Jump to content
Naimisiin.info

Ofelia

Rouva
 • Posts

  12300
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

2071 profile views

Ofelia's Achievements

VIP

VIP (5/5)

 1. Meillä ei ollut avioehtoa ja koska oltiin yksiin mennessä köyhiä kuin kirkonrotat ja erotessa jo vähän varallisuutta kerryttäneitä, pidettiin kuitenkin kumpikin reiluna että se omaisuus jaettiin erossa tasan. Jos taas sitä omaisuutta olisi ollut ennen avioliittoa (kummalla tahansa) olisin ehdottomasti halunnut avioehdon, joka sulkee sen pois osituksessa.
 2. Olisin kyllä hämmästyneempi jos olisi liharuokaa tarjolla kahden vegetaristin hääjuhlassa. Eli mun mielestä ihan luonnollinen valinta, eikä siinä oo kellään mitään nokan koputtamista edes itsekseen.
 3. Me oltiin kihloissa reilut 2 kk. Seurustelua sitä ennen takana nelisen vuotta. Nyt jo kymmenen vuotta naimisissakin.
 4. No mä en keksi mitään uutta kivaa tapaa, mutta halusin vain sanoa, että mun mielestä rahan keräys morsiamenryöstössä ei todellakaan ole kerjuuta, en ymmärrä mitä noloa tuollaisessa perinteisessä tavassa on. Tai noh, ehkä ne perinteet... Tietyn summan "vaatiminen", eli että täytyisi kerätä lisää ja enemmän rahaa kuin vieraat haluaisivat antaa, on jo sitten nolon puolella. Mun mielestä kiva idea olisi se, että kaaso ja bm keksisivät erikoisen käyttötarkoituksen rahoille, esim. ohjelmaa häämatkalle tai ensimmäiselle hääpäivälle.
 5. Mun mielesät on ihan eri asia puuttuuko alkoholi juhlasta vai eikä se ole hääparin kustantamaa. Itse siis toivoisin ehkä jonkinlaista osallistumista hääparilta, esim. alkumalja ja pari kaatoa viiniä, mutta jos tämä ei ole mahdollista, sitten pitää paikalla olla baari, josta voi niin halutessaan viininsä ja drinksunsa hakea omakustanteisesti.
 6. ^ me mentiin aikoinaan maistraatissa naimisiin, avioliittomme ei ole papin siunaama, mutta vihkiraamatun saimme kun ekan lapsen kasteen yhteydessä pyysin Minusta (joka olen seurakunnan jäsen), on ihanaa, kun raamatussa on myös lasten kasteet merkitty, tähän sitten toivottavasti joskus tulee myös lastenlapsien kasteet jne. Toisen lapsen ristiäisiin kutsuttiin sitten vähän enemmän porukkaa, eli meidän vanhempien ja sisarusten lisäksi myös tädit ja sedät. Tajusin pari päivää ennen tilaisuutta, että samalla ois voinut tietysti siunata avioliiton, kun ei meillä koskaan mitään häitäkään tai ihmeempia hääjuhlia olla järjestetty, perheelle taidettiin keittää kahvit. No, jos joskus tulee kolmas lapsi, niin ehkä silloin...
 7. Mä oisin aikanaan halunnut laittaa kavereille viestin "Naitiin eilen". Mies hannas. Me laitettiin varmaan sukulaisille ja kavereille joku "meidät vihittiin eilen, rouva ja herra x." En nyt muista. Perheenjäsenille soitettiin.
