Jee

Aktiivijäsen
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

About Jee

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Paikkakunta
  Suomi
 1. Heippa! Olette samantyyppisessä tilanteessa kuin minäkin - häitäni tanssittiin naapurimaassa Bulgariassa viime kesänä. Bulgariassa häät eivät paisu ihan Turkkilaisiin mittoihin. Vieraita meillä oli 70, joista n. 20 Suomesta. Sen lisäksi järjestin syyskuussa Suomessa pienimuotoisen (40 vierasta), epävirallisemman muistelotilaisuuden, jossa syötiin sekä katsottiin valokuvia ja häävideota. "Kakkoshäiden" suunnitelmia jarrutti vähän syksyllä 2005 alussa oleva raskauteni, mikä oli kyllä hyvä. Nyt selvittiin ehkä 500 euron panostuksella noista kakkoskemuista ja suomalaiset vieraat oli tyytyväisiä, kun pääsivät edes vähän osallisiksi häähumusta. Kaikkihan oli tietenkin jo alunperin kutsuttu Bulgariaan, mutta syistä tai toisista vain 20 päätyi sinne asti. Itse olin kyllä tuohonkin osallistujamäärään tyytyväinen, mutta kun suomalaiset näkivät bulgarialaisen häämenon, montaa harmitti ihan hurjasti etteivät lähteneet mukaan. No, minä yritin heille jo aiemmin hienovaraisesti vihjata, että kokemus tulee olemaan aika ikimuistoinen, mutta eiväthän he sitä silloin tajunneet.. Bulgarialaisia hääperinteitä on muuten tarjolla pe 21.4.2006 klo. 21 esitettävässä Satuhäät-ohjelmassa. Ties vaikka olisi naapurimaassa jotain samoja juttuja kuin Turkissa?
 2. Täällä myös maailman paras päivä Eikö olekin haikea olo, kun kaikki on ohi.. En ole mikään ääretön häähullu enkä siten odottanut mitään satupäivää. Pääasia, että on hauskaa oli mun motto. Päivä kuitenkin ylitti mun odotukset 150 prosenttisesti. Kiitän siitä koko sydämestäni kaikkia järjestelyihin osallistuneita! Mä laitoin sukkanauhan ihan tietosesti juuri ennen heittoa, koska häissä tanssitiin niin paljon etten olisi halunnut heitettävän hikistä sukkanauhaa - yöks
 3. Ei kaduta. Vanha nimeni oli hyvin yleinen suomessa. Tähän mennessä en tiedä toista samannimistä Vaikeuksia tottua kyllä on, koska asiat etenee nimenvaihdon paperisodan suhteen kovin hitaasti. Nyt 3 kk naimisissa - virallisesti olen ollut uudella nimellä vasta viikon! Mitään virallista henkkaria uudella nimellä ei ole vieläkään ja siksi joudun käyttämään vanhaa. Eiköhän se kuitenkin tästä..
