Bird

Rouva
 • Content count

  50
 • Joined

 • Last visited

About Bird

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Häme
 1. Hei! Meksiko on ihana kohde. Olimme siellä häämatkalla kesäkuussa 2005. Mutta: en missään nimessä suosittele sinne matkustamista kesäkuunlopusta syyskuun loppuun. Siellä on silloin hurrikaanikausi. Me lähdimme sieltä pois ennen kesäkuun loppua, jolloin säät olivat vielä ok. Mutta ne jotka tulivat paikan päälle tuolloin kun me lähdimme, saivat kokea mitä hirmumyrsky on! Hotelli jossa me olimme oli evakuoitu kokonaan ja kaikki muutkin rannan lähellä olevat hotellit. Olen seurannut joka kesä sieltä tulevia uutisointeja näistä jokavuosittaisista myrskyistä ja joka vuosi juuri tuona aikana tuho on ollut aika hillitöntä. Tuohon aikaan sinnehän ei edes Aurinkomatkat ym. tee matkoja sään takia. Olimme siis Playa del Carmenissa. Ja juuri Jukatanin niemimaan yli ulottuu tuo jokakesäinen hurrikaanikeskus.
 2. Heippa! En tiedä oletteko kaksi viikkoa vai yhden viikon, mutta varsinkin siinä tapauksessa, jos olette kaksi, niin ehdottomasti kannattaa mennä molempiin! Aivan ihania paikkoja, ja poikkeavat toisistaan aika lailla. Itselle tuo Xel-ha oli ihan ykkösmesta! Tietty riippuu tykkääkö snorkailla vai ei. Itse koin tuolla ekan snorklausreissuni ja ihastuin siihen älyttömästi. Eli jos tykkää pulikoida vedessä, niin ehdottomasti Xel-hahan kannattaa mennä. Siellä oli myös delfiinejä. Sitten siellä oli riippumattoja, joissa voi loikoilla. Xcaret painottui aika paljon tuohon eäintarhaan. Paljon tuli käveltyä. Hienoja perhosia, lintuja, haita. Sitten illalla tuollahan on se iltanäytös, joka oli kyllä näkemisenarvoinen! Molempiin menisin, jos olisin sinä. Mutta jos haluat valita, niin mieti haluatko pulikoida koko päivän vedessä, vai nähdä eläimiä.. Jos pitäisi valita, menisin itse Xe-hahan.. Cancun muuten ei ollut kummoinen, eli jos sadepäiviä ei ole, sinne ei kannata mennä.
 3. Kyllä minä tekisin kerralle avioehdosta "kunnollisen". Ainakin minusta tuo teidän tilanne vaikuttaa aika selvältä vielä, joten helppohan tuo on itsekin tehdä. Jotenkin, että "kummallakaan meistä ei ole oikeutta sellaiseen omaisuuteen, joka toinen perii..." Tai sitten jos tuntuu epävarmalta, niin antakakaa asianajajan, oikeusaputoimiston tai pankin lakimiehen laatia sopimus. Ei noihin avioehtoihin yleensä lähdetä erittelemään omaisuuksia. Tarkoitan siis sitä, että sinun kuuluisi tietää tuleva perintösi laatu. Se vaan suljetaan avio-oikeuden ulkopuolelle niin, että puolisolla ei ole oikeutta sinun sukusi kautta saatuun perintöön. Eri asia tietty on, jos jos olet ajatellut, että johonkin osaan perintöä miehelläsi olisi oikeus ja johonkin ei. Sittenkin tekisin niin, että sulkisin jo nyt nyt miehen oikeuden kaikkeen perintöön ja sitten jos tilanne muutuu, niin sitten tekisin uuden avioehdon, jossa esim. miehellä on oikeus perinnön kautta tulleeseen "rahaan" mutta ei maaomaisuuteen. Tuota lapsi asiaa en ihan ymmärtänyt.. Jos teillä siis olisi lapsia, niin ajattelitko että miehesi voisi siinä tapauksessa periä sukusi omaisuutta vai miten? Rintaperillisethän (lapsesi siis) perivät sinut automaattisesti jokatapauksessa jos kuolet. Ja jokainen tehty avioehtohan täytyy rekisteröidä maistraatissa, joten ihan turhaa rahaa menee siihen, että rekisteröinti tehtäisiin kaksi kertaa, kun sen kerran voi kerralla tehdä tarpeeksi kattavaksi. Yksi rekisteröintikerta maksaa aina 46e, tällä hetkellä. Itse opiskelen ns.lakialaa ja olen myös ollut töissä maistraatissa ja lukenut aika monia avioehtoja läpi;)
