Helga

Rouva
 • Content count

  70
 • Joined

 • Last visited

About Helga

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Pori
 1. Meillä oli karaoke häissä meen omilla laitteilla. Pääasiassa lapset lauloivat alkuillasta, mutta kyllä siihen muutama aikuinenkin uskaltautui mukaan. Meillä oli karaoke ulkoteltassa ja sisällä oli bändi soittamassa tanssimusaa. Bändin soittojen ajaksi karaoke pistettiin tauolle (ainakin piti pistää), mutta silti ihmiset viihtyivät paremmin ulkona kuin sisällä tanssimassa :/. Meillä karaoke alkoi n. 9 aikaan illalla ja lähes koko ajan siellä joku kävi laulamassa. Kun bändi lopetti puol yhdeltä, siirrettiin karaoke sisällä ja viimeiset laulajat mä heitin omakätisesti pihalle neljän maissa aamuyöllä. Eli meen häissä karaoke oli suosittu ja siitä riitti iloa pitkäksi aikaa . Meillä oli myös pari muuta ohjelmaa, jotka tapahtuivat sisällä. Meillä tuo karaoke ulkona teltassa ja bändi & tanssi sekä muut ohjelmat sisällä toimi ihan hyvin. Meillä ei ollut ketään varsinaista karoke-vetäjää vaan pyydettiin yhtä sukulaista (n. 20 v musiikista kiinnostunut jätkä) vähän katsomaan sitä touhua ja varsinkin lasten touhuamista, ettei oo kaikki levyt hiekassa pyörimässä.
 2. Harson kanssa voi ihan hyvin käyttää sähköisiä jouluvaloja . Olen muutamissa juhlissa nähnyt niitä käytettävän ja homma toimi sen verran hyvin, että käytettiin ideaa myös meen häissä. Me nidottiin harso kiinni osaan paikoista, osassa käytettiin nastoja, kun ei uskallettu näkyviin paikkoihin käyttää nitojaa. Nitojalla kiinnittämällä saatiin myös tehtyä kaunista laskotusta. En osaa kannattaako harso ostaa paloina vai rullassa, kun me saatiin omamme eräältä tutulta. Eli en tiedä yhtään mitä harso maksaa kaupasta ostettuna. Mutta jotenkin kuvittelisin, että jos harsoa tarvitaan isompi määrä, niin rullassa ostaminen kannattaa.
 3. Me tehtiin niin, että meistä kahdesta otettiin ensin kuvia kolmen vartin ajan ja sitten mun vanhemmat toi meen tytön (1½v) kuvauspaikalle. Eli tyttöä ei tuotu kuvauspaikalle yhtään aiemmin kuin oli tarpeen, jotta hän ei kyllästyisi odottamaan eikä sotkisi hamettaan, kun ulkokuvauksista oli kyse. Oliskohan koevedoksissa ehkä kymmenisen kuvaa, joissa on meen tyttö mukana ja osa on onnistuneita, osa ei. Tyttö oli selkeästi hämmentynyt tilanteesta ja siitä, että kaikilla (meillä, mun vanhemmilla, jotka hänet toivat) oli erikoiset vaatteet ja naisilla hiukset laitettu ja normaalia enemmän meikkiä. Mun mielestä toi järjestely toimi ihan hyvin, tosin se vaati mun vanhempien apua, mutta eipä se nyt haitannut, kun kuvat otettiin kirkon viereisessä puistossa ja heti kuvauksen jälkeen siirryttiin kirkkoon. Meillä kuvaaja ehdotti tätä järjestystä, eli että ensin otetaan meistä kuvia ja sitten joku tuo tytön kuvauspaikalle. Toinen vaihtoehto olisi ollut se, että ensin olisi otettu yhteiskuvia ja sitten joku olisi vienyt tytön pois. Meillä nää kuvat, joissa on tyttö mukana ovat selkeästi eri tyylisiä kuin nuo varsinaiset hääkuvat. Me haluttiin tyttö mukaan, koska meistä ei oo mitään kunnon perhepotrettia otettuna. Me mm. kävellään niin, että tyttö on meen välissä ja pitää meitä käsistä kiinni, nojaillaan puuta vasten niin, että tyttö on isänsä sylissä yms. Kaikissa kuvissa me selkeästi keskitytään tyttöön, eikä toisiimme, kuten noissa hääkuvissa tehdään.