 8. Hmm, ehkä mä loukkaantuisin vasta siinä vaiheessa, jos jostain kävisi ilmi, että meidän lapset on jätetty kutsumatta, koska ne on huonosti käyttäytyviä No joo, oikeasti ei ole meille mitenkään suuri ongelma, suku on pieni ja häitä harvassa. Meidän kohdalla on kyllä muistaakseni jokaisiin häihin myös lapsi/lapset kutsuttu, mutta vain yksiin eli veljeni häihin poitsu osallistui. Juhlat olivat kaukana ja kun emme oikein vieraalla paikkakunnalla osanneet hoitajaa etsiskellä, mieheni lähti sitten jo ennen kakun leikkaamista poitsun kanssa mökille nukkumaan. Hääparin oma lapsi taisi lähteä nukkumaan samoihin aikoihin. Seuraavat häät olivatkin sitten ajomatkan päässä, joten sinne lähdimme kahdestaan. Olivat siis kuitenkin niin kaukana, että ois pitänyt sit koko _paketin_ poistua varmaan heti ruokailun jälkeen. Tuo paikka oli muuten mielestäni vähän vaarallinen lapsille, itse olin aika lailla viimeisilläni raskaana enkä ois kyllä jaksanut olla koko iltaa kyttäämässä portaiden vieressä, mieluummin olisin sitten jättänyt häät väliin. Seuraavat (ja viimeisimmät) häät olikin sitten taas niin kaukana, että ois pitänyt jäädä hääpaikkakunnalle yöksi. Kuopus oli n. puolivuotias eikä siis voinut jäädä vielä hoitoonkaan. Oli kyse miehen sukulaisesta ja päätimmekin että hän edustaa häissä sitten yksin meidän perhettä. Eli meillä on toimittu aina vähän eri tavalla, tilanteen mukaan. Ja ollaan siis oltu ihan eri kokoonpanoilla mukana. Seuraavaksi voitais jo ihan hyvin mennäkin koko porukalla kun pienempikin jo jaksaa olla paremmin hereillä ja leikkiä ja ehkä keksiä jotain syötävääkin. Ja meidän perheelle ei ole ollut mikään ongelma mennä erikseenkään. Myönnettäköön kyllä, että me olemme asiaa päättäessämme toimineet täysin itsekkäin perustein, eli emme ole hääparia ajatelleet lainkaan. Toivon mukaan hääpari ei tämmöisistä ratkaisuista loukkaannu
 9. Mulla ei kihlasormusta ole olemassakaan ja vihkikin on ihan yksinkertainen joten moni sitä varmaan luulee kihlaksi. Ei haittaa mua lainkaan. Ite tykkään sormuksestani vaikken muuten koruista välitäkään. Tää on kuitenkin sormessa "aina" Of, rouva PS. mun miehelle hankittiin vihkisormus vasta tässä keväällä, yli kaksi vuotta vihkimisen jälkeen, eli sen ajan oli ihan ilman sormusta. En itse asiassa tiedä miksi vielä tämän ajan kuluttua sormuksen halusi, ihan kiva kuitenkin valkattiin
 10. Meidät vihittiin maistraatissa koska mieheni ei kuulu kirkkoon. Minua olisi viehättänyt vihkiminen perheen läsnä ollessa esim. pienessä kappelissa tms. vaikken kovin uskonnollinen olekaan. Mutta koska kerran voin mennä pakanan kanssa naimisiin, en kokenut tarvitsevani kirkollista siunausta. Puhumattakaan siitä että kyllä se kertatahtominen riittää. Muutenkin olen vähän outolintu tällä palstalla: vihkipäivä oli kiva päivä, mutta vain päivä toisten joukossa. Lopputulema (avioliitto) on se tärkein asia.
 11. Eilen tuli appivanhemmilta kortti, jonka sisällä oli 250 euroa rahaa. Minusta ihan käsittämättömän paljon, koska tiedän ettei heillä nyt ainakaan liikaa rahaa ole. Noloa myös siksi että hääkahveilla he kysyivät mitä haluamme emmekä osanneet sanoa mitään. Jos silloin olisi jotain keksinyt, niin sen olisimme sitten saaneet eikä se todellakaan olisi ollut mitään noin arvokasta.
 12. Me on tähän mennessä saatu naimalahjaksi ehkä yhteensä 50 euron edestä ihan kivoja tavaralahjoja. En todellakaan odota kenenkään (en omien enkä appivanhempien) antavaan ainakaan yhtään enempää kuin 50 euroa. En ymmärrä loukkaantumistasi (tai siis ehkä miehesi voisi loukkaantua, hänen veljeänsähän tässä on suosittu). Minusta lahjahevosen suuhun ei tule katsoa.
×
×
 • Create New...