Rosarum

Rouva
 • Content count

  890
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Rosarum

 1. Niehku: Kiitos, kun jaoit saamasi viestin! Olin ajatellut, että pitäisi varmaan pikku hiljaa laittaa viestiä jonnekin, mutta nyt voinkin rauhassa lykätä sitä myöhemmäksi.
 2. Me juhlitaan häitä ensi helmikuussa, ja tarkoitus olisi, että joku tulee rekisteröimään meidän parisuhteen juhlapaikalle. Mä vaan todella toivon niehkun tavoin, että löytyy sellainen henkilö, jonka kanssa saataisiin luonteva vihkikaava aikaiseksi, ettei se mene siihen, että me maksetaan satasia siitä, että joku tulee paikalle allekirjotuttamaan meillä jonkin paperin.
 3. Onpas hauska idea tuo useamman paperin laittaminen päällekäin! Jotain tuon tyyppistä voisi soveltaa itsekin, jos tulee tarvetta lisätä informaatiota kutsuun.
 4. Itse olen ajatellut tilata puvun ebayn kautta (eli Kiinasta), ja yritän luottaa siihen, että siellä palautetta ei ole niin helppo manipuloida, ja tieto toimitusongelmista kulkee nopeammin kuin muissa verkkokaupoissa. Mutta eipä sille mitään mahda, että jos haluaa päästä mekon kanssa näin halvalla, niin pitää ottaa se riski, ettei mekko lopulta vastaa odotuksia/saavu kotiin ollenkaan. Kesän lopussa olisi mekkoa tarkoitus tilata, ja toivon niin, ettei sen kanssa olisi ongelmia, kun kalliimpaan mekkoon ei yksinkertaisesti ole varaa.
 5. Meidän sopimuksessa lukee: "Huom! Vuoden 2013 varauksissa varausmaksua ei palauteta (koskee 1.11.2011 jälkeen tehtyjä varauksia)."
 6. Meille tulee aika varmasti sisääntulomusiikiksi tuo aikaisemmin mainittu Pachelbelin Kaanon D-duurissa, sillä se on kauneimpia sävellyksiä, mitä olen koskaan kuullut, ja olen aina halunnut sen häihini. Vähän vaan harmittaa se, että ystävälläni oli sama kappale samassa tarkoituksessa omissa häissään jousikvarteton esittämänä, ja meillä se tulee varmaan nauhalta, joten hävitään vertailussa ihan auttamatta, mutta eipä tässä kyse mistään kilpailusta olekaan. Poistumismusiikiksi mietitään vielä jotain persoonallisempaa.
 7. Käytiin eilen vierailemassa Pirunkirkossa, ja täytyy sanoa, että se on täydellinen paikka meille! Samaan aikaan juhlava ja kodikas, ja kaikki käytännön jutut tuntuvat olevan fiksusti suunniteltu. Varausmaksu on nyt maksettu, eli vuoden päästä juhlimme siellä, ellei mitään katastrofia tapahdu. Kannattaa ehdottomasti käydä siellä avoimessa näytössä kuukauden päästä, jos yhtään paikka kiinnostaa.
 8. Lisäksi kaikki irtotavara lattialla voi olla tosi liukasta. Eli ennemmin jotain mattojen tyyppistä kuin paperisilppua.
 9. Miomao, toi kuulostaa kyllä sellaiselta suunnitelmalta, josta tykkäisin itsekin, jos ei tosiaan noita budjetti- ja logistiikkaongelmia olisi.
 10. Mä oon automaattisesti ajatellut, etten ole kutsumassa työkavereita häihin, mutta nyt kun oon sivulauseella maininnut häistä töissä, niin työkaverit ovatkin olleet ihan älyttömän iloisia ja kiinnostuneita meidän häiden suhteen. Oletuksenani siis oli se, että ketään ei kiinnosta. Pitääkin varmaan seurata tilannetta vuoden mittaan ja ehkä yllättää joitain työkavereita kutsuilla, jos siltä tuntuu. En kuitenkaan usko, että kukaan olettaa saavansa häihin kutsua.