 4. Meen morsiustytöt oli 1,5v (meen oma tyttö) ja 3v (mun kaverin tyttö) ja heen ainoa tehtävä oli näyttää söpöiltä . Tytöt kävelivät meen edessä kirkossa, kukkakorit kädessä. He kävelivät kirkon eteen ja jäivät sitten etupenkeissä istuvien vanhempien/isovanhempien luokse. Meen tyttö tosin sitten toimituksen aikana pyöri meen jaloissa ja kurkisteli alttarin toisella puolella olevaa pappia yms.
 5. Reposaaren ravintolaan mahtuu n. 100 henkeä. Tilassa on yksi isompi sali ja kaksi pienempää ns. kabinettia, joista on ovien kautta näköyhteys tähän saliin. Lisäksi on olemassa baarin puoli, jossa on myös muutamia pöytiä, mutta sinne en ketään sijoittaisi istumaan (toki sopii esim. bändille). Hinta-laatu-suhde on ihan kohdallaan, muistaakseni seisova pöytä maksaa n. 17 €/hlo, toki häissä siihen tulee sitten kakku, alkumaljat yms lisää. Ruoka on hyvää, alkupuoli on tosiaan kalapainotteinen, joten jos ei kalasta pidä, niin aika kevyeksi voi jäädä ruokailu. Paikassa on A-oikeudet.
 6. Meillä oli erillinen lastennurkkaus, jossa oli pelejä, piirustuspaperia, värityskirjoja ja -kuvia, akun ankan taskukirjoja. Lisäksi tilassa oli sohva ja nojatuoleja sekä pöytiä ja tuoleja, joissa saattoi piirtää ja värittää sekä pelailla. Tää nurkkaus (tai oikeastaan huone) oli menestys, siellä viihtyivät vähän isommatkin lapset, vaikka se olikin ajateltu lähinnä pienten lasten viihdykkeeksi. Lapsille oli varattu paikat myös pöytiin, koska suurin osa lapsista oli sen verran pieniä, että heidän ei voinut kuvitellakaan syövän itsekseen omassa tilassa. Meillä oli lapsille erillinen ruokapöytänsä, jossa oli nakkeja, lihapullia, kirsikkatomaatteja, kurkku- ja porkkanapalkkeja. Tässä pöydässä oli omat lautasensa, joten siitä saattoi hakea ruokaa ilman isoon pöytään jonottamista. Perunat yms lapset saivat hakea isosta pöydästä, mutta hyvin tekivät nuo lastenpöydänkin antimet kauppansa ja sieltä otti muutamat aikuisetkin lihapullia ja nakkeja. Juomat lapset hakivat baarista, mistä aikuisetkin hakivat juomansa. Me pidettiin tätä ratkaisua parhaana, koska jos oltaisiin laitettu limupullot ja lasit lastenhuoneeseen, niin hetken kuluttua kaikki paikat olisivat olleet limsassa, kun muksut olisivat itse isoista pulloista juomaa kaadelleet. Lapset kävivät myös aika aktiivisesti tanssimassa ja hakemassa morsianta tanssimaan eli eivät pysytelleet pelkästään omassa huoneessaan. Myös karaoke oli suuri suosikki, vaikka levyvalikoima olikin pääasiallisesti aikuisten lauluja. Ei oikein tajuttu hommata mitään lastenkaraokelevyjä, en jotenkaan tajunnut, että lapsetkin ovat niin innostuneita karaokesta. Meillä oli häissä n. 30 alle 12 vuotiasta lasta, joten vipinää kyllä riitti. Varsinkin kun lapsista 6 oli alle 2½ vuotiaita.
 7. Meillä on avioliiton siunaus klo 16 ja muutenkin nuo kellonajat tuntuivat aika samansuuntaisilta. Me tosin ollaan ajateltu, että ruokailun jälkeen tulisi häävalssi (n. klo 20) ja muutenkin bändin ekan 45 min setti ja sitten olisi kahvin vuoro (n. klo 21). Syynä tähän on se, että näin päästäisiin aloittamaan tanssi ajoissa ja bändin muutenkin pitämällä tauolla juotaisiin sitten kahvit. Toki kahviin menee normaalia taukoa pidempi aika, mutta ajatuksena kuitenkin tämä. Meillä vieraita tulee olemaan n. 160, joten kahvitteluun menee oma