 4. Me laitettiin yksi ilmoitus Hesariin 12.6.2005 (häät Bulgariassa oli 11.6.2005). Nyt päätimme ainakin pitää jotkut pienimuotoiset juhlat syyskuun alussa. Sitten voisin laittaa ilmoituksen meidän pieneen paikallislehteen, johon sitä en vielä ole laiskuuttanu ole saanut lähetettyä. Tavallaan toisien häiden järjestämisessä on hohtoa, mutta heti kun päätimme päivän, alkoi ehkä hieman ahistamaan. Kaikki se pohtiminen ja järjestely. Onneksi aikaa ei kuitenkaan ole kuin kuukausi eli mitään megabileitä en tässä ajassa ehdi organiseeraamaan eikä ressi kestä kuin muutaman viikon
 5. Huh huh Kaitsu - 200 vierasta "kakkoshäissä"! Ja Sandraki - kolmasti naimisiin Monet minunkin sukulaiseni ja ystäväni kyselivät ennen ensimmäisiä häitämme "mites, meinaatteko juhlia myös Suomessa?" Tuohon nyt oli äärettömän vaikea vastata, koska emme todellakaan jaksaneet/ pystyneet ajattelemaan mitä tapahtuu näiden häiden jälkeen. Oli siinä sen verran ressiä ilmassa. Toisaalta juuri tuo pointti: jos sanomme kaikille, että "joo, "kakkoshäät" on Suomessa syksyllä", miten moni olisi vaivautunut Bulgariaan? Minulle kuitenkin oli todella tärkeää, että mukana oli läheisimmät sukulaiseni. Saattoihan se sitäpaitsi olla joillekin ainutlaatuinen tilaisuus tavata puolisoni sukua siinä määrin, kuin heitä häissä oli paikalla. Nyt siis olemme edelleen tämän kakkoshää-ongelman edessä. Tai siis ei niistä mitään mahtavia kakkoshäitä ole tulossa, vaan ehkä kuitenkin pienimuotoinen kahvitilaisuus häävideon ja valokuvien kera. Äitini haluaisi kaiketi kutsua myös juhlapuhujan paikalle ja että käytetään alkuperäisiä hääasusteita. Mieheni taas pohtii, halutaanko pesettää pukuani uudelleen. Sen pesetys meinaan maksoi 75 euroa! Aikataulukin mietityttää. Syksy kun jo lähestyy ja järjestelyitä pitäisi varmaan alottaa, jos juhlat olis esim. syyskuussa. Tavallaan olisi kiva kutsua myös bulgarialaiset mukaan, mutta sitten niistä kyllä äkkiä kehkeytyy todella TOISET HÄÄT. Tähän äidilläni oli hyvä pointti: "Ekat häänne olivat niin mahtavat, että olisi ihana jos ne jäisivät päälimmäisenä mieleen". Jotenkin muakin mietityttää joku tällanen, vaikka ei kai toisilla juhlilla voi ekoja pilata ??? Tämä olisi vaan Bulgarialaisille oiva tilaisuus tulla Suomeen, kun on ihka oikea syy. Tosin en tiedä, onko sieltä kenelläkään varaa nyt matkustaa. Lähimmällä suvulla kun kuulemma oli mennyt ihan kohtalaisesti rahaa kaikkiin pieniin hääjuttuihin (vaikka siis pääasiassa itse häämme maksoimmekin). Olen kuullut myös käytännöstä, että järkätään toiset juhlat ensimmäisenä hääpäivänä. Sekin voisi olla ihan hyvä juttu. Varsinkin kun olemme edenneet tässä suhteessa suomalaiseen makuun aika vauhdilla ja joillekin kaukaisille sukulaisille eka kutsu tuli suoraan sanoen aika yllätyksenä. Sitä ei vaan yhtään osaa sanoa, missä päin maailmaa sitä silloin asustelee ja mikä noin muutenkin on elämäntilanne. Eli jos juhlat nyt jättää ensi kesään, miten mahdollista on että ne jää pitämättä kokonaan..? Hmm..elämä on täynnä kysymyksiä.
 6. Kieltämättä on kyllä nyt vähän haikea olo - ei kuitenkaan mikään masennus. Toisaalta helpotus siitä, että ressi ja kiire helpotti. Päivä oli niin onnistunut ja ihana, että toista sen voittanutte tuskin tässä elämässä tulee! Meillä kuitenkin suunnitteilla vielä pienimuotoinen juhla Suomessa eli ihan kokonaan ei vielä häähumusta tarvitse irtautua!
