Nerdinna

Rouva
 • Content count

  71
 • Joined

 • Last visited

About Nerdinna

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Voi Hipsukka-parka. Onko mitään uutta? Ilmeisesti juhlapaikkanne yhteydessä ei ole mitään vihkimiseen soveltuvaa tilaa? Voisiko juhlapaikka toimia edes huonon sään vihkipaikkana, jos löytyisi ulkoa joku kiva paikka? Saako udella, mikä on juhlapaikkanne? Heurekassa on isoja tiloja, esim Verne-teatteri olisi aika makee.. Mutta varmaan sikakallis. Sitten on kouluja, mahtaisikohan niistä saada auditoriota tai juhlasalia vuokralle? Vai onko liian arkista? Tikkurilan kirjastossa on myös muistaakseni joku sali. Tai sitten kirjaston portailla... Ihan halvallahan ei varmaan mitään kivaa tilaa saa. Varmaan olet jo katsonut kaikki Vantaan kaupungin yms. sivut, joten tuskin minusta kauheasti hyötyä on. Kunhan nostelen ketjua, ettei tästä tulisi pelkkää monologia.
 2. aa: Ihana kuulla tämä "onnellinen loppu". Hyviä häävalmisteluja!
 3. Upea, näyttävä ja ruskea! Valkoinen ei todellakaan sopinut mulle, henkisesti eikä fyysisesti. Muutamaa valkoista pukua kokeilin, ja mielestäni näky oli naurettava. Ikäänkuin grand old lady olisi yrittänyt uskottavasti esittää jotain sievistelevää pikkutyttö-neitsyt-söpöliiniä. ;D Täytyy vielä varmuuden vuoksi lisätä, että en todellakaan ole sitä mieltä, että kaikki valkoisiin pukeutuvat morsiot näyttäisivät naurettavilta tai pikkutytöiltä tai jotain sinnepäin. Joillekin se sopii ja eräille ei..
 4. Tämä nyt ei enää liity mitenkään siviilivihkimiseen sinänsä, mutta itse havaitsin ärsyyntyväni suhteettoman paljon vaikka mistä siinä viikkoa-paria ennen häitä. Oli mm. paha riita parin läheisien ihmisen kanssa (onneksi ei sentään sulhasen). Myös täällä naikkareissa olen havainnut saman ilmiön. Monet morsiamet tuntuvat olevan aika herkillä noihin aikoihin. Ehkä suhun on iskenyt sama tauti. Kyllä se siitä. (Ja juu, mulla on myös siviilimorsianten ja -sulhastenpuolustusvietti.)
 5. Hipsukka, onhan toki vaikka kuinka paljon. En aio laittaa niitä julkisesti näytille, mutta jos kerrot meiliosoitteesi vaikka privana niin pistän tulemaan. Ensihätään voit katsella kuvia osoitteessa http://www.lepuski.fi/leppavaara/kartano.html Eikös teille pitänyt tulla 100 vierasta? Vähän kyllä epäilen, että sovitteko te tuohon Flyygelisaliin. Itseasiassa taisi olla jopa niin, että paloturvamääräykset kieltää yli 90 ihmisen oleskelun yhtä aikaa rakennuksessa. Eri asia tietysti, tuleeko sitä kukaan tsekkaamaan, mutta tosi ahdas se kyllä olisi, valitettavasti. Jenetska, olisi ilmeisesti saatu olla vaikka kuinka myöhään.
 6. Toivotaan että on vapaata. Aika suosittu paikkahan tuo taitaa olla. Meidän ykkösvaihtoehtopäivä lokakuun lopussa oli viety, kun asiaa huhtikuussa kyselimme. Mutta jos ette ole kauhean kranttuja päivämäärästä ja pistätte hösseliksi, niin luulisi onnistuvan. Tsemppiä vaan!