aikansa. Meillä ruoka/kahvipöytä on eri tilassa kuin missä tanssitaan, joten meen ei tarvitse miettiä mitään pöytien poiskorjaamisia, että mahdutaan tanssimaan. Jos taas pöydät tarvitsee siirtää toisaalle, että mahtuu kunnolla tanssimaan, niin suosittelisin ensin juomaan kahvit ja sitten vasta tanssimaan. Ollaan oltu häissä, joissa on ennen kahvia tanssittu ja häissä, joissa on kahviteltu ennen tanssia. Kumpikin tyyli on ihan ok, käytännössä toki riippuu väkimäärästä ja paikan tuomista rajoituksista. Etikettikin voi olla asiasta jotain mieltä, jos sillä on teille merkitystä.
 8. Eräissä pari vuotta sitten olleissa polttareissa ystäväkirjan kysymykset olivat tälläisiä: Nimi Lempinimi Horoskooppi Viimeisin juotu drinkki? Viimeisin syöty ruoka? Viimeisin näkemäsi elokuva? Pidätkö päiväkirjaa? Pidätkö ruuanlaitosta? Pidätkö tanssimisesta? Oletko kiivennyt puuhun tänä vuonna? Oletko hypännyt benji-hypyn? Oletko laulanut karaokea? Oletko hengittänyt ilmapallosta heliumia saadaksesi hassun äänen? Koska oot viimeks suudellut? Ai ketä? Mitkä on sun kaks turhinta tavaraa? Vanilja vai suklaa? Hedelmä vai salmiakki? Vadelma vai mansikka? Aurinko vai tähdet? Kuuma vai kylmä? Osa kysymyksistä on ilmeisesti otettu Krissen ystävä-kirjasta, osa muokattu jostain. Jokaiselle oli tulostettu oma paperinsa ja se täytettiin polttari-illan aikana, kun oltiin jo jokunen drinkki otettu. Kaikkien vastauspaperit laitettiin sitten polttarikansion loppuun, muistaakseni myös morsian täytti oman paperinsa.
 9. Konjakkia ja Vana Tallin kermalikööriä. Mietinnässä, että pitäisikö hommata vielä varmuuden vuoksi pari pulloa esim. lakkalikööriä, jos kermalikööri tai konjakki ei oo kaikkien mieleen.
 10. Riippuen lasten ikäjakaumasta, niin esim. Afrikan tähti tai Kimble (tai vastaava helppo ja lapsille tuttu(?) peli) voisi olla ihan kivaa viihdettä ja toimisi ilman aikuista. Tosin jo suurin osa lapsista on alle kouluikäisiä, niin nuo pelit eivät toimi. Muovailuvahaa ei kannata laittaa, koska se voi sutata vaatteet ja joku äiti iskoo vielä herneet nenään asiasta .
 11. Meillä fonttina on Lucida Calligraphy. On meen mielestä yksinkertainen ja selkeä, saa pienemmästäkin fontin koosta selvää.
 12. Uppista
 13. Teillä Sandi on hyvännäköiset karkkibuffan kipat. Mistä olet nuo lasiset(?) astiat ostanut?
 14. Meille tulee lapsille oma nurkkaus, johon tulee piirustuspaperia, värikyniä, väritys/tehtäväkirjoja ja mahdollisesti jotain pelejä, kuten Afrikan tähti, kimble, jotka ovat useimmille lapsille ennestään tuttuja, joten ei tarvita aikuisia opastamaan pelissä. Telkkaria, videoita ja pleikkaria ei tuu, vaikka niitä ensin mietittiinkin, jotenkin tuntuu että pleikkarista ainakin voisi tulla kinaa, kun joku haluaa pelata sitä ja toinen tätä ja pienemmät häiritsisivät yms. Karkkibuffa on myös ehkä lasten huomioimista tavallaan, tosin aikuisia (=hääparia ) varten se kuitenkin meille tulee. Syöttötuolit hommataan niitä tarvitseville. Meillä on omassa piirissä 4 syöttötuolia ja sukulaisilla ja kavereilla lisää. Muutaman kaverin kanssa täytyy keskustella heidän ilmoittauessaan, että haluavatko he lapsilleen syöttiksen (ikää n. 2v häissä) vai istuuko lapsi jo tavallisella tuolilla ja jos syöttistä tarvitsevat, niin esitetään toive, että toisivat mukanaan tai etukäteen juhlapaikalle.