 4. Vastaan vähän myöhässä, mutta ompahan sitten muillekin tiedoksi: Eli jos pariskunnanlla on siviilivihkiminen, niin maistraatin henkilökunta laittaa tiedot väestötietojärjestelmään. Kun ne on sinne laitettu, niin ainakin poliisi maistraatin lisäksi näkee tämän päivityksen välittömästi. Kelalla päivitys saattaa kestää pari päivää vielä tämän jälkeen. Itse maistraatissa työskennelleenä tämmöisen asian totesin. Mutta kun maistraatti on tiedot päivittänyt, niin ajokortin, passin uusimisen voi aloittaa. Se kuinka nopeasti maistraatti tiedot päivittää on maistraattikohtaista. Meidän maistraatin käytäntö oli se että samana päivänä päivitettään kun vihkiminen on tapahtunut. Paitsi tietysti, jos on ollut la.vihkiminen, niin sitten vasta ma, koska eihän maistraatissa ole kukaan töissä viikonloppuna. Tai jos vihkiminen on tapahtunut illalla, niin luonnollisesti päivitys vasta seuraavana päivänä. Seurakuntien päivityksissä onkin sitten kirjoa enemmän. Parhaimmillaan he päivittävät tiedon vihkimistä seuraavana arkipäivänä, mutta pahimmillaan päivitys näytti kestävän jopa yli kaksi viikkoa! Eli seurakunta huolehtii kirkkovihkimisten päivitykset, ja maistraatti siviilivihkimisten.
 5. En kyllä suosittele Samuilla auton vuokrausta. Liikenne oli ihan järkyttävää. Yhden retkibussin kyydissä pelotti ihan kympillä! Äijä ajoi tuhatta ja sataa ja ohitteli autoja ihan miten sattuu. Siellä on myös vasemmanpuoleinen liikenne joka vaatinee jonkin verran totuttelemista. Eikä itseasiassa edes nähty yhtään autonvuokrausliikettä. Mopoilla siellä monet ajoi, mutta se lienee myös aika vaarallista. Siellä idea oli se, että pienempi kulkuneuvo väistää isompaa. Opas ei myöskään mistään hinnasta suositellut auton vuokraamista. Lähisaarilla käytiin kun oltiin kajakkireissulla. Käytiin sellasessa meripuistossa kun Ang Thongin meripuisto. Aivan mahtava reissu ja ne maisemat! Sinne ei omatoimisesti pääse, vaan pitää mennä retkelle. Noilla saarilla oli kuvattu myös Beach-leffa. Siellä oli aivan ihania hienohiekkaisia uimapoukamia mm. Siellä kannattaa käydä, jos haluaa nähdä jotain todella kaunista!
 6. Aurinkomatkojen matkoilla oltiin. Käytiin saarikierroksella, purjehtimassa (meni kyllä veneilyksi sään takia), kajakoimassa ja snorklaamassa. Kyllä siellä aika hyvin kului! Sateella tosin ei oikein keksitty tekemistä Mitään me ei ostettu, paitsi vähän tuliaisia. Kyllä siellä sitä perus turistikrääsää oli joka paikka väärällään, mutta ei oikein huvittanut sovitella mitään hillittömässä helteessä. Yhdellä aukiolla oli ihan oikeita merkkiliikkeitäkin, mutta ei käyty niissä, joten hintatasoa en tiedä. Ruoka oli ihan hyvää. Itse en henk.koht. kauheasti thai-ruoasta välittänyt, mutta perus riisikana söin kyllä. Kansainvälisiä rafloja oli todella paljon ja niistä sai sekä thai-, että kansainvälistäruokaa. Yhdessä tosi hyvässä italialaisessa raflassa käytiin kaksi kertaa. Nimi oli Vecchia Napoli, sijaitsi keskustassa. Vatsavaivoilta ei säästytty:( Mutta mulla on aika herkkä vatsa, joten en yllättynyt.Hain antibioottikuurin heti kun ripuli alkoi ja auttoi heti. Yhtään lomapäivää ei mennyt hukkaan.
 7. Kirjoittelin jo toisessa paikassa vähän matkakokemuksia Samuin reissulta, mutta kerrompa tässä jotain. Palailtiin miehen kanssa Samuilta viime viikon perjantaina. Kaksi viikkoa siellä oltiin, kyseessä ei ollut häämatka. Ihmiset olivat todella ystävällisiä! Hotellina meillä oli Chaba Cabana pohjois-Chawengilla. Oli mukavassa paikassa, kaukana keskustan vilskeestä. Tai en nyt NIIN kaukana, ihan kävelymatkan päässä, mutta kuitenkin. Lämmintä riitti, joka päivä noin 35 astetta! Aurinko ei paistanut ihan toivotulla tavalla, poutapilvien takaa enemmäkseen. Mutta kyllä me silti rusketuttiin . Ensimmäisinä kolmena päivänä satoi iltapäivästä lähtien yöhön saakka, mutta sen jälkeen ei. Sitten vähän miinuksia;) Räätäleihin meinasi mennä hermo, melkein hihasta otettiin kiinni ja yritettiin vetää liikkeisiin sisään. Saari ei ollut ehkä niin kaunis kun odotin, Chawengilla aika paljon roskaa keskustaa päin mennessä. Kadut todella huonoja kävellä. Meressä ei voinut kunnolla snorklata, koska se oli aika sameaa (verrattuna esim. Meksikoon). Ihan kiva reissu kuitenkin oli, mutta kyllä jäi kakkoseksi Meksikon reissuun verrattuna. Mutta tulipa Thaimaakin nähtyä, mutta tuskin toiste menen. Halpaa oli, mikä oli kanssa plussaa. Mutta jotain jäin kaipaamaan.. Ehkä odotin vähän liikoja, tiedä sitten. Vastailen kyssäreihin, jos jotain kiinnostaa kysyä jotain lisää.