 7. Moikka miumau! Albergan yläkerran Flyygelisalin vuokra oli 45€/tunti, ja sen olisi saanut vaikka yhdeksi tunniksi, me otettiin kaksi tuntia. Alakerta oli 310€ per 9 tuntia ja lisätunnit 45€. Lisäksi tuli ikävä kyllä varsin iso lasku siivouksesta ja huonekalujen järjestelystä, taisi olla molemmat salit yhteensä jotain 200-300€. Meille tuo oli just se paikka, ollaan erittäin tyytyväisiä. Flyygelisaliin sai juhlavan, suorastaan ylevän tunnelman vihkimisen ajaksi, sitten vihkimisen jälkeen oli siirtymä ulkokautta riisinheittoineen, kellari toisaalta oli oikein tunnelmallinen "hämyinen" paikka juhlimiseen. Flyygelisalin vieressä oli "piilohuone", jonne saatoimme mennä ennen vihkimistä hermoilemaan ja hoitamaan paperityöt, isien rintakukkaset yms. Alakerrassahan on ison salin lisäksi pieniä huoneita, joista yhdessä oli noutopöytä, toinen oli meidän juhlissa lastenhoitoa ja kolmas valokuvausta varten. Flyygelisalissa on (ylläri!) flyygeli, ja meidän vihkimisessä soitti Scarlet Maidens (http://users.tkk.fi/~mktiuran/scarlet_maidens/index_fi.html , Kiitoksia vaan, jos Cara luet tämän!) välillä flyygeli-viulu -yhdistelmänä, välillä kahdella viululla. Alakerrassa on piano, siellä pari tuttavaamme musisoivat. Tanssia meillä ei ollut, mutta se on kuulemma vähän hankalaa alakerran epätasaisella lattialla. Koska edellisenä päivänä ei ollut varauksia, saatiin avain jo pari päivää etukäteen, ja edellisenä päivänä päästiin järjestämään pöytiä ja tuolia. Paikassa on lämmityskeittiö, ja sinne pitää hankkia oma pitopalvelu, juomat astiat yms. Meillä oli Catering Kuutschin (http://www.cateringkuutschin.com/ ), joka hoitaa tosi monet tilaisuudet Albergassa. He hoitivat koristelun, juomien haun Alkosta, kartanon avaimen palautuksen jopa häälahjojen toimituksen meille kotiin, ja kaikki sujui erinomaisesti. Soita ihmeessä numeroon 09 - 816 579 55 tai mailaa [email protected] ja sovi esittely. Ainakin kellari on luonnossa upeampi kuin kuvissa. Kartanon vahtimestari (tai mikä hän onkaan) oli oikein avulias. Hän on paikalla muistaakseni maanantai- ja torstai-iltapäivisin. Tosin nyt saattaa olla esim joululomalla. Onnea juhlapaikan etsintöihin!
 8. Toivottavasti. Se olisikin tässä tapauksessa ihan hyvä diili. :
 9. Ainoa oikeasti oleellinen asia on, että riitelin äitini kanssa ennen häitä todella pahasti sillä seurauksella, että hän halusi katkaista kaiken yhteydenpidon. :'( Ei meillä mitenkään lämpimät välit olleet ennenkään, mutta tällä hetkellä tuntuu tosi kurjalta. Molemmat olivat kai aika stressaantuneita, ja mopo karkasi käsistä. Olisi ehkä sittenkin pitänyt karata kahdestaan maistraattiin, olisi vältytty tältä ja kaikki olisi ennallaan. :'(
 10. Mulla oli kauheasti hääpainajaisia joitakin kuukausia ennen häitä. Yhdessä unessa olin hankkinut hääpuvukseni karsean kirkkaanpunaisen, kaikki naiselliset muotoni paljastavan kapean trikoomekon, jossa liikkuminen olin hankalaa. Olin jotenkin unohtanut varata hääpaikan, ja pari tuntia ennen vihkimistä kiertelin siinä makkarankuorimekossani savuisissa baareissa kyselemässä, voisinko tuoda häävieraani tänne juhlimaan. Kaikenlaisia muitakin unia oli, ja suurimman osan olen jo unohtanut, mutta tuo oli kyllä omituisimmasta päästä. Mies ei sentään onneksi ikinä vaihtunut. ;D
 11. Ei tavattu, mutta juteltiin puhelimessa pitkään ja perusteellisesti. Sähköpostitse saatiin valmiita puheita, joista valittiin meille mukavin. Puheen olisi saanut muokata mieleisekseen tai kirjoittaa vihkijän luettavaksi kokonaan uuden oman puheen, mutta vihkijää tuskin olisi voinut pyytää kirjoittamaan meille puhetta. Ei hänellä olisi siihen aikaa eikä se kuulu heidän toimenkuvaansa. Ja vihkijä oli siis hyvästä palvelustaan kuuluisasta Hyvinkään maistraatista Aila Heusala.
