IdaAmanda

Aktiivijäsen
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited

About IdaAmanda

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Vieläkö Tähdikki seuraat tätä ketjua? Meidän häät biletettiin siis toissaviikonloppuna, ja bändi oli aivan loistava! Koska meillä oli aika myöhäiset häät (vihkiminen klo 18), aloitti bändi soittamisen jo kahvin aikana jotta saataiin kivaa taustamusaa. Varsinaiselle tanssimiselle jäi kuitenkin aikaa 3 x 45 minsaa, mikä oli lämpimänä kesäiltana ihan tarpeeksi. Bändi soitti laidasta laitaan, ja olivat siis jopa opetelleet sen meidän toivoman häätanssin. Olen sii stodella tyytyväinen, ja niin taisi vieraatkin olla. Meillähän yhtenä 'kriteerinä' oli se, että bändi soittaa mahdollisimman monipuolisesti ja osaa 'luke' yleisöä niin että soittavat sopivaa musaa. Oli siis joka euron arvoista, ja ottaisin bändin koska tahansa uudestaan!
 2. Me EI luvattu kuoleman erotukseen saakka, koska mun logiikan mukaan vaikka kuolema meidät erottais, niin voidaan senkin jälkeen rakastaa ja kunnioittaa toisiamme. Ymmärtääköhän kukaan mun pointtia...?
 3. Ei muistanut, työkaverit oli kyllä ostanut yhteisen lahjan. Tosin sain käyttää työpaikan värikopiokonetta kutsuihin, paikkakortteihin ja menu-kortteihin, eli silleen ihan jees... Luvatta en olis kyseisiä lappusia printtaillut!
 4. Meillä vihkiminen kello 18, joten aloitimme aterian joskus puoli kahdeksan. Kahvitkin oli juotu vasta kymmeneltä. Juhlapaikalla ei ollut iltapalaa, mutta nuorisolle ennakkoon ilmoitetuilla jatkoilla sitten syötiin vielä salaatteja ja grillattiin makkaraa + saunottiin.
 5. Nukuttiin kymmeneen, pitkä aamiainen (tai siis meidän mittapuulla, kun istuttiin ainaskin puoli tuntia saman pöydän äärellä..). Yhdeltätoista lähdettiin juhlapaikalle siivoilemaan, kahdesta neljään pidettiin pitkä lounas, ja sitten siivoiltiin taas kuuteen. Sen jälkeen availtiin ja tutkailtiin lahjoja, kahdeksalta saunaan jossa käytettiin vikat voimat vihtomiseen, ja kympiltä onnellisina nukkumaan!
 6. Kiitos Naksukka, ihan sama mitä mä tänne kirjoitan niin aina on virheitä vaikka mä kuinka tarkistelisin tekstiäni ;D Eli tosiaan, yhteiset lapsemme saavat mieheni nimen ainoastaan. Margot: Eli pointti on se että yhteiset lapset (biologiset täyssisarukset) on saman nimisiä. Voi olla äidin nimi tai isän nimi. Poika Kallion nimen voi Neiti Kallion pyynnöstä muuttaa (yksinhuoltajan hän ei tarvitse Pojan biologisen isän suostumusta), adoptioon tarvitaan kuitenkin biologisen isän suostumus (mikäli hän on pojan tunnustanut ja on elossa. Mikäli isä kuollut en tiedä kuinka tehdään...). Adoptiossa on hyvä muistaa että biologisen isän juridinen side lapseen katkaistaan (esim ei perintöoikeutta) kun taas adoptoiva Herra Laine saa yhden lapsen lisää. Adoptio ja nimenmuutos eivät ole yhteydessä toisiinsa. Juu, eli oma nimi on nyt vaihtunut, ja tänään on tullut uutta postia uudella yhdistetyllä sukunimellä. Täällä töissä pistin justiinsa meiliä että vaikka on uusi sukunimi käytän vaan tyttönimeä esim puhelimeen vastatessani jne. En jaksa uskoa että meille soittavat asiakkaat ovat tarkkoja siitä mitä mä luuriin sanon... Toisaalta, johan mulla alkaa äitiysloma 7 viikon kuluttua enkä varmaan nimeä edes oppis siinä ajassa käyttämään.
