Rosarum

Rouva
 • Content count

  3168
 • Joined

 • Last visited

About Rosarum

 • Rank
  Konkari
 • Birthday May 30

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Pirkanmaa

Recent Profile Visitors

1271 profile views
 1. Niehku: Kiitos, kun jaoit saamasi viestin! Olin ajatellut, että pitäisi varmaan pikku hiljaa laittaa viestiä jonnekin, mutta nyt voinkin rauhassa lykätä sitä myöhemmäksi.
 2. Me juhlitaan häitä ensi helmikuussa, ja tarkoitus olisi, että joku tulee rekisteröimään meidän parisuhteen juhlapaikalle. Mä vaan todella toivon niehkun tavoin, että löytyy sellainen henkilö, jonka kanssa saataisiin luonteva vihkikaava aikaiseksi, ettei se mene siihen, että me maksetaan satasia siitä, että joku tulee paikalle allekirjotuttamaan meillä jonkin paperin.
 3. Onpas hauska idea tuo useamman paperin laittaminen päällekäin! Jotain tuon tyyppistä voisi soveltaa itsekin, jos tulee tarvetta lisätä informaatiota kutsuun.
 4. Itse olen ajatellut tilata puvun ebayn kautta (eli Kiinasta), ja yritän luottaa siihen, että siellä palautetta ei ole niin helppo manipuloida, ja tieto toimitusongelmista kulkee nopeammin kuin muissa verkkokaupoissa. Mutta eipä sille mitään mahda, että jos haluaa päästä mekon kanssa näin halvalla, niin pitää ottaa se riski, ettei mekko lopulta vastaa odotuksia/saavu kotiin ollenkaan. Kesän lopussa olisi mekkoa tarkoitus tilata, ja toivon niin, ettei sen kanssa olisi ongelmia, kun kalliimpaan mekkoon ei yksinkertaisesti ole varaa.
 5. Meidän sopimuksessa lukee: "Huom! Vuoden 2013 varauksissa varausmaksua ei palauteta (koskee 1.11.2011 jälkeen tehtyjä varauksia)."
 6. Meille tulee aika varmasti sisääntulomusiikiksi tuo aikaisemmin mainittu Pachelbelin Kaanon D-duurissa, sillä se on kauneimpia sävellyksiä, mitä olen koskaan kuullut, ja olen aina halunnut sen häihini. Vähän vaan harmittaa se, että ystävälläni oli sama kappale samassa tarkoituksessa omissa häissään jousikvarteton esittämänä, ja meillä se tulee varmaan nauhalta, joten hävitään vertailussa ihan auttamatta, mutta eipä tässä kyse mistään kilpailusta olekaan. Poistumismusiikiksi mietitään vielä jotain persoonallisempaa.
 7. Käytiin eilen vierailemassa Pirunkirkossa, ja täytyy sanoa, että se on täydellinen paikka meille! Samaan aikaan juhlava ja kodikas, ja kaikki käytännön jutut tuntuvat olevan fiksusti suunniteltu. Varausmaksu on nyt maksettu, eli vuoden päästä juhlimme siellä, ellei mitään katastrofia tapahdu. Kannattaa ehdottomasti käydä siellä avoimessa näytössä kuukauden päästä, jos yhtään paikka kiinnostaa.
 8. Lisäksi kaikki irtotavara lattialla voi olla tosi liukasta. Eli ennemmin jotain mattojen tyyppistä kuin paperisilppua.
 9. Miomao, toi kuulostaa kyllä sellaiselta suunnitelmalta, josta tykkäisin itsekin, jos ei tosiaan noita budjetti- ja logistiikkaongelmia olisi.
 10. Mä oon automaattisesti ajatellut, etten ole kutsumassa työkavereita häihin, mutta nyt kun oon sivulauseella maininnut häistä töissä, niin työkaverit ovatkin olleet ihan älyttömän iloisia ja kiinnostuneita meidän häiden suhteen. Oletuksenani siis oli se, että ketään ei kiinnosta. Pitääkin varmaan seurata tilannetta vuoden mittaan ja ehkä yllättää joitain työkavereita kutsuilla, jos siltä tuntuu. En kuitenkaan usko, että kukaan olettaa saavansa häihin kutsua.
 11. Meidän häiden musiikista tulee vastaamaan Spotify. Ei olla mitään paritanssi-ihmisiä, joten suurin osa illasta tulee olemaan lähinnä taustamusiikkia, ja sitten siinä vaiheessa, kun/jos vieraiden tanssijalkaa alkaa vipattaa, pistetään tanssilattia pystyyn kunnon bilemusiikin saattelemana. Luodaan valmis soittolista häiden jokaista vaihetta varten, ja musiikkitoiveita on helppo lisätä listaan. Mulla on ainakin yksi ystävä, joka tahtoo esittää jotain, joten pyydämme varmaan häntä laulamaan seremoniassa ja sitten vielä myöhemmin juhlissa, jos hän haluaa. Tietty elävä musiikki olisi kiva juttu sekin, mutta budjetti ei anna periksi, eikä me kumpikaan sitä mitenkään erityisesti toivota. Edit. Lisäksi bändikamojen roudaaminen Suomenlinnaan aiheuttaisi varmaan kaikille vain harmaita hiuksia.