 12. Täällä kirkkovihkimisten puolella on aiheesta polli: http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb/YaB...;num=1089187882 Vihkiminen vanhassa tunnelmallisessa rakennuksessa olisi hieno juttu, itselle vieraan elämänkatsomuksen valehteleminen omakseen ei. Ikävä kyllä siviilivihkimisen järjestäminen yhtä hienoksi kuin kirkkovihkiminen on sen verran vaikeaa, että pakosta tuntee itsensä kakkosluokan kansalaiseksi. > Meidän tapauksessa se on vaan vahvistanut maailmankatsomustamme, mutta ei ole vaikea ymmärtää häiden takia kirkkoon liittyviä.
 13. Vähän myöhään tulee vastaus, kun oli tuossa yhdet häät sekä häämatka. Onko täällä kenelläkään projekti editynyt? Olen käynyt Paasitornissa useita kertoja muissa kuin hääasioissa. Tykkään sen tunnelmasta, sekä joidenkin huoneiden mahtavista näkymistä Töölönlahdelle. Tosin täällä palstalla muistaakseni on tullut negatiivistakin kommenttia Paasitornin ulkonäöstä. Niillähän on ihan hyvin kuvia eri tiloista webbisivullaan, toiset tykkää toiset ei. Hintoja en muista ja tarjouksen olen jo deletoinut meiliboksistani, mutta ainakaan me ei sitä hinnan perusteella tyrmätty, eli ei ollut ihan kalleimmasta päästä. Ei se ihan halpakaan muistaakseni ollut, tietysti lähes keskustassa sijaitsevalta hotellilta ei sellaista sovi odottaakaan. No, eipä täynnyt tästä kauheasti hyötyä kenellekään olla. Tulihan nostettua ketjua.
 14. Hipsukka2007, asiantuntemukseni Vantaan paikoista ei ole mitenkään hirvittävän suurta, mutta me harkittiin erittäin vakavasti Kartanoravintola Nygårdsia. Vihkiminen olisi ollut navetan yläkerrassa. Kuulostaa vähän ankeelta, mutta ainakin minusta se oli oikein kivannäköinen paikka. Meillä oli vieraita hiukan vähemmän, mutta arvioisin teidänkin poppoon sinne mahtuvan. Juhlat voisi olla siinä päärakennuksessa, tai tietysti jossain ihan muuallakin, jos sulho haluaa järkätä kuljetuksen. Käy katsomassa http://www.nygards.fi/ Toki Vantaallakin varmaan on kivoja paikkoja, mutta minulla ei nyt tule oikein muuta mieleen. Sitten on tietysti jos jonkinlaista auditoriota ja hotellin konferenssihuonetta, mutta ette te varmaan sellaista etsi? Ja sitten on käräjäoikeuden istuntosali, nehän vihkii ihan viran puolesta. Onko teillä juhlapaikka jo valittuna? Voisiko etsintää laajentaa esin Helsingin tai vaikka Tuusulan puolelle, vai pitääkö olla nimenomaan Vantaalta?
 15. Vastaus tulee vähän myöhään, mutta oli tuossa yhdet häät ja häämatka. Kyselin samanlaisia asioita täällä jokin aika sitten tuossa ketjussa: http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb21/Y...?num=1110486969 Päädyttiin lopulta Albergan kartanoon, jossa vihkimien tapahtui yläkerran salissa, ja juhlat alakerran holvikellarissa. Hyacinth, kuulostaa siltä, että Alberga voisi hyvinkin olla etsimämme paikka. Meilläkin oli 60 vierasta, jotka mahtuivat juuri sopivasti. hipsukka2007, me emme ainakaan onnistuneet löytämään hyvää tietolähdettä kivoista vihkipaikoista. Täältä netistä saa jotenkuten kerättyä tiedonsirpaleita, mutta toimiva vihkipaikkaketju täällä siviilivihkimisten puolella olisi hieno homma. Ehkä tästä tai sitten tuosta minun aloittamastani voisi tulla sellainen. Ongelma on kuitenkin aika yleinen. Mekin tosiaan haluttiin erillinen vihkitila. Pöytien seassa vihkiytymisestä saattaisi tulla sellainen olo, että "hoidetaan tämä nyt pois, niin päästään syömään ja bilettämään". Edit: Linkki päivitetty uuteen foorumiin