 8. 9 päivää aikaa lähtöön Samuille! Matkakuumetta pukkaa pikkuhiljaa. Hotellina meillä Chaba Cabana Beach Resort and Spa. Onko siellä olleita, millaisia ravintoloita on lähellä? Ja millainen hotellin ravintola on? Ruokamieltymyksemme painottuvat pihveihin ja iltalialaiseen sapuskaan. Tietty Thai-ruokaakin tullaan kokeilemaan, kun sinne saakka mennään. Vinkkejä erityisesti ruokapaikoista (ei kala ym. merenelävät) ja kokemuksia ko. hotellista otetaan vastaan. Ja missä turistikohteissa kannattaa käydä. Ja yksi juttu, tietääkö joku hoitaako Finnair matkalaukkumme Samuille saakka, vai pitääkö meidän siirtää laukut Bangkogissa itse oikealle hihnalle? Aurinkomatkojen tiedotteessa lukee kyllä, että Finnair hoitaa laukut perille asti, mutta eikö nyt vähän aikaa sitten Finnair ilmottanut, että se ei enää näin tee?
 9. Kaverin kaveri, joka on kosmetologi ja hänen liikkeessään pystyy noihin molempiin, on sanonut, että käsin suihkutettavalla metodilla saa tasaisemman värin. Kaapissa on pieni vaara, että ruskeutus ei ole tasainen.
 10. Oijoi! Vähän olen kade. Kaksi vuotta sitten oltiin miehen kanssa Carmenissa ja vielä joskus haluan sinne uudestaan. Siellä oli merivesi NIIN turkoosia ja lämmintä ja hiekka niin pehmeää ja vaaleaa. Paikka oli unelma! sen turkoosimpaa vesi ei enää voi olla, ja ne palmut ja lämpö.. Oih, kun pääsis sinne joskus uudestaan!
 11. Me tehtiin kaveriporukassa jo kymmenen vuotta sitten diilit, että kellekään ei järkätä mitään "nolauspolttareita". Meistä kolme on nyt jo naimisissa ja sopimus on pitänyt. Kaikille jo jonkinlaiset polttarit järkätty eivätkä mitkään näistä ole olleet edes samanlaisia. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että fiilis lähteä omiin polttareihin oli vallan mahtava, koska luotin siihen että mitään järkkyä ei ole tiedossa. Minusta Kaason tehtävä on kuunnella sinun toiveitasi. Itse pistäisin välit poikki, jos minulle järkättäisiin "nolauspolttari" vasten tahtoani. Tai ainakin lähtisin polttareistani pois. Mitä sitten olemme polttareissa tehneet? Käyneet huvipuistossa, kauneushoitolassa, ravintolassa syömässä, picnicillä harrastettu erilaisia ei niin perinteisiä urheilulajeja, käyty shoppaamassa, mökkeilty...
 12. Me olimme vajaa kaksi vuotta sitten Carmenissa kaksi viikkoa häämatkalla. Hotellina oli Aurinkomatkojen Riu Palace. ***** tähden hotelliksi luokiteltu. Neljän tähdenkin olisi riittänyt, mutta muut hotellit olivat varattuna. Tuo reissu maksoi aika lailla 4000e yhteensä. En tiedä onko hinnat tulleet kuinka paljon ylöspäin, mutta ton verran maksoi tuolloin. Lentoajoista sen verran, että eiköhän lentoaika tarkoita vaan lentoaikoja. Eli jos joutuu olemaan pari tuntia Frankfurtissa lentojen välillä, sitä ei ole laskettu mukaan. Näin ainakin uskoisin (muistelisin).
 13. Tästä on jossain jo keskusteltu, mutta vastaan kuitenkin. Itsellä oli sama tilanne, vanha passi meni vanhaksi 7 kk:tta ennen häitä/häämatkaa. Häämatkalle halusin kuitenkin heti häiden jälkeen, joten minä otin uuden passin vanhalle sukunimelle n.1 v. ennen häitä, menin sillä häämatkalle ja muutama kuukausi häiden jälkeen hommasin taas uuden passin, uudella sukunimellä. Kalliiksi tuli, mutta eipä paljon vaihtoehtoja ollut. Uudella nimellä passin saa tosiaan vasta sitten kun uusi sukunimi on tietokannassa. Siihen menee muistaakseni vajaa viikko vihkimisestä, mutta sen jälkeen passia saa odotella vielä n.3 viikkoa. Matkaa varatessa tärkeintähän on se, että passissa oleva nimi täsmää lentolippujen kanssa. Jotkut ovat kyllä kuulemma matkustelleet vielä vuosia naimisiinmenon jälkeen vanhalla passilla (jossa siis vanha sukunimi), ovat vain tilanneet matkan tyttönimellä. Itselle oli kuitenkin tärkeää vaihtaa kaikki kortit samalla.