 7. Hei AnelmaUnelma, olen kuuri kirjoittanut tuonne yhdysnimen omaaville kysymys-ketjuun mun päätöksen. Poika on siis mun tyttönimellä, mä otan yhdysnimen, ja tulevat lapset saa mieheni nimen. Näin sisaruksilla on eri sukunimet, mutta mulla äitinä jotain yhteistä kaikkien kanssa. Ai niin, mull aollut aina isäni sukunimi, ja olen jos jonkun kerran joutunut koulussa selittämään että äitini sukunimi on eri. Tosin nämä nimisekoitukset varmaan on tavallisempia nyt kuin 25 v sitten...
 8. Heips, yritänpä selventää edellistä viestiäni ilman tuhatta kirjoitusvirhettä. Eli Assi kiteyttää asian oikein: 'yhteisessä huollossa yhteinen lapsi'. Esikoinen, eli Poika Kallio on minun poikani (ja olen yksinhuoltaja). Oma nimeni on vielä 6 päivää Neiti Kallio. 23.7 avioidun Herra Laineen kanssa, jonka jälkeen olen Rouva Kallio-Laine. Yhteinen lapsemme syntyy marraskuussa, ja hänestä tulee Tyttö Laine. Kun minulla on yhdysnimi, on minulla kuitenkin jotain samaa sekä Pojan että Tytön kanssa. Syntyvän Tytön täyssisaruksilla (eli minun ja Herra Laineen yhteisten lasten) on oltava sama nimi kaikilla, eli ovat sitten Kalliota. En ole välttämättä yhdysnimien kannattaja, mutta olen sitä mieltä että meillä on oltava valinnan mahdollisuus. Luultavasti tulen päivittäisessä elämässä (esim töissä puhelimeen vastatessa) käyttämään ainoastaan tyttönimeäni. Juridisissa yhteyksissä käytän virallista yhdysnimeä.
 9. Heips, kolmen viikon kuluttua voin kertoa miten meidän hääbileet sujui, mutta siis Tähdikille tiedoksi että lähetin torstaina bändille viestiä siitä biisistä mitä me toivottais häätanssibiisiksi (emme valssaa), ja perjantaina tuli vastaus että eivät osaa mutta katsovat jos nuotit löytyy, ja maanataina/eilen, tuli tieto että nuotit on löytynyt joten onnistuu!
 10. Löytyi tämmöinen vanha ketu, mutta en malta olla kertomatta minun syytä 'ottaa riesaksi' yhdysniemä heinäkuussa... Eli olemme uusioperhe, pojalla on minun sukunimi. Kun toivottavasti saamme tulevaisuudessa yhteisiä lapsia, saavat he isänsä nimen (eli tulevan miehenin nimen). Jos nyt jättäisin oman sukunimeni pois ja ottaisin miehen nimen, olisi esikoinen ainut perheessä jonka nimi olisi vaikka Kallio, kun me muut olisimme Laine. Jos taas pidän oman nimeni, on meitä kaksi Kalliota, loput Laineita. Yhdistämällä oman nimeni on minulla kuitenkin sama nimi sekä esikoisen että tulevien lasten kanssa (tai lapset tietty on vaan Laine, ja minä Kallio-Laine). Ymmärsiköhän kukaan mun pointtia... ???
 11. heipähei, täällä yksi ei-porvoolainen (tai siis sukusiteitä kyllä); meidät vihitään Pienessä Kirkossa 23.7, ja jatkot Svenskborgissa. Taisi olla Hanna joka oli ehtinyt varata meidän ekan vaihtoehdon eli 16.7... En ole muuten koskaan käynyt Pienessä Kirkossa sisällä, pitänee keväämmällä katsastaa. Svenskborgissa olen käynyt josks vuosia sitten, mutta luotan hataraan muistiini ja netissä oleviin kuviin. Kukas se jo kysyikin kuljetuksista pois Svenkborgilta? Kimppataksia mekin mietittiin, ja varmaan on laitettava hotellien yhteystietoja kutsujen kera, kun taitaa 90% vieraista olla kauempaa. Kumpis muuten on vähemmän kamala: Sparre vai Seurahuone?