Campsu

Jäsen
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

About Campsu

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. KKP on kahvikuppi ja tärkeätä myös että käyttää samaa kuppia jottei mitat mene väärin kun erilaisilla kahvikupeilla voi olla mittaeroja. Leipomisen iloa!
 2. Taikataikina sydämistä saa todella vahvoja jos laittaa esim. rautalankaa taikinan sisälle. Itse tein näin ja vahvaa tekoa tuli! Kannattaa kokeilla!!!
 3. Kiitti vinkistä ;D Taidan kokeilla seuraavaksi elintarvikeväriä!
 4. Juu, taikataikinasta voi tosissaan tehdä vaikka mitä! Ja mikä on sen antoisampaa kuin nähdä melkein heti kättensä työ! Uunissa olosta sen verran että jos esineisiin jää kuplia, voi ne sitten uunista otettua haljeta. Ja minä ainakin laitan pienen painon esineiden päälle etteivät käpristy vaan niistä tulevat suoria! Antoisia leipomishetkiä, kannattaa kokeilla!
 5. Itse ostin väriä askarteluliikkeestä, taisi olla öljypohjainen askartelumaali pikki tuubeissa... oisikohan ollut samaa väriä jota käytetään keramiikkaan tai puuhun... Taisi kyllä olla tuo keramiikkaväri ja lakkaa päälle! Vesivärit imeytyy taikinaan joten niitä ei kannata käyttää! Itse tein ystäväni häihin esim. ison sydämen jonka sprayasin kultavärillä ja sen jälkeen koristelin kultasydämen pikkukukilla ja hieno tuli! Tein kyllä varmaan tuhat muutakin mutta tämä oli se joka jäi juhlavieraille muistiin!
 6. Taikataikinan ohje nyt lisätty ilmoitukseen ;D Iloisia leipomisia
 7. Heippa kaikki! Taikataikinasta muuten saa itse tehtyä mitä erikoisempia ja oman tyylisiä hääkoristeita! Minä tein esim. taikataikinasta kohokuvioiset wc-kyltit naisten sekä miesten puolelle. Taikataikinasta voi esim. tehdä ison sydämen jonka koristelee vaikkapa kivillä, erilaisilla "timanteilla" taikka maalaa. Itse tein ystäväni häihin kaikki koristeet tyttäreni kanssa taikataikinasta ja eipähän ainakaan koristelu ollut samanlainen kuin muiden häissä! TAIKATAIKINA OHJE: 1 kkp suolaa 1 kkp jauhoja 6-8 rkl vettä Muut tarvikkeet: Voipaperia työskentelyalustaksi, veitsi, puukko, pieni kaulin, liimaa yms. Sekoita ainekset keskenään. Taikinan tulee olla niin paksua, että se irtoaa helposti kulhon reunoista ja sitä on helppo muovailla. Paistetaan 150 - 170 asteessa vähintään 1 tunti työn koosta riippuen tai 120 asteessa pitempi aika. Värillinen ja värjätty taikina: Värjää käytettävä vesi sormi- tai sormiväreillä ennen taikinan tekoa. Voit valmistaa peräjälkeen esimerkiksi valkoista, keltaista, punaista, vaalean ja tumman vihreää sekä ruskeaa taikinaa. Voit myös jälkeenpäin värittää valkoisesta suolataikinasta tehdyn työn vesiväreillä. Suojaa kuivunut väripinta värittömällä lakalla.