 7. Meillä hääjuhla Bulgariassa jonne matkustaa noin 20 suomalaista mukaan juhlimaan. Sieltä päästä osallistujia ehkä 60-70. Meidän päätös oli ettei Suomessa järjestettäisi mitään sen kummempia juhlia, koska on oma hommansa ja rahanmenonsa järjestää kahdet juhlat. Bulgaria valittiin hääpaikaksi koska asumme Suomessa ja siten on reilua, että häät on toisen kotimaassa. Tämä päätös tehtiin heti alussa eikä siitä sen jälkeen ole keskusteltu vaikka äitini yrittikin laittaa kapuloita rattaisiin häämaan valinnan suhteen.. Asiaan vaikuttaa sekin, että Bulgariassa ihmiset tienaa murto-osan suomalaisten palkoista eikä sieltä kenelläkään olisi mahdollisuutta laittaa lähes kahden kuukauden palkkarahoja pelkkään lentolippuun saatika vielä oleskella täällä. Jos ikinä haluamme sukulaistemme tapaavan toisiaan, on tämä itse asiassa ainoa vaihtoehto. Tuntuisi oudolta mulle olla naimisissa eivätkä vanhemmat olisi ikinä tavanneet.. Vaikka kaipa tällaistakin multikulti suhteissa tapahtuu. Nurkumista tuosta päätöksestä, ettei Suomessa ole mitään juhlia on kyllä kuulunut. Olenkin ajatellut jos sitä nyt kuitenkin keittäisi sukulaisille kotona edes kahvit ja pyytäisi kaverit vaikka illalla juomaan boolia tms. Samallahan voisi näyttää vaikka häävideota, niin kaikki saisivat osansa myös itse juhlista. Sillä totuushan on, että vaikka Suomalaiset Bulgarialaisiin nähden tienaavatkin hyvin, ei silti voi olettaa, että kaikilla olisi varaa matkustaa sinne. Nyt porukka lähtee samalla kesälomareissulle ja niinhän se hyvin onnistuukin. Varsinkin jos muutenkin on suunnitellut tekevänsä etelän matkan ensi kesänä, tässä samaan pakettiin saa myös osallistua häihin Kun olis itellään rahaa kun roskaa, kustantais kaikki halukkaat mukaan..
 8. Oon miettiny, että vaikka on kuuma, niin tuleeko ilman mitään sukkia ällöttävän "limanen" olo siellä hameen alla? Meinaan, että kun jalat hikoo, sukkahousut/ sukat pitää kuitenkin ihon liukkaana eikä jalat liimaudu toisiinsa.. Toinen ongelma on sitten kengät. Jos on avoimet sandaalit, tuntuu tyhmältä laittaa jotkut sukat. Varsinkin koska ne menee tosi helposti rikki (jos menee kiviä tms. kenkään). Sukkahousut/ sukat on myös juhlavammat. Eikös se ole jossain etiketissä, että juhlissa kuuluu käyttää sukkia tms.? Vaikka ei sillä etiketillä nyt mulle mitään väliä.. Mun häissä on takuuvarmasti kuuma, koska ne on etelän mailla ja siksi tätä hikoilemisasiaa pohdin.. Siis kysymys: sukkahousut/ stay upit (mulle sukkahousut on tutumapaa kamaa) vai jättääkö kokonaan pois jos on kuuma ja käyttää sandaaleja? ???