 12. Mä oisin ihan hirveästi halunnut häihin jatkot jossain kivassa saunatilassa, mutta tuli sitten valittua sellainen hääpaikka, että näille suunnitelmille saa todennäköisesti heittää hyvästit. Ei oikein mahdu budjettiin enää erillisen saunatilan vuokra Helsingin keskustassa. En sitten tiedä, jos vieraat ohjaisi majoittumaan sellaiseen hotelliin, jossa olisi vuokrattavat saunatilat, mutta ei se silti ihan vastaa sitä haavekuvaa mikä mulla on ollut mielessä.
 13. Meidän häihin on tulossa kaksi kaasoa ja kaksi bestmania. Itse olen mieltänyt kaasojen tehtäväksi henkisenä tukena toimimisen, pukeutumisessa avustamisen ja ennen häitä toimiminen yhteyshenkilöinä, joihin vieraat voivat olla yhteydessä sellaisissa asioissa joita vieraat eivät halua kertoa hääparille (lahja-asiat ja ohjelmanumerot). Sukulaisia olen ohjannut ottamaan yhteyttä mun ja puolison äiteihin. Bestmanit taas auttavat vieraita juhlapaikalla. Yritämme puolisoni kanssa jakaa tehtäviä tasapuolisesti niin, ettei kenenkään harteille tule liian raskasta taakkaa, ja ettei kukaan joudu tekemään sellaista, mikä on omalle persoonalle epäominaista (itse ollessani kaasona päädyin askartelemaan koristeita ja juontamaan ohjelmanumeroa häissä, vaikka itse inhoan askartelua ja kammoan esiintymistä). Ollaan kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, että me ollaan juhlien emäntiä, ja meidän homma on taata, että asiat toimii ja juhlat onnistuu. Itse siis ohjataan juhlien kulkua ja hoidetaan asioita paikan päällä. Vierastan todella paljon ajatusta, että hääparin tehtävänä olisi vain istua edustamassa ja ottamassa onnitteluja vastaan, kun muut häärivät hoitamassa kaikki käytännön jutut. Kaikissa askarteluissa ja muissa näpertelyissä ennen häitä pyydän apuun isompaa kaveriporukkaa, niin saadaan asiat nopeasti hoidettua ilman, että kenenkään tarvitsee rehkiä liikaa. Hyvän ruuan ja viinin ja seuran kanssa kenellekään ei toivottavasti tule orjuutettu olo. Toivoisin, että häät ovat rento tapahtuma, jonka järjestämiseen ystävät ja perhe saavat osallistua juuri sen verran kuin haluavat.
 14. Me ilmaistaan asia juhlaohjesäännössä näin: "Juhlat on suunniteltu aikuiselle väelle ja kutsut on siten osoitettu pääasiassa perheen täysi-ikäisille jäsenille. Myös perheen vanhemmat lapset ovat tervetulleita, mutta pienempien lasten kanssa kannattaa jokaisen perhekunnan itse päättää, mikä on lasten viihtyvyyden kannalta paras ratkaisu. Parempi kuitenkin tulla juhliin koko perheen voimin kuin jättää kokonaan tulematta siksi, että luottolastenvahti on etelänlomalla." Eli käytännössä me toivottaisiin, ettei lapsia tulisi juhliimme paria poikkeusta lukuunottamatta, mutta emme kuitenkaan halua, että kukaan vieraista jättää tämän takia tulematta. Emme aio ottaa asiasta mitään stressiä, mutta toivomme vanhempien ymmärtävän, että he ovat itse vastuussa lastensa viihtymisestä, emmekä ole järjestäneet lapsille mitään omaa ohjelmaa.
 15. Mun isän puolen suku on kaikkiaan vähän alkoholiin menevää tyyppiä, ja sama näkyy myös minussa ja veljissänikin. Varsinaisia alkoholisteja ei taida olla kuin setäni, mutta kyllä sen huomaa, että alkoholia tulee aina nautittua vähän enemmän kuin oli alunperin ajateltu. Ei meillä mitään räyhäämistä tai mekkalointia esiinny, mutta vähän turhan kärkästä sanailua ja nolostuttavia tunteenpurkauksia. Olen kyllä harkinnut sitä, ettei juhliin tulisi alkoholitarjoilua lainkaan, mutta tiedän, että siitä seuraisi todennäköisesti vain vaivaantunut tunnelma, kun sosiaalista toimintaa on totuttu terästämään alkoholilla. Sukuni kun on oikeasti todella hauskaa ja värikästä porukkaa, kunhan vain vähän rentoutuvat. Ollaan nyt sitten päädytty siihen, ettei väkeviä tarjoilla meidän häissä ollenkaan, ja viinitarjoilu on mitoitettu vain ruokailun ajaksi. Loppuilta mennään olut-, siideri- ja lonkerolinjalla, ja uskoisin, ettei kukaan näillä saa päätänsä kovin pahasti sekaisin. Tietysti toivoisin, että kaikki osaisivat pitää hauskaa ilman alkoholiakin, mutta kun se on minulle itsellenikin hieman vaikeaa, niin en ala testaamaan muuta sukua tilaisuudessa, jossa tahdon, että kaikki viihtyvät. Varmuuden vuoksi taidan kuitenkin pyytää kaasoni järkkärimiestä huolehtimaan siitä, että tilanteen mahdollisesti kärjistyessä hän ohjaa porukkaa tarvittaessa kotia kohti. Toivon kuitenkin, ettei se tule olemaan tarpeellista. Eniten olen oikeastaan huolissani omasta juomisestani, mutta menen joko vesilinjalla tai sitten puolisoni saa päättää, milloin alkoholitarjoilu loppuu mun kohdalta.