catherine

Jäsen
 • Content count

  9
 • Joined

 • Last visited

About catherine

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Paikkakunta
  Turku
 1. Jep, tutulta näyttää. Mukavan synkkiä pilviä siinä kuvassa, mutta sellaistahan siellä oli: sateita tuli ja meni, mikä sopii hyvin tällaiselle valkonaamalle, joka onnistui polttamaan itsensä sateisena päivänä ;D. Hotellin henkilökuntaa huvitti suuresti, kun me menimme aina sateella uimaan :. Merivesi oli kuitenkin lämpimämpää ja ulkona kastui joka tapauksessa (eikä me oltu ainoita). Beau Vallonin pohjoisranta ei ollut niin siisti kuin isojen hotellien kohdat eikä muistaakseni ihan pohjoisosassa saanut/kannattanut edes uida (turvalliset uimapaikat on merkitty lipuilla), mutta ei siellä pitkiä matkoja silti joudu kävelemään. Siellä pohjoispäässä oli muuten monta kivaa ravintolaa. Mä yllätyin ensimmäisenä Mahen vuoristoisuudesta. Kyllähän mä olin lukenut, että korkein kohta on yli 900 metrissä, mutten tajunnut, että kun se 900 metrin vuori laitetaan 7 (vai 9) kilometrin levyiselle saarelle, niin korkeuserot ovat aika mielettömät. Höh, mäkin haluan sinne taas!
 2. Huomasin vasta nyt, että tämä Seychellit-ketju on aktiivisessa käytössä. Me olimme Mahella häämatkalla viime syyskuun alussa 9 päivää. Molemmat menetettiin sydämemme Seychelleille ja suunniteltiin palaavamme sinne vaikkapa 10 vuotishääpäivänä ;D. Me emme olleet omatoimimatkalla, koska hotelli varattiin matkatoimiston kautta. Se sijaitsi Beau Vallon-rannalla, jossa kävimme monta kertaa romanttisella kävelyllä tuon tuoreen mieheni kanssa. Oli muuten loistavaa, että biitsille pääsi astumalla hotellin ovesta ulos. Hintataso siellä on kieltämättä aika huikaiseva, mutta 40 mk olutpullosta on vähintäänkin liioittelua (tai sitten jotakuta on huijattu), koska ostimme kahdesta eri paikallisesta marketista paikallista olutta, joka maksoi aika tarkkaan 3 mk per pullo ja se olut oli muuten suomalaiseen makuun sopivaa. Ruokailu hotellien ravintoloissa oli aika kallista, mutta paikallisissa ravintoloissa pääsee alle Suomen hintatason (paitsi hienostoravintoloissa). Eikä ruoan maussa ollut mitään vikaa. Kuten varmaan olet jostain lukenut, hotelleissa ei käy paikallinen valuutta ollenkaan (siis turisteilta). Se aiheutti meille hieman päänvaivaa, kun emme tienneet millä rahalla pitää maksaa. Homma kuitenkin selkiytyi matkan aikana. Joku täällä kirjoitti, että ulkomaan valuutalla on halvempaa maksaa, mutta me olemme päinvastaista mieltä. Syy on kuitenkin siinä, että vaihdoimme rahaa laittomasti (ns. luotettavalta taholta), jolloin 1 euro oli 8 rupiaa, kun virallisella kurssilla sai 4,6 rupiaa. En kuitenkaan suosittele, että kukaan vaihtaa rahaa ventovieraiden paikallisten kanssa, koska siitä voi joutua tekemisiin poliisin kanssa ja siinä tapauksessa syyllinen on turisti. Seychelleissä meitä viehätti rauhallisuus ja luonto. Turisteja näki vain hotellilla ja Victoriassa eikä paikalliset katsoneet meitä pitkään, vaikka olimmekin "hieman" eri värisiä kuin he. Ainoastaan Suomen kieli sai uteliaita päitä kääntymään, mutta se oli enemmänkin herttaista kuin häiritsevää. Suosittelen ottamaan mukaan kaikki mahdolliset hygieniatarvikkeet, koska niiden tarjonta siellä on huono. Meiltä loppui aurinkorasva viimeisenä päivänä eikä paikallisesta marketista löytynyt sitä ollenkaan. Eikä peuaineiden yms. valikoima ollut mitenkään laaja (shampoota löytyy, entäs hoitoaine). Aiheesta löytyisi varmasti vielä lisääkin tarinoitavaa, mutta säälin lukijoita ja lopetan tähän (ainakin hetkeksi).
 3. Katselin netistä erilaisia vaihtoehtoja hääyöksi. Emme halunneet mitään erikoista, mikä maksaisi ihan älyttömästi, joten päädyimme ottamaan ihan tavallisen huoneen Centro Hotel:sta Yliopistonkadulla. Hintaa tulee 69 euroa. Ostamme etukäteen pullon samppakaljaa ja ehkä jotain naposteltavaa. Aamulla lähdemme kuitenkin häämatkalle, joten hotellista ei ole meille iloa pitkään (tämäkin yksi syy, ettei haluttu mitään hääyö -pakettia, koska niissä rahastetaan siitä, että saa olla klo 16 asti). Netistä löytyi kaksi hotellia, joissa oli valmiina hääyö -paketti: - Hamburger Börs 125 € sis. kuohuviini, kylpytakit, aamiainen huoneeseen ja huoneen luovutus sunnuntaina klo 15 - Caribia alk. 225 € sis. kuohuviini, aamiainen huoneessa, kylpylä + fitness ja huoneen luovutus sunnuntaina klo 16 Tuolta Centrosta kysyttiin hääyö -juttuja, mutta niillä ei ollut mitään. Muualle ei sitten soiteltukaan eikä kyselty, kun se paikka ei ole meidän prioriteeteissä niin korkealla kuin muut hääjutut.
 4. Mulle ei mahdu kuin päiväys muodossa 31.8.02, joten on parempi olla unohtamatta sulhon nimeä, kun ei voi tarkistaa mistään ;D Sulholle tulee molempien nimet ja päiväys kokonaisuudessaan. Ei siihenkään paljon enempiä mahtuisi.
 5. Onhan tuo virsi kaunis, mutta musiikin opettajani pilasi "nautinnon" toteamalla, että kaikki aina laulavat sen "Soi kunniaksi luu-ojan". Aina, kun kuulen kyseisen virren minua ärsyttää ja huvittaa tuo asia, koska opettajani oli täysin oikeassa.
 6. Toimiiko pankkikortilla maksaminen kaupassa sitten niin, että lappuun kirjoitetaan uusi nimi, vaikka kortissa lukee vanha? Onko kenellekään tullut sanomista "väärästä" nimestä?