 9. Kävin tänään ekaa kertaa elämässäni solkussa. En minäkään sitä meinaa tämän enempää alkaa harrastamaan. Onhan se ihan samalla tavalla epäterveellistä kuin auringon ottokin, mutta normaalia auringon valoa vahvempaa. olin tänään siellä valotettavana ehkä noin 15 min ja tuli jo rajat..! Nuo ihosyöpäasiat kaiketi perustuu siihen, että säteily vaurioittaa kudoksia pikku hiljaa ja sillä on ns. kumuloituva vaikutus. Eli mitä enemmän otat aurinkoa, sen todennäköisempää on saada ihosyöpä. Suomessa kun tuo aurinko ei juurikaan paista, täällä saa vähemmän säteilyä, mutta toisaalta täällä on myös ohentunut otsonikerros.. No, se siitä aiheesta. Mulla on siis lahjaksi saatu 10 kerran solkkukortti ja tässä tilanteessa ajattelin sen nyt sitten käyttää. Tuskin yksi kevät solkussa mulle sitä syöpää tekee.. Karoteenista: sitähän on siis luonnossa porkkanoissa. Noihin porkkanatabletteihin on vaan laitettu monenkertaiset määrät tuota karoteenia eli jos haluat luonnollisen karoteenivärjäyksen iholle, sen saa myös syömällä hillittömästi porkkanaa. Kaverit oli joskus mukana jossain testissä, missä testattiin karoteenin terveysvaikutuksia ja ne oikeesti muuttu ihonväriltään oranssin kellertäväksi ihan ilman aurinkoakin. Eli siis kyllä se karoteeni näkyy ihossa. Itse laihdutussyistä popsin porkkanaa keväisin ja samalla bonuksena kuvittelen saavani paremman rusketuksen ja nopeammin. Mutta tiedä häntä vaikuttavatko minun pienet karoteeniannokseni mitään. Mutta terveellistä se nyt joka tapauksessa on. "Popsi popsi porkkanaa.."
 10. Moi Monni! Meillä onkin sama hääpäivä Täällä myös - 11.6 ! Itsekin haeskelen vastauksia näihin rusketuskysymyksiin. En ole aiemmin koskaan ollut solkussa, mutta nyt ajattelin kokeilla. Viime keväänä ja kesänä käytin itseruskettavia (Ambre solaire). Musta ne on ihan hyviä, varsinkin jos on vähän omaa väriä pohjalla. Jos laittaa ihan valkoseen ihoon, on sama ongelma kuin ruiskutuksessa (jota en henk.koht. ole kokeillut) että väri saattaa olla kellertävä. Mutta jos oma iho jo saanut väriä, itseruskettava tummentaa sitä ja saa sen musta näyttämään nätimmältä. Ite oon meinaan tosi vaalea ja siten rusketuskaan ei tuu mitenkään hetkessä. Lopultakin uskoisin tuon ruiskutettavan aineen ja itse purkista laitettavan itseruskettavan olevan pitkälti samaa kemikaalia. En siis tiedä mitä lisäarvoa ruiskutuksista lopulta saa, jos lopputuloksestakaan ei ole varma. Itseruskettavat aineet kun eivät ole mitenkään kalliita (ruiskutusten hinnoista en tiedä) ja niitä on tässä nyt aikaa 2 kuukautta kokeilla, jos ei ennen ole kokeillut (ja onpahan kerrankin eka, jolle sanotaan, että ootpas sä ruskea - keinoja miten rusketus hankittu ei tarvi kertoa Itse siis ajattelin tehdä seuraavaa: nyt solkkuun (esim 2 kertaa) kokeilemaan miten väri tarttuu. Pari päivää solkujen jälkeen, kun näkee miten väri ottaa voi laittaa itseruskettavaa. Sitä ennen iho kannattaa kuoria ja rasvata oikein hyvin (väri tarttuu hyvin ihon kuiviin kohtiin jotka "imevät" kosteata itserusketusvoidetta). Itseruskettavista olen käyttänyt sekä voidetta että suihketta. Suihke on varovaisen valinta, koska sitä voi ruiskuttaa varovasti ja aina käsin levitellä ihoon. Voidetta tulee helposti paksumpi kerros ja siten väri ja epätasaisuudet näkyvät herkemmin. Sitten seuraan tilanetta ja käyn solkussa tai lisään itseruskettavaa tarpeen mukaan. Jo ruskeassa ihossa epätasaisuudet joita voiteista joskus tulee, eivät näy niin selvästi ja ruskeaan ihoon ainakin aurinko tuntuu ottavan paremmin. Muistakaa myös solkun terveysvaikutukset..Itse ajattelin minimoida solkun ja vahvistaa rusketusta itseruskettavilla (sehän on siis periaatteessa ihon värjäystä). Viime keväänä kun kokeilin itseruskettavia ekaa kertaa, laitoin sitä suihketta varmaan 5 kerrosta. Minä kun aluksi pelkäsin ihon posahtavan ihan ruskeaksi (tai keltaiseksi ) heti ekasta levityskerrasta. Mutta siis minulla ne eivät ainakaan kovin helpolla väriä antaneet.
 11. Soittelin viime kesänä UVIin ja kaikkiin muihinkin mahdollisiin paikkoihin kyselläkseni mitä kannattaa tehdä. Pääjuttuhan meille tietysti olla saada olla yhdessä, tavasta riippumatta. Koska suunnittelimme häitä kesälle 2005, emme edes koettaneet hakea lupaa perhesitten perusteella, koska siinä pitäisi olla vähintään avopari eli asunut samassa osoitteessa 2 vuotta. Tämä siis pitää pystyä todistamaan joillakin dokumenteilla esim. yhdessä maksetuilla laskuilla tms. No, meidän kohdallamme tätä sääntö ei totetunut, joten jäljelle jää mahdollisuudet hakea työnteon tai opiskelun nojalla. Opiskelun nojalla pitää olla hyväksytty jonnekin oppilaitokseen. Jos sulhoni vielä opiskelisi, tämä olisikin varmasti onnistunut jollain vaihtosysteemillä, mutta kun on maisterin paperit jo kädessä, voisi "vaihtoo" pääseminen olla hieman hankalaa. Jäljelle jäi siis mahis hakea työnteon perusteella. Silloinhan työnantajan pitää hakea maahan tulijalle työlupaa. Yksi tuttavani on töissä eräässä siivousfirmassa ja sieltä saimmekin yhden työnjohtajan ottamaan sulhoni töihin ja siten hakemaan työlupaa. Nyt hän siis on edelleen töissä ja omaa vuoden oleskeluluvan. Nyt pitäisikin alkaa selvittämään, miten tästä jatketaan eteenpäin.. Näihin kaikkiin selvittelyihin menee vaan tuhottomasti aikaa ja energiia. Viime kesänä selvittelin asioita täysipäiväisenä varmaan kaksi viikkoa! No, lopulta kaikki siis järjestyikin hyvin ja luvat saatiin käteen 1,5 viikossa. Täytyy kiittää UVI erinomaisesta toiminnasta! Toivottavasti homma tulevaisuudessakin hoituu yhtä mukavasti! 8)
 12. Moi Jenni_177! Kerrotko mullekin, että missä vaiheessa tälläinen kysely tehtiin? Eli oletteko hakemassa kuinka monetta oleskelulupaa vai ekaa ja millä "perusteella" miehesi on täällä? Me aateltiin, ettei noita parisuhteen perusteella myönnettäviä lupia saa ja eka lupa haettiin työnteon perusteella (joka on kyllä parempikin - meinaan että saa tehdä töitä :-) Saatiin työlupa ja vuoden A-satuksen oleskelulupa. Ensi kesän jälkeen pitää sitten miettiä mitä tapahtuu. Sitten ollaan kuitenkin jo aviopari eli en usko, että tulee ongelmia - vai? ???
 13. Minun avomieheni on käynyt aikuisopiston kursseilla, jotka ovat osoittautuneet aika huonoiksi.. Hän ei vielä osaa Suomea, mutta toisaalta ollut Suomessa vasta reilut 5 kk. Toivoa kuitenkin on ja Suomessa pärjää hyvin englannillakin. Se itse asiassa onkin ongelma-ei ole pakko opiskella Suomea kun voi kommunikoida muutenkin! Vaikka asumme Suomessa, minulla tuntuu olevan suurempi motivaatio Bulgarian opiskeluun kuin hänellä Suomen.. Miten näille kursseille ja valmennukseen pääsee? Ainakin pitää ilmeisesti olla työtön? Kestääkö se aina vuoden ja miten tulitte rahallisesti toimeen vain yhden palkalla?