativa.
 11. http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb21/Y...=1134571989/3#3 Täältä löytyy vinkkejä.
 12. Syitä onkin jo tässä eritelty. Ikävää on etenkin se, kun ollaan isommalla kaveriporukalla vieraina, ja paikalle tullessa on vain hajapaikkoja jäljellä - ei siis mitään toivoa päästä tuttujen kanssa samaan pöytään. Puhumattakaan siitä, että miehen suvun häissä olemme muutaman kerran törmänneet siihen, että sulhon veli, joka liikkuu pyörätuolilla, ei ole mahtunut avustajansa kanssa samaan pöytään. :-/ Se on kyllä poikkeustapaus, mutta osoittaa sen, että istumajärjestystä kannattaa todella miettiä vieraiden kannalta niin, että kaikkien on helppo liikkua ja olla. Stressaava tilanne on siis se, kun tulee juhlapaikalle ja ainoat vapaat paikat ovat yksittäisiä ihan vieraiden ihmisten pöydissä. Minun mielestäni se latistaa vaan tunnelmaa. Arvostan vieraana erittäin paljon sitä, että järjestäjä on jaksanut nähdä sen vaivan että järjestys on tehty ja mietitty. Muoks: Epäselviä ajatuksia ja paljon häröjä :