 11. Meidän häiden musiikista tulee vastaamaan Spotify. Ei olla mitään paritanssi-ihmisiä, joten suurin osa illasta tulee olemaan lähinnä taustamusiikkia, ja sitten siinä vaiheessa, kun/jos vieraiden tanssijalkaa alkaa vipattaa, pistetään tanssilattia pystyyn kunnon bilemusiikin saattelemana. Luodaan valmis soittolista häiden jokaista vaihetta varten, ja musiikkitoiveita on helppo lisätä listaan. Mulla on ainakin yksi ystävä, joka tahtoo esittää jotain, joten pyydämme varmaan häntä laulamaan seremoniassa ja sitten vielä myöhemmin juhlissa, jos hän haluaa. Tietty elävä musiikki olisi kiva juttu sekin, mutta budjetti ei anna periksi, eikä me kumpikaan sitä mitenkään erityisesti toivota. Edit. Lisäksi bändikamojen roudaaminen Suomenlinnaan aiheuttaisi varmaan kaikille vain harmaita hiuksia.
 12. Mä oisin ihan hirveästi halunnut häihin jatkot jossain kivassa saunatilassa, mutta tuli sitten valittua sellainen hääpaikka, että näille suunnitelmille saa todennäköisesti heittää hyvästit. Ei oikein mahdu budjettiin enää erillisen saunatilan vuokra Helsingin keskustassa. En sitten tiedä, jos vieraat ohjaisi majoittumaan sellaiseen hotelliin, jossa olisi vuokrattavat saunatilat, mutta ei se silti ihan vastaa sitä haavekuvaa mikä mulla on ollut mielessä.
 13. Meidän häihin on tulossa kaksi kaasoa ja kaksi bestmania. Itse olen mieltänyt kaasojen tehtäväksi henkisenä tukena toimimisen, pukeutumisessa avustamisen ja ennen häitä toimiminen yhteyshenkilöinä, joihin vieraat voivat olla yhteydessä sellaisissa asioissa joita vieraat eivät halua kertoa hääparille (lahja-asiat ja ohjelmanumerot). Sukulaisia olen ohjannut ottamaan yhteyttä mun ja puolison äiteihin. Bestmanit taas auttavat vieraita juhlapaikalla. Yritämme puolisoni kanssa jakaa tehtäviä tasapuolisesti niin, ettei kenenkään harteille tule liian raskasta taakkaa, ja ettei kukaan joudu tekemään sellaista, mikä on omalle persoonalle epäominaista (itse ollessani kaasona päädyin askartelemaan koristeita ja juontamaan ohjelmanumeroa häissä, vaikka itse inhoan askartelua ja kammoan esiintymistä). Ollaan kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, että me ollaan juhlien emäntiä, ja meidän homma on taata, että asiat toimii ja juhlat onnistuu. Itse siis ohjataan juhlien kulkua ja hoidetaan asioita paikan päällä. Vierastan todella paljon ajatusta, että hääparin tehtävänä olisi vain istua edustamassa ja ottamassa onnitteluja vastaan, kun muut häärivät hoitamassa kaikki käytännön jutut. Kaikissa askarteluissa ja muissa näpertelyissä ennen häitä pyydän apuun isompaa kaveriporukkaa, niin saadaan asiat nopeasti hoidettua ilman, että kenenkään tarvitsee rehkiä liikaa. Hyvän ruuan ja viinin ja seuran kanssa kenellekään ei toivottavasti tule orjuutettu olo. Toivoisin, että häät ovat rento tapahtuma, jonka järjestämiseen ystävät ja perhe saavat osallistua juuri sen verran kuin haluavat.
 14. Me ilmaistaan asia juhlaohjesäännössä näin: "Juhlat on suunniteltu aikuiselle väelle ja kutsut on siten osoitettu pääasiassa perheen täysi-ikäisille jäsenille. Myös perheen vanhemmat lapset ovat tervetulleita, mutta pienempien lasten kanssa kannattaa jokaisen perhekunnan itse päättää, mikä on lasten viihtyvyyden kannalta paras ratkaisu. Parempi kuitenkin tulla juhliin koko perheen voimin kuin jättää kokonaan tulematta siksi, että luottolastenvahti on etelänlomalla." Eli käytännössä me toivottaisiin, ettei lapsia tulisi juhliimme paria poikkeusta lukuunottamatta, mutta emme kuitenkaan halua, että kukaan vieraista jättää tämän takia tulematta. Emme aio ottaa asiasta mitään stressiä, mutta toivomme vanhempien ymmärtävän, että he ovat itse vastuussa lastensa viihtymisestä, emmekä ole järjestäneet lapsille mitään omaa ohjelmaa.
 15. Mun isän puolen suku on kaikkiaan vähän alkoholiin menevää tyyppiä, ja sama näkyy myös minussa ja veljissänikin. Varsinaisia alkoholisteja ei taida olla kuin setäni, mutta kyllä sen huomaa, että alkoholia tulee aina nautittua vähän enemmän kuin oli alunperin ajateltu. Ei meillä mitään räyhäämistä tai mekkalointia esiinny, mutta vähän turhan kärkästä sanailua ja nolostuttavia tunteenpurkauksia. Olen kyllä harkinnut sitä, ettei juhliin tulisi alkoholitarjoilua lainkaan, mutta tiedän, että siitä seuraisi todennäköisesti vain vaivaantunut tunnelma, kun sosiaalista toimintaa on totuttu terästämään alkoholilla. Sukuni kun on oikeasti todella hauskaa ja värikästä porukkaa, kunhan vain vähän rentoutuvat. Ollaan nyt sitten päädytty siihen, ettei väkeviä tarjoilla meidän häissä ollenkaan, ja viinitarjoilu on mitoitettu vain ruokailun ajaksi. Loppuilta mennään olut-, siideri- ja lonkerolinjalla, ja uskoisin, ettei kukaan näillä saa päätänsä kovin pahasti sekaisin. Tietysti toivoisin, että kaikki osaisivat pitää hauskaa ilman alkoholiakin, mutta kun se on minulle itsellenikin hieman vaikeaa, niin en ala testaamaan muuta sukua tilaisuudessa, jossa tahdon, että kaikki viihtyvät. Varmuuden vuoksi taidan kuitenkin pyytää kaasoni järkkärimiestä huolehtimaan siitä, että tilanteen mahdollisesti kärjistyessä hän ohjaa porukkaa tarvittaessa kotia kohti. Toivon kuitenkin, ettei se tule olemaan tarpeellista. Eniten olen oikeastaan huolissani omasta juomisestani, mutta menen joko vesilinjalla tai sitten puolisoni saa päättää, milloin alkoholitarjoilu loppuu mun kohdalta.
 16. Mä kovasti toivoin, että äiti olisi edes jollain tasolla osoittanut kiinnostusta osallistua meidän häiden järkkäämiseen, mutta ainakaan vielä sieltä suunnasta en ole saanut irti muuta kuin onnittelut tulevista häistä. Joku rahallinen avustus vanhempien suunnasta auttaisi huomattavasti häiden suunnittelussa, mutta kumpikaan vanhemmista ei ole tarjoutunut kustantamaan mitään, enkä itse osaa sitä oikein pyytääkään. Sitäkin tärkeämmältä tuntuisi, jos äiti tarjoaisi apuaan muuten. Toki häihin on vielä vuosi aikaa, mutta alkaa tuntua, että kaikki apu on kiskottava väkisin irti, kun innostus häitä kohtaan on ollut niin laimeaa. Pientä katkeruutta aiheuttaa myös se, että puolison äiti on jo tarjoutunut tekemään mulle mekon, sen veli on lupautunut toimimaan valokuvaajana ja veljen vaimo lupasi tehdä hääkakun. Lisäksi olin syksyllä kaasona häissä, joissa morsiamen äiti mm. ompeli minulle mekon ja huolehti kaikkien meikeistä ja kampauksista. Meidän perheessä taitaa olla joku individualistinen kulttuuri. Isoveljenikin häistä sain kuulla ensimmäisen kerran siinä vaiheessa, kun kutsu kolahti postiluukusta. Kaipa perheeni olettaa, että nämä juhlat hoidetaan samalla tavalla, vaikka vieraita onkin tuplasti enemmän ja oma perheeni on se morsiamen perhe.
 17. Mä olin alunperin ajatellut kutsua mun yhden tyttökaveriporukan ilman puolisoita, sillä en ole näiden puolisoiden kanssa ollut kovin paljoa tekemisissä, ja ajattelin, että tässä olisi helppo rako rajata vieraslistaa. Nooo, pari viikkoa sitten oltiin tällä porukalla juhlimassa ystäväni syntymäpäiviä ja humalapäissäni kutsuin oikeastaan kaikki paikalllaolijat meidän häihin. Pakkohan tässä on ne viralliset kutsut laittaa myöhemmin pariskunnille kokonaisuudessaan, kun viimekertaisen rehvastelun jälkeen vain toiselle osapuolelle osoitetut kutsut aiheuttaisivat todennäköisesti vain hämmennystä. Tässähän on vielä vuosi aikaa tutustua paremmin myös näihin puolisoihin tai jos ei muuten, niin häissä sitten viimeistään... Tultiin sitten puolison kanssa siihen tulokseen, että meidän on pakko vaihtaa juhlapaikka isompaan, kun ei me oltais mahduttu kaikki siihen edelliseen vaihtoehtoon, jos jatkan vieraslistan laajentamista samaan malliin. Toinen vaihtoehto olisi varmaan pysytellä tuleva vuosi erossa alkoholista (eikä huono vaihto ehkä sekään). Edit. On mulla sitten kyllähän hankalampikin tilanne vieraiden suhteen, kun sekä mun että puolison vanhemmat ovat eronneet viimeisen vuoden aikana ja mun vanhemmilla on molemmilla uudet puolisot, joita en ole tavannut vielä. On siis ihan mahdotonta sanoa, millä kokoonpanolla vanhempia ollaan kutsumassa ja ketä voi laittaa istumaan kenenkin viereen. Toivottavasti tääkin tilanne selvenee vielä, sillä en edellisen vastaajan tavoin halua, että meidän häät on tilaisuus, jossa vanhemmat esittelevät uusia puolisoitaan.
 18. Me valittiin vähän ehkä kliseisesti hääpäiväksi 2.2.2013. Alun perin oli tarkoitus viettää häitä ensi vuoden syksyllä, mutta viime syksynä tulin siihen tulokseen, että inhoan syksyä liikaa laittaakseni näin tärkeää juhlaa siihen vuodenaikaan. Kesähäät ei ole oikein kummankaan juttu, ja varsinkin puolisoni inhosi ajatusta hellehäistä. Loppukevät olisi ollut ihan varteenotettava vaihtoehto, mutta jotenkin vain helmikuu tuntui meistä hyvältä. Melko takuuvarmat hanget ja kaunis talvisää sopivat oikein hyvin meidän suunnitelmiin. Kyseinen päivämäärä tuli osittain siitä, että haluamamme juhlapaikka on silloin vapaana ja osittain siitä, että päivämäärä on helppo muistaa. Lisäksi "toinen toista" kuulostaa suussa kivalta. Tulevaisuudessa voidaan sitten karata viettämään hääpäivää aina jonnekin etelän lämpöön.
 19. Meillä on Helsingissä häät vuoden päästä ja vieraita ollaan kutsumassa noin 80, ja mitään hankintoja ei ole vielä tehty, mutta budjetti näyttää tällä hetkellä tältä: molempien vaatteet: 600 e (sisältää myös alusvaatteet ja kengät) ulkonäön ehostaminen: 200 e sormukset: 400 e tilavuokra: 800 e ruoka, astiat ja tarjoilu: 1300 e (ruoka tulee osittain ammattikoululta ja osin itsetehtynä) juomat: 500 e (haetaan Tallinnasta) kutsut, paikkakortit ja kiitoskortit: 150 e vihkijä: 300 e hotelli: 150 e joustovara: 100 e yhteensä: 4500 e Suurin kysymysmerkki on tällä hetkellä ruokaan menevä rahamäärä, mutta kaikki muu on aika tarkkaan jo laskettu. Ruoka on kuitenkin yksi juhlan tärkeimmistä elementeistä, joten se saisi olla hyvää ja sitä saisi olla paljon. Jos näyttää siltä, että rahat eivät riitä, harkitsemme maistraattivihkimistä ja yöpymistä hotellin sijasta kotona. Hääkakun ja valokuvauksen saamme häälahjana, joten niitä ei ole laskettu budjettiin mukaan. Viime kesänä laskin samalle juhlalle budjetiksi 7500 euroa, mutta säästäminen osoittautui hankalaksi, niin budjettia oli pakko laskea. Hassuinta on ehkä se, että viimeksi tuo 7500 tuntui ehdottomalta alarajalta, mutta nyt 4500 vaikuttaa ihan kohtuulliselta budjetilta. Suurin säästö taitaa tulla pitopalvelusta luopumisesta ja häämekon ostamisesta netistä.
 20. Lähetin juuri varauspyynnön Pirunkirkon juhlasalista 2.2.2013. Oltiin ajateltu, että käydään ensin paikan päällä pällistelemässä, mutta sitten alkoi pelottaa, ettei saadakaan mieluista hääpäivää, niin päätin laittaa varauksen menemään. Nyt ootellaan vahvistusviestiä ja sitten olisi ilmeisesti kaksi viikkoa aikaa päättää, ollaanko ihan varmoja paikan vuokraamisesta. Toivoisin kyllä, että päästäisiin katsomaan paikka vielä sisältäkin ennen varausmaksun maksamista, Vähän tuntuu hurjalta se, ettei sitä varausmaksua saa takaisin, jos varauksen peruu. Ymmärrän tietysti, mistä se johtuu, mutta on se silti vähän jännittävää. Se olisi sitten ensimmäinen hankinta meidän häiden suhteen ja virallistaisi hääpäivänkin siinä samalla. Meille on siis tulossa noin 75 henkilön häät opiskelijabudjetilla, ja tuo Pirunkirkko ylittää kyllä hieman suunnittelemamme budjetin, mutta Suomenlinna on vaan ympäristönä niin ainutlaatuinen ja jo itsessään juhlava, että vaaka kallistui sitten sen kannalle. Merkittävänä tekijänä oli myös se, että tämä tuntui olevan ainoa paikka, joka sai puolisolta selvän positiivisen vastaanoton. Alunperin oltiin ajateltu Albergan kartanon holvikellaria, mutta Pirunkirkko vei voiton tilavuutensa puolesta, jos vaikka vieraslista sattuisi tuosta vielä venymään. Hoidetaan varmaan vihkiminenkin paikan päällä. Eniten huolettaa logistiikka juhlapaikalle, mutta eiköhän siitäkin selvitä.
 21. Tykästyin noihin WeddingChannelin sivuihin, ja oonkin väsäillyt niitä jo vähän valmiiksi, mutta sitten huomasin minäkin tuon ilmoittautumisongelman. Meillä kun ei tule mitään varsinaisia menuvaihtoehtoja vaan buffetpöytä, niin kaipaisin ilmoittaumisen yhteyteen useampia vastausvaihtoehtoja. Lisäksi haluaisin kysellä vierailta muitakin ekstratietoja. Hääsivukoneessa oli enemmän noita vaihtoehtoja, mutta tykkäsin WeddingChannelin sivuista muuten enemmän. Pitää varmaan etsiä, jos löytyisi vielä joku kolmas vaihtoehto, jossa yhdistyisi molempien parhaat puolet. Jos olisin yhtään ohjelmointitaitoinen, niin väsäisin varmaan sivut itse.
 22. Itse olen pääasiassa sitä mieltä, että on kohteliasta kutsua vieraat puolisoineen, ja jos tilaa ja rahaa olisi rajattomasti, ehdottomasti haluaisin niin tehdä. Minulle on tärkeää, että myös vieraat viihtyvät juhlissani. Mutta kuten monella muullakin, myös meillä on tiukka budjetti ja sitäkin rajatumpi tila, johon mahtuu maksimissaan 70 ihmistä. Tässä tilanteessa tuntuu siltä, ettei muuta vaihtoehtoa oikein ole kuin laittaa vieraat tärkeysjärjestykseen ja vetää punainen viiva 70 vieraan jälkeen. Jotta saan kaikki itselleni rakkaat ihmiset häihin mukaan, se tarkoittaa sitä, ettei tilaa yksinkertaisesti riitä serkkujeni ja ystävieni puolisoille, joita en välttämättä ole koskaan edes tavannut. Esimerkiksi serkkuni pääsevät kuitenkin juhlimaan perheensä kanssa: vanhempiensa ja sisarustensa kanssa. Myös ystäväni juhlivat tutussa porukassa, sillä olemme olleet viettäneet yhdessä viimeiset viisi vuotta, miehet vaan on vaihtuneet vuosien varrella. Sen sijaan yksittäin tulevat ystäväni kutusn kumppaninsa kanssa, jottei kenenkään tarvitse tuntea oloansa yksinäiseksi. Yritän siis jokaisen vieraan kanssa miettiä sitä, kuinka moni muista vieraista on hänelle tuttu, ja arvion avecin tarvetta sen perusteella. Kumppanini puolen vieraisiin en ota mitään kantaa. Hän saa itse päättää, ketkä omaan vierasmääräänsä haluaa mahduttaa (olemme jakaneet vierasmäärän keskenämme kutakuinkin kahtia). Meillä on hyvin vähän yhteisiä ystäviä, emmekä juurikaan tunne toistemme sukuja, joten vieraita ei oikein voi valita sillä perusteella, ketkä on kummallekin tuttuja. Häissä on sitten hyvä tutustua kerralla kaikkiin toiselle tärkeisiin ihmisiin.
 23. Me ollaan harkittu vierailua tuonne Helsingin panttiin katsastamaan käytettyjä sormuksia. Mulla on oikeastaan montakin syytä, miksi nimenomaan haluaisin käytetyn sormuksen. Hinta on tietysti merkittävä syy, sillä opiskelijabudjetilla ollaan häitä järjestämässä, enkä halua lykätä juhlia vain sen takia, että saisin kalliimman metallirinkulan sormeeni. Toki sormuksella on minullekin merkityksensä, mutta silti se on vain materiaa, jonka symbolinen merkitys on minulle tärkeämpi kuin sen rahallinen arvo. Ollaan vielä puolison kanssa niin toheloita, että jossain vaiheessa ne sormukset tulevat kuitenkin hukkumaan, joten ei niihin ole järkeä kovin monen kuukauden tuloja tuhlata. Toinen syy on ekologisuus: kannatan muutenkin kierrättämistä, ja korubisneksessä on niin paljon hämäriä tekijöitä, etten edes haluaisi ostaa kulta/timanttikorua uutena. En ole asiaan kovin perehtynyt, mutta käytettyä korua ostaessani minun ei tarvitse olla. Lisäksi arvostan sitä, että voin käydä sovittamassa sormuksia myyjän avulla, sillä meidän budjetilla vaihtoehto olisi uuden sormuksen kohdalla varmaan ostaa se netistä. Eli jos vain sopivat sormukset löytyvät, niin ostetaan ne varmaankin käytettyinä.
 24. Me ollaan nyt harkittu Holvikellaria meidän häihin tammi-helmikuussa 2013. Kovin monia talvihäihin sopivia kodikkaita tiloja ei tunnu pääkaupunkiseudulta löytyvän meidän budjetilla. Pitäis tässä joku päivä laittaa sinne viestiä ja kysyä, jos pääsisi katsomaan tilaa paikan päälle. Vähän huolestuttaa kyllä meidän vieraiden mahtuminen, kun tällä hetkellä kutsuttavien listassa olisi 70 nimeä. Lapset ollaan ainakin ajateltu lukita toiseen huoneeseen (heh heh), niin tulee enemmän tilaa, ja tanssiminenkin saatetaan jättää kokonaan väliin. No, ei siinä kai auta muu kuin lähteä mittanauhan kanssa riehumaan.
 25. Meillä on luvassa paljon odottelua, kun haen nyt ensin itselleni uutta sukunimeä ennen häitä, ja puolisoni hakee samaa sukunimeä sitten häiden jälkeen. Puolisoni sukunimi kun ei ole järin kaunis ja omani on niin turkasen tavallinen, joten kokonaan uuden sukunimen hakeminen tuntui kivoimmalta vaihtoehdolta. Kyseessä on isäni kotitilan nimi. Odottelen vielä, lähtevätkö veljeni nimenmuutokseen mukaan, ja laitan sitten papereita